X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sorry iwcia, ale jak nie czytali ksiazek to po co wynosili??

No dla Iwci przeciez :-)

iwcia77, Magdala, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sorry iwcia, ale jak nie czytali ksiazek to po co wynosili??
    dla mnie- moja mama wynosila jak drukowali bajki

Magdala, Reni lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No dla Iwci przeciez :-)
    otoz to!

ivf-ivf, Elfik, BISCA lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dlatego ja nie wyrzucam ksiaze tylko oddaje do biblioteki :)
    Ale teraz ksiazek nie chca przyjmowac. Dawno chyba Iwka nie oddawalas. ;)
    teraz biblioteki sa fifarafa ( przynajmniej te w Gd ), jesli przyjmuja ksiazki, to tylko te wydane po 2000 roku. Nikt juz nie chce zakurzonych staroci, chociaz nie wiadomo jak bardzo bylyby przeznas ukochane i uwazane za magiczne.
    Ja moje dzieciece i mlodziezowe ksiazki z bolem serca oddalam na makulature. Nigdzie ich nie chcieli. Wzielam kilka do No do corki, ale nie da sie tego czytac - sa tak zakurzone, kichamy, kiedy je otwieramy. Kiedys nie mialam biblioteczki z prawdziwego zdarzenia, zeby staly za szklem i sie nie kurzyly. Teraz mam, wiec mysle, ze moje ksiazki pozyja dluzej.
    A na allegro nie kupuje, stare wydania beda z reguly wygladaly tak samo.

iwcia77, ania.g, Mimbla lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja robilam amniopunkcje w siodmym bodajze miesiacu ciazy. Najbardziej stresujace, obciazajace psychicznie i bolesne badanie ever. Poryczalam sie, a M malo nie zemdlal. Nie robilabym go, ale Maxowi w zbyt szybkim tempie zaczela rosnac glowa i bylo podejrzenie wodoglowia (oraz ciezszych wad genetycznych). Zdecydowalam sie tylko dlatego ze wodoglowie mozna by bylo leczyc jeszcze w ciazy.
    Rozumiem bardzo dobrze Twoje dylematy. Nam nawet w tym siodmym miesiacu sugerowano "rozwiazanie problemu". DLA NAS TO BYLO WYKLUCZONE. Za dobrze znalismy juz wtedy Maxa i zbyt mocno go juz wtedy kochalismy :)
    Kiedys juz tu pisalam - mnie ciaza zmienila poglady na temat aborcji i uposledzen, wad etc. Ale to indywidualne. Podzielam zdanie Waci - mozna usunac dziecko o ktorym wiemy ze narodzi sie chore, ale nie mamy pewnosci czy to zdrowe nim pozostanie. Ja zadalam sobie pytanie w ciazy: czy gdyby ktos mi powiedzial ze urodze zdrowe dziecko ale ono powaznie zachoruje po 6 roku to czy usunelabym ciaze? Nie. Sa duze szanse, ze jak zobaczysz ten bijacy punkt na monitorze, to bedziesz chciala go miec za wszelka cene. Tak juz jest z dziecmi na ktore sie dlugo czeka ;)

piękne to Simba, nie da się przewidzieć wszystkiego

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale teraz ksiazek nie chca przyjmowac. Dawno chyba Iwka nie oddawalas. ;)
    teraz biblioteki sa fifarafa ( przynajmniej te w Gd ), jesli przyjmuja ksiazki, to tylko te wydane po 2000 roku. Nikt juz nie chce zakurzonych staroci, chociaz nie wiadomo jak bardzo bylyby przeznas ukochane i uwazane za magiczne.
    Ja moje dzieciece i mlodziezowe ksiazki z bolem serca oddalam na makulature. Nigdzie ich nie chcieli. Wzielam kilka do No do corki, ale nie da sie tego czytac - sa tak zakurzone, kichamy, kiedy je otwieramy. Kiedys nie mialam biblioteczki z prawdziwego zdarzenia, zeby staly za szklem i sie nie kurzyly. Teraz mam, wiec mysle, ze moje ksiazki pozyja dluzej.
    A na allegro nie kupuje, stare wydania beda z reguly wygladaly tak samo.
    fakt- jak oddawalam to bylo dawno przes wyprowadzka do wloch :)

Dziobak lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dla mnie- moja mama wynosila jak drukowali bajki

:-)

Dzien dobry.
    No jak mnie wkurzyl palant jeden. Siodma rano, a ten bule z kotletem na goraco wpie.dala. Pole bedzie oral czy co. Kotlet jak spodek u gruby na 3 cm. Zasmrodzil caly wagon.
    Papiery i chustki w rog siedzenia wcisna. Ja pie.dole.

ivf-ivf, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Dzien dobry.
    No jak mnie wkurzyl palant jeden. Siodma rano, a ten bule z kotletem na goraco wpie.dala. Pole bedzie oral czy co. Kotlet jak spodek u gruby na 3 cm. Zasmrodzil caly wagon.

Burak! ;-)

Magdala lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak bylo u mnie w liceum. Tylko ze muzulmanie zawsze robili rozpierduche na tych lekcjach, szczegolnie jesli byla mowa o Zydach.

Dlatego Anglik jak chce swoje dziecko uchronic od takich patoli to placi ciezka kase za prywatne szkoly. Prog jest wysoki. Kolorowych nie stac. Dobre szkoly to biale szkoly z nielicznymi wyjatkami.
    O tym sie oczywiscie nie mowi, ale segregacja rasowa po oczach bije.

iwcia77, Simba, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mega czy chcesz nam coś powiedzieć?

Ja też uwielbiałam czytać książki (nadal zresztą tak mam), moje ukochane to wszystkie Anie, później pokochałam też książki Musierowicz, dzieci z Bullerbyn, lubiłam też lektury np. Inny świat. W liceum zaczytywałam się w książkach typu: "My dzieci z dworca zoo" np. Teraz lubię kryminały szwedzkie (saga millenium, książki Camili Lackberg). Dla mnie najfajniejszy wypoczynek to usiąść pod kocem z kawą albo herbatą i dobrą książką.

Bisca gratuluję zarodków, imponująca liczba, trzymam kciuk żeby w końcu się udało.

iwcia77, Elfik, Mimbla, BISCA, kapturnica, Mega, satori lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj jestem na diecie strukturalnej, no tak to można dietować, ciekawe tylko jakie będą rezultaty ;)

anna maria, Simba, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!
    u mnie zupełnie tak samo, nie wiem gdzie się moje książki podziały i teraz kupuję na allegro stare wydania!
    jakiś czas temu miałam fazę na książki z rysunkami Szancera. Trochę ich nakupowałam.
    Mam świadomość,że to mnie się najbardziej będą podobać, bo w tym zalewie łatwo dostępnych mega kolorowych książek nasze dzieci pewnie nie odczują tej magii
    Ale dla mnie postacie z bajek Andersena zawsze będą się kojarzyły z tym czarodziejskimi rysunkami

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be7e798cbcd9.jpg
    O jaaaa mialam je i kochalam calym sercem!!!

iwcia77, Magdala, Elfik, Mimbla, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Powtórzę - ideą, która przyświeca projektowi 500 zeta na dziecko jest poprawienie dzietności w Polsce. Bonusa dostają Ci, którym się chce poświęcić zdrowie, energię, czas i pieniądze na urodzenie i wychowanie więcej niż jednego dziecka.

Jesteś trochę niesprawiedliwa.
    A co z niektórymi dziewczynami na tym forum? Nie poświęcamy energii, zdrowia i czasu na urodzenie kolejnego dziecka.
    Ja osobiście bardzo, ale to bardzo chcę drugie dziecko.
    Przeszłam jedno , nieudane IVF, za które jeszcze spłacam kredyt i nie stać mnie na kolejne. Staram się walczyć tym co mam dostępne, niestety jak na razie bez rezultatu :-(
    I tylko dlatego, albo może aż , moje jedyne dziecko ma nie dostać "bonusa"?
    Bo ja te 500 zł traktuję jako pieniądze dla dziecka, nie dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:07

caffe, Simba, megan8, BISCA, kapturnica, Mega, krycha.stara lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!
    u mnie zupełnie tak samo, nie wiem gdzie się moje książki podziały i teraz kupuję na allegro stare wydania!
    jakiś czas temu miałam fazę na książki z rysunkami Szancera. Trochę ich nakupowałam.
    Mam świadomość,że to mnie się najbardziej będą podobać, bo w tym zalewie łatwo dostępnych mega kolorowych książek nasze dzieci pewnie nie odczują tej magii
    Ale dla mnie postacie z bajek Andersena zawsze będą się kojarzyły z tym czarodziejskimi rysunkami

:) :) :) Miałam identyczną...achhhh (łezka)

Elfik lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Dzien dobry.
    Niech zgadne: Arab? :)

iwcia77, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniose sie do opiekunek.

Opiekunka na godzine czy dwie w razie w to dupa nie opiekunka. To bedzie wlasnie ta baba, co zamiast do parku to do kumpli pojdzie z dzieckiem.
    Takiej opieki na godzine moim zdaniem szuka sie wsrod rodziny i znajomych.
    Bo jak mam sie utrzymac i swoja prace zaplanowac jezeli to w razie w?

Prawdziwa opiekunka placi podatki, ma zaswiadczenie o niekaralnosci, kurs Pierwszej pomocy. O doswiadczeniu i referencjach nie wspomne. Powinna tez byc zarejestrowana w agencji.
    Taka opiekunka ( a zapewniam, ze zaopiekuje sie dzieckiem nalezycie) moze rozesmiac sie w glos na taka oferte pracy.

A potem placz, ze dziecko skrzywdzone lub niedopatrzone. O.o

Przepraszam. :-)

iwcia77, Simba, megan8, BISCA, Bozia3, Elfik, Magda*, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Od wczoraj jestem na diecie strukturalnej, no tak to można dietować, ciekawe tylko jakie będą rezultaty ;)
    Jaka to? Dawaj. Moge sie z toba odchudzac.
    Od jutra :)

sandra80, Elfik lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!

o Jesuuuuuu to jest najpiękniejsza
    mam, czeka zafoliowana wydanie z lat chyba 50, najpiękniejsze rysunki na świecie
    masz rację są magiczne
    myślałam, że tylko ja się nią jaram :-)

Mimbla, sandra80, paszczakin lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niech zgadne: Arab? :)

Bialy, lysy z resztkami siwizny dresach z torba. Nie wiem. Starszy juz.
    Jeszcze mi gul lata.

Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Odniose sie do opiekunek.

Opiekunka na godzine czy dwie w razie w to dupa nie opiekunka. To bedzie wlasnie ta baba, co zamiast do parku to do kumpli pojdzie z dzieckiem.
    Takiej opieki na godzine moim zdaniem szuka sie wsrod rodziny i znajomych.
    Bo jak mam sie utrzymac i swoja prace zaplanowac jezeli to w razie w?

Prawdziwa opiekunka placi podatki, ma zaswiadczenie o niekaralnosci, kurs Pierwszej pomocy. O doswiadczeniu i referencjach nie wspomne. Powinna tez byc zarejestrowana w agencji.
    Taka opiekunka ( a zapewniam, ze zaopiekuje sie dzieckiem nalezycie) moze rozesmiac sie w glos na taka oferte pracy.

A potem placz, ze dziecko skrzywdzone lub niedopatrzone. O.o

Przepraszam. :-)
    moja ulubiona to Mary Poppins :)

Magdala, Elfik, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12318 12319 12320 12321 12322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ