X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Elf dalej sie pietoli z nia ??? Mlody pol godz pospal i widze ,ze ma juz dosc.Ciekawe keidy zacznie brzeczec(pozyczam nazewnictwo od Ciebie =D ) Dodam ,ze snzurkiem go hustam ale juz wiecej snu z niego nie wyciagne
    Na dobe od 8 do 10,
    Oj to nie tencytat,
    Mowa o pieluchach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:33

kapturnica, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieje jakby sie ktos powiesil ;-).milego dnia

kapturnica, Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ale Maks szybko rosnie ,fajna fotka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:35

kapturnica, Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale strzelce Opolskie ;-)
    kapturnica wrote:
    Strzelce sa fajne =D

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plan zajęć OF
    MOREMI http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3822b358b83.png http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby3-smiley.gif
    Natka warsztaty ZPT – poprawka, aż się nauczy ;-)
    Sabina 19.11 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c85143b9a01.jpg
    Kometa 20.11
    Satori 21.11 egzamin
    Sandra 21.11 egzamin
    Wacia 23.11
    Pierwiastka 24.11 egzamin
    Gretka 27.11
    Bisca 28.11 egzamin http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Yesenia 28.11 egzamin
    Kometa 01.12
    Luna 5-6.12 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni 16.12
    Mimbla grudzień http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    krycha.stara styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif
    Reni styczeń 2016 http://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/baby-boy-smiley.gif

kapturnica, Jastra, ania.g, BISCA, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ee, Strzelce Op. To taka mieścina ;) z więzienia słynna, Trynkiewicz tam siedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 09:41

kapturnica, Elfik, anna maria, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    GORLICKIE ;-)

Elfik, anna maria lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o malpiej bruzdzie??? Dzis pierwszy raz przecztalam o tym na wrzesniowkach,ze jednoz dzieci na wewn stronie dloni niema tych normalnych kresek (zagiec)zwał jak zwał tylko jedna .Az spr w necie co to jest.Czlowiek jednak sie uczy cale zycie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Slyszalyscie o malpiej bruzdzie??? Dzis pierwszy raz przecztalam o tym na wrzesniowkach,ze jednoz dzieci na wewn stronie dloni niema tych normalnych kresek (zagiec)zwał jak zwał tylko jedna .Az spr w necie co to jest.Czlowiek jednak sie uczy cale zycie

Słyszałyście.

Elfik lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracajac do religii moj mlody narzeka na swoja swiecka nauczcielke.Bo zamiast coraz powazniejszych rozmow na tematy z zYcia to ona im wiecznie jakies litanie czy piesni do nauczenia sie na pamiec zadaje o.O Mowi ,ze wieje nuda na religii.

Elfik, iwcia77, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jednak 500 zł na drugie i kolejne dziecko ma być przyznawane niezależnie od dochodu.

Dzieciom nie żałuje, ale czy wam też się wydaje, że 500 zł miesięcznie dla patologii to za duża pokusa? chociaż patologia się mnoży i bez dodatkowych zachęt.
    Tak mnie naszło, bo przed chwilą była kobieta, która zbiera pomoc dla swoich dzieci.
    Niestety jej twarz wskazuje, że najbardziej pomaga sobie za pomocą dezynfekcji wewnętrznej.. :(

Od soboty jest aktywna "szlachetna paczka". :) Fajnie!

Reni, kapturnica, caffe, efcia, Dziobak, anna maria, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Od wczoraj jestem w szoku.. Biblioteka czynna raz w tygodniu i przez godzinę? Czy to jest sławetne zachęcanie do czytelnictwa?

może dzieci mając tablety i komputery nie przychodzą do biblioteki, ale..
    no cóż, czas dorosnąć do nowej rzeczywistości
    ..bezpowrotnie mijaja czasy gdzie na osiedlu byly biblioteki publiczne i wypozyczanie ksiazek na 2 tyg...uwielbialam wypozyczac ksiazki :). swoja droga nie wiem skad za dzieciaka byla u mnie chec do czytania ksiazek :-O , bo w rodzinie czytali raczej "wieczor wybrzeza" i "trybune ludu" a ja ledwo nauczylam sie czytac , poprosilam mame zeby mnie zapisala do biblioteki i sama wypozyczalam ksiazki :). wtedy moja mama zaczela mi kupowac ksiazki- brzechwe, grimm-ow, chotomska, tuwim itd pozniej te wszystkie ksiazki oddalam wlasnie do tej biblioteki na potrzeby innych dzieci. Ivo kupilam nowe :)

Elfik, Reni, kapturnica, efcia, Dziobak, anna maria, megan8, Bozia3, Mega, satori lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Religia. Jak by to napisać. Jestem wierząca ale nie uważam się za katoliczkę ani nie czuję się przynależna do jakiegoś konkretnego odłamu. Moja rodzina raczej katolicka (bardziej od strony męża), szanuję ich i innych poglądy na temat wiary. Jak mam okazję porozmawiać z kimś innego wyznania to korzystam na maxa bo interesuje mnie inny punkt widzenia i różnice. Do tej pory niestety miałam okazję rozmawiać tylko z świadkiem Jehowy, baptystką, wyznawcą sikhizmu, wieloma buddystami( no ale buddyzm to nie jest religia), z jednym żydem i z jednym muzułmaninem i adwentystami.Obecnie zapoznaję się z prawosławiem.
    Jak miałam 5 lat poprosiłam ojca żeby zapisał mnie na religię. Chodziłam przez kilka lat do salki katechetycznej przy kościele. Wtedy czułam taką potrzebę i chciałam zaspokoić swój głód wiedzy. Trwało to ok 10 lat.
    Uważam że nauka religii powinna wrócić w takie miejsca. Dla mnie to niesprawiedliwe że w szkołach jest tylko nauka wiary katolickiej. A co z dziećmi innych wyznań? Nie mają prawa poznawać swojej wiary? Wiem że to nie jest łatwe w organizacji ale z drugiej strony narzucanie w ten sposób tylko jednego wyznania też nie jest w porządku.
    Moje dzieci są ochrzczone w wierze katolickiej. Mój mąż tak chce i taką ma potrzebę a ja jestem zdania dlaczego nie. Do komunii córki same decydowały czy chcą iść.Najstarsza poszła i na tym się skończyło. Teraz jest na etapie poznawania siebie i poszukiwań. Młodsza właśnie szykuje się do komunii. Mają wybór. U nas nie ma przymusu.
    Tyle w temacie ode mnie.

kapturnica, iwcia77, Elfik, Jastra, efcia, ComeToMeBaby, Simba, megan8, Mega, satori lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    dziewczyny, jednak 500 zł na drugie i kolejne dziecko ma być przyznawane niezależnie od dochodu.

Dzieciom nie żałuje, ale czy wam też się wydaje, że 500 zł miesięcznie dla patologii to za duża pokusa? chociaż patologia się mnoży i bez dodatkowych zachęt.
    Tak mnie naszło, bo przed chwilą była kobieta, która zbiera pomoc dla swoich dzieci.
    Niestety jej twarz wskazuje, że najbardziej pomaga sobie za pomocą dezynfekcji wewnętrznej.. :(

Od soboty jest aktywna "szlachetna paczka". :) Fajnie!
    Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.

kapturnica, iwcia77, Elfik, dorbie, Mimbla, efcia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..bezpowrotnie mijaja czasy gdzie na osiedlu byly biblioteki publiczne i wypozyczanie ksiazek na 2 tyg...uwielbialam wypozyczac ksiazki :). swoja droga nie wiem skad za dzieciaka byla u mnie chec do czytania ksiazek :-O , bo w rodzinie czytali raczej "wieczor wybrzeza" i "trybune ludu" a ja ledwo nauczylam sie czytac , poprosilam mame zeby mnie zapisala do biblioteki i sama wypozyczalam ksiazki :). wtedy moja mama zaczela mi kupowac ksiazki- brzechwe, grimm-ow, chotomska, tuwim itd pozniej te wszystkie ksiazki oddalam wlasnie do tej biblioteki na potrzeby innych dzieci. Ivo kupilam nowe :)
    U mnie w miescie sa biblioteki publiczne i ja i sn czesto wpozyczam ksiazki.Mlody mimo calej informatyzacji swiata uwielbia czytac.Niestety moj maz juz nie bardzo..Ciekawe jak bedzie z malym .Ale tez bede chciala zeby mu zaszczepic milosc do ksiazek.Pamietam jak dzis ,ze pierwsza powazna i ulubiona ksiazka syna byl koszmarny Karolek XD

ivf-ivf, iwcia77, efcia, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hehe, a słyszałaś że po te 500 co miesiąc będzie trzeba osobiście stać w kolejce bo nie przewidują wpłat na konto ani roznoszenia przez pracowników poczty. Już widzę te ogonki jak za prlu.

A Ty nie staniesz? Nie wierzę.

ivf-ivf, ania.g, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    E nie, podobno bedzie na konto, tylko chcą to wliczać do dochodu to najbiedniejsi stracą inna pomoc z mopsu

kapturnica, ivf-ivf, Mega lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No cos tez wlasnie slyszalam o tym.Ale to bylby armagedon kolejkow przeciez.Jakas paranoja.

Elf od poczatku podobno na drugie i kolejne dziecko mialo nie byc progu dochodowego.Ana 1sze podobno jest prog 800zl.Jak sie myle niech mnie ktos naprostuje.

Co do patoli podobno Ci maja byc na cenzurowanym wiec ciekawe jak to bedzie.Ja tam nie pogardze.Jak chca dac niech daja.Nigdy nic od panstwa nie dostalismy.Zawsze liczylismy na siebie.A skoro jest okazja to wezme.No i ten tysiak miesiecznie od stycznia co ma byc do ukonczenia 12miesiaca zycia dziecka przez niepracujace matki.Udałoby sie miec przez8 miesiecy dla malego na odzywki , pampersy i szczepienia oraz dodatkowe prywatne leczenie.Mam nadzieje ,ze tego nie ukroca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:04

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A Ty nie staniesz? Nie wierzę.

Magdulka, wszyscy staną, a zwłaszcza Ci co ten pomysl najbardziej krytykują :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:01

macduska, iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u mnie mlody chodzi an religie bo chce miec sakrament bierzmowania.W razie zostania ojcem chrzestnym niestety/stety wmagaja tego.A co potem bedzie to juz jego sprawa.Bylo kres czasu w podstawowce ze chcial chodzic co tydzien do kosciola wiec go zaprowadzalam.Potem juz zmadrzal i widzac i lyszac pewne rzeczy przestal chciec 8)

ania.g, efcia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 12313 12314 12315 12316 12317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ