X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • promyk Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje wam dziewczyny utraty dzieciatek. Ja takze nie wiedzialam jak to ujac zeby nikogo nie urazic nie rozdrazniajac ran. Nie mam bladego pojecia co mozna czuc po takiej stracie....nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic

gosia7122, inessa, Lucky, samira lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

A wiesz chyba nie omieszkam spróbować z nimi :)

inessa wrote:
    Grosza kilka postów wcześniej polecałam ksiazki kup lub wypożycz sobie naprawde są super i pomagąją w wychowaniu dzieci.

Aga no własnie to jest masakra ja chyba za głupia jestem :( na to wszystko
    :(

Andzia i Grosza dziękuje za miłe słowa naprawde wszystim dziewczynom tu z foum jestem bardzo wdzieczna bo za każdym razem tylko się podnosze i ide dalej.

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Iwone mam zastrzal
    Gosiu chodze do poradni chirurgicznej na uniwersyteckiej
    szkoda że nie wiedziałam wcześniej bo mogłabyś przyjść na batorego to bym Ci pomogła ,lekarzy znam.

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu no coś Ty kochana o takie rzeczy sie obrażać to nie w moim stylu !!!

Grosza warto wiesz naprawde są super nie wiem czy można zdobyć najsatrsze części ale nowych jest też kilka po Polsku.

Promyk nie umiem CI pomóc ale ten lekarz rodzinny to jakiś......nie skomentuje lepiej. Wspólczuje Ci bardzo i tule do serca <3

caffe, gosia7122, Lucky, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczyna mnie zalewać @ wzięłam tę luteinę, może się jakoś podratuję i się nie rozkręci.
    Jeśli się rozkręci to od jutra mam liczyć nowy cykl, a luteinę odstawić. Dzwoniłam do gina i pytałam.

Nie wiem czy to jest spowodowane tym, ze zapomniałam jej wziąć dzisiaj czy po prostu tak miało być.

Kurcze, każdy czarny scenariusz o jakim pomyślę to mi się realizuje, ale jak sobie coś dobrego pomyślę, to już nie.

O kant dupy to wszystko rozbić.

Lucky, Iwone, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe moze tak miało być abyś rozpoczeła nowy cykl, czasami to jest trudne do zrozumienia ale widocznie tak bedzie lepiej.
    Ja po zabiegu miałąm cykl 21 dni z tego co pamietam a nigdy w zyciu tak krótkiego nie miałam a zaraz po nim byłam wciazy. Życzę Tobie aby nowy cykl był bardzo pozytywny :)

caffe, Lucky, anek42, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe moze tak miało być abyś rozpoczeła nowy cykl, czasami to jest trudne do zrozumienia ale widocznie tak bedzie lepiej.
    Ja po zabiegu miałąm cykl 21 dni z tego co pamietam a nigdy w zyciu tak krótkiego nie miałam a zaraz po nim byłam wciazy. Życzę Tobie aby nowy cykl był bardzo pozytywny :)
    Dzięki Inessa :)

Po prostu mnie to wszystko wkurza. Jak na moje oko, z cyklu na cykl jest coraz więcej schodów, zamiast żeby było coraz mniej.

Wkurwa mam od wczoraj albo od przedwczoraj i wszystkim się obrywa.

Nawet głowa mnie nie zdążyła zaboleć przed @, chociaż to u mnie standard :P ale wkurwów nigdy nie miałam, a teraz mam. No pochlastać się idzie.

Zrobiłam sobie drinka, może złagodnieję o.O

inessa, Lucky, Iwone, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze sobie kupiłam w sklepie żółty papier toaletowy i kolorów na nim nie widzę :P jak pod górkę, to i z najdrobniejszymi pierdołami też, a po co mnie "los" będzie oszczędzał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 19:37

inessa, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe na zdrówko :D :D :D
    Bo nie wiem już co powiedzieć bo ja nawet nie mam sił myśleć.
    Ciebie przytulam bardzo mocno <3

caffe, samira, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Caffe na zdrówko :D :D :D
    Bo nie wiem już co powiedzieć bo ja nawet nie mam sił myśleć.
    Ciebie przytulam bardzo mocno <3
    Wiem Inessa, bo sama masz ciężko i też nie znasz rozwiązania. czasami po prostu człowiek chce z siebie coś wywalić żeby było lżej.

inessa, gosia7122, Lucky, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Wiem Inessa, bo sama masz ciężko i też nie znasz rozwiązania. czasami po prostu człowiek chce z siebie coś wywalić żeby było lżej.
    Święte słowa caffe a ja się wkurzyłam bo zamówiłam testy ovu na allegro i czekam tydzień i nie ma odzewu.

Lucky, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe współczuję, nie wiem jak Cię pocieszać :( nakręciłam się czekaniem na Twoją kropę zieloną i mimo ciągłej zadymy wokól mnie wpadam co jakiś czas kibicować :(
    może to nie 'znowu schody' tylko wreszcie wychodzisz na prostą? z resztą życzę Ci żeby następny był jak pisze Inessa, ciążowo zielony, po tym krótkim, acz wielce obiecującym cyklu

Promyku, ale masz jazdę z głupim palcem (nie obrażając palca), strach się bać co by było gdybyś miała taką jątrzącą się dziurę w brzuchu :( to olewactwo mnie przeraża :(
    Chyba faktycznie pomysłem jest posiadanie w każdej rodzinie: lekarza, prawnika i nauczyciela, żeby wsparcie było na każdym etapie życia

promyk, inessa, Iwone, caffe, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam mecz nie kręci (denerwują mnie te ciągłe przegrane), wolę rodzinkę.pl, chociaż czasami oni znowu denerwują mnie swoim amerykańskim luzactwem ;)
    ot wszystko potrafi nakręcić mi prolaktynę

co do obiadów, to miałam leczo z cukinii, a na kolację świeżutką bułę z dynią z biedronki, z masełkiem czosnkowym osełkowym i kminkiem :)

inessa, Iwone, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja takze kupilam na allegro testy ale nie czekalam dlugo-dwa dni po zlozeniu zamowienia.
    Wiesz jak pech to pech - gdybym wiedziala to poprosilabym cie o polecenie kogos a tak pozamiatane. Od jutra cztery popoludniowki i mam pelne galoty przed niedziela- bede musialam wyjac sobie dren. Zmiana opatrunku to pikus ale ten dren to juz inna bajka.....Chyba zanim to sobie zrobie kupie pampers :-) :-) :-)

inessa, caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki = wpadłam na chwilkę, bo gonię dziś jak z piórem w d....:)

Witaj Iza - fajnie, że wróciłaś...mam nadzieję, że jeszcze nie raz zmierzysz sobie tempkę w pracowym kiblu...;)

Samirka - wszystkiego najlepszego!!!

Dziewczyny ja dziś dostałam trzęsawki dolnej szczęki...Poszłam ze skierowaniem na HSG do szpitala na Kopernika....byłam o 7 rano , a przyjęto mnie w okolicach południa...już miałam prolaktynę pod sufitem....no ale ok wchodzę...no i umawiam z Panią doktor termin a na do mnie....nooo to przyjdzie pani w czwartek - pobadamy jeszcze...w piątek od rana narkoza, laparoskopia a w sobotę może do domu.....
    Ja normalnie zdębiałam......że cooooooo????? Ja jestem zdrowa...przecież to tylko profilaktycznie sprawdzić drożność chciałam, bo wymagają do inseminacji....a ta mi na to, że szpitale krakowskie nie robią samego hsg a od razu pakiet pod narkozą - sprawdzimy, jak by co - to przeczyścimy..wykluczymy endometriozę itp....ja normalnie zdębiałam...nie chcę żadnej narkozy ani laparoskopii...więc pozostaje mi albo za kasę (800 zł) samo HSG prywatnie, albo super pakiet państwowy z narkozą i laparoskopią...tak się wkurzyłam, że zaklepałam termin dopiero na 20 listopad....może się uda wcześniej zaciążyć...no albo będę musiała podjąc decyzję...czy u Was też tak jest w państwowych szpitalach?

inessa, samira, Iwone, polarmiś, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Święte słowa caffe a ja się wkurzyłam bo zamówiłam testy ovu na allegro i czekam tydzień i nie ma odzewu.
    coś nie tak..powinno już dojść - pierwszą partię miałam dobrą - wszystko ładnie pokazywały - drugi raz - porażka - żaden nie działa....

inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec zaczynam od Gosi:-) a ja zamowilam testy ciazowe wczoraj w pracy i dzisiaj juz dostalam, jestem w szoku, bo jak kiedys na gwalt potrzebowalam testy owulacyjny to mi przyslali po 2 tygodniach i stracilam cykl, a tu masz...nie trzeba to w ciagu jednego dnia przysylaja...zawsze na opak;-)
    gosia7122 wrote:

caffe, inessa, gosia7122, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, ja powiem tak, mi Dupek i Lutka skrocily cykle do dokladnie 21 dni, w 22 dniu dostawalam @. Moze reagujesz tak jak ja, nie wiem z czego to sie bierze, mnie ta moja druga ginekolozka powiedziala ze tak moze byc kiedy sie niepotrzebnie bierze hormon, wtedy rozregulowuje prace organizmu. I uwierz mi ze to nie przez 1 niewzieta tabletke, bo tempka Ci spadla przed wzieciem tabletki wiec wez to pod uwage. Ja obstawiam ze na Ciebie Luteina zadziala jak na mnie czyli skrocila cykl az za bardzo.
    caffe wrote:
    No i zaczyna mnie zalewać @ wzięłam tę luteinę, może się jakoś podratuję i się nie rozkręci.
    Jeśli się rozkręci to od jutra mam liczyć nowy cykl, a luteinę odstawić. Dzwoniłam do gina i pytałam.

Nie wiem czy to jest spowodowane tym, ze zapomniałam jej wziąć dzisiaj czy po prostu tak miało być.

Kurcze, każdy czarny scenariusz o jakim pomyślę to mi się realizuje, ale jak sobie coś dobrego pomyślę, to już nie.

O kant dupy to wszystko rozbić.

caffe, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, a ja na Twoim miejscu poszlabym na ten panstwowy pakiet. Nie dosc ze za darmo, to jeszcze przebadaja Cie wzdluz i wszerz...i to zrobia Ci nie tylko HSG ale tez laparoskopie czyli sprawdza Ci macice, jajwowody i inne przydatki. Ty masz spore endometrium wiec moze to nie jest glupi pomysl sprawdzic endometrioze. To jest moje zdanie, inne dziewczyny tez sie pewnie wypowiedza a Ty sobie to wszystko przemyslisz i podejmiesz decyzje. Poczytaj o tej laparoskopii, to jest badanie calego naszego podwozia, wiec co sie bedziesz stresowac HSG a jak sie okaze ze jajowody masz drozne a ciazy dalej nie bedzie to co znowu sie bedziesz badac i znowu pojdziesz do szpitala?
    Bozia3 wrote:
    Witam Dziewczynki = wpadłam na chwilkę, bo gonię dziś jak z piórem w d....:)

Witaj Iza - fajnie, że wróciłaś...mam nadzieję, że jeszcze nie raz zmierzysz sobie tempkę w pracowym kiblu...;)

Samirka - wszystkiego najlepszego!!!

Dziewczyny ja dziś dostałam trzęsawki dolnej szczęki...Poszłam ze skierowaniem na HSG do szpitala na Kopernika....byłam o 7 rano , a przyjęto mnie w okolicach południa...już miałam prolaktynę pod sufitem....no ale ok wchodzę...no i umawiam z Panią doktor termin a na do mnie....nooo to przyjdzie pani w czwartek - pobadamy jeszcze...w piątek od rana narkoza, laparoskopia a w sobotę może do domu.....
    Ja normalnie zdębiałam......że cooooooo????? Ja jestem zdrowa...przecież to tylko profilaktycznie sprawdzić drożność chciałam, bo wymagają do inseminacji....a ta mi na to, że szpitale krakowskie nie robią samego hsg a od razu pakiet pod narkozą - sprawdzimy, jak by co - to przeczyścimy..wykluczymy endometriozę itp....ja normalnie zdębiałam...nie chcę żadnej narkozy ani laparoskopii...więc pozostaje mi albo za kasę (800 zł) samo HSG prywatnie, albo super pakiet państwowy z narkozą i laparoskopią...tak się wkurzyłam, że zaklepałam termin dopiero na 20 listopad....może się uda wcześniej zaciążyć...no albo będę musiała podjąc decyzję...czy u Was też tak jest w państwowych szpitalach?

caffe, Iwone, Lucky, polarmiś, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Viola...już troszkę ochłonęłam i kilka koleżanek w pracy powiedziały to samo...że może nie ma co się burzyć, tylko to wykorzystać? Na szczęscie mam troszkę czasu...żeby to przemyśleć...

caffe, polarmiś, inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ