35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien Dobry! Mialam sie dzis wyspac i jak zwykle sie nie udalo. Milosz zrobil nam pobudke , bylo mu niedobrze. Ale nie ma tego zlego
Maz zaliczony wczoraj i dzis
w gaciach moczary , juz dawno az tak nie mialalam. Mam wielka nadzieje w tym cyklu. Podbudowalam sie tym wynikiem tsh . Milego dnia kochane
dorbie, anna maria, Sabina, iwcia77, Reni, caffe, ComeToMeBaby, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!
Wyspalam się
Obudzily mnie przekleństwa męża, ze spać nie może od 5.00,a przecież ma wolne i jakiś kot się zesrał i w całym domu cuchnie ( no było innymi słowami)
Jak ja go kocham!
A śniło mi się, że nosiłam małego młodego w chuścieanna maria, Aasiula, ania.g, BISCA, iwcia77, efcia, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:No. Tak jest w moim kraju. Wszystko zalatwia sie przez komputer i poczte. Nawet paszport.
Jak kiedys wymeldowywalam mojego bylego z domu to musialam objezdzic cale miasto. Nie. On juz byl wymeldowany 6 lat. Ja chcialam zaswiadczenie i odsylali mnie od biura do biura. Zakonczylam wedrowke w urzedzie miejskim.
A mozna inaczej przeciez. Dlaczego oni tak sie przed tym bronia?
Doczytuje, wiec sie bede odnosic do 100 stron wstecz
Kilka lat temu musialam wymienic wiekszosc dokumentow w Polsce, paszport, dowod, prawo jazdy. Odwlekalam to, bo tez nie przepadam za urzedami. Jak w koncu sie zebralam, to mnie to bardzo milo zaskoczylo- elektoniczne zapisy, na miejscu wszystko z usmiechem, bez problemu, z mrugnieciem oka na odbior paszportu( wg zasad powinnam do wyrobic tutaj jak na stale nie mieszkam w PL), szybko. Teraz rejestrowalismy akt urodzenia mlodego i robilismy mu dowod- to samo- milo przyjaznie, pan powiedzial, ze zadzwoni jak PL akt bedzie gotowy i zadzwonil tego samego dnia.
Takze chyba zalezy od urzedu, miejsca, a przede wszytkim ludzi w nim pracujacych..BISCA, Sabina, Magdala, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:lo matko i corko! jak teraz bede w polsce na swieta to pierwsze kroki skieruje do lumpeksa- bedzie zabawa!
. sie wypierze, zdezynfekuje i grz muza
dobra Iwcia, to mnie zabierzesz w GD! Bo ja jestem kaleka w lumpach- nigdy nie kupilam nic oprocz rzeczy na przebrania (do przerobki). Nie umiem szukac..BISCA, Sabina, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Z ta moda dla dzieci, no coz. wiem, ze bede starala sie o wyglad mojego malucha i nie opre sie checi przebrania go w dynie na haloween, we frak na 31/12, w Mikolaja na swieta itd.
Oczywiscie skorzany plaszcz i buty na obcasach to jakies nieporozumienie
o! Adasia stroj mikolaja juz zmierza do nas poczta
https://lh4.googleusercontent.com/-0i8SR0Bkvpk/VkLtLFUT5GI/AAAAAAAA928/NQ2_t1c8mq4/w500-h315-no/%2524_12.JPG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:27
BISCA, dorbie, iwcia77, Reni, efcia, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:komunikat do sekcji trojmiejskiej:
bede przebywac na terenie gdanska od 20 grudnia do 6 stycznia, chetne do spotkania pilnie prosi sie o ustalenie terminudziekuje za uwage
ja ja ja bede, ale jeszcze nie wiem kiedy!BISCA, dorbie, iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Mi czarne koty biegają na okrągło
juz mowilam, jak przebiegnie Ci 176 razy to potem kolejny "przebieg" powoduje juz tylko coraz wiecej szczescia..iwcia77, efcia, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale co Ci ciemność przeszkadza??? Ja wezmę porządną latarkę i można prasować....no wiesz..byleby się od roboty wymigać....
moze u iwci jak u nas, tylko swieczki
nie martw sie iwcia, poprosimy Reni, to i dla Ciebie zapakuje..iwcia77, Reni, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ciekawe jak to będzie z poświęcaniem im uwagi....u nas niestety koty poszły trochę w odstawkę...nie to, że chodzą głodne....ale np. spuchniętą wargę kotki zauważyłam po tygodniu....bo dziecko ważniejsze....
no u mnie troche tez.. glownie oibjawia sie tym, ze w ciagu dnia kota na nas nie zalega. Chociaz M ja dalej tuli regularnie, a wieczory na naszych kolanach spedza.
Wczoraj za to byl noz w kocie serce- kapalam Adama i poprosilam M, zeby wywietrzyl w tym czasie sypialnie. M otworzyl drzwi do ogrodu i wyszedl z pokoju zamykajac drzwi do pokoju (nie wypuszczamy koty w nocy). Po jakims czasie wrocil, zamknal wyjscie, drzwi pokoju zostawil otwarte.
I nagle ja slysze bum! jeb! ghhhhhhhhhh! i przeklenstwa lubego i trzaskanie okna.. Kot sasiadki se wlazl do wietrzonego pokoju, schowal sie przed M, a potem na chama poszedl wyjadac kocie chrupki z miski. I kota tam go zastala, wiec wojna! Luby dal rade rozgonic towarzycho i wypuscic intruza na dwor.
A moje zestresowane kocie do tej pory chodzi i sprawdza, czy znowu nie ma wroga u bram.. Bidoczek..Sabina, iwcia77, ComeToMeBaby, Magdala, moremi lubią tę wiadomość
-
Bry,
Simba, to kiedy przeprowadzka ?
Paszczak, tak sie ciesze, ze bedziesz w Gdansku !!!! Ubranie Mikolajowe wymiata !
Dobra, ide sie odprezyc do fryzjera
Milego dnia wszystkim.
Morek ... ?Sabina, anna maria, dorbie, iwcia77, Magdala, efcia, malgos741, Mimbla lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Witam!
Wojtek dziś pojadł swojego kremu do twarzy. Wiedziałam, że ta cisza w łóżeczku jest zdradliwa, ale musiałam kiedys ugotować obiad. Jak przyszłam to krem był wszędzie; we włosach, w nosie, w buzi.
Mam nadzieję, że skończy się tylko tym, że lepszy poślizg będzie.
Mysza
Wojtus w awku piekny -
BISCA wrote:Paszczak, tak sie ciesze, ze bedziesz w Gdansku !!!! Ubranie Mikolajowe wymiata !
Bisca, mam tylko nadzieje, ze to nie bedzie tak, ze my akurat w niedziele ruszymy do BEdzis/jutro bedziemy ustalac plany..
edit:
ubranie mikolajkowe bede w takim razie trzymac dla Magdalenkidzewczynki sa z reguly mniejsze (zreszta od Adama wszyscy sa mniejsi
) wiec na +/- roczna dziewczynke powinno byc ok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 08:53
iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość