X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Powaznie bez opasek??? A jak zabierają do mycia, badań, ważenia itp to jak? Skąd wiedzą komu oddać?
    W No są opaski, na obie rączki i nozke. Ale nikt nie zabiera dziecka - wszystko przychodzi do matki z dzieckiem. Przyjeżdża pielęgniarka z waga i miarka, do badania przychodzi lekarz zaraz po porodzie, a w 2 dobie idzie się już z dzieckiem samemu do gabinetu. Do mycia się dziecka nie zabiera, bo dzieci się nie myje, tylko przeciera z krwi i gotowe. Adaś był kapany dopiero w domu. Ale jak się uprzesz, to pielęgniarka przyjdzie i umyje dziecko w twojej sali.
    Ja nie straciłam Adasia ani na chwilę z oczu, bo jak szłam do łazienki, to chłop był z nim.
    Ale podobnie było 14 lat temu z córką w Pl. Do wagi po porodzie poszła z ojcem, reszta pielęgnacji była na sali, na oczach matek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 13:07

caffe, gosia7122, paszczakin, BISCA, ComeToMeBaby, Mega, kapturnica, Sabina, macduska, ania.g, Magda*, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Powaznie bez opasek??? A jak zabierają do mycia, badań, ważenia itp to jak? Skąd wiedzą komu oddać?
    W większości szpitali w PL (nie wiem jak u Paszczy), nie kąpie się noworodków.

Dziobak, paszczakin, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    W No są opaski, na obie rączki i nozke. Ale nikt nie zabiera dziecka - wszystko przychodzi do matki z dzieckiem. Przyjeżdża pielęgniarka z waga i miarka, do badania przychodzi lekarz zaraz po porodzie, a w 2 dobie idzie się już z dzieckiem samemu do gabinetu. Do mycia się dziecka nie zabiera, bo dzieci się nie myje, tylko przeciera z krwi i gotowe. Adaś był kapany dopiero w domu. Ale jak się uprzesz, to pielęgniarka przyjdzie i umyje dziecko w twojej sali.
    Ja nie straciłam Adasia ani na chwilę z oczu, bo jak szłam do łazienki, to chłop był z nim.
    Ale podobnie było 14 lat temu z córką w Pl. Do wagi po porodzie poszła z ojcem, reszta pielęgnacji była na sali, na oczach matek.

Wooow, to jestem pod wrażeniem!

Dziobak lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Wooow, to jestem pod wrażeniem!
    u mnie w szpitalu było tak samo

Dziobak, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

U mnie na czas badań zabierają dzieci...

kapturnica lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    U mnie na czas badań zabierają dzieci...
    u mnie zabrali raz, w dniu wyjścia na pobranie krwi, ale mogłam też iść na to badanie z małym

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dla mnie to w ogole jakas masakra to zabierania noworodka- czemu oni to robia? Przeciez dla takiego maluszka to musi byc straszne, dwie godziny na samym poczatku bycia na tym swiecie- powinien tulic sie do mamy a nie gdzies z obcymi latac :(

U nas dzieciom sie nawet opasek nie zaklada, sa z matka caly czas.. A ja sie smialam, ze i tak bym swojego poznala (mimo, ze wygladal podobnie jak kazdy kartofel), bo mial kawalek ucha jakby wygryziony ;)

u nas w szpitalu też malec cały czas z mamą .
    Witam w niedziele .Ania i Morka ściskam za Was .

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od wczoraj temperatura. Daje się zbijac. Dziecko żywe, grandzi, apetyt słabszy. Dziś jest 8 doba od szczepienia MMR, zakładam, że to jest to, bo innych powodów nie widzę.
    Miały Wasze dzieci objawy poszczepienne po tej szczepionce?

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

u nas również

201408184765.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:

no wlasnie nie zabieraja.. u nas dzieci myje sie dopiero 3 dnia i robi to mama w asyscie poloznej.. po porodzie dziecko tylko czyms tam wycieraja, ale to wszytko odbywa sie przy Tobie.. tu mpja porodowka

jak mlody wylazl, to go polozyli mi na piersi golasa, tylko w czapeczce ichniej, a potem po jakims czasie wzieli, pomierzyli, cos tam poaplikowali, powycierali i ubrali w nasze ciuchy na tej ladzie obok.. Moj mężu asystowal i robil foty ;)
    Przez caly pobyt w szpitalu mlodego stracilismy z oczu raz, jak moj maz nie mogl przyjechac, a ja koniecznie chcialam wziac prysznic. Duzy prysznic byl zajety (mozna bylo tam wjechac z lozkiem dziecka), wiec zostawilam mlodego w kanciapie pielegniarek. Ale po 2 dniach to juz bym go nie pomylila ;)

gosia7122, Elfik, Dziobak, Jastra, ComeToMeBaby, Mega, ania.g, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A u nas od wczoraj temperatura. Daje się zbijac. Dziecko żywe, grandzi, apetyt słabszy. Dziś jest 8 doba od szczepienia MMR, zakładam, że to jest to, bo innych powodów nie widzę.
    Miały Wasze dzieci objawy poszczepienne po tej szczepionce?

mi mówiła pielęgniarka że po tygodniu może być gorączka i Marysia tak jakoś miała .

Dziobak lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    mi mówiła pielęgniarka że po tygodniu może być gorączka i Marysia tak jakoś miała .
    A długo trwała? Bo to u nas już 2 dzień. Niby tak może być, ale zawsze to stres, że drgawki, że nie wiadomo co...

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to macie- dla ambitnych, za uczeszczanie na zajecia w niedziele- pomocnicy sw mikolaja

ciach, reszta na wyrownawczych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 14:32

Magdala, Aasiula, BISCA, malgos741, ivf-ivf, Dziobak, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, Elfik, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, cudne Mikolaje <3 <3 <3

Mega, Elfik, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza , to ja poproszę od tych Mikolajow takiOM mała Mikolajke <3
    Super fotka :)

Magdala, malgos741, Mega, Elfik, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacja!!! :) Słodkie buziaki <3

Mega, Elfik lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Mila niedziela. :-)
    Slonce wychodzi i sie chowa, ale mi jest taaaak dobrze. Kocham mojego M.

Dziewczyny pozytywna energia jestem dzis wypelniona od czubka glowy do najmniejszego palca u stopy. Mam jej tyle, ze starczy wszystkim potrzebujacym, a szczegolnie Morce, Natce, AniG i Mimbli, co sie dzis drapie i bardzo boi. <3

BISCA, malgos741, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, paszczakin, anna maria, macduska, ania.g, Natka_79, moremi, Kisiel, iwcia77, Magda*, Mimbla lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala, zazdroszcze. Ja pod wplywem tych wszystkich hormonow jestem w zupelnie innym nastroju ;-)
    Ale do jutra niedaleko, mam nadzieje ze po punkcji wszystko wroci do normy.

Mimbla, powodzenia.

Natka, Morka , kciuki

Ania, siedz w tej pizamie do stycznia i leniuchuj ;-)

Paszcza, sliczne te promyki <3

Magdala, Mega, Elfik, paszczakin, macduska, ania.g, Natka_79, Kisiel, iwcia77, Mimbla lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie Mikołajki, o mamuniu! Ja zaraz mojemu fotkę trzasne. Pozazdroscilam! ;-)
    Edit: odwołuje. Fotki w czapce nie będzie. Miszyn imposibl. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 14:13

Mega, Elfik, paszczakin, moremi, Kisiel, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieci wspaniałe, ale na drugim zdjęciu ten niebieskooki chlopiec w czapce mikołaja mnie urzekł, a tak naprawdę jego spojrzenie. Czyje to dziecko? Którejś z Was?

Czesc:-)

Elfik, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12243 12244 12245 12246 12247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ