X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!
    Paszcza, zapakuj do sloiczka domowe żarcie i już. U nas Adaś już nie nigdy nie ruszył sloiczka, od kiedy posmakowal domowych zupek. Ale sloiczki są dobre do transportu.
    Takie słoiki nam rosną! ;-)

iwcia77, Mega, Sabina, moremi, efcia, paszczakin, Mimbla lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chuop sie pyta czy Morek urodzila. Ja tylko tlumacze na polski

Dzien dobry

iwcia77, Mega, Sabina, moremi, anna maria, efcia, paszczakin, macduska, Dziobak, Aasiula, dorbie, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza ja rbilam zupkedo sloika i dawalam swoje.Moj Dawid nigdy nie chwycil sie zarcia sloikowego.Nawet deserkow.Tolerowal tylkosoczki z bobo fruta i kaszki oczywiscie bezmleczne

iwcia77, Sabina, anna maria, efcia, paszczakin lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My musielismy wczoraj zrezygnowac z jedzenia obiadu na tarasie bo bylo .... Za goraco O.o

Widze ze ta pogoda dotarla az do Belgii :-)

iwcia77, Sabina, pierwiastka, moremi, efcia, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    U nas dziś ma być 20 stopni.
    Czeba na wycieczkę! W związku z tym mam podły plan nakarmienia dziecka sloikowym obiadem, bo się musi nauczyć, że w podróży na ten czas tylko taki glut przysługuje.. Bo ja nawet nie wiem, czy on zje słoika, spróbowalismy kiedyś to oboje uznaliśmy, że ohyda..
    No chyba ze macie jakieś patenty na podróże z własnym żarciem, kiedy dziecko jest na etapie pap?
    ja mam taki termos Chicco - w srodku sa 2 pojemniki termiczne i jestem bardzo zadowolona :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/470b76b059a6.jpg

Sabina, moremi, efcia, paszczakin, Magda*, Mega, Simba, Mimbla lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dziouchy

u nas dziś słonecznie, jakieś 15 stopni, ale wietrznie, liście już pospadały i widok z okna jakiś taki goły ;)

zazdraszczam tych spacerów bo my uziemieni oba w domu :/

melduje poprawę na zdrowiu - mauż zrobił kawe i dostarczył mi do łóżka życząc miłej niedzieli, no takie poranki to ja rozumiem :)

miłej niedzieli!

iwcia77, anna maria, efcia, Sabina, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie ja tak jak
    Iwka też sobie pospałam....

iwcia77, pierwiastka, anna maria, efcia, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Morek ale nic sie nie dzieje.Tzn ?skurcze przpowiadajace, czop czy zmiana śluzu ??
    Nic. I dlatego teksty "nic nie robisz w domu, to może bys chociaz urodziła", albo "nudny ten weekend, rodź już w koncu", czy "zawsze może być gorzej" działają na mnie jak płachta na byka. A to tylko mała próbka tego co zaserwowala mi kuzynka.
    I jeszcze - nie spytała mnie ani razu jak się czuję, nie zna terminu porodu, ale WIE, że ja czuję się dobrze i "dopierocoweszlaswterminporodu" (ona miała zaplanowaną cesarke), i jak przechodze przynajmniej dwa tygodnie i nie dam rady się ruszac, to mogę strzelac focha (ona przeciez juz miesiąc przed porodem ruszała się tylko z kanapy do kibla) i najlepsze "ciesz się tym co jest, bo może byc tylko gorzej". Później tłumaczyła, że niby mnie uswiadamiala co do ryzyka przenoszenia (nosz karwa a ja nie znam ryzyka?).
    Do tej pory mnie trzyma.

kapturnica, efcia, Sabina, pierwiastka, ComeToMeBaby, paszczakin, macduska, Mega, malgos741, Aasiula, dorbie, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja szukam sklepow z zywnoscia bio w gdansku..., bo jak pojade na swieta to musze dziecie jakos wyzywic :)

pytanie do sekcji trojmiejskiej : znacie jakis, polecacie ktorys?

znalazlam we wrzeszczu np Biofit :

http://www.biofit.gda.pl/index.php

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nic. I dlatego teksty "nic nie robisz w domu, to może bys chociaz urodziła", albo "nudny ten weekend, rodź już w koncu", czy "zawsze może być gorzej" działają na mnie jak płachta na byka. A to tylko mała próbka tego co zaserwowala mi kuzynka.
    I jeszcze - nie spytała mnie ani razu jak się czuję, nie zna terminu porodu, ale WIE, że ja czuję się dobrze i "dopierocoweszlaswterminporodu" (ona miała zaplanowaną cesarke), i jak przechodze przynajmniej dwa tygodnie i nie dam rady się ruszac, to mogę strzelac focha (ona przeciez juz miesiąc przed porodem ruszała się tylko z kanapy do kibla) i najlepsze "ciesz się tym co jest, bo może byc tylko gorzej". Później tłumaczyła, że niby mnie uswiadamiala co do ryzyka przenoszenia (nosz karwa a ja nie znam ryzyka?).
    Do tej pory mnie trzyma.
    i wcale Ci sie nie dziwie ,ze cie to wku33wia, naprawde.Zwłaszcza ,ze termin juz minal i frustracja siega zenitu.A co do ryzyka zwiazanego z przenoszeniem sory ale naprawde trzeba byc teMpa strzala by kobiete zaraz przed porodem straszyc.

iwcia77, efcia, pierwiastka, ComeToMeBaby, paszczakin, Mega, Aasiula, Mimbla lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    i wcale Ci sie nie dziwie ,ze cie to wku33wia, naprawde.Zwłaszcza ,ze termin juz minal i frustracja siega zenitu.A co do ryzyka zwiazanego z przenoszeniem sory ale naprawde trzeba byc teMpa strzala by kobiete zaraz przed porodem straszyc.
    To jest ta sama idiotka co dwa tygodnie po łyzeczkowaniu (wiedziała o tym!) opowiadala mi o swoich planach prokreacyjnych (ulożyła wszystko łacznie z terminem porodu i się jej udało), a na koniec zapytała mnie "jak tam? rozmnazacie się?".
    Ale. Zmiana tematu, bo nie chcę się nakręcić.
    Iwcia, jak placki? U mnie akurat na patelni :-)
    A urodze 10. Przeciez tak Pani w grafiku wpisala ;-)

iwcia77, Reni, efcia, Sabina, pierwiastka, kapturnica, paszczakin, Magda*, Mega, malgos741, Aasiula, dorbie, Simba, BISCA, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • bobo Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi m zrobil jajeczniczke pycha ale niestety przy ostatniej łyżce wylądowałam w wc musialybyscie widzieć jego minę he he bezcenna

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To jest ta sama idiotka co dwa tygodnie po łyzeczkowaniu (wiedziała o tym!) opowiadala mi o swoich planach prokreacyjnych (ulożyła wszystko łacznie z terminem porodu i się jej udało), a na koniec zapytała mnie "jak tam? rozmnazacie się?".
    Ale. Zmiana tematu, bo nie chcę się nakręcić.
    Iwcia, jak placki? U mnie akurat na patelni :-)
    A urodze 10. Przeciez tak Pani w grafiku wpisala ;-)
    ty no wez! ja sie musze psychicznie nastawic :D jeszcze nie robilam , skopiowalam przepis do schowka , wiec jak zrobie to napisze :D

efcia, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo wrote:
    Mi m zrobil jajeczniczke pycha ale niestety przy ostatniej łyżce wylądowałam w wc musialybyscie widzieć jego minę he he bezcenna
    Ok, doszłam do siebie.
    Bobo, jajecznice. Jajeczniczka to dziwny słowotwór.
    Druga sprawa - na dzień dobry krzyczalaś, a mnie trochę glowa boli. Nie używamy duzych liter, bo to oznaka krzyku, czyli zachowanie niekulturalne. I proszę o zachowanie zasad interpunkcji. Ok? :-)

anna maria, efcia, pierwiastka, kapturnica, iwcia77, ComeToMeBaby, macduska, Dziobak, Mega, malgos741, Aasiula, dorbie, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • bobo Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi do 10 to już jeden krok trzymam kciuczki

Mega, krycha.stara lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze kapitanie ze u Ciebie wszystko gra :-)
    moremi wrote:
    Ok, doszłam do siebie.
    Bobo, jajecznice. Jajeczniczka to dziwny słowotwór.
    Druga sprawa - na dzień dobry krzyczalaś, a mnie trochę glowa boli. Nie używamy duzych liter, bo to oznaka krzyku, czyli zachowanie niekulturalne. I proszę o zachowanie zasad interpunkcji. Ok? :-)

Reni, efcia, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, Mega, malgos741, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • bobo Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Przepraszam ale piszę z telefonu a tu różnie bywa z tą interpunkcja itp.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze usun to ;-)
    bobo wrote:
    Moremi do 10 to już jeden krok trzymam kciuczki

Sabina, efcia, kapturnica, moremi, ComeToMeBaby, Mega, Aasiula, Mimbla, BISCA lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Boze usun to ;-)

też mnie oko zabolało, jakbym ołówkiem dostała ;D

anna maria, malgos741, BISCA lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 8 listopada 2015, 21:22

‹‹ 12138 12139 12140 12141 12142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ