X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Te co spekuluja i spiskuja n'a temat blizniakow, ostrzegam : jezeli jakims cudem trafia mi sie blizniaki, podam Was do sadu o alimenty ;-)
    Chyba razem z Twoja klinika ;) bo jak nam ojcostwo udowodnisz?

moremi, macduska, BISCA, iwcia77, malgos741, efcia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja kupiłam w lutym dwie pary spodni i trzy sukienki oraz marynarkę taliowaną. Sama zobacz czego nie kupiłaś i jaki jest powód, że cionzy niet.
    dorbie wrote:
    Ja też kupiłam tuż przed ciążą dopasowane spodnie 7/8 i dwie bluzki obcisłe. Spodnie ponosiłam jeszcze miesiąc, o dziwo się dopinałam :-)Ale akurat na iosnę będę miała cel :-)

a ja sie obkupiłam w ciuchy do biegania, czyli cionża w natarciu ;D

moremi, pierwiastka, dorbie, Sabina, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Elfie synka masz slicznego :-)

a ty masz priva! :)

anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Morek, ja n'a weekendzie, ale jednym okiem tu lypie, wiec nie powstrzumuj sie, mozesz rodzic :P
    Jeszcze chwila i tych alimentów za bliźniaki nie doczekasz :-P

Ps. Mój mąż planuje sniadanie na niedzielę. Do niedzieli nie urodze.

Elfik, macduska, BISCA, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, malgos741, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie doigralam ,Helcia znalazla butrlke po moim piwie i sobie kawalaczek (malutki) zeba ukruszyla :-( .Piwa mi sie zachcialo ,moglam butelke schowac .

201407014965.png
  • Dziobak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie no. Książkę otworzy wcześniej. Nawet może okulary założy. Korekcyjne, ale jednak. A książka będzie z obrazkami. No chyba, że te bliźniaki będzie katować poezją, albo podręcznikiem z matematyki stosowanej, albo Proustem.
    Mówię dziś do córki, że Morek ma dziś termin. A ona:To niech ona jeszcze dziś nie rodzi. Niech się jeszcze wypływa i wyzegluje na zapas. Bo potem to jej cieeeezko będzie. ;-)
    Pesymistka? ;-) Nie, żartowała! Ale pozdrawia gorąco! :-)

Elfik, moremi, BISCA, iwcia77, dorbie, kapturnica, efcia, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    My jedziemy do tesciowej na weekend. Dla niektorych brzmi to strasznie, ale ja mam cudowna tesciowa. I mam 100 % pewnosci, ze tam odpoczne.

Kocham tam jezdzic. Zawsze, zawsze jest cieplo i slonecznie (chociaz dzisiaj w Lyonie tez 23° bylo) , tesciowa dogadza piciem i jedzeniem. Mamy swoj pokoj (posprzatany do przesady ; )
    Zabieram ksiazke i okulary sloneczne. Bedzie swietnie ;)
    Rownie udanego weekendu Wam wszystkim zycze :)
    Super! Fajnie masz :-) Odpoczywajcie
    U nas zimna, mokra słotna jesien, cały dzien leje

BISCA lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, a jaka konsystencja tego ciasta? Bo mi to wygląda na naleśniki z jabłkami na razie.

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    No to sie doigralam ,Helcia znalazla butrlke po moim piwie i sobie kawalaczek (malutki) zeba ukruszyla :-( .Piwa mi sie zachcialo ,moglam butelke schowac .
    Anna, ale piwa Ci nie wypiła?

A poważnie - różne rzeczy się zdarzają. Elfik na ten przyklad karmiąc cycem małpki popija ;-)
    No dobra, powaznie - to mleczak, więc tragedii nie ma, ale do dentysty warto się wybrać, żeby zabezpieczył pozostały ząbek.

anna maria, BISCA, iwcia77, dorbie, kapturnica, efcia, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gretka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    hehe, jak znalazłam kabel do kom to będę szaleć..
    a nie, żartuje, ale a propos książeczek, te zdjęcia muszę wstawić :)

PIERWSZA KSIĄŻECZKA IWO :)

nie wiem co to za ksiazka- ale pierwsze skojarzenie- motyw znieczulenia w " Obiecaj mi" Kusturicy ( to tak w nawiazaniu do filmow kom.o ktorych kiedys byla mowa);-)

moremi, Elfik, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Morka, a jaka konsystencja tego ciasta? Bo mi to wygląda na naleśniki z jabłkami na razie.
    Naleśniki na jogurcie robisz?
    Trochę gestsze niż naleśniki, takie racuchowe raczej.

Elfik, macduska, BISCA, iwcia77, dorbie, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca jadę z Wami!

Dorbie, fajnie, że u ciebie spokojnie z ciążą, miło się czyta. :)

a co do zaciążenia wciąz polecam naćpac się prochami, znieczulać "do bólu" naświetlać rentgenem, nakłuwać, żreć słodycze i popjać colą z kawą,,, :)))))

choć przy pierwszej ciązy nakupiłam produktów do Dukana, całą szafkę, za duuuuża kase...
    i zamiast schudnąc - przytylam..:)

czyli organizm trzeba wziąć z nienacka, niby nic, niby mi nie zależy, i plemnik do bramki! ;)

czego potzrebującym zyczę :)

pierwiastka, macduska, Sabina, moremi, BISCA, caffe, ComeToMeBaby, iwcia77, dorbie, kapturnica, malgos741, efcia, Mimbla, Mega, satori lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robiłam naleśniki z bananów i jajek. Bezglutenowe, bezmleczne, fit. Mi i córce smakowały bardzo, Adasiowi wcale, a to miało być dla niego.
    Byliśmy też na szczepieniu MMR. Adaś po wkluciu igły patrzył bez słowa na swoje ramię, a kiedy już pielęgniarka kończyła robić zastrzyk, to powiedział: ii. I to było wszystko. Zuch jak nic! :-)

moremi, Sabina, Elfik, BISCA, caffe, ComeToMeBaby, iwcia77, dorbie, kapturnica, efcia, Mimbla, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Te co spekuluja i spiskuja n'a temat blizniakow, ostrzegam : jezeli jakims cudem trafia mi sie blizniaki, podam Was do sadu o alimenty ;-)
    to chyba producenta lekow- ale skoro ten ostrzega w ulotce, to czarno to widze.....;-)

moremi, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Zwykle staram się nie przejmować ale czasem nerwy puszczają. Poza tym moja mama jest jak woda. Jakbys się człowieku nie zabezpieczył to i tak znajdzie szparę i wciśnie swoje trzy grosze. Z dobrymi chęciami oczywiście. :-)
    Zawsze myślałam że moja matka i Waci to siostry, a tu wychodzi ze to trojaczki :O
    Mona matka: widzisz jak dzis ladnie zjadła zupę, bo ja pokarmilam? Na nic.ze.ja nie pozwalam,bo Młoda umie jesc sama i ma jeść tyle ile ona chce a nie rozpychac jej żołądek. Ja zwracam uwagę, to słyszę że nic nie wiem, a jak ja jestem w pracy to ona i tak robi jak chce.

Ostatnio moja najmłodszy brat trochę zobaczył jak to jest. Byli u nas z Majka. Aktualnie 5-miesięczną. I Majka na piersi robi kupę razy na tydzień. I ja i oni słyszymy tyrady na temat niedozywienia dziecka i rzadkiego mleka. Nie wierzy że lekarka u której byliśmy potwierdziła, ze wszystko jest dobrze. Na nic tłumaczenie, ze pokarm matki jest idealny dla dziecka. Ona wie lepiej. A i oczywiście ona przecież się nie wtrąca ;)

macduska, moremi, pierwiastka, gretka, iwcia77, dorbie, kapturnica, efcia, Mimbla, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No naleśniki to nie, ale z tym ciastem się spotkałam i ono nie było na tyle pulchne aby robiło za racuchy, i tak się w sumie rozlewa po patelni. Mnie to racuchy się kojarzą raczej tak:http://mycuisine.blox.pl/resource/racuchy.jpg

iwcia77 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty tez :-)
    Elfik wrote:
    a ty masz priva! :)

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina :-D , jeszcze chyba Dorbie to nasz czwarta siostra!

Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nic tam juz nie bylo :-) ,ale mowisz ze do dentysty trza sie wybrac
    moremi wrote:
    Anna, ale piwa Ci nie wypiła?

A poważnie - różne rzeczy się zdarzają. Elfik na ten przyklad karmiąc cycem małpki popija ;-)
    No dobra, powaznie - to mleczak, więc tragedii nie ma, ale do dentysty warto się wybrać, żeby zabezpieczył pozostały ząbek.

moremi lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Sabina :-D , jeszcze chyba Dorbie to nasz czwarta siostra!
    Chociaż tak.myślę, ze i Dorbie i Elfi maja lepiej. Mieszkają osobno....

moremi, iwcia77, macduska, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 12114 12115 12116 12117 12118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ