X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Caffe, ja powiem tak, mi Dupek i Lutka skrocily cykle do dokladnie 21 dni, w 22 dniu dostawalam @. Moze reagujesz tak jak ja, nie wiem z czego to sie bierze, mnie ta moja druga ginekolozka powiedziala ze tak moze byc kiedy sie niepotrzebnie bierze hormon, wtedy rozregulowuje prace organizmu. I uwierz mi ze to nie przez 1 niewzieta tabletke, bo tempka Ci spadla przed wzieciem tabletki wiec wez to pod uwage. Ja obstawiam ze na Ciebie Luteina zadziala jak na mnie czyli skrocila cykl az za bardzo.
    No własnie kilka godzin temu sobie przypomniałam, ze pisałaś o tym skracaniu cyklu.
    Ja już normalnie nie wiem do czego to zmierza. Zapytam tego lekarza co jest grane, bo jak mu to mówiłam przez telefon to chyba nie był zadowolony z tej sytuacji i wydaje mi się, że aż westchnął. Śmiem twierdzić nawet, że go ta sytuacja trochę zaskoczyła. To tyle z moich odczuć.
    Pozostaje mi czekać do wizyty. Plamienie (takie brązowe) mam na wkładkach, potem przy podcieraniu nie mam nic. Wezmę jeszcze jedną dzisiaj wieczorem i poczekam do rana. Jeśli się rozkręci @, to wiadomo, rozpoczęcie nowego cyklu.
    Teraz jestem tylko ciekawa co się będzie działo po clo, jak szybko lub czy w ogóle będą rosły jaja i kiedy to się będzie działo, skoro cykle mam teraz expresowe. Oby tylko zdążył mi podać pregnyl.

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Caffe współczuję, nie wiem jak Cię pocieszać :( nakręciłam się czekaniem na Twoją kropę zieloną i mimo ciągłej zadymy wokól mnie wpadam co jakiś czas kibicować :(
    może to nie 'znowu schody' tylko wreszcie wychodzisz na prostą? z resztą życzę Ci żeby następny był jak pisze Inessa, ciążowo zielony, po tym krótkim, acz wielce obiecującym cyklu

Promyku, ale masz jazdę z głupim palcem (nie obrażając palca), strach się bać co by było gdybyś miała taką jątrzącą się dziurę w brzuchu :( to olewactwo mnie przeraża :(
    Chyba faktycznie pomysłem jest posiadanie w każdej rodzinie: lekarza, prawnika i nauczyciela, żeby wsparcie było na każdym etapie życia
    Lucky, ja nie liczyłam na ciążę, ja liczyłam na normalny cykl, a i tego nie ma.
    Dzięki bardzo za pamięć, wiem że mi gorąco dopingowałaś <3 <3 <3

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bozia, a ja na Twoim miejscu poszlabym na ten panstwowy pakiet. Nie dosc ze za darmo, to jeszcze przebadaja Cie wzdluz i wszerz...i to zrobia Ci nie tylko HSG ale tez laparoskopie czyli sprawdza Ci macice, jajwowody i inne przydatki. Ty masz spore endometrium wiec moze to nie jest glupi pomysl sprawdzic endometrioze. To jest moje zdanie, inne dziewczyny tez sie pewnie wypowiedza a Ty sobie to wszystko przemyslisz i podejmiesz decyzje. Poczytaj o tej laparoskopii, to jest badanie calego naszego podwozia, wiec co sie bedziesz stresowac HSG a jak sie okaze ze jajowody masz drozne a ciazy dalej nie bedzie to co znowu sie bedziesz badac i znowu pojdziesz do szpitala?
    Też jestem tego zdania :)

Iwone, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wlasnie, daj sobie czas, poczytaj na ten temat, pogadaj moze z kims kto to mial albo ze swoim ginem i zdecyduj. Ja tez mialam jeden w zyciu zabieg pod narkoza i balam sie tak ze kilka lat chodzilam z 9 cm torbiela na jajniku, ale w koncu lekarka sie za mnie wziela. A balam sie nie samego zabiegu a narkozy, wiec rozumiem Twoje obawy. Jesli bardzo sie boisz to zostaje Ci HSG bez narkozy....
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Viola...już troszkę ochłonęłam i kilka koleżanek w pracy powiedziały to samo...że może nie ma co się burzyć, tylko to wykorzystać? Na szczęscie mam troszkę czasu...żeby to przemyśleć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 22:05

Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    mnie tam mecz nie kręci (denerwują mnie te ciągłe przegrane), wolę rodzinkę.pl, chociaż czasami oni znowu denerwują mnie swoim amerykańskim luzactwem ;)
    ot wszystko potrafi nakręcić mi prolaktynę

co do obiadów, to miałam leczo z cukinii, a na kolację świeżutką bułę z dynią z biedronki, z masełkiem czosnkowym osełkowym i kminkiem :)
    A oglądałaś dzisiejszy odcinek?
    Ja się śmiałam, że my chyba w domu mamy ukrytą kamerę, bo wzorowali się na naszych zachowaniach i sytuacjach ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem ciekawe Caffe co to jest z tymi mega krotkimi cyklami....dlatego teraz za rada drugiej ginekolozki nie biore juz ani Dupka ani Luteiny i czekam jak sie to skonczy. Ten cykl pewnie bedzie jeszcze zaburzony Luteina z poprzedniego, bo to tak chyba dziala, ale nastepny juz mam nadzieje ze wroci do normy....no chyba ze jednak nam cos wyszlo z naszych staran...
    caffe wrote:
    No własnie kilka godzin temu sobie przypomniałam, ze pisałaś o tym skracaniu cyklu.
    Ja już normalnie nie wiem do czego to zmierza. Zapytam tego lekarza co jest grane, bo jak mu to mówiłam przez telefon to chyba nie był zadowolony z tej sytuacji i wydaje mi się, że aż westchnął. Śmiem twierdzić nawet, że go ta sytuacja trochę zaskoczyła. To tyle z moich odczuć.
    Pozostaje mi czekać do wizyty. Plamienie (takie brązowe) mam na wkładkach, potem przy podcieraniu nie mam nic. Wezmę jeszcze jedną dzisiaj wieczorem i poczekam do rana. Jeśli się rozkręci @, to wiadomo, rozpoczęcie nowego cyklu.
    Teraz jestem tylko ciekawa co się będzie działo po clo, jak szybko lub czy w ogóle będą rosły jaja i kiedy to się będzie działo, skoro cykle mam teraz expresowe. Oby tylko zdążył mi podać pregnyl.

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja tez jestem ciekawe Caffe co to jest z tymi mega krotkimi cyklami....dlatego teraz za rada drugiej ginekolozki nie biore juz ani Dupka ani Luteiny i czekam jak sie to skonczy. Ten cykl pewnie bedzie jeszcze zaburzony Luteina z poprzedniego, bo to tak chyba dziala, ale nastepny juz mam nadzieje ze wroci do normy....no chyba ze jednak nam cos wyszlo z naszych staran...
    U mnie ze skrajności w skrajność. Albo cykl 40-kilkudniowy albo 22 dniowy. Jak przestanę brac luteinę, to przestanę mieć @, a jak biore to mam jak mam, chociaż po dupku było ok, tyle że on nie zadziałał na progesteron po owu. I kółko się zamyka o.O

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec wlasnie kojarze ze Ty masz dlugie cykle....qrcze to moze u Ciebie w jakims innym kierunku trzeba isc,a nie tylko lykac Luteine bo tak jest najlatwiej...ktos madrze gdzies napisal ze to nie progesteron po owulacji rzadzi cyklem tylko owulacja steruje poziomem progesteronu po owulce, a wiec porzadna owulka = prawidlowy poziom progesteronu a co za tym idzie prawidlowa faza lutealna....z tego wniosek ze nasz cykl zalezy od prawidlowego stezenie hormonow startowyc czyli prawidlowa faza folikularna...i to by sie zgadzalo z tym co powiedziala moja druga ginka jak spytalam o moj estradiol. Powiedziala ze im wyzszy tym lepiej bo on w I fazie "ustawia" caly cykl....ło matko ale sie rozpisalam....

caffe wrote:
    U mnie ze skrajności w skrajność. Albo cykl 40-kilkudniowy albo 22 dniowy. Jak przestanę brac luteinę, to przestanę mieć @, a jak biore to mam jak mam, chociaż po dupku było ok, tyle że on nie zadziałał na progesteron po owu. I kółko się zamyka o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 22:26

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w narkozie ful wypas to ja poproszę i drugi raz na wynos... Bozia nie ma nad czym myśleć
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Viola...już troszkę ochłonęłam i kilka koleżanek w pracy powiedziały to samo...że może nie ma co się burzyć, tylko to wykorzystać? Na szczęscie mam troszkę czasu...żeby to przemyśleć...

Viola, Iwone, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    No wiec wlasnie kojarze ze Ty masz dlugie cykle....qrcze to moze u Ciebie w jakims innym kierunku trzeba isc,a nie tylko lykac Luteine bo tak jest najlatwiej...ktos madrze gdzies napisal ze to nie progesteron po owulacji rzadzi cyklem tylko owulacja steruje poziomem progesteronu po owulce, a wiec porzadna owulka = prawidlowy poziom progesteronu a co za tym idzie prawidlowa faza lutealna....z tego wniosek ze nasz cykl zalezy od prawidlowego stezenie hormonow startowyc czyli prawidlowa faza folikularna...i to by sie zgadzalo z tym co powiedziala moja druga ginka jak spytalam o moj estradiol. Powiedziala ze im wyzszy tym lepiej bo on w I fazie "ustawia" caly cykl....ło matko ale sie rozpisalam....
    A u mnie owulacji prawdopodobnie brak, więc może to wyjaśnia mając na uwadze to co napisałas.

No nic, poczekam do wizyty i się dopytam, zobaczymy jakie ma zapatrywanie mój gin.

Viola, Lucky, Iwone, inessa lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszac o lykaniu luteiny bo tak jest najlatwiej to oczywiscie mialam na mysli lekarzy przepisujacych ten lek wszystkim jak leci....
    caffe wrote:
    A u mnie owulacji prawdopodobnie brak, więc może to wyjaśnia mając na uwadze to co napisałas.

No nic, poczekam do wizyty i się dopytam, zobaczymy jakie ma zapatrywanie mój gin.

caffe, Lucky, Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Piszac o lykaniu luteiny bo tak jest najlatwiej to oczywiscie mialam na mysli lekarzy przepisujacych ten lek wszystkim jak leci....
    Rozumiem :)

Ja mam luteinę dopochwową, ale podobno to jest to samo.

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

caffe ja myślę, że bardzo się niepokoisz...ale za krótko się obserwujesz....jeden długaśny cykl, a teraz krótki - ale Twój gin dopiero próbuje Cię wyprowadzać....więc myślę, że w Twoim przypadku potrzebny jest czas....po 6-7 cyklach obserwowanych , mierzonych - będziesz mieć obraz dopiero...tak myślę...

Viola, caffe, Iwone, Lucky, inessa, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Viola Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja...calkowita....

Bozia3 wrote:
    caffe ja myślę, że bardzo się niepokoisz...ale za krótko się obserwujesz....jeden długaśny cykl, a teraz krótki - ale Twój gin dopiero próbuje Cię wyprowadzać....więc myślę, że w Twoim przypadku potrzebny jest czas....po 6-7 cyklach obserwowanych , mierzonych - będziesz mieć obraz dopiero...tak myślę...

Iwone, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja wiem, ale to nie pierwszy mój długi cykl. Miałam kiedyś wczesniej takie "jazdy", ale lekarz miał mnie chyba gdzieś bo nie zbadał mi hormonów tylko walnął anty i po kłopocie. A że nie myślałam wtedy o dziecku to się tym nie przejmowałam, a nawet nie zdawałam sobie sprawy.

Ja nie jestem wkurzona na lekarza, tylko na mój organizm :P

Viola, Lucky, Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jesli chodzi o zabieg full wypas ja dla samej siebie skonsultowalabym ze swoim lekarzem ginekologiem - oczywiscie jesli masz do niego pelne zaufanie.

Lucky, caffe, inessa, bliska77, samira lubią tę wiadomość

Promyk
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie kolejny 3 cykl owulacja z prawego jajnika,czyli z dobrej strony.Pochlastam się jak facet wróci do domu na troche a ja będe miała owulke z lewego,czyli tego złego.Ciekawe co wpłynęło na 3 cykle z tej samej strony.Dziś 9 dzień cy jajo 15 mm,endo 0,98 mm.klu i

Lucky, caffe, inessa, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki.
    Milego weekendu zycze wszystkim.

Iwone, caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    A u mnie kolejny 3 cykl owulacja z prawego jajnika,czyli z dobrej strony.Pochlastam się jak facet wróci do domu na troche a ja będe miała owulke z lewego,czyli tego złego.Ciekawe co wpłynęło na 3 cykle z tej samej strony.Dziś 9 dzień cy jajo 15 mm,endo 0,98 mm.klu i
    Zapowiada się super, musisz tylko faceta zwerbować :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anek42 wrote:
    Dzien dobry dziewczynki.
    Milego weekendu zycze wszystkim.
    Cześc wszystkim :)

Przyłączam się do życzeń :)

‹‹ 1197 1198 1199 1200 1201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ