X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady...większość jest za, więc pewnie skorzystam..tylko muszę się oswoić..tym bardziej, że mój chłop trochę panikuje o tą narkozę i raczej skłania się ku prywatnemu badaniu....ale to ja podejmę decyzję - jeszcze raz dzięki za Wasze zdanie...:)

Caffe - z całego serca życzę CI wiesz czego...:)
    Bozia, jak się chłop trochę martwi, to dobrze o nim świadczy :)

Oczywiście sama podejmiesz decyzję i pewnie będzie ona najwłaściwsza dla Ciebie :)

Dzięki za życzenia, ale w stronę ciąży to ja nawet nadziei nie mam :) Tak mi moja intuicja podpowiada :) Od początku tego cyklu mam takie nastawienie i jakoś nic nie spowodowało, ze ono się zmieniło bądź zachwiało.
    Ale pewnie za kilka godzin się to wyjasni :) jak tylko wrócę ze sklepu :)

Lucky, inessa, bliska77, Iwone, polarmiś lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety w tym cyklu nie zjedzie choćby nie wiem co,to 1300 km w jedną strone,pracuje dopiero 1,5 mies i przyjazd wiązałby sie z utratą pracy.No ale mój organizm zwariował od tych ziółek i leków więc licze że następny też będzie z prawego bo prawdopodobnie chłop zjedzie na troche i sie wstrzelimy a jak nie to wkońcu się uda.Ja już myślałam że przekwitam a tu jajka jak malina i endo też no i w lewym też zauważyła mały pęcherzyk.Polipa nadal nie ma.

Lucky, Mango, anek42, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, pisze do Was z kafejki internetowej na koncu swiata, Punta Secca niedaleko Ragusy na Sycylii, z Mediolanu nie mialam nawet czasu nic napisac. Waracamy juz we wtorek w nocy, niestety...cudnie tu jest, przeczysta woda i wspaniaòle zarcie :) brakuje mi Was ale od sroy bede uzupelniac czytanie. Wysylam sloneczne buziaki! <3

Lucky, Mango, anek42, inessa, Reni, grosza, Iwone, polarmiś, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urlop skończył się tydzień temu :( Myślałam, że na wakacjach coś zbroimy ;) i do pracy nie wrócę ;) Niestety rzeczywistość mnie dopadła i trzeba wziąć się do roboty :( Oczywiście broimy nadal ;)

anek42, inessa, caffe, grosza, Iwone, Lucky, polarmiś, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • anek42 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango podoba mi sie Twoj optymizm. Masz racje do dziela i brojcie dalej.

Bursztynku korzystaj ze slonecznych dni i wypoczywaj.

Anna39 zgadzam sie z Toba, nie teraz to pozniej, ale w koncu sie uda.

Caffe testuj i daj jak najszybciej znac prosze. Wierze ze sie udalo.

Samirka kochana spoznione ale plynace z serca zyczenia, przede wszystkim zdrowka i spelnienia wszystkich marzen.

inessa, caffe, Mango, Iwone, samira, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

0cc7a5b3923d4012af7cb62094b52bf2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie musiałam kupować testu bo @ się rozkręciła. Chyba dzisiejszy dzień zaznaczę jak 1dc mimo, że rano wzięłam luteinę, bo rozkręciło się tak na bogato, więc nie mam wątpliwości.

Nowy cykl uważam za otwarty :P

inessa, Iwone, Lucky, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D jaka cisza
    a ja nie mam jeszcze odpowiedzi z pracy chyba już nie mam szans :(

Iwone, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    ja dopiero teraz dołączyłam i tylko na chwilkę choć o 6,20 już prasowałam, obudziłam się o 5.40 i za cholerę spać nie mogłam (wczoraj spać poszłam po 24), może ja jakiś cyborg jestem i stąd problem z zajściem :-)
    Bozia na NFZ 3 dni - wtedy dostają refundację ;-)
    Promyk, współczuję, wiem jak to boli, trzymam kciuki,
    Inessa, może jeszcze nie wszystko stracone
    Bursztyn wypoczywaj!!!!
    Spadam do pracy za ok 2 godzinki wychodzimy do znajomych, miłego popołudnia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2013, 16:29

inessa, Iwone, Lucky, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka:
    "W Japońskich szkołąch uczniowie do ukończenia 10 roku zycia nie otrzymuja żadnych ocen.Ich system zakłada że, pierwsze 3 lata szkoły nie są po to aby oceniać wiedzę dziecka lub jego nauke,tylko po to by istabilizować jego dobre maniery i rozwinąć chcarakter uczniów. "

caffe, anek42, Iwone, Lucky, grosza, bliska77, polarmiś, samira, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla pośmiania się przesyłam cosik fajnego:
    http://www.youtube.com/watch?v=hFmPRt_B3Tk

caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia - nie ma się co zastanawiać. Ja miałam wszystkie zabiegi osobno, a jeśli okaże się , że jajowody są drożne to i tak lekarze będą Cię dalej kierować na następne. Ja miałam hsg bez znieczulenia - koszmar, a laparoskopię i histeroskopię pod narkozą ( niestety usypiano mnie 2 razy) - więc nawet się nie zastanawiaj!
    Bozia3 wrote:
    Dzięki dziewczyny za rady...większość jest za, więc pewnie skorzystam..tylko muszę się oswoić..tym bardziej, że mój chłop trochę panikuje o tą narkozę i raczej skłania się ku prywatnemu badaniu....ale to ja podejmę decyzję - jeszcze raz dzięki za Wasze zdanie...:)

Caffe - z całego serca życzę CI wiesz czego...:)

inessa, Iwone, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam - brałam luteinę i dostawałam plamienia ( gin rozkładał ręce - do tej pory nie wiem co się działo z organizmem)
    caffe wrote:
    Dzięki Lucky mój aniele stróżu <3 Pojadę do rossmanna po zakupy, to kupię test. Zrobię go i już, nic na tym nie tracę. Ale z tego co wygrzebałam w necie, to takie plamienia przy luteinie się zdarzają. Już nie chciałam lekarzowi zawracać głowy pytaniami. Czekam co będzie dalej, nic innego mi nie pozostało.

inessa, Lucky, bliska77, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka - spóźnione, ale szczere życzenia imieninowe, przede wszystkim spełnienia w roli mamusi po raz drugi!

inessa, Lucky, bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jak Ty się czujesz kochana powoli zbliża sieczas rozwiązania i zacznie się tak naprawde życie :D :D :D
    a co dopiero czekaliśmy na pozytywny test :D

Iwone, iwka76, Lucky, bliska77, caffe, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    witak kochana , mam pytanie do ciebie bo moze juz to przeszłas . Czy ty tez miałąś takie silne bóle w pachwinach , bo ja już z krzesła wstać nie mogę a co dopiero chodzić hihihihih do tego bóle krzyza i bioder . Czuję sie jak bym była już w dziewiątym miesiącu i to chyba z trojaczkami hihihihih Mam tylko nadzieję że to tylko przejściowe i będę mogła jeszcze trochę popracować . Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę nadal spokojnej ciąży do samego rozwiązania

Lucky, angela, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • wenus Ekspertka

Wysłany: 7 września 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie kate38? jakis czas temu odeszla z forum.

Lucky, inessa, Olena lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia ja tam bym się cieszyła gdybym za jednym razem miała zrobiony taki komplecik badanek przynajmniej byłabym pewna ze wszystko jest ok

Bozia3 wrote:
    Witam Dziewczynki = wpadłam na chwilkę, bo gonię dziś jak z piórem w d....:)

Witaj Iza - fajnie, że wróciłaś...mam nadzieję, że jeszcze nie raz zmierzysz sobie tempkę w pracowym kiblu...;)

Samirka - wszystkiego najlepszego!!!

Dziewczyny ja dziś dostałam trzęsawki dolnej szczęki...Poszłam ze skierowaniem na HSG do szpitala na Kopernika....byłam o 7 rano , a przyjęto mnie w okolicach południa...już miałam prolaktynę pod sufitem....no ale ok wchodzę...no i umawiam z Panią doktor termin a na do mnie....nooo to przyjdzie pani w czwartek - pobadamy jeszcze...w piątek od rana narkoza, laparoskopia a w sobotę może do domu.....
    Ja normalnie zdębiałam......że cooooooo????? Ja jestem zdrowa...przecież to tylko profilaktycznie sprawdzić drożność chciałam, bo wymagają do inseminacji....a ta mi na to, że szpitale krakowskie nie robią samego hsg a od razu pakiet pod narkozą - sprawdzimy, jak by co - to przeczyścimy..wykluczymy endometriozę itp....ja normalnie zdębiałam...nie chcę żadnej narkozy ani laparoskopii...więc pozostaje mi albo za kasę (800 zł) samo HSG prywatnie, albo super pakiet państwowy z narkozą i laparoskopią...tak się wkurzyłam, że zaklepałam termin dopiero na 20 listopad....może się uda wcześniej zaciążyć...no albo będę musiała podjąc decyzję...czy u Was też tak jest w państwowych szpitalach?

Mango, angela, Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    ja wieczorem wczoraj zaczęłam nowy cykl, od dziś CLO, w piątek urywam sie do mojej gin omówić sprawę IUI
    niedługo robimy wypad do ZOO zatem miłej niedzieli dla wszystkich :-)

caffe, Reni, polarmiś, Mango, angela, Iwone, inessa, samira, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie dziewczyny,
    ja wieczorem wczoraj zaczęłam nowy cykl, od dziś CLO, w piątek urywam sie do mojej gin omówić sprawę IUI
    niedługo robimy wypad do ZOO zatem miłej niedzieli dla wszystkich :-)
    Od 2dc bierzesz clo?

Cześć wszystkim :)

bliska77, polarmiś, Iwone, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Od 2dc bierzesz clo?

Cześć wszystkim :)
    tak Caffe ja mam bardzo słabą reakcję na leki i późną owulację, dzięki temu ze biorę od 2dc teoretyczna owulacja przesunęła się z 19-20dc na 15-17 :-) "im wcześniej jest podane CLO tym liczniejszej i silniejszej reakcji organizmu można się spodziewać" no i do tego dawka max 3x1tabl na dzień (drugi miesiąc taki) i w październiku już ostatni z taką dawką, mi przestymulowanie nie grozi teraz od 7dc zaczynam monitoring żeby moja gin baczniej mnie obserwowała przed ewentualną IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2013, 09:34

caffe, Lucky, Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ