X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, a gdzie się dokształcałaś jak je naklejać, plastry?

ja dziecku sama się nie odwazyłam, na sobie bym poeksperymentowała :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień bry,

przespałam lekcje religii wczoraj to podzielę się choć moimi wrażeniami z liceum a miałam 3 prowadzących: siostrę zakonną która oczekiwała obecności, zeszytu, mszy w niedzielę i 1 nabożeństwa w tygodniu oraz jałmużny też raz w tygodniu, sama była "swiętsza od papieża" i nas takimi chciała zrobić, drugi był ksiądz który miał jedyną słuszną opinię o wszystkim a brak wiedzy czy autorytetu nadrabiał klasówkami i był w końcu taki który z nami rozmawiał i dyskutował i tłumaczył i wierzył że nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi a na lekcji pozwalał tym niezainteresowanym siedzieć z tyłu i robić cokolwiek innego byle cicho w miarę byli, jak pewnie zgadniecie wszyscy uczestniczyli w dyskusji
    tak więc dla mnie czy to sala lekcyjna czy katechetyczna nie ma znaczenia, ważne kto prowadzi zajęcia i czy potrafi potraktować grupę młodych ludzi poważnie

Elfik, kapturnica, macduska, efcia, iwcia77, Reni, BISCA, Mimbla, Bozia3, Mega, satori lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • pierwiastka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i za poczebujące trzymam kciuki i kegle
    Sabcia <3

Elfik, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Mega pamietaj , ze masz testowac z pierwszego sikniecia :)
    Sabcia <3 mysle :)

Kapta - widzialas , ze syn ci rosnie? ;D juz glowe podnosi :-O :) zdolna bestyjka :). fajnie jakbys miala opiekunke do Maksa. szukasz przez neta czy posrod znajomych?
    Nie wiem sama jeszcze.Ale przydalby mi sie ktos zaufany.Nie chce obcej osoby w domu.Wiec pewnie po znajomych bede wypytywac.Mi trzeba w sytuacjach awaryjnych jak gdzies musze do poludnia sama wyjsc czy cos zalatwic popoludniu moge liczyc na Zosie, moja mame 8)

Elfik, efcia, iwcia77, Alis lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jako rasowa ateistka muszę wyciągnąć dekorację świąteczne jak tylko skończą mi robić szafę..

niech już skończą bo zwariuje od tego bałaganu..

kapturnica, dorbie, efcia, iwcia77, BISCA, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf dalej sie pietoli z nia ??? Mlody pol godz pospal i widze ,ze ma juz dosc.Ciekawe keidy zacznie brzeczec(pozyczam nazewnictwo od Ciebie =D ) Dodam ,ze snzurkiem go hustam ale juz wiecej snu z niego nie wyciagne

efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Ok, dzięki, jak polecona to wypróbuję :)

No to miałaś noc boroczku... To teraz po 14 do łóżka i odsypiać :)
    Jak mi mama da szansę, bo sa u mnie rodzice od wczoraj do soboty, a moja mama to tak nadaje, ze nie ma szans na drzemke w ciągu dnia :-(

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie za 100pkt ile Wam idzie dziennie pieluch przy karmieniu piersia??Moj potrafi w ciagu 2godzin zasrac 5pieluch o.O U mnie 10 na dzien(nie licze nocki) to malo.I wiecznie wali kleks heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:16

dorbie, efcia, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, ale słodziak z niego. Fajowskie zdjęcie :-)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, popieram, ja też bym tak chciała. Ale taką osobę trudno znaleźć..
    Wiem, że dużo rodziców nawet nie ma wyboru i zupełnie nieznajoma osoba z ogłoszenia okazuje się świetną opiekunką, ale strach jest.

nie zawsze chodzi o jakieś ekstrema, ale np. opiekunka mojej siostrzenicy zamiast na spacery chodziła do znajomych, bezrobotnych, sączyli wionko i palili fajki.
    Babka próbowała wmówić siostrze, że dziecko tak jedzie fajkami, bo w parku obok siedział ktoś palący...

kapturnica, efcia, iwcia77, Alis, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pytanie za 100pkt ile Wam idzie dziennie pieluch przy karmieniu piersia??Moj potrafi w ciagu godzin zasrac 5pieluch o.O U mnie 10 na dzien(nie licze nocki) to malo
    U mnie na poczatku tez tak szło, a potem Hubi się przestawił na sranko 1x/2 tygodnie przy karmieniu tylko piersią. Fajne to było

iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Pytanie za 100pkt ile Wam idzie dziennie pieluch przy karmieniu piersia??Moj potrafi w ciagu 2godzin zasrac 5pieluch o.O U mnie 10 na dzien(nie licze nocki) to malo.I wiecznie wali kleks heh

Hmmm, jak sięęęęęęęgnę pamięcią wstecz, to chyba aż takich rekordów nie miałam.
    Ale fakt - pieluchy szybko się kończyły. to był jeden z większych wydatków w tym czasie, dlatego jak tylko była promocja to leciałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:20

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Natka kusicielko ;)

Widzę że dziś dzień zero. Może będzie terminowo :) Trzymam za to! &&&
    Chodź, mleko spieniam a w mlynku moja ulubiona złota lavazza :)

Taaa, dzis dzien zero :) jak mnie w nocy postraszyło to nawet sobie pomyslalam ze moze młody super punktualny jak mama bedzie ;) nie wiem czemu ale mam wrażenie ze przyszły tydz, moze niedziela jest moja, że to jednak strzelec bedzie :) jutro kolejne ktg i rozmowa z ginem, zobaczymy co planuje

kapturnica, efcia, Elfik, iwcia77, Dziobak, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Chodź, mleko spieniam a w mlynku moja ulubiona złota lavazza :)

Taaa, dzis dzien zero :) jak mnie w nocy postraszyło to nawet sobie pomyslalam ze moze młody super punktualny jak mama bedzie ;) nie wiem czemu ale mam wrażenie ze przyszły tydz, moze niedziela jest moja, że to jednak strzelec bedzie :) jutro kolejne ktg i rozmowa z ginem, zobaczymy co planuje

Mmmmmmmmm, normalnie aż czuję ten smak...
    Strzelce są fajne, moja siostra i siostrzenica są z początku grudnia i super z nich dziewczyny :)

Elfik lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, ostatnio się okazało, że dali mu złe zawiasy (bo jedne drzwi mam pod kątem)
    W ten piatek lub sobotę ma skończyć. Mogłabym w sumie juz do jednej części wkładać rzeczy, ale chcę żeby to było skończone, żeby już wszystko układać tak jak być powinno.
    Wreszcie mam duże lustro i rano po ubraniu Idy wysyłam ją, żeby się obejrzała.
    Idzie tam i zaczyna się gibać przed lustrem, a ja staram się być poważna. W końcu baby przed lustrem to zawsze beka. Np. przy malowaniu rzęs trzeba otworzyć paszczę..No trzeba.. i nikt nie wie po co...:)))))))))

Jastra, anna maria, efcia, malgos741, kapturnica, iwcia77, dorbie, Simba, paszczakin, Mega, satori, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Duska, popieram ostatnie zdanie. Ale..
    no własnie, to kwestia wychowania. Jak być dobrym człowiekiem dziecko przede wszystkim uczy się w domu, a dodatkowo w szkole w każdym momencie, kiedy nauczyciel zwraca się do dzieci z szacunkiem, kiedy nie pozwala gnębić "grubasa" czy dziecka, które ma stare brudne ciuchy bo ma matkę pijaczkę. Nie wiem czy na religii naprawdę uczy się dekalogu. Dodatkowo, a niech uczą, ale w salkach :)

I wiesz, ja nie uważam, że to religia uczy jak być dobrym człowiekiem. Ja staram się takim być - pewnie z różnym skutkiem, pomagać, szanuje innych, itd.
    i uwaga jestem ateistką.
    Nie staram się ze strachu przed piekłem, ale dlatego, że wewnątrz siebie mam taką potrzebę. i wizję świata, gdzie gdyby każdy się starał życie byłoby inne.
    Znam mnóstwo ludzi angażujących się w pomoc innym, którym religia w tym nie przeszkadza ;)

nie chcę tez tutaj jechać na księży, bo to generalizowanie, ale ogólny obraz kościoła nie jest raczej odbiciem zasad dekalogu.. I młodzież to przecież widzi,,,
    Arcyb. Głódź zwany flaszką, nie jednak dlatego, że przez przypadek znajoma mu ją wsadziła do torby..;)

Elfie, ja się odniosłam do katolików. Nigdzie nie powiedziałam, że tylko katolicy maja szansę być dobrymi ludźmi.

ivf-ivf, Elfik, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, nie liczyłam, ale stosy tych pieluch..Czekam az się przestawi na raz w tygodniu...;)

Ale Twój maluszek fajny, mój to na masę idzie..:)

kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Mmmmmmmmm, normalnie aż czuję ten smak...
    Strzelce są fajne, moja siostra i siostrzenica są z początku grudnia i super z nich dziewczyny :)
    Strzelce sa fajne =D

Jastra, Elfik, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kapta, nie liczyłam, ale stosy tych pieluch..Czekam az się przestawi na raz w tygodniu...;)

Ale Twój maluszek fajny, mój to na masę idzie..:)

A widzisz a moj za cholere cycka nie chce jak go chce dokarmic przed jazda autem.A za 5minut rozprasza mnie domagajac sie.Wteyd to juz niemozliwe .Musiala bym codziennie do butli sciagac mleko i wozic ze soba Przeciez to myszyn imposible. Tyle ,ze dziekitemu noce sa ladne(prznajmniej na razie -odpukac) Starszy byl jak Twoj maluch nie złaził z cycka.Jak dobrze pamietam to o ponad kg juz chyba mial wiecej niz Maks teraz.Az sobie sprawdze =D

anna maria, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawid na 10tyg mial 5550 a na skonczone 3miesiace 6800 o.O

Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12312 12313 12314 12315 12316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ