35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Elf dalej sie pietoli z nia ??? Mlody pol godz pospal i widze ,ze ma juz dosc.Ciekawe keidy zacznie brzeczec(pozyczam nazewnictwo od Ciebie
) Dodam ,ze snzurkiem go hustam ale juz wiecej snu z niego nie wyciagne
Oj to nie tencytat,
Mowa o pieluchachWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:33
kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Plan zajęć OF
MOREMI http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
Natka warsztaty ZPT – poprawka, aż się nauczy
Sabina 19.11 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c85143b9a01.jpg
Kometa 20.11
Satori 21.11 egzamin
Sandra 21.11 egzamin
Wacia 23.11
Pierwiastka 24.11 egzamin
Gretka 27.11
Bisca 28.11 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Yesenia 28.11 egzamin
Kometa 01.12
Luna 5-6.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Reni 16.12
Mimbla grudzień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
kapturnica, Jastra, ania.g, BISCA, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Slyszalyscie o malpiej bruzdzie??? Dzis pierwszy raz przecztalam o tym na wrzesniowkach,ze jednoz dzieci na wewn stronie dloni niema tych normalnych kresek (zagiec)zwał jak zwał tylko jedna .Az spr w necie co to jest.Czlowiek jednak sie uczy cale zycie
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Slyszalyscie o malpiej bruzdzie??? Dzis pierwszy raz przecztalam o tym na wrzesniowkach,ze jednoz dzieci na wewn stronie dloni niema tych normalnych kresek (zagiec)zwał jak zwał tylko jedna .Az spr w necie co to jest.Czlowiek jednak sie uczy cale zycie
Słyszałyście.Elfik lubi tę wiadomość
-
A wracajac do religii moj mlody narzeka na swoja swiecka nauczcielke.Bo zamiast coraz powazniejszych rozmow na tematy z zYcia to ona im wiecznie jakies litanie czy piesni do nauczenia sie na pamiec zadaje
Mowi ,ze wieje nuda na religii.
Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, jednak 500 zł na drugie i kolejne dziecko ma być przyznawane niezależnie od dochodu.
Dzieciom nie żałuje, ale czy wam też się wydaje, że 500 zł miesięcznie dla patologii to za duża pokusa? chociaż patologia się mnoży i bez dodatkowych zachęt.
Tak mnie naszło, bo przed chwilą była kobieta, która zbiera pomoc dla swoich dzieci.
Niestety jej twarz wskazuje, że najbardziej pomaga sobie za pomocą dezynfekcji wewnętrznej..
Od soboty jest aktywna "szlachetna paczka".Fajnie!
Reni, kapturnica, caffe, efcia, Dziobak, anna maria, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Od wczoraj jestem w szoku.. Biblioteka czynna raz w tygodniu i przez godzinę? Czy to jest sławetne zachęcanie do czytelnictwa?
może dzieci mając tablety i komputery nie przychodzą do biblioteki, ale..
no cóż, czas dorosnąć do nowej rzeczywistości. swoja droga nie wiem skad za dzieciaka byla u mnie chec do czytania ksiazek
, bo w rodzinie czytali raczej "wieczor wybrzeza" i "trybune ludu" a ja ledwo nauczylam sie czytac , poprosilam mame zeby mnie zapisala do biblioteki i sama wypozyczalam ksiazki
. wtedy moja mama zaczela mi kupowac ksiazki- brzechwe, grimm-ow, chotomska, tuwim itd pozniej te wszystkie ksiazki oddalam wlasnie do tej biblioteki na potrzeby innych dzieci. Ivo kupilam nowe
Elfik, Reni, kapturnica, efcia, Dziobak, anna maria, megan8, Bozia3, Mega, satori lubią tę wiadomość
-
Religia. Jak by to napisać. Jestem wierząca ale nie uważam się za katoliczkę ani nie czuję się przynależna do jakiegoś konkretnego odłamu. Moja rodzina raczej katolicka (bardziej od strony męża), szanuję ich i innych poglądy na temat wiary. Jak mam okazję porozmawiać z kimś innego wyznania to korzystam na maxa bo interesuje mnie inny punkt widzenia i różnice. Do tej pory niestety miałam okazję rozmawiać tylko z świadkiem Jehowy, baptystką, wyznawcą sikhizmu, wieloma buddystami( no ale buddyzm to nie jest religia), z jednym żydem i z jednym muzułmaninem i adwentystami.Obecnie zapoznaję się z prawosławiem.
Jak miałam 5 lat poprosiłam ojca żeby zapisał mnie na religię. Chodziłam przez kilka lat do salki katechetycznej przy kościele. Wtedy czułam taką potrzebę i chciałam zaspokoić swój głód wiedzy. Trwało to ok 10 lat.
Uważam że nauka religii powinna wrócić w takie miejsca. Dla mnie to niesprawiedliwe że w szkołach jest tylko nauka wiary katolickiej. A co z dziećmi innych wyznań? Nie mają prawa poznawać swojej wiary? Wiem że to nie jest łatwe w organizacji ale z drugiej strony narzucanie w ten sposób tylko jednego wyznania też nie jest w porządku.
Moje dzieci są ochrzczone w wierze katolickiej. Mój mąż tak chce i taką ma potrzebę a ja jestem zdania dlaczego nie. Do komunii córki same decydowały czy chcą iść.Najstarsza poszła i na tym się skończyło. Teraz jest na etapie poznawania siebie i poszukiwań. Młodsza właśnie szykuje się do komunii. Mają wybór. U nas nie ma przymusu.
Tyle w temacie ode mnie.kapturnica, iwcia77, Elfik, Jastra, efcia, ComeToMeBaby, Simba, megan8, Mega, satori lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Elfik wrote:dziewczyny, jednak 500 zł na drugie i kolejne dziecko ma być przyznawane niezależnie od dochodu.
Dzieciom nie żałuje, ale czy wam też się wydaje, że 500 zł miesięcznie dla patologii to za duża pokusa? chociaż patologia się mnoży i bez dodatkowych zachęt.
Tak mnie naszło, bo przed chwilą była kobieta, która zbiera pomoc dla swoich dzieci.
Niestety jej twarz wskazuje, że najbardziej pomaga sobie za pomocą dezynfekcji wewnętrznej..
Od soboty jest aktywna "szlachetna paczka".Fajnie!
kapturnica, iwcia77, Elfik, dorbie, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
iwcia77 wrote:..bezpowrotnie mijaja czasy gdzie na osiedlu byly biblioteki publiczne i wypozyczanie ksiazek na 2 tyg...uwielbialam wypozyczac ksiazki
. swoja droga nie wiem skad za dzieciaka byla u mnie chec do czytania ksiazek
, bo w rodzinie czytali raczej "wieczor wybrzeza" i "trybune ludu" a ja ledwo nauczylam sie czytac , poprosilam mame zeby mnie zapisala do biblioteki i sama wypozyczalam ksiazki
. wtedy moja mama zaczela mi kupowac ksiazki- brzechwe, grimm-ow, chotomska, tuwim itd pozniej te wszystkie ksiazki oddalam wlasnie do tej biblioteki na potrzeby innych dzieci. Ivo kupilam nowe
ivf-ivf, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.
A Ty nie staniesz? Nie wierzę.ivf-ivf, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.
kapturnica, ivf-ivf, Mega lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.
Elf od poczatku podobno na drugie i kolejne dziecko mialo nie byc progu dochodowego.Ana 1sze podobno jest prog 800zl.Jak sie myle niech mnie ktos naprostuje.
Co do patoli podobno Ci maja byc na cenzurowanym wiec ciekawe jak to bedzie.Ja tam nie pogardze.Jak chca dac niech daja.Nigdy nic od panstwa nie dostalismy.Zawsze liczylismy na siebie.A skoro jest okazja to wezme.No i ten tysiak miesiecznie od stycznia co ma byc do ukonczenia 12miesiaca zycia dziecka przez niepracujace matki.Udałoby sie miec przez8 miesiecy dla malego na odzywki , pampersy i szczepienia oraz dodatkowe prywatne leczenie.Mam nadzieje ,ze tego nie ukroca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:04
-
Ania u mnie mlody chodzi an religie bo chce miec sakrament bierzmowania.W razie zostania ojcem chrzestnym niestety/stety wmagaja tego.A co potem bedzie to juz jego sprawa.Bylo kres czasu w podstawowce ze chcial chodzic co tydzien do kosciola wiec go zaprowadzalam.Potem juz zmadrzal i widzac i lyszac pewne rzeczy przestal chciec
ania.g, efcia lubią tę wiadomość