X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się podobają lodóki SMEG - może być czarna, czerwona, kremowa lub dżinsowa...no i praktyczne są te, które mają możliwość otwierania drzwi z każdej strony....z lewej lub z prawej...- tylko boję się, że mechanizm siądzie szybko w tym...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki Caffe :)
    to wlasciwie nie jest nawet takie trudne. Moze potraktuje to jako terapie zajeciowa i sie za to zabiore... :)
    Mnie to bardzo smakuje i zaletą jest to, ze po wyjęciu ze słoika można bezpośrednio jeść. A wykorzystać można do wielu rzeczy, co się komu podoba i co smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:47

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avatarek to przerobione zdjecie synka - sam przerobil - robi na niej za baka zwanego trzmielem - to po wczorajszych mcD jedzeniu.

Boze mam gosci a przepis tak pozno wstawilyscie wiec lece do cukierńio cos do kawy. Zreszta kiepsko gotuje
    I mie lubie wiec jak ma to smakowac.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam utyrana z grzybów...pogoda odlot...byłam 5 godzin w lesie...cały duży kosz grzybów - borowiki, rydze, kurki, maślaki, jeden kozak, dużo podgrzybków.....Jestem szczęśliwa.... !!!! ;)

Caffe - profanujesz trochę zubę grzybową..
    Prawdziwa zupa grzybowa z borowików suszonych (żadnych świeżych broń Boże)podawana jest czysta (bez zabielania śmietaną!! - śmietaną się zabiela zupy z grzybów świeżych). Moczy się suszone prawdziwki i na tej wymoczonej wodzie plus ewentualnie kostka grzybowa gotuje się pokrojone w paseczki suszone grzyby...potem się posypuje pietruszką - i tylko sól i pieprz..podawać można z łazankami...wygląda jak brązowy rosół i taka ma być!!Wszelkie inne wariacje stosuje się do zup z grzybów świeżych...

Rosół ma ładny kolor od upieczonej cebuli nad ogniem..ale nie tylko- dodajcie małą cebulkę w łupinach - rosół nabierze ciemniejszego, głębszego koloru....ja dodaje też ze 2 ząbki czosnku....mniam mniam...:)
    A ja lubię ze śmietaną, wtedy ona łagodzi intensywność wywaru :) nie dodaję jej dużo, ale tak wolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:50

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......
    Najpierw się żegnałaś, a teraz będziesz witać...żyć nie umierać...;)

Jak masz blisko siebie jakiś carrefour - to polecam od nich tort "czarny las" - sprzedają go tam, gdzie pieczywo...jest świetny.....i na nagłych gości niezastąpiony...

inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie ma na to przpisu podstawą do zrobienia tych powideł jest to,ze codziennie trzeba to gotować w garnku przez conajmniej dwie godziny, na wolnym ogniu co jakiś czas mieszajac (wiadomo,ze powidłą lubia sie przypiec) w pierwszy dzień gotować tak długo aż sie zesmażą całe powstanie jednolita masa (oczywisćie wcześniej pozbyć się pestek) smazy się w garnku lub bardzo głębokiej patelni przez kilka dni poniewąz im dłużej tym powidła robią się gestsze, pięknie lśnią na końcu i są bardzo słodkie. Potem gorace wystarczy włożyć do słoików i zakrecić.

caffe, Bursztyn, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...:)

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...

Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię? ;)

caffe, inessa, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...:)

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...

Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię? ;)

Piernik - w smaku baaardzo "stary" i tradycyjny :)

Kurczak, dupy nie urywa, ale to zawsze jakaś odmiana, u mnie wilgotna... (mając na uwadze moc piekarnika) :P

Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni :P :P :P

Bozia3, inessa, polarmiś, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, anek42, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni :P :P :P
    hahahahahhahah!!! to dobre!!! :D tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze ;)

inessa, caffe, Mango, samira, anek42, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahahahahhahah!!! to dobre!!! :D tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze ;)
    ooo - jak kuchnia....to od razu Bursztyn się zgłasza.... - a może na blacie z promotorem? ;)

inessa, caffe, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrobimy odzielny watek na przepisy kulinarne dla + 35 - bo kiedys czegos szukalam i dupa.....

Bursztyn, inessa, grosza, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No ja własnie myślałam, żeby nie przesadzić z kakao :P ale uważać na piekarnik to też cenna przestroga :P

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ooo - jak kuchnia....to od razu Bursztyn się zgłasza.... - a może na blacie z promotorem? ;)
    mmmm...no wlasciwie dlaczego nie? Zaprosze jeszcze pilotow ;)

caffe, inessa, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Moze zrobimy odzielny watek na przepisy kulinarne dla + 35 - bo kiedys czegos szukalam i dupa.....
    dobry pomysl :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos jedzenia, z Sycylii przywiezlismy sloiczek pasty-kremu zrobionej z kaparow i migdalow, slona- ale pyszna!!! nigdy nie przypuszczalabym ze taki mix bedzie smaczny.

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg życzenia ,zapraszam na nowy watek kulinarny i proszę się tam produkować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 18:44

Bursztyn, inessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W połowie pracy :)

zhcz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

caffe, Bursztyn, inessa, samira, promyk, megan8, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W połowie pracy :)

zhcz.jpg

Uploaded with ImageShack.us
    A te szare grzyby to jakie? :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ