35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni wrote:Wacia jak mi się przypomni jakaś książka to szukam na aukcjach
ale koniecznie musi być stare wydanie
podczas przeprowadzki zginęła mi moja ulubiona z pięknymi obrazkami
chciałam dla dziedzica
na szczęście kupiłam na allegro
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c907b7f9b6e.jpgiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:nie
wcale nie
wystarczy, że facet napieprza nadgodziny i pracuje 6 dni w tyg i dupa zbita -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dorbie ale przy becikowm prog dochodowy jest bardzo wysoki i malo kto go moze przekroczyc 1922zl na czysto na osobe .To juz naprawde trzeba miec hajsu jak lodu
Skąd te dane? Z tego co ja znalazłam, na pierwsze dziecko dochód na osobę nie może przekroczyć 800zł (a na niepełnosprawne 1200)
Edit: Przepraszam, teraz doczytałam że chodzi o becikowe a nie o świadczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:55
kapturnica lubi tę wiadomość
-
ivf-ivf wrote:A te bezrobotne matki i studentki to ten 1000 dostaną?
Elfik, Mega lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ty! moja mama tez w drukarni cale zycie pracowala ( zreszta do dzisiaj) a za komuny ksiazki wynosili
. tez mialam to wydanie Mai
chodzi o to ze moi rodzice nie czytali ksiazek wogole a ja juz takmi to nawet do snu bajek nie opowiadali a ja mojemu Ivo juz tak
też miałam taką PszczółkęRany. Niestety tak jak Reni, ją wywaliłam....
wspominam też:
-Sceny z życia smoków (jeden miał termos z zupą ogórkową)
-Zielony prosiaczek z guziczkiem w nosku
-Przygody Euzebiusza
-Mucha przed sądem
))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 10:58
Reni, iwcia77, efcia, Dziobak, satori lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Moj zarabia Renek dobra kase za granica i nawet jak na 3ke zesmy rozbili to to wyszlo za cal rok duzo nizej niz to krterium .Specjalnie wybieralalm dochody za 13 i 14rok bo tez balam sie ze sie nie zmiescimy.,Jak to podzielisz przez 12miesiecy i liczbe ludzi i odejmiesz emerytalne i na zus to duzo odpada..
ja liczę tylko netto
trudno będziemy przymierać głodem, bo kredyty trzeba spłacać, ale bedzie musiał zrezygnować z nadgodzinWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 11:00
-
kapturnica wrote:wg tego co jest w projekcie to wszystkie kobiety co nie maja prawa do macierznskeigo maja przez rok od 2016r dostac po tysiaku na dziecko,Lapie tez kobiety z 2015r tylko umniejszone o tyle miesiecy ile dziecie urodzone w 2015r.Reasumujac ja jako bezrobotna bez rpawa do zasilku bm miala 8miesiecy na dziecko bo odliczam te 4miesiace starego roku
A okno to fajnie bo jest to spory zastrzyk gotówki
-
iwcia77 wrote:ty! moja mama tez w drukarni cale zycie pracowala ( zreszta do dzisiaj) a za komuny ksiazki wynosili
. tez mialam to wydanie Mai
chodzi o to ze moi rodzice nie czytali ksiazek wogole a ja juz takmi to nawet do snu bajek nie opowiadali a ja mojemu Ivo juz tak
iwcia77, efcia, sandra80 lubią tę wiadomość
-
Dziobak wrote:Dzis moje duze dziecko mialo w szkole duzy, wazny egzamin z angielskiego. Poszedl jej bardzo dobrze bylam zadziwiona jej wypracowaniem nt. zmian zachodzacych w spoleczenstwach z uwzglednieniem roznic kulturowych.
Chlop w nagrode kupil jej Pringelsy, bo je uwielbia, a nie je, bo sa niezdrowe
Dziecko otworzylo paczke, poczestowalo matke i poszlo na trening. A matka co? Siedzi i wpierdacza czipsy... Juz pol paczki nie ma... Powinnam jej odkupic ( wroci do domu za godzine, moze sie nie skapnie, ze to nie ta sama paczka) czy isc w zaparte i stwierdzic, ze od czipsow to doopa rosnie i ze lepiej, ze wzielam to na siebie?
Kuzwa, jakie dobre te czipsy...
Simba, ratuj, gdziekolwiek jestes...iwcia77, Elfik, kapturnica, ania.g, efcia, Dziobak, BISCA, Bozia3, satori lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Wacia jak mi się przypomni jakaś książka to szukam na aukcjach
ale koniecznie musi być stare wydanie
podczas przeprowadzki zginęła mi moja ulubiona z pięknymi obrazkami
chciałam dla dziedzica
na szczęście kupiłam na allegro
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c907b7f9b6e.jpgReni lubi tę wiadomość
-
Reni, mordo ty moja!
u mnie zupełnie tak samo, nie wiem gdzie się moje książki podziały i teraz kupuję na allegro stare wydania!
jakiś czas temu miałam fazę na książki z rysunkami Szancera. Trochę ich nakupowałam.
Mam świadomość,że to mnie się najbardziej będą podobać, bo w tym zalewie łatwo dostępnych mega kolorowych książek nasze dzieci pewnie nie odczują tej magii
Ale dla mnie postacie z bajek Andersena zawsze będą się kojarzyły z tym czarodziejskimi rysunkami
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be7e798cbcd9.jpgivf-ivf, kapturnica, iwcia77, Dziobak, sandra80, BISCA, Simba, Jastra, Reni, Bozia3, paszczakin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Jak ktoś przekracza próg dochodowy to mu raczej wystarcza na życie. Bez przesady. Ja też nie dostaję rodzinnego. Trudno. Da się przeżyć bez tych paru złotych.
Urodziłam dzieci to na nich łożę, leczę i wychowuję najlepiej jak mogę i na ile mnie stać. Normalka.
Jak coś państwo pomoże to fajnie. Nie to damy radę sami.
Nie rozumiem jednego.
Jak chcą dawać wszystkim to narzekają, ze bogaci się wzbogacą, jak wprowadzają jakieś progi to larum, że nie wszystkim po równo.ivf-ivf, Elfik, ComeToMeBaby, Dziobak, Magdala, Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:niestety nadal nie
ja liczę tylko netto
trudno będziemy przymierać głodem, bo kredyty trzeba spłacać, ale bedzie musiał zrezygnować z nadgodzinivf-ivf lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:moja bardziej w biurach drukarni gazet, ale też drukowali tam książki, albumy i zawsze po znajomości coś dostawała, albo były zapisy na co lepsze wydania
żałuję, że wyrzuciłam wszystkie książki jak się przeprowadzałam
czuję się jakbym popełniła zbrodnięElfik, sandra80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Ideą tego dodatku miało byc właśnie zachęcenie rodzin do posiadania więcej niż jednego dziecka.
Natka_79, sandra80, Niuta, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Mimbla wrote:też miałam taką Pszczółkę
Rany. Niestety tak jak Reni, ją wywaliłam....
wspominam też:
-Sceny z życia smoków (jeden miał termos z zupą ogórkową)
-Zielony prosiaczek z guziczkiem w nosku
-Przygody Euzebiusza
-Mucha przed sądem
))
Sceny kochałam. Teraz odkupiłam już dwa egzemplarze, na wypadek gdyby jeden wsiąkł.
Ale nie znam zielonego prosiaczka, no jak to !!!!!! wchodze do netukapturnica, Mimbla, iwcia77 lubią tę wiadomość