35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Magdulka, wszyscy staną, a zwłaszcza Ci co ten pomysl najbardziej krytykują
Ja tam stanę na pewno. Bo niby dlaczego nie?
Wkurza mnie to gadanie jak to się "patologia" wzbogaci. Ta prawdziwa patologia to jedynie ułamek społeczeństwa. Dla większości te pieniadze to duża pomoc.ivf-ivf, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Ja tam stanę na pewno. Bo niby dlaczego nie?
Wkurza mnie to gadanie jak to się "patologia" wzbogaci. Ta prawdziwa patologia to jedynie ułamek społeczeństwa. Dla większości te pieniadze to duża pomoc.
Znasz moje zdanie, już tu o tym pisałam. Zgadzam się z Tobą i Kapturnica tez ma praktyczne podejścieiwcia77, macduska, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.
Czy jest gdzieś to napisane?caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymacduska wrote:Ja tam stanę na pewno. Bo niby dlaczego nie?
Wkurza mnie to gadanie jak to się "patologia" wzbogaci. Ta prawdziwa patologia to jedynie ułamek społeczeństwa. Dla większości te pieniadze to duża pomoc.macduska lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:A jak moje najstarsze dziecko skończy 18 lat, to moje drugie i trzecie dziecko będą dostawac te 500zł, czy wtedy drugie dziecko stanie się pierwszym i mu to zabiorą?
Czy jest gdzieś to napisane?iwcia77, Elfik, kapturnica lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:A jak moje najstarsze dziecko skończy 18 lat, to moje drugie i trzecie dziecko będą dostawac te 500zł, czy wtedy drugie dziecko stanie się pierwszym i mu to zabiorą?
Czy jest gdzieś to napisane?
Napisać Ci szczegóły?dorbie, Mega lubią tę wiadomość
-
ciach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:58
kapturnica, Elfik, iwcia77, ania.g, Natka_79, dorbie, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Dziobak, Simba, megan8, Mega lubią tę wiadomość
-
Iwcia, jakie miłe rzeczy piszesz
Ja mam podobne przemyślenia, u mnie też mama trochę czytała, natomiast ja kocham książki, mąż twierdzi, że bardziej od niego..
hehe, to zależy o której książce mówimy
i też ufundowałam komplet Harrego Pottera dla biblioteki, bo dzieci chciały to czytać.
Teraz w ciąży, podczas pobytu w szpitalu znowu książki pomogły mi "przetrwać". Stare dobre kryminały pozwalają oderwać się od problemów i rzeczywistości jako takiej .A ile się naczytałam przy karmieniu! ho hoiwcia77, ania.g, kapturnica, efcia, Dziobak, Simba, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Dla mnie to jest takie narzekanie, że PiS coś daje, a od nich w końcu obciach brac
Dla mnie to będzie 1000 zł m-c i mimo, ze na nich nie glosowalam to cieszę się, ze ktoś w końcu o mnie pomyślał. Do tej pory nawet 1 zł nie dostałam. No... Ulge podatkową na dziecikapturnica, macduska, Simba, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Próg dochodowy na pierwsze dziecko 800 zł, jeśli w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne 1200 zł.
Od drugiego i nastepnego dziecka nie ma progu dochodów
Prawo ma rodzic, opiekun prawny na dziecko do 18 roku życia, pozostające pod opieką rodziców i nie mające własnych dzieci.
Będzie potrzebne zaświadczenie z us o dochodach.
Możliwa wyplata na konto.
Wnioski będziemy w gminach składać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:28
Mega lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Juz Ci napisze.
Ja tez poproszę, bo nie trafiłam na artykuł mówiący o tym co ze świadczeniem na drugie, jeśli pierwsze osiągnie pełnoletność...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:27
dorbie, caffe lubią tę wiadomość
-
Halo, ivf, ale kto na to narzeka? i kto powiedział, że nie będzie brał. Po tej nieprzespanej nocce chyba trochę jesteś nadwrażliwa.
Tak jak napisałam, dzieciom nie żałuje.I jak również napisałam, że patologia mnoży się i bez tej zachęty.
Podejrzewam, że każda matka stanie w kolejce, bo 500 zł to jest dużo.
ja pewnie znowu będę zmuszona wziąć prywatne zajęcia sensoryczne dla córki, będzie jak znalazł.
To komu zabiorą, żeby dać dzieciom to się okaże
Kapta, tak mówili od początku, że bez kryterium dochodu, ale wiesz - byłam pewna, że jak już dojdzie do realizacji to z powodów finansowych okaże się, że jak w tym kawale z tym, że rozdają samochody w Moskwie.i wprowadzą jakieś mocno zawężające kryteria.
Powinni chyba jakieś specjalne punkty otworzyć, bo nie wyobrażam sobie takiej masy ludzi w jednym miejscu w kolejce
kapturnica, iwcia77, efcia, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Jastra wrote:Ja tez poproszę, bo nie trafiłam na artykuł mówiący o tym co ze świadczeniem na drugie, jeśli pierwsze osiągnie pełnoletność...
Nic, po osiągnięciu pełnoletności prawo do zasiłku ustaje, a młodsze dziecko ma bez zmian, tylko nie wiem czy próg dochodowy wtedy jest ponownie weryfikowany.kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyivf-ivf wrote:Nic, po osiągnięciu pełnoletności prawo do zasiłku ustaje, a młodsze dziecko ma bez zmian, tylko nie wiem czy próg dochodowy wtedy jest ponownie weryfikowany.
No ale skro to jest świadczenie na drugie to po co miałby być weryfikowany?
Przecież warunek dochodu obowiązuje tylko przy jednym dziecku...
Nic to, zobaczymy jak już będzie jakiś akt prawny. Bo na razie to takie gdybaniekapturnica lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie to te całe 500 zł to jest dyskryminowanie dzieci.
Dlaczego moje jedno ma nie dostać ani złotówki tylko dlatego, że mamy dochód większy niż 800 zł?
Przy dwójce i więcej rozumiem że nie ma kryterium dochodu, tak?
I wtedy można zarabiać po 10.000 zł i tak się dostanie.
Może dla takich ludzi to będzie pikuś , ale dla mnie te 500 zł to by było coś.kapturnica, Reni, Natka_79, efcia, ComeToMeBaby, Simba, Mega lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards