35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:My po szczepieniu maly byl kluty3razy i pil rota.Rozplakal sie za kazdym razem mocno ale na szczescie szybko uspokajal.Ale pierwszy raz widzialam jak tak mocno placze i łzyjak grochy.Przyznam sie ,ze przy1szym wluciu jak on sie rozplakal to i ja sie rozplakalam i pozalowalam ,ze nie wzielam tej skojarzonej.Ale wszystko drogie na choere.I trzeba by chyba bylo miec wor bez dna z kasa zeby za wszystko placic.Rota i pneumo tak drogie ,ze na przecietnej polskiej wyplacie malo kogo na nie stac .Teraz malego obserwowac i mmodlic sie by przetrzymal te dobe bez wiekszych perturbacji.Termometr i leki w pogotowiu.
Nie wiem sama co robic bo mi troche z meningokokami namieszala doktora czy nie chcemy szczepic.Czy ktoras szczepila na to ?Podobno 4klucia wychodzi.Nie mam pojecia co z czym sie je , musze sie doszkolic w tym temacie .Ale moj chlop strasznie naciska by malego zaszczepic.Jezu normalnie glowa mala na to wszystko.Dawniej clzowiek byl nieswiadomy tych wszystkich chorob i duzo zdrowszy.Czasem niewiedza jest blogoslawienstwem Wam powiem.
Sabbcia kochanie 100lat dla męża i spelnienia marzen
Kapta, mocno interesuje się tematem szczepień, znasz moje zdanie, ale powiem Ci, że nad menigokokami sama się zastanawiałam, one są gorsze od pneumokoków, sepsa np. często jest menigokokowa. -
paszczakin wrote:A Kometa, jakbys zajrzala, zeby sie z nami nformacjami podzielic, to ja polecam skoczyc na kawe do restauracji Panorama na Kamiennej Gorze w Gdynie (jesli Wy w Gdyni i jedziecie samochodem). Kawa nie jest jakas wyjatkowa, ale widok- przepiekny..Szczegolnie jak zaczyna sie robic ciemno..
W Gdyni i samochodem. Dzięki za podpowiedź, jest to jakaś opcja, zobaczymy ile będzie czasu. Brzmi dobrze.iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:My po szczepieniu maly byl kluty3razy i pil rota.Rozplakal sie za kazdym razem mocno ale na szczescie szybko uspokajal.Ale pierwszy raz widzialam jak tak mocno placze i łzyjak grochy.Przyznam sie ,ze przy1szym wluciu jak on sie rozplakal to i ja sie rozplakalam i pozalowalam ,ze nie wzielam tej skojarzonej.Ale wszystko drogie na choere.I trzeba by chyba bylo miec wor bez dna z kasa zeby za wszystko placic.Rota i pneumo tak drogie ,ze na przecietnej polskiej wyplacie malo kogo na nie stac .Teraz malego obserwowac i mmodlic sie by przetrzymal te dobe bez wiekszych perturbacji.Termometr i leki w pogotowiu.
Nie wiem sama co robic bo mi troche z meningokokami namieszala doktora czy nie chcemy szczepic.Czy ktoras szczepila na to ?Podobno 4klucia wychodzi.Nie mam pojecia co z czym sie je , musze sie doszkolic w tym temacie .Ale moj chlop strasznie naciska by malego zaszczepic.Jezu normalnie glowa mala na to wszystko.Dawniej clzowiek byl nieswiadomy tych wszystkich chorob i duzo zdrowszy.Czasem niewiedza jest blogoslawienstwem Wam powiem.
Sabbcia kochanie 100lat dla męża i spelnienia marzen
Ja szczepilam wszystkich jak był stres swego czasu jak zmarł chłopiec w Gimnazjum pod Gdańskiem. Ale już dzieci mialo po kilka lat.
Jak zdecydujemy się dac młodego do żłobka, to wtedy zaszczepię, teraz nie mam w planie.kapturnica, moremi, iwcia77, Magda* lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sandra80 wrote:Kapta, mocno interesuje się tematem szczepień, znasz moje zdanie, ale powiem Ci, że nad menigokokami sama się zastanawiałam, one są gorsze od pneumokoków, sepsa np. często jest menigokokowa.
Paszcza czy Ty szczepilas Adasia na meningokoki ??Bo wiem ,ze mialas/ masz zamiar Adasia dawac do zlobka
edit.Widze,ze jest szczepionka skojarzona Nimenrix, jest to najnowsza szczepionka, chroni przed 4 grupami meningokoków- A,C,W135 i Y. Po ukończeniu 12 miesięcy wystarczy jedna dawka tej szczepionki I chyba na nia sie zdecydujemy dopiero jak maly skonczy roczekWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 10:16
dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Kometa na którą masz wizytę? bo mi umknęło i nie wiem czy mogę iść na herbatę
15:40. Chwilę przed będą wyniki nasienia.Reni, moremi, efcia, Mimbla, iwcia77, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość
-
Nius
Właśnie wygrałam w konkursie smsowym tuszkę gęsiąOmnom mnom mnom mnom
w sobotę odbiór
kapturnica, Aasiula, efcia, Mimbla, paszczakin, dorbie, iwcia77, megan8, malgos741, Magdala, BISCA, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Ja szczepilam i na pneumo i meningokoki. Ale innym systemem niz Wy. Meningokoki dopiero jak skonczyla 2 lata. A pneumokoki w 9 msc i kolejna po 6 tygodniach.
-
Dorbie slyszalam i wiem ze w uk jest to rutynowe szczepienie.
Dzieki dziewczyny za Wasze opinie, chyba zdecyduje sie szczepic malego dopiero po ukonczeniu 1roku życia tym nimenrixem nameningokoki.Teraz najwazniejsze to rota i te pneumokoki z racji sezonu sprzyjajacemu zachorowaniom.dorbie, Magda* lubią tę wiadomość
-
Hela byla tez szczepiona na meningokokken,nigdy po szczepieniu nie goraczkuje ,nie jest marudna ,spi dobrze ,nie mam z tym problemow (Jakis cybork mi sie trafil
)Wiadom zaplacze jak ja ukuja ale to wszystko
.Tak naprawade to mam szczescie bo nie wiem co to goraczka i choroba u dziecka .
Sabina, efcia, kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Nius
Właśnie wygrałam w konkursie smsowym tuszkę gęsiąOmnom mnom mnom mnom
w sobotę odbiór
Boooosz a w jakich Ty konkursach bierzesz udział?w "Pani domu"?
anna maria, Sabina, moremi, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, Mimbla, iwcia77, malgos741, Magdala, BISCA, Simba, Mega, Magda*, satori lubią tę wiadomość
-
efcia, Sabina, ania.g, ComeToMeBaby, Aasiula, sandra80, moremi, Mimbla, paszczakin, kapturnica, iwcia77, macduska, megan8, malgos741, Magdala, BISCA, Simba, Mega lubią tę wiadomość