X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się podobają lodóki SMEG - może być czarna, czerwona, kremowa lub dżinsowa...no i praktyczne są te, które mają możliwość otwierania drzwi z każdej strony....z lewej lub z prawej...- tylko boję się, że mechanizm siądzie szybko w tym...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzieki Caffe :)
    to wlasciwie nie jest nawet takie trudne. Moze potraktuje to jako terapie zajeciowa i sie za to zabiore... :)
    Mnie to bardzo smakuje i zaletą jest to, ze po wyjęciu ze słoika można bezpośrednio jeść. A wykorzystać można do wielu rzeczy, co się komu podoba i co smakuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:47

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avatarek to przerobione zdjecie synka - sam przerobil - robi na niej za baka zwanego trzmielem - to po wczorajszych mcD jedzeniu.

Boze mam gosci a przepis tak pozno wstawilyscie wiec lece do cukierńio cos do kawy. Zreszta kiepsko gotuje
    I mie lubie wiec jak ma to smakowac.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Wróciłam utyrana z grzybów...pogoda odlot...byłam 5 godzin w lesie...cały duży kosz grzybów - borowiki, rydze, kurki, maślaki, jeden kozak, dużo podgrzybków.....Jestem szczęśliwa.... !!!! ;)

Caffe - profanujesz trochę zubę grzybową..
    Prawdziwa zupa grzybowa z borowików suszonych (żadnych świeżych broń Boże)podawana jest czysta (bez zabielania śmietaną!! - śmietaną się zabiela zupy z grzybów świeżych). Moczy się suszone prawdziwki i na tej wymoczonej wodzie plus ewentualnie kostka grzybowa gotuje się pokrojone w paseczki suszone grzyby...potem się posypuje pietruszką - i tylko sól i pieprz..podawać można z łazankami...wygląda jak brązowy rosół i taka ma być!!Wszelkie inne wariacje stosuje się do zup z grzybów świeżych...

Rosół ma ładny kolor od upieczonej cebuli nad ogniem..ale nie tylko- dodajcie małą cebulkę w łupinach - rosół nabierze ciemniejszego, głębszego koloru....ja dodaje też ze 2 ząbki czosnku....mniam mniam...:)
    A ja lubię ze śmietaną, wtedy ona łagodzi intensywność wywaru :) nie dodaję jej dużo, ale tak wolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 15:50

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I znowu bede. Pic, matko te prYwitania mnie wykoncza.......
    Najpierw się żegnałaś, a teraz będziesz witać...żyć nie umierać...;)

Jak masz blisko siebie jakiś carrefour - to polecam od nich tort "czarny las" - sprzedają go tam, gdzie pieczywo...jest świetny.....i na nagłych gości niezastąpiony...

inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia nie ma na to przpisu podstawą do zrobienia tych powideł jest to,ze codziennie trzeba to gotować w garnku przez conajmniej dwie godziny, na wolnym ogniu co jakiś czas mieszajac (wiadomo,ze powidłą lubia sie przypiec) w pierwszy dzień gotować tak długo aż sie zesmażą całe powstanie jednolita masa (oczywisćie wcześniej pozbyć się pestek) smazy się w garnku lub bardzo głębokiej patelni przez kilka dni poniewąz im dłużej tym powidła robią się gestsze, pięknie lśnią na końcu i są bardzo słodkie. Potem gorace wystarczy włożyć do słoików i zakrecić.

caffe, Bursztyn, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...:)

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...

Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię? ;)

caffe, inessa, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dzięki Inesska - zrobię na pewno....i ten wycudowany piernik na święta caffe też zrobię...:)

Aha - kurczak herbaciany całkiem niezły - ciemniejszy z koloru i ma troszkę bardziej intensywny smak...

Caffe - Ty masz tyle pomysłów kulinarnych ciekawych....nie mogłabyś wymyślić jakiegoś innego - skutecznego sposobu - jak zrobić skutecznie dzidzię? ;)

Piernik - w smaku baaardzo "stary" i tradycyjny :)

Kurczak, dupy nie urywa, ale to zawsze jakaś odmiana, u mnie wilgotna... (mając na uwadze moc piekarnika) :P

Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni :P :P :P

Bozia3, inessa, polarmiś, Bursztyn, Mango, grosza, megan8, anek42, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Dzidzię - jak mogłam na to nie wpaść!!!!!!!!!!! Zrobię sobie w kuchni :P :P :P
    hahahahahhahah!!! to dobre!!! :D tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze ;)

inessa, caffe, Mango, samira, anek42, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    hahahahahhahah!!! to dobre!!! :D tylko uwazaj, zeby nie przypalic za bardzo, no chyba ze lubisz ciemniejsze ;)
    ooo - jak kuchnia....to od razu Bursztyn się zgłasza.... - a może na blacie z promotorem? ;)

inessa, caffe, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zrobimy odzielny watek na przepisy kulinarne dla + 35 - bo kiedys czegos szukalam i dupa.....

Bursztyn, inessa, grosza, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No ja własnie myślałam, żeby nie przesadzić z kakao :P ale uważać na piekarnik to też cenna przestroga :P

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ooo - jak kuchnia....to od razu Bursztyn się zgłasza.... - a może na blacie z promotorem? ;)
    mmmm...no wlasciwie dlaczego nie? Zaprosze jeszcze pilotow ;)

caffe, inessa, grosza lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Moze zrobimy odzielny watek na przepisy kulinarne dla + 35 - bo kiedys czegos szukalam i dupa.....
    dobry pomysl :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos jedzenia, z Sycylii przywiezlismy sloiczek pasty-kremu zrobionej z kaparow i migdalow, slona- ale pyszna!!! nigdy nie przypuszczalabym ze taki mix bedzie smaczny.

inessa, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wg życzenia ,zapraszam na nowy watek kulinarny i proszę się tam produkować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 18:44

Bursztyn, inessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W połowie pracy :)

zhcz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

caffe, Bursztyn, inessa, samira, promyk, megan8, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W połowie pracy :)

zhcz.jpg

Uploaded with ImageShack.us
    A te szare grzyby to jakie? :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ