X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem, to dziala. Chodzi o to ze okres owulacji to kika dni i mozesz sobie zaznaczac np. Jesli chodzisz na usg i znasz dokladny dzien owulacji mozesz zaznaczyc sobie szczyt owuacja - na wykresie tego dnia pojawi sie literka np.s i to oznacza ze tego dnia byl szczzyt czyli najwiekasza plodnosc - tak to interpretuje, moze sa inne pomysly?

caffe, nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczyt - owulacja

Wysoki - okres okoloowuacyjńy

Niski - tu mozna odpuscic bzykanie:-)

Bursztyn gdzie twoja kobieta-tygrys?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 10:41

caffe, Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Juz wiem, to dziala. Chodzi o to ze okres owulacji to kika dni i mozesz sobie zaznaczac np. Jesli chodzisz na usg i znasz dokladny dzien owulacji mozesz zaznaczyc sobie szczyt owuacja - na wykresie tego dnia pojawi sie literka np.s i to oznacza ze tego dnia byl szczzyt czyli najwiekasza plodnosc - tak to interpretuje, moze sa inne pomysly?
    Też sobie podobnie myślałam, ale nie znalazłam info żeby się uperwnić.

Lucky, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    jeju ale naprodukowałyście dziewczęta
    wczorajsze grzybobranie bardzo średnie, u nas po prostu nie ma grzybów, mam nadzieję ze będą, w trójkę zebraliśmy średnie wiaderko, akurat na barszcz i kilka ususzyłam do zupki
    idę sprzątać, bo wczoraj to praktycznie cały dzień nie było nas w domu
    miłego dnia :-)

Lucky, Bursztyn, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale mnie nie chodziło o testy owulacyjne, tylko to się nazywa "monitor owulacji" z określeniami do wyboru: szczyt, wysoki i niski.

już kiedyś o to pytałam, ale nikt nie odpowiedział :( więc po prostu omijam

co do tamtej dziewczyny, to miała hsg, a pregnylu lekarz nie podawał, bo nie miała monitoringu przed samą owulacją (chyba się przesunęła do przodu) i gdy poszła, to było juz po i wszystko samo pękło
    lekarz to tylko zwykle odradza sex w owulację gdy widać że dużo jajek ruszyło i może kilka pęknąć a nie jedno

Cafe a kiedy masz monitoring? bo może nie czujesz a tam pełen kurnik? :)

caffe, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    już kiedyś o to pytałam, ale nikt nie odpowiedział :( więc po prostu omijam

co do tamtej dziewczyny, to miała hsg, a pregnylu lekarz nie podawał, bo nie miała monitoringu przed samą owulacją (chyba się przesunęła do przodu) i gdy poszła, to było juz po i wszystko samo pękło
    lekarz to tylko zwykle odradza sex w owulację gdy widać że dużo jajek ruszyło i może kilka pęknąć a nie jedno

Cafe a kiedy masz monitoring? bo może nie czujesz a tam pełen kurnik? :)
    Jutro idę własnie i mnie wystarczy jedno dorodne jajko, już nawet kurnika nie chcę :P

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale mnie nie chodziło o testy owulacyjne, tylko to się nazywa "monitor owulacji" z określeniami do wyboru: szczyt, wysoki i niski.
    chyba chodzi o monitory owulacji typu np. LadyComp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 12:03

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Szczyt - owulacja

Wysoki - okres okoloowuacyjńy

Niski - tu mozna odpuscic bzykanie:-)

Bursztyn gdzie twoja kobieta-tygrys?
    no wlasnie! wstalam sobie "rano", odpalam Ovu i widze ze twarz mi zabralo! System ukradl mi wizerunek! Ale juz wstawilam na nowo :)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja tez witam, ja nie moge sie doczekac by zalozyc swoje nowe kalosze, dzisiaj postanowilam cos w ogrodku zrobic wiec je zaloze, kolosze sa jakby byly zrobione z koronki - taki do lozka ! Czego to nie wymysla.
    musza byc odjazdowe te gumiaki lub gumowce- tak w Krakowie mawiaja :)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Miłej niedzieli !!

U mnie pochmurno M śpi jeszcze a Młody marudzi już od rana ...

Ja dzisiaj postanowiłam poszukać w necie lodówki side by side tak żeby mieć jakiś pogląd rozeznać się w temacie bo mnie już stara lodówa prolaktynę podnosi :P
    powiedz ginowi zeby zapisal Ci lodowke w recepcie na zbicie prolaktyny, pewnie lepiej zadziala niz bromergon ;)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie
    jeju ale naprodukowałyście dziewczęta
    wczorajsze grzybobranie bardzo średnie, u nas po prostu nie ma grzybów, mam nadzieję ze będą, w trójkę zebraliśmy średnie wiaderko, akurat na barszcz i kilka ususzyłam do zupki
    idę sprzątać, bo wczoraj to praktycznie cały dzień nie było nas w domu
    miłego dnia :-)
    moj maz poszedl dzis rano w las i wrocil z 2 torbami maslakow i innych
    pradziwkow i wlasnie zajal sie obrabianiem tego towaru :)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry w jak zawsze ponury dzien
    Zapach grzybow i czosnku unosi w kuchni, zaraz pomiesza sie z zapachem kawy i pomaranczowego drzemu, calkiem przyjemnie :)
    A tak na marginesie, podziwiam te z Was ktorym chce sie wczesnie rano wstac i jechac na grzyby ;) :)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone, Sylwia78, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja też życzę miłej niedzieli :)

Narobiłyście mi smaka na te grzyby :P

Ja dzisiaj gotuję dawno niewidziany u mnie rosół, bo dostałam warzywa z działki, takie bez chemii. Wśród tych warzyw jest kilka wiązek lubczyku ;)

Bursztyn, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moj maz poszedl dzis rano w las i wrocil z 2 torbami maslakow i innych
    pradziwkow i wlasnie zajal sie obrabianiem tego towaru :)
    Ja dostaję zawsze suszone od mamy lub babci. Ale zapach jest cudny, no i wśród rodziny króluje moja zupa grzybowa z łazankami .)

Lucky, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja dostaję zawsze suszone od mamy lub babci. Ale zapach jest cudny, no i wśród rodziny króluje moja zupa grzybowa z łazankami .)
    na pewno pyszna :) a czy wrzucasz do niej cos nietypowego? (przyoomnial mi sie Twoj kurczak w herbacie ;) )

caffe, Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    na pewno pyszna :) a czy wrzucasz do niej cos nietypowego? (przyoomnial mi sie Twoj kurczak w herbacie ;) )
    Własnie jej fenomen polega na tym, ze nic w sobie nie ma :)

Robię ją na bulionie, dorzucam dużo suszonych grzybów żeby wywar był mocny, potem przyprawiam solą i pieprzem tylko, na koniec daję śmietanę i posypuję pietruszką. To wszystko :)
    Jak ją zrobiłam pierwszy raz na wigilię to wszyscy się zajadali i dziwili jak ja ją zrobiłam. A cała tajemnica tkwi tylko w tym, że sa w niej grzyby i minimum przypraw :)
    Ja te suszone to chyba prawdziwki miałam, ale nie jestem pewna.

Lucky, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obracając się dla odmiany w tematach kulinarnych, to do rosołu też dodaję kilka suszonych grzybów, rosół jest lepszy w smaku, przynajmniej dla mnie.

A jeśli chcecie zając swoje młodsze dzieci czymś w kuchni, to polecam zrobienie pierniczków i piernika na święta.
    Mogę podać Wam przepis na sprawdzone ciasto, które zagniata się w listopadzie po to żeby w grudniu na święta można było piec. Pierniczki można dekorowac wg uznania, natomiast piernik przekładam czekoladowymi powidłami śliwkowymi.
    jest pyszny i przypomina smak i zapach dzieciństwa :)

Lucky, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jutro idę własnie i mnie wystarczy jedno dorodne jajko, już nawet kurnika nie chcę :P
    Caffe ja jutro też śmigam na monitoring :-)

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Obracając się dla odmiany w tematach kulinarnych, to do rosołu też dodaję kilka suszonych grzybów, rosół jest lepszy w smaku, przynajmniej dla mnie.

A jeśli chcecie zając swoje młodsze dzieci czymś w kuchni, to polecam zrobienie pierniczków i piernika na święta.
    Mogę podać Wam przepis na sprawdzone ciasto, które zagniata się w listopadzie po to żeby w grudniu na święta można było piec. Pierniczki można dekorowac wg uznania, natomiast piernik przekładam czekoladowymi powidłami śliwkowymi.
    jest pyszny i przypomina smak i zapach dzieciństwa :)
    dawaj ten przepis :)

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, prponuję jeszcze lubczyk, jedna gałązka w zupie powoduje że pięknie pachnie, to taki naturalny bulion ;-)

nick nieaktualny, caffe, Iwone lubią tę wiadomość

‹‹ 1251 1252 1253 1254 1255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ