X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sorry iwcia, ale jak nie czytali ksiazek to po co wynosili??

No dla Iwci przeciez :-)

iwcia77, Magdala, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Sorry iwcia, ale jak nie czytali ksiazek to po co wynosili??
    dla mnie- moja mama wynosila jak drukowali bajki

Magdala, Reni lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    No dla Iwci przeciez :-)
    otoz to!

ivf-ivf, Elfik, BISCA lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dlatego ja nie wyrzucam ksiaze tylko oddaje do biblioteki :)
    Ale teraz ksiazek nie chca przyjmowac. Dawno chyba Iwka nie oddawalas. ;)
    teraz biblioteki sa fifarafa ( przynajmniej te w Gd ), jesli przyjmuja ksiazki, to tylko te wydane po 2000 roku. Nikt juz nie chce zakurzonych staroci, chociaz nie wiadomo jak bardzo bylyby przeznas ukochane i uwazane za magiczne.
    Ja moje dzieciece i mlodziezowe ksiazki z bolem serca oddalam na makulature. Nigdzie ich nie chcieli. Wzielam kilka do No do corki, ale nie da sie tego czytac - sa tak zakurzone, kichamy, kiedy je otwieramy. Kiedys nie mialam biblioteczki z prawdziwego zdarzenia, zeby staly za szklem i sie nie kurzyly. Teraz mam, wiec mysle, ze moje ksiazki pozyja dluzej.
    A na allegro nie kupuje, stare wydania beda z reguly wygladaly tak samo.

iwcia77, ania.g, Mimbla lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja robilam amniopunkcje w siodmym bodajze miesiacu ciazy. Najbardziej stresujace, obciazajace psychicznie i bolesne badanie ever. Poryczalam sie, a M malo nie zemdlal. Nie robilabym go, ale Maxowi w zbyt szybkim tempie zaczela rosnac glowa i bylo podejrzenie wodoglowia (oraz ciezszych wad genetycznych). Zdecydowalam sie tylko dlatego ze wodoglowie mozna by bylo leczyc jeszcze w ciazy.
    Rozumiem bardzo dobrze Twoje dylematy. Nam nawet w tym siodmym miesiacu sugerowano "rozwiazanie problemu". DLA NAS TO BYLO WYKLUCZONE. Za dobrze znalismy juz wtedy Maxa i zbyt mocno go juz wtedy kochalismy :)
    Kiedys juz tu pisalam - mnie ciaza zmienila poglady na temat aborcji i uposledzen, wad etc. Ale to indywidualne. Podzielam zdanie Waci - mozna usunac dziecko o ktorym wiemy ze narodzi sie chore, ale nie mamy pewnosci czy to zdrowe nim pozostanie. Ja zadalam sobie pytanie w ciazy: czy gdyby ktos mi powiedzial ze urodze zdrowe dziecko ale ono powaznie zachoruje po 6 roku to czy usunelabym ciaze? Nie. Sa duze szanse, ze jak zobaczysz ten bijacy punkt na monitorze, to bedziesz chciala go miec za wszelka cene. Tak juz jest z dziecmi na ktore sie dlugo czeka ;)

piękne to Simba, nie da się przewidzieć wszystkiego

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ale teraz ksiazek nie chca przyjmowac. Dawno chyba Iwka nie oddawalas. ;)
    teraz biblioteki sa fifarafa ( przynajmniej te w Gd ), jesli przyjmuja ksiazki, to tylko te wydane po 2000 roku. Nikt juz nie chce zakurzonych staroci, chociaz nie wiadomo jak bardzo bylyby przeznas ukochane i uwazane za magiczne.
    Ja moje dzieciece i mlodziezowe ksiazki z bolem serca oddalam na makulature. Nigdzie ich nie chcieli. Wzielam kilka do No do corki, ale nie da sie tego czytac - sa tak zakurzone, kichamy, kiedy je otwieramy. Kiedys nie mialam biblioteczki z prawdziwego zdarzenia, zeby staly za szklem i sie nie kurzyly. Teraz mam, wiec mysle, ze moje ksiazki pozyja dluzej.
    A na allegro nie kupuje, stare wydania beda z reguly wygladaly tak samo.
    fakt- jak oddawalam to bylo dawno przes wyprowadzka do wloch :)

Dziobak lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dla mnie- moja mama wynosila jak drukowali bajki

:-)

Dzien dobry.
    No jak mnie wkurzyl palant jeden. Siodma rano, a ten bule z kotletem na goraco wpie.dala. Pole bedzie oral czy co. Kotlet jak spodek u gruby na 3 cm. Zasmrodzil caly wagon.
    Papiery i chustki w rog siedzenia wcisna. Ja pie.dole.

ivf-ivf, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Dzien dobry.
    No jak mnie wkurzyl palant jeden. Siodma rano, a ten bule z kotletem na goraco wpie.dala. Pole bedzie oral czy co. Kotlet jak spodek u gruby na 3 cm. Zasmrodzil caly wagon.

Burak! ;-)

Magdala lubi tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tak bylo u mnie w liceum. Tylko ze muzulmanie zawsze robili rozpierduche na tych lekcjach, szczegolnie jesli byla mowa o Zydach.

Dlatego Anglik jak chce swoje dziecko uchronic od takich patoli to placi ciezka kase za prywatne szkoly. Prog jest wysoki. Kolorowych nie stac. Dobre szkoly to biale szkoly z nielicznymi wyjatkami.
    O tym sie oczywiscie nie mowi, ale segregacja rasowa po oczach bije.

iwcia77, Simba, Bozia3, kapturnica lubią tę wiadomość

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mega czy chcesz nam coś powiedzieć?

Ja też uwielbiałam czytać książki (nadal zresztą tak mam), moje ukochane to wszystkie Anie, później pokochałam też książki Musierowicz, dzieci z Bullerbyn, lubiłam też lektury np. Inny świat. W liceum zaczytywałam się w książkach typu: "My dzieci z dworca zoo" np. Teraz lubię kryminały szwedzkie (saga millenium, książki Camili Lackberg). Dla mnie najfajniejszy wypoczynek to usiąść pod kocem z kawą albo herbatą i dobrą książką.

Bisca gratuluję zarodków, imponująca liczba, trzymam kciuk żeby w końcu się udało.

iwcia77, Elfik, Mimbla, BISCA, kapturnica, Mega, satori lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj jestem na diecie strukturalnej, no tak to można dietować, ciekawe tylko jakie będą rezultaty ;)

anna maria, Simba, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!
    u mnie zupełnie tak samo, nie wiem gdzie się moje książki podziały i teraz kupuję na allegro stare wydania!
    jakiś czas temu miałam fazę na książki z rysunkami Szancera. Trochę ich nakupowałam.
    Mam świadomość,że to mnie się najbardziej będą podobać, bo w tym zalewie łatwo dostępnych mega kolorowych książek nasze dzieci pewnie nie odczują tej magii
    Ale dla mnie postacie z bajek Andersena zawsze będą się kojarzyły z tym czarodziejskimi rysunkami

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/be7e798cbcd9.jpg
    O jaaaa mialam je i kochalam calym sercem!!!

iwcia77, Magdala, Elfik, Mimbla, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Powtórzę - ideą, która przyświeca projektowi 500 zeta na dziecko jest poprawienie dzietności w Polsce. Bonusa dostają Ci, którym się chce poświęcić zdrowie, energię, czas i pieniądze na urodzenie i wychowanie więcej niż jednego dziecka.

Jesteś trochę niesprawiedliwa.
    A co z niektórymi dziewczynami na tym forum? Nie poświęcamy energii, zdrowia i czasu na urodzenie kolejnego dziecka.
    Ja osobiście bardzo, ale to bardzo chcę drugie dziecko.
    Przeszłam jedno , nieudane IVF, za które jeszcze spłacam kredyt i nie stać mnie na kolejne. Staram się walczyć tym co mam dostępne, niestety jak na razie bez rezultatu :-(
    I tylko dlatego, albo może aż , moje jedyne dziecko ma nie dostać "bonusa"?
    Bo ja te 500 zł traktuję jako pieniądze dla dziecka, nie dla mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 12:07

caffe, Simba, megan8, BISCA, kapturnica, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!
    u mnie zupełnie tak samo, nie wiem gdzie się moje książki podziały i teraz kupuję na allegro stare wydania!
    jakiś czas temu miałam fazę na książki z rysunkami Szancera. Trochę ich nakupowałam.
    Mam świadomość,że to mnie się najbardziej będą podobać, bo w tym zalewie łatwo dostępnych mega kolorowych książek nasze dzieci pewnie nie odczują tej magii
    Ale dla mnie postacie z bajek Andersena zawsze będą się kojarzyły z tym czarodziejskimi rysunkami

:) :) :) Miałam identyczną...achhhh (łezka)

Elfik lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:

Dzien dobry.
    Niech zgadne: Arab? :)

iwcia77, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odniose sie do opiekunek.

Opiekunka na godzine czy dwie w razie w to dupa nie opiekunka. To bedzie wlasnie ta baba, co zamiast do parku to do kumpli pojdzie z dzieckiem.
    Takiej opieki na godzine moim zdaniem szuka sie wsrod rodziny i znajomych.
    Bo jak mam sie utrzymac i swoja prace zaplanowac jezeli to w razie w?

Prawdziwa opiekunka placi podatki, ma zaswiadczenie o niekaralnosci, kurs Pierwszej pomocy. O doswiadczeniu i referencjach nie wspomne. Powinna tez byc zarejestrowana w agencji.
    Taka opiekunka ( a zapewniam, ze zaopiekuje sie dzieckiem nalezycie) moze rozesmiac sie w glos na taka oferte pracy.

A potem placz, ze dziecko skrzywdzone lub niedopatrzone. O.o

Przepraszam. :-)

iwcia77, Simba, megan8, BISCA, Bozia3, Elfik, nick nieaktualny, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandra80 wrote:
    Od wczoraj jestem na diecie strukturalnej, no tak to można dietować, ciekawe tylko jakie będą rezultaty ;)
    Jaka to? Dawaj. Moge sie z toba odchudzac.
    Od jutra :)

sandra80, Elfik lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Reni, mordo ty moja!

o Jesuuuuuu to jest najpiękniejsza
    mam, czeka zafoliowana wydanie z lat chyba 50, najpiękniejsze rysunki na świecie
    masz rację są magiczne
    myślałam, że tylko ja się nią jaram :-)

Mimbla, sandra80, paszczakin lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niech zgadne: Arab? :)

Bialy, lysy z resztkami siwizny dresach z torba. Nie wiem. Starszy juz.
    Jeszcze mi gul lata.

Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Odniose sie do opiekunek.

Opiekunka na godzine czy dwie w razie w to dupa nie opiekunka. To bedzie wlasnie ta baba, co zamiast do parku to do kumpli pojdzie z dzieckiem.
    Takiej opieki na godzine moim zdaniem szuka sie wsrod rodziny i znajomych.
    Bo jak mam sie utrzymac i swoja prace zaplanowac jezeli to w razie w?

Prawdziwa opiekunka placi podatki, ma zaswiadczenie o niekaralnosci, kurs Pierwszej pomocy. O doswiadczeniu i referencjach nie wspomne. Powinna tez byc zarejestrowana w agencji.
    Taka opiekunka ( a zapewniam, ze zaopiekuje sie dzieckiem nalezycie) moze rozesmiac sie w glos na taka oferte pracy.

A potem placz, ze dziecko skrzywdzone lub niedopatrzone. O.o

Przepraszam. :-)
    moja ulubiona to Mary Poppins :)

Magdala, Elfik, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 12318 12319 12320 12321 12322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ