X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    My po szczepieniu maly byl kluty3razy i pil rota.Rozplakal sie za kazdym razem mocno ale na szczescie szybko uspokajal.Ale pierwszy raz widzialam jak tak mocno placze i łzyjak grochy.Przyznam sie ,ze przy1szym wluciu jak on sie rozplakal to i ja sie rozplakalam i pozalowalam ,ze nie wzielam tej skojarzonej.Ale wszystko drogie na choere.I trzeba by chyba bylo miec wor bez dna z kasa zeby za wszystko placic.Rota i pneumo tak drogie ,ze na przecietnej polskiej wyplacie malo kogo na nie stac .Teraz malego obserwowac i mmodlic sie by przetrzymal te dobe bez wiekszych perturbacji.Termometr i leki w pogotowiu.

Nie wiem sama co robic bo mi troche z meningokokami namieszala doktora czy nie chcemy szczepic.Czy ktoras szczepila na to ?Podobno 4klucia wychodzi.Nie mam pojecia co z czym sie je , musze sie doszkolic w tym temacie .Ale moj chlop strasznie naciska by malego zaszczepic.Jezu normalnie glowa mala na to wszystko.Dawniej clzowiek byl nieswiadomy tych wszystkich chorob i duzo zdrowszy.Czasem niewiedza jest blogoslawienstwem Wam powiem.

Sabbcia kochanie 100lat dla męża i spelnienia marzen <3

Kapta, mocno interesuje się tematem szczepień, znasz moje zdanie, ale powiem Ci, że nad menigokokami sama się zastanawiałam, one są gorsze od pneumokoków, sepsa np. często jest menigokokowa.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A Kometa, jakbys zajrzala, zeby sie z nami nformacjami podzielic, to ja polecam skoczyc na kawe do restauracji Panorama na Kamiennej Gorze w Gdynie (jesli Wy w Gdyni i jedziecie samochodem). Kawa nie jest jakas wyjatkowa, ale widok- przepiekny..Szczegolnie jak zaczyna sie robic ciemno..
    Aj law ja :-)
    W Gdyni i samochodem. Dzięki za podpowiedź, jest to jakaś opcja, zobaczymy ile będzie czasu. Brzmi dobrze.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa kciuki :)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa na którą masz wizytę? bo mi umknęło i nie wiem czy mogę iść na herbatę

ComeToMeBaby, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa <3 Ty wiesz ,mocno trzymam . :)

ComeToMeBaby, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    My po szczepieniu maly byl kluty3razy i pil rota.Rozplakal sie za kazdym razem mocno ale na szczescie szybko uspokajal.Ale pierwszy raz widzialam jak tak mocno placze i łzyjak grochy.Przyznam sie ,ze przy1szym wluciu jak on sie rozplakal to i ja sie rozplakalam i pozalowalam ,ze nie wzielam tej skojarzonej.Ale wszystko drogie na choere.I trzeba by chyba bylo miec wor bez dna z kasa zeby za wszystko placic.Rota i pneumo tak drogie ,ze na przecietnej polskiej wyplacie malo kogo na nie stac .Teraz malego obserwowac i mmodlic sie by przetrzymal te dobe bez wiekszych perturbacji.Termometr i leki w pogotowiu.

Nie wiem sama co robic bo mi troche z meningokokami namieszala doktora czy nie chcemy szczepic.Czy ktoras szczepila na to ?Podobno 4klucia wychodzi.Nie mam pojecia co z czym sie je , musze sie doszkolic w tym temacie .Ale moj chlop strasznie naciska by malego zaszczepic.Jezu normalnie glowa mala na to wszystko.Dawniej clzowiek byl nieswiadomy tych wszystkich chorob i duzo zdrowszy.Czasem niewiedza jest blogoslawienstwem Wam powiem.

Sabbcia kochanie 100lat dla męża i spelnienia marzen <3
    Wiesz, w Anglii szczepią wg kalendarza na meningokoki.
    Ja szczepilam wszystkich jak był stres swego czasu jak zmarł chłopiec w Gimnazjum pod Gdańskiem. Ale już dzieci mialo po kilka lat.
    Jak zdecydujemy się dac młodego do żłobka, to wtedy zaszczepię, teraz nie mam w planie.

kapturnica, moremi, iwcia77, Magda* lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny!

Kometa, kciuki za wizytkę :-)

ComeToMeBaby, efcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam i na pneumo i meningokoki. Ale innym systemem niz Wy. Meningokoki dopiero jak skonczyla 2 lata. A pneumokoki w 9 msc i kolejna po 6 tygodniach.

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa <3 kciuki laska za Was

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Kapta, mocno interesuje się tematem szczepień, znasz moje zdanie, ale powiem Ci, że nad menigokokami sama się zastanawiałam, one są gorsze od pneumokoków, sepsa np. często jest menigokokowa.
    Tak wiem ale pneumokoki niestety sa bardziej rozpowszechnione .Z tego co widze to wiekszosc zaleca jednak przede wszystkim pneumokoki jako te najbardziej pożadane.Wize ,ze na meningo szczepionki kosztuja po 140-170zl i te podane w 1szym roku slabna i trzeba dawac dawki przypominajace w 2gim roku zycia itd.No i na meningo narazone sa dzieci w duzych skupiskachtypu żłobki itd.

Paszcza czy Ty szczepilas Adasia na meningokoki ??Bo wiem ,ze mialas/ masz zamiar Adasia dawac do zlobka

edit.Widze,ze jest szczepionka skojarzona Nimenrix, jest to najnowsza szczepionka, chroni przed 4 grupami meningokoków- A,C,W135 i Y. Po ukończeniu 12 miesięcy wystarczy jedna dawka tej szczepionki I chyba na nia sie zdecydujemy dopiero jak maly skonczy roczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:16

dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kometa na którą masz wizytę? bo mi umknęło i nie wiem czy mogę iść na herbatę
    Możesz :-)
    15:40. Chwilę przed będą wyniki nasienia.

Reni, moremi, efcia, Mimbla, iwcia77, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nius :-)
    Właśnie wygrałam w konkursie smsowym tuszkę gęsią :-D Omnom mnom mnom mnom :-D w sobotę odbiór

kapturnica, Aasiula, efcia, Mimbla, paszczakin, dorbie, iwcia77, megan8, malgos741, Magdala, BISCA, Mega, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja szczepilam i na pneumo i meningokoki. Ale innym systemem niz Wy. Meningokoki dopiero jak skonczyla 2 lata. A pneumokoki w 9 msc i kolejna po 6 tygodniach.
    Pewnie dlatego ,ze wszystko sie zmienia i non stop ulepszaja.Ja na pneumo bede szczepic malego za 2tygodnie 17tego listopada ,a potem znowu akcja 3klucia i drugie rota 15grudnia. I pewnie na meningo wlasnie jak skonczy roczek.

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa <3

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie slyszalam i wiem ze w uk jest to rutynowe szczepienie.

Dzieki dziewczyny za Wasze opinie, chyba zdecyduje sie szczepic malego dopiero po ukonczeniu 1roku życia tym nimenrixem nameningokoki.Teraz najwazniejsze to rota i te pneumokoki z racji sezonu sprzyjajacemu zachorowaniom.

dorbie, Magda* lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela byla tez szczepiona na meningokokken,nigdy po szczepieniu nie goraczkuje ,nie jest marudna ,spi dobrze ,nie mam z tym problemow (Jakis cybork mi sie trafil ;-) )Wiadom zaplacze jak ja ukuja ale to wszystko :-).Tak naprawade to mam szczescie bo nie wiem co to goraczka i choroba u dziecka .

Sabina, efcia, kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Nius :-)
    Właśnie wygrałam w konkursie smsowym tuszkę gęsią :-D Omnom mnom mnom mnom :-D w sobotę odbiór

Boooosz a w jakich Ty konkursach bierzesz udział? O.o w "Pani domu"?

anna maria, Sabina, moremi, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, Mimbla, iwcia77, malgos741, Magdala, BISCA, Simba, Mega, Magda*, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SERDECZNIE POZDRAWIAM ADMINISTRACJĘ PORTALU OVUFRIEND

i prącie - pomyślałam
    bo myślę raczej zwięźle

07icon_smile4.gif

efcia, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, Aasiula, sandra80, moremi, Mimbla, paszczakin, kapturnica, iwcia77, macduska, megan8, malgos741, Magdala, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)

hm... robi sie tu "interesująco" , aż boje sie pisać ;D

Sabina, sandra80, Mega lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa powodzenia na wizycie, przynies same dobre niusy :-)

ComeToMeBaby, sandra80, Magda* lubią tę wiadomość

‹‹ 12059 12060 12061 12062 12063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ