X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Magdulka, wszyscy staną, a zwłaszcza Ci co ten pomysl najbardziej krytykują

Ja tam stanę na pewno. Bo niby dlaczego nie?

Wkurza mnie to gadanie jak to się "patologia" wzbogaci. Ta prawdziwa patologia to jedynie ułamek społeczeństwa. Dla większości te pieniadze to duża pomoc.

ivf-ivf, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Wkurza mnie to gadanie jak to się "patologia" wzbogaci. Ta prawdziwa patologia to jedynie ułamek społeczeństwa. Dla większości te pieniadze to duża pomoc.

Znasz moje zdanie, już tu o tym pisałam. Zgadzam się z Tobą i Kapturnica tez ma praktyczne podejście ;-)

iwcia77, macduska, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.
    A jak moje najstarsze dziecko skończy 18 lat, to moje drugie i trzecie dziecko będą dostawac te 500zł, czy wtedy drugie dziecko stanie się pierwszym i mu to zabiorą?
    Czy jest gdzieś to napisane?

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Ja myślę, że tak realnie ta prawdziwa patologia nie będzie się jakoś bardziej rozmnażać dla tych 500zł. Bo ta prawdziwa patologia to ułamek społeczeństwa i im się zabiera dzieci do domu dziecka

macduska lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam noc z głowy, młodszy goraczkował, starszy wymiotował... głowa mi pęka.

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A jak moje najstarsze dziecko skończy 18 lat, to moje drugie i trzecie dziecko będą dostawac te 500zł, czy wtedy drugie dziecko stanie się pierwszym i mu to zabiorą?
    Takich szczegółów to chyba jeszcze nie ujawnili. W sumie bedzie pełnoletni czyli nie dziecko, ale z drugiej strony moze beda brali pod uwagę ze ciagle sie uczy... Zobaczymy jak pokażą ustawę, co tam bedzie naskrobane

iwcia77, Elfik, kapturnica lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:

Napisać Ci szczegóły?

dorbie, Mega lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A Ty nie staniesz? Nie wierzę.
    Jak dają to trzeba brać ;)

macduska, kapturnica, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 20:58

kapturnica, Elfik, iwcia77, ania.g, Natka_79, dorbie, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Dziobak, Simba, megan8, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Miałam noc z głowy, młodszy goraczkował, starszy wymiotował... głowa mi pęka.
    w jakim wieku masz dzieciory?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, jakie miłe rzeczy piszesz :)
    Ja mam podobne przemyślenia, u mnie też mama trochę czytała, natomiast ja kocham książki, mąż twierdzi, że bardziej od niego..;)
    hehe, to zależy o której książce mówimy :P
    i też ufundowałam komplet Harrego Pottera dla biblioteki, bo dzieci chciały to czytać.

Teraz w ciąży, podczas pobytu w szpitalu znowu książki pomogły mi "przetrwać". Stare dobre kryminały pozwalają oderwać się od problemów i rzeczywistości jako takiej .A ile się naczytałam przy karmieniu! ho ho :)

iwcia77, ania.g, kapturnica, efcia, Dziobak, Simba, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Napisać Ci szczegóły?
    No wlasnie jak to jest?Za 4lata starsz bedzie dorosl i co wted zabiora bo juz nie bedzie dzieckiem to pierwsze?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to jest takie narzekanie, że PiS coś daje, a od nich w końcu obciach brac ;-)

Dla mnie to będzie 1000 zł m-c i mimo, ze na nich nie glosowalam to cieszę się, ze ktoś w końcu o mnie pomyślał. Do tej pory nawet 1 zł nie dostałam. No... Ulge podatkową na dzieci :-)

kapturnica, macduska, Simba, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No wlasnie jak to jest?Za 4lata starsz bedzie dorosl i co wted zabiora bo juz nie bedzie dzieckiem to pierwsze?

Juz Ci napisze.

kapturnica lubi tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próg dochodowy na pierwsze dziecko 800 zł, jeśli w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne 1200 zł.

Od drugiego i nastepnego dziecka nie ma progu dochodów

Prawo ma rodzic, opiekun prawny na dziecko do 18 roku życia, pozostające pod opieką rodziców i nie mające własnych dzieci.

Będzie potrzebne zaświadczenie z us o dochodach.

Możliwa wyplata na konto.

Wnioski będziemy w gminach składać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:28

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Juz Ci napisze.

Ja tez poproszę, bo nie trafiłam na artykuł mówiący o tym co ze świadczeniem na drugie, jeśli pierwsze osiągnie pełnoletność...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:27

dorbie, caffe lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, ivf, ale kto na to narzeka? i kto powiedział, że nie będzie brał. Po tej nieprzespanej nocce chyba trochę jesteś nadwrażliwa.

Tak jak napisałam, dzieciom nie żałuje.I jak również napisałam, że patologia mnoży się i bez tej zachęty.
    Podejrzewam, że każda matka stanie w kolejce, bo 500 zł to jest dużo.
    ja pewnie znowu będę zmuszona wziąć prywatne zajęcia sensoryczne dla córki, będzie jak znalazł.
    To komu zabiorą, żeby dać dzieciom to się okaże :)

Kapta, tak mówili od początku, że bez kryterium dochodu, ale wiesz - byłam pewna, że jak już dojdzie do realizacji to z powodów finansowych okaże się, że jak w tym kawale z tym, że rozdają samochody w Moskwie.i wprowadzą jakieś mocno zawężające kryteria.

Powinni chyba jakieś specjalne punkty otworzyć, bo nie wyobrażam sobie takiej masy ludzi w jednym miejscu w kolejce :)

kapturnica, iwcia77, efcia, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Ja tez poproszę, bo nie trafiłam na artykuł mówiący o tym co ze świadczeniem na drugie, jeśli pierwsze osiągnie pełnoletność...

Nic, po osiągnięciu pełnoletności prawo do zasiłku ustaje, a młodsze dziecko ma bez zmian, tylko nie wiem czy próg dochodowy wtedy jest ponownie weryfikowany.

kapturnica, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nic, po osiągnięciu pełnoletności prawo do zasiłku ustaje, a młodsze dziecko ma bez zmian, tylko nie wiem czy próg dochodowy wtedy jest ponownie weryfikowany.

No ale skro to jest świadczenie na drugie to po co miałby być weryfikowany?
    Przecież warunek dochodu obowiązuje tylko przy jednym dziecku...
    Nic to, zobaczymy jak już będzie jakiś akt prawny. Bo na razie to takie gdybanie

kapturnica lubi tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to te całe 500 zł to jest dyskryminowanie dzieci.
    Dlaczego moje jedno ma nie dostać ani złotówki tylko dlatego, że mamy dochód większy niż 800 zł?
    Przy dwójce i więcej rozumiem że nie ma kryterium dochodu, tak?
    I wtedy można zarabiać po 10.000 zł i tak się dostanie.
    Może dla takich ludzi to będzie pikuś , ale dla mnie te 500 zł to by było coś.

kapturnica, Reni, Natka_79, efcia, ComeToMeBaby, Simba, Mega lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
‹‹ 12314 12315 12316 12317 12318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ