35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jakoś latałam na religie do salki kościelnej i żyje, ale to inne czasy były....
Spadam w wyrkodobranoc
Bozia3, megan8, iwcia77, kapturnica, efcia lubią tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:Dobra, rewolucji nie będzie na ten moment, wiec moge jutro syna na katechezę posłać... Jak cos sie zmieni będę do salki katechetycznej przy Kościele wozić
ivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Mega wrote:Plan lekcji jest tak skonstruowany, ze religia jest w środku miedzy innymi zajeciami
Bozia3, ivf-ivf lubią tę wiadomość
-
To tak.
Cini-minis na braki cynamonu.
Wino czerwone na endometrium.
Ser zolty na wapn (i do wina).
Herbata, bo jak bez herbaty.
I ogorek kiszony na wszelki wypadek.
Dobranociwcia77, megan8, ComeToMeBaby, Mimbla, satori, Mega, ania.g, Dziobak, Magda*, efcia, Simba, paszczakin lubią tę wiadomość
Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo. -
Mega wrote:Oj Kometa nic sie nie orientujesz w temacie....
A świetlica działa po lekcjach a nie w trakcie
hyhyhy racja
iwcia77, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Magdala wrote:To tak.
Cini-minis na braki cynamonu.
Wino czerwone na endometrium.
Ser zolty na wapn (i do wina).
Herbata, bo jak bez herbaty.
I ogorek kiszony na wszelki wypadek.
DobranocMimbla, Magdala lubią tę wiadomość
-
To ja mam wypasioną budę bo u mnie maluszki 1-3 mają nawet świetlicę osobno, a stare qunie osobno
mój syn nawet jest wolontariuszem w swietlicy dla maluchów. Europa jak nic
dobranoc pchły na noc.
iwcia77, Bozia3, Mega, Dziobak, Magda*, efcia, Simba lubią tę wiadomość
-
Dzien dobrrrr bardzo!
Doczytalam wiec moge sie odniesc.Co do religii moj syn chodzi na religie jak na razie bo jeszcze chce(chce miec bierzmowanie)Potem juz nie wiem czy bedzie chcial, bedzie mial wybor..Jednak jestem jak najbardziej za oddzieleniem religii od szkol i pokrywaniem nauki z mojej kieszeni a nie kieszeni wszystkich obywateli a jesli sa w szkole to dostosowanie planu lekcji tak by byla na 1 szej lub ostatniej lekcji by dzieci mogly unikac przebywania na religi bo nie maja sie gdzie podziac ,skoro nie ma etyki.Bo nie ma mimo ze ma byc! Religia powinna byc w salkach katechetycznych jak kiedys ale wygodniej dla rodzicow jest by byla w szkole.Wiec mimo wszystko powinnismy zapewnic dzieciom niewierzacym takie warunki by nie musialy siedziec na korytarzach , w kiblach , swietlicach czy innych bunkrach.
W naszym zespole szkol swietlica jest dla podstawowki i tylko dla niej do godzin 10tej a potem od 12.20 wiec gimbaza chocby chciala nie uczestniczyc w lekcjach religii(mlody ma 2 razy w tygodniu, wiecej niz historii tak na marginesie bo jej ma zaledwie jedna-absurd) musi siedziec na religii.Biblioteka szkolna tez nie funkcjonuje caly czas jednie 2godz dziennie.
Reasumujac nawet jesli ta wiekszosc chce religii w szkole to powinna zapewnic tej mniejszosci prawo wyboru czy chce siedziec i nudzic sie na wywodach ksiedza lub zakonnicy czy przyjsc pozniej na zajecia a nie stawiac ich przed faktem dokonanym bo wiekszosc chce religie.
AMEN
to mowilam ja , wierzaca , slabo praktykujaca katoliczka.
Mega, ania.g, efcia, iwcia77, beates, Elfik, ComeToMeBaby, megan8, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bry, ale wieje
Co do wczorajszej dyskusji, zeby nie było - ja niby jestem w tej "większości" naszej polskiej, ale rozumiem innych
Sabcia - mam zacisniete wszystko co sie da, trzymaj siekapturnica, efcia, Elfik, satori lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny