35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuz wiem, to dziala. Chodzi o to ze okres owulacji to kika dni i mozesz sobie zaznaczac np. Jesli chodzisz na usg i znasz dokladny dzien owulacji mozesz zaznaczyc sobie szczyt owuacja - na wykresie tego dnia pojawi sie literka np.s i to oznacza ze tego dnia byl szczzyt czyli najwiekasza plodnosc - tak to interpretuje, moze sa inne pomysly?
caffe, bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Juz wiem, to dziala. Chodzi o to ze okres owulacji to kika dni i mozesz sobie zaznaczac np. Jesli chodzisz na usg i znasz dokladny dzien owulacji mozesz zaznaczyc sobie szczyt owuacja - na wykresie tego dnia pojawi sie literka np.s i to oznacza ze tego dnia byl szczzyt czyli najwiekasza plodnosc - tak to interpretuje, moze sa inne pomysly?
Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitajcie
jeju ale naprodukowałyście dziewczęta
wczorajsze grzybobranie bardzo średnie, u nas po prostu nie ma grzybów, mam nadzieję ze będą, w trójkę zebraliśmy średnie wiaderko, akurat na barszcz i kilka ususzyłam do zupki
idę sprzątać, bo wczoraj to praktycznie cały dzień nie było nas w domu
miłego dniaLucky, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ale mnie nie chodziło o testy owulacyjne, tylko to się nazywa "monitor owulacji" z określeniami do wyboru: szczyt, wysoki i niski.
już kiedyś o to pytałam, ale nikt nie odpowiedziałwięc po prostu omijam
co do tamtej dziewczyny, to miała hsg, a pregnylu lekarz nie podawał, bo nie miała monitoringu przed samą owulacją (chyba się przesunęła do przodu) i gdy poszła, to było juz po i wszystko samo pękło
lekarz to tylko zwykle odradza sex w owulację gdy widać że dużo jajek ruszyło i może kilka pęknąć a nie jedno
Cafe a kiedy masz monitoring? bo może nie czujesz a tam pełen kurnik?caffe, Bursztyn, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:już kiedyś o to pytałam, ale nikt nie odpowiedział
więc po prostu omijam
co do tamtej dziewczyny, to miała hsg, a pregnylu lekarz nie podawał, bo nie miała monitoringu przed samą owulacją (chyba się przesunęła do przodu) i gdy poszła, to było juz po i wszystko samo pękło
lekarz to tylko zwykle odradza sex w owulację gdy widać że dużo jajek ruszyło i może kilka pęknąć a nie jedno
Cafe a kiedy masz monitoring? bo może nie czujesz a tam pełen kurnik?polarmiś, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ale mnie nie chodziło o testy owulacyjne, tylko to się nazywa "monitor owulacji" z określeniami do wyboru: szczyt, wysoki i niski.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 12:03
caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Szczyt - owulacja
Wysoki - okres okoloowuacyjńy
Niski - tu mozna odpuscic bzykanie:-)
Bursztyn gdzie twoja kobieta-tygrys?caffe, bliska77, inessa, polarmiś, Iwone lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Ja tez witam, ja nie moge sie doczekac by zalozyc swoje nowe kalosze, dzisiaj postanowilam cos w ogrodku zrobic wiec je zaloze, kolosze sa jakby byly zrobione z koronki - taki do lozka ! Czego to nie wymysla.
caffe, bliska77, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:Miłej niedzieli !!
U mnie pochmurno M śpi jeszcze a Młody marudzi już od rana ...
Ja dzisiaj postanowiłam poszukać w necie lodówki side by side tak żeby mieć jakiś pogląd rozeznać się w temacie bo mnie już stara lodówa prolaktynę podnosicaffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:witajcie
jeju ale naprodukowałyście dziewczęta
wczorajsze grzybobranie bardzo średnie, u nas po prostu nie ma grzybów, mam nadzieję ze będą, w trójkę zebraliśmy średnie wiaderko, akurat na barszcz i kilka ususzyłam do zupki
idę sprzątać, bo wczoraj to praktycznie cały dzień nie było nas w domu
miłego dnia
pradziwkow i wlasnie zajal sie obrabianiem tego towarucaffe, bliska77, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość
-
A tak w ogole to dzien dobry w jak zawsze ponury dzien
Zapach grzybow i czosnku unosi w kuchni, zaraz pomiesza sie z zapachem kawy i pomaranczowego drzemu, calkiem przyjemnie
A tak na marginesie, podziwiam te z Was ktorym chce sie wczesnie rano wstac i jechac na grzybycaffe, bliska77, inessa, Iwone, Sylwia78, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Właśnie, ja też życzę miłej niedzieli
Narobiłyście mi smaka na te grzyby
Ja dzisiaj gotuję dawno niewidziany u mnie rosół, bo dostałam warzywa z działki, takie bez chemii. Wśród tych warzyw jest kilka wiązek lubczyku
Bursztyn, Lucky, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:moj maz poszedl dzis rano w las i wrocil z 2 torbami maslakow i innych
pradziwkow i wlasnie zajal sie obrabianiem tego towaruLucky, inessa, Mango lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Ja dostaję zawsze suszone od mamy lub babci. Ale zapach jest cudny, no i wśród rodziny króluje moja zupa grzybowa z łazankami .)
a czy wrzucasz do niej cos nietypowego? (przyoomnial mi sie Twoj kurczak w herbacie
)
caffe, Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:na pewno pyszna
a czy wrzucasz do niej cos nietypowego? (przyoomnial mi sie Twoj kurczak w herbacie
)
Robię ją na bulionie, dorzucam dużo suszonych grzybów żeby wywar był mocny, potem przyprawiam solą i pieprzem tylko, na koniec daję śmietanę i posypuję pietruszką. To wszystko
Jak ją zrobiłam pierwszy raz na wigilię to wszyscy się zajadali i dziwili jak ja ją zrobiłam. A cała tajemnica tkwi tylko w tym, że sa w niej grzyby i minimum przypraw
Ja te suszone to chyba prawdziwki miałam, ale nie jestem pewna.Lucky, Bursztyn, bliska77, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Obracając się dla odmiany w tematach kulinarnych, to do rosołu też dodaję kilka suszonych grzybów, rosół jest lepszy w smaku, przynajmniej dla mnie.
A jeśli chcecie zając swoje młodsze dzieci czymś w kuchni, to polecam zrobienie pierniczków i piernika na święta.
Mogę podać Wam przepis na sprawdzone ciasto, które zagniata się w listopadzie po to żeby w grudniu na święta można było piec. Pierniczki można dekorowac wg uznania, natomiast piernik przekładam czekoladowymi powidłami śliwkowymi.
jest pyszny i przypomina smak i zapach dzieciństwaLucky, Bursztyn, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Obracając się dla odmiany w tematach kulinarnych, to do rosołu też dodaję kilka suszonych grzybów, rosół jest lepszy w smaku, przynajmniej dla mnie.
A jeśli chcecie zając swoje młodsze dzieci czymś w kuchni, to polecam zrobienie pierniczków i piernika na święta.
Mogę podać Wam przepis na sprawdzone ciasto, które zagniata się w listopadzie po to żeby w grudniu na święta można było piec. Pierniczki można dekorowac wg uznania, natomiast piernik przekładam czekoladowymi powidłami śliwkowymi.
jest pyszny i przypomina smak i zapach dzieciństwa
inessa, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny