35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie się podobają lodóki SMEG - może być czarna, czerwona, kremowa lub dżinsowa...no i praktyczne są te, które mają możliwość otwierania drzwi z każdej strony....z lewej lub z prawej...- tylko boję się, że mechanizm siądzie szybko w tym...
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Mnie to bardzo smakuje i zaletą jest to, ze po wyjęciu ze słoika można bezpośrednio jeść. A wykorzystać można do wielu rzeczy, co się komu podoba i co smakujeBursztyn wrote:Dzieki Caffe

to wlasciwie nie jest nawet takie trudne. Moze potraktuje to jako terapie zajeciowa i sie za to zabiore...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:47
inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAvatarek to przerobione zdjecie synka - sam przerobil - robi na niej za baka zwanego trzmielem - to po wczorajszych mcD jedzeniu.
Boze mam gosci a przepis tak pozno wstawilyscie wiec lece do cukierńio cos do kawy. Zreszta kiepsko gotuje
I mie lubie wiec jak ma to smakowac.
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
A ja lubię ze śmietaną, wtedy ona łagodzi intensywność wywaruBozia3 wrote:Wróciłam utyrana z grzybów...pogoda odlot...byłam 5 godzin w lesie...cały duży kosz grzybów - borowiki, rydze, kurki, maślaki, jeden kozak, dużo podgrzybków.....Jestem szczęśliwa.... !!!!

Caffe - profanujesz trochę zubę grzybową..
Prawdziwa zupa grzybowa z borowików suszonych (żadnych świeżych broń Boże)podawana jest czysta (bez zabielania śmietaną!! - śmietaną się zabiela zupy z grzybów świeżych). Moczy się suszone prawdziwki i na tej wymoczonej wodzie plus ewentualnie kostka grzybowa gotuje się pokrojone w paseczki suszone grzyby...potem się posypuje pietruszką - i tylko sól i pieprz..podawać można z łazankami...wygląda jak brązowy rosół i taka ma być!!Wszelkie inne wariacje stosuje się do zup z grzybów świeżych...
Rosół ma ładny kolor od upieczonej cebuli nad ogniem..ale nie tylko- dodajcie małą cebulkę w łupinach - rosół nabierze ciemniejszego, głębszego koloru....ja dodaje też ze 2 ząbki czosnku....mniam mniam...
nie dodaję jej dużo, ale tak wolę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:50
inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Najpierw się żegnałaś, a teraz będziesz witać...żyć nie umierać...polarmiś wrote:I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......

Jak masz blisko siebie jakiś carrefour - to polecam od nich tort "czarny las" - sprzedają go tam, gdzie pieczywo...jest świetny.....i na nagłych gości niezastąpiony...
inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia nie ma na to przpisu podstawą do zrobienia tych powideł jest to,ze codziennie trzeba to gotować w garnku przez conajmniej dwie godziny, na wolnym ogniu co jakiś czas mieszajac (wiadomo,ze powidłą lubia sie przypiec) w pierwszy dzień gotować tak długo aż sie zesmażą całe powstanie jednolita masa (oczywisćie wcześniej pozbyć się pestek) smazy się w garnku lub bardzo głębokiej patelni przez kilka dni poniewąz im dłużej tym powidła robią się gestsze, pięknie lśnią na końcu i są bardzo słodkie. Potem gorace wystarczy włożyć do słoików i zakrecić.
caffe, Bursztyn, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...
Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię?
caffe, inessa, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...
Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię?
Piernik - w smaku baaardzo "stary" i tradycyjny
Kurczak, dupy nie urywa, ale to zawsze jakaś odmiana, u mnie wilgotna... (mając na uwadze moc piekarnika)
Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni
Bozia3, inessa, polarmiś, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, anek42, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
hahahahahhahah!!! to dobre!!!caffe wrote:
Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni

tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze 
inessa, caffe, Mango, samira, anek42, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ooo - jak kuchnia....to od razu Bursztyn się zgłasza.... - a może na blacie z promotorem?Bursztyn wrote:hahahahahhahah!!! to dobre!!!
tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze 
inessa, caffe, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No ja własnie myślałam, żeby nie przesadzić z kakaoBursztyn wrote:hahahahahhahah!!! to dobre!!!
tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze 
ale uważać na piekarnik to też cenna przestroga
Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe, Bursztyn, inessa, samira, promyk, megan8, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
A te szare grzyby to jakie?Bozia3 wrote:
inessa lubi tę wiadomość







