35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie się podobają lodóki SMEG - może być czarna, czerwona, kremowa lub dżinsowa...no i praktyczne są te, które mają możliwość otwierania drzwi z każdej strony....z lewej lub z prawej...- tylko boję się, że mechanizm siądzie szybko w tym...
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dzieki Caffe
to wlasciwie nie jest nawet takie trudne. Moze potraktuje to jako terapie zajeciowa i sie za to zabiore...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:47
inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAvatarek to przerobione zdjecie synka - sam przerobil - robi na niej za baka zwanego trzmielem - to po wczorajszych mcD jedzeniu.
Boze mam gosci a przepis tak pozno wstawilyscie wiec lece do cukierńio cos do kawy. Zreszta kiepsko gotuje
I mie lubie wiec jak ma to smakowac.inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Wróciłam utyrana z grzybów...pogoda odlot...byłam 5 godzin w lesie...cały duży kosz grzybów - borowiki, rydze, kurki, maślaki, jeden kozak, dużo podgrzybków.....Jestem szczęśliwa.... !!!!
Caffe - profanujesz trochę zubę grzybową..
Prawdziwa zupa grzybowa z borowików suszonych (żadnych świeżych broń Boże)podawana jest czysta (bez zabielania śmietaną!! - śmietaną się zabiela zupy z grzybów świeżych). Moczy się suszone prawdziwki i na tej wymoczonej wodzie plus ewentualnie kostka grzybowa gotuje się pokrojone w paseczki suszone grzyby...potem się posypuje pietruszką - i tylko sól i pieprz..podawać można z łazankami...wygląda jak brązowy rosół i taka ma być!!Wszelkie inne wariacje stosuje się do zup z grzybów świeżych...
Rosół ma ładny kolor od upieczonej cebuli nad ogniem..ale nie tylko- dodajcie małą cebulkę w łupinach - rosół nabierze ciemniejszego, głębszego koloru....ja dodaje też ze 2 ząbki czosnku....mniam mniam...nie dodaję jej dużo, ale tak wolę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:50
inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......
Jak masz blisko siebie jakiś carrefour - to polecam od nich tort "czarny las" - sprzedają go tam, gdzie pieczywo...jest świetny.....i na nagłych gości niezastąpiony...inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia nie ma na to przpisu podstawą do zrobienia tych powideł jest to,ze codziennie trzeba to gotować w garnku przez conajmniej dwie godziny, na wolnym ogniu co jakiś czas mieszajac (wiadomo,ze powidłą lubia sie przypiec) w pierwszy dzień gotować tak długo aż sie zesmażą całe powstanie jednolita masa (oczywisćie wcześniej pozbyć się pestek) smazy się w garnku lub bardzo głębokiej patelni przez kilka dni poniewąz im dłużej tym powidła robią się gestsze, pięknie lśnią na końcu i są bardzo słodkie. Potem gorace wystarczy włożyć do słoików i zakrecić.
caffe, Bursztyn, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...
Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...
Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię?caffe, inessa, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...
Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...
Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię?
Piernik - w smaku baaardzo "stary" i tradycyjny
Kurczak, dupy nie urywa, ale to zawsze jakaś odmiana, u mnie wilgotna... (mając na uwadze moc piekarnika)
Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchniBozia3, inessa, polarmiś, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, anek42, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:
Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchnitylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze
inessa, caffe, Mango, samira, anek42, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:hahahahahhahah!!! to dobre!!!
tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze
inessa, caffe, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:hahahahahhahah!!! to dobre!!!
tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze
ale uważać na piekarnik to też cenna przestroga
Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe, Bursztyn, inessa, samira, promyk, megan8, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:
inessa lubi tę wiadomość