X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wspominałam, mój piekarnik wysusza, a z herbatą kurczak jest soczysty.

Lucky, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak jak wspominałam, mój piekarnik wysusza, a z herbatą kurczak jest soczysty.
    Skąd Ty takie cuda znajdujesz?

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezły patent Cafe
    człowiek się uczy całe życie :)

miałam się rzucić dziś na okna, ale szkoda mi było słońca, okna brudne ale pogoda wytrzymała

oglądam zaległy odcinek Hotelu52, pani Beata Ścibakówna gra mamę, która niechcący zachodzi w ciążę podczas gdy jej córka, mimo walki i leczenia nadal nie moze. No i te teksty - ciąża??? w moim wieku???? uoboże
    aż sprawdziłam ile pani Beata ma lat, bo wygląda wg mnie na mocne 50, ale nie, okazuje się że ma 45, ale gra 40.
    Matko, może ja też wyglądam tak staro???!!! pewnie z boku to wszystko inaczej wygląda, niż mi się optymistycznie wydaje.
    Coś mnie chandra jakaś łapie

Bozia3, megan8, caffe, Bursztyn, Iwone, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Lucky na ile wyglądasz..ale co to ma za znaczenie dla Twojego potencjalnego dzieciątka??? Jak się czujesz na siłach, że wychowasz...to dla dziecka i tak będziesz najważniejsza na świecie...

Przypomniała mi się historia - (oczywiście w moim stylu) - jak zaczęłam się konkretnie odchudzać...moje dziecko znało mnie w rozmiarze XXL - ale często coś tam przebąkiwał, że podobają mu się szczupłe dziewczyny...:). No i jak schudłam..jakieś 25 kg..to ten w płacz..co ja zrobiłam ze swoim ciałem i brzuchem..on znał inne i chce tamto - bo tamto to była jego mama..a nie to coś chude...:) więc lucky nie załamuj się - jeśli tylko są siły to dla swojego dziecka i tak zawsze będziesz najlepsza..:)

megan8, Bursztyn, Iwone, Lucky, inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Skąd Ty takie cuda znajdujesz?
    Bo ja się kuchnią "bawię" :)

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, Cafe od ciotek mnie tu wyzywa..... Wiec chyba powinnam pomyslec nad nierozmlnazaniem:-).

Moje dziecko lubi mieciutka mame i jako jedyny mezczyzna zachwyca sie "tym futrem" , ja nigdy specjalniecsie wygladem nie przejmowalam . Jest jak jest a ja jestem spelniona.

Reni, Iwone, Lucky, Bursztyn, inessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza sie zjawiam i ostatnia znikam. Ok, to gotujcie te swoje kurczczki i ciasta, o ja drinusia sobie zrobilam bo winka malo bylo i relaksuje sie przy lekturze .

Lucky, Bursztyn, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pierwsza sie zjawiam i ostatnia znikam. Ok, to gotujcie te swoje kurczczki i ciasta, o ja drinusia sobie zrobilam bo winka malo bylo i relaksuje sie przy lekturze .
    ja zadnych kurczakow nie dotykam :) ale drinkiem, owszem- chyba sie uracze :)

inessa, Bozia3, polarmiś, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    , ja nigdy specjalniecsie wygladem nie przejmowalam . Jest jak jest a ja jestem spelniona.
    bardzo mi sie to podejscie podoba i postaram sie brac przyklad :)

inessa, anek42, Bozia3, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Olena Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Udanej niedzieli dla wszystkich życzę.
    wczoraj byliśmy na grzybkach. Niestety nie udało się wiele zebrac. Za to pojechaliśmy prosto z lasu do sklepu i mój M. w kaloszach robił sensację. Wszyscy odstrojeni a my w tych ubraniach do lasu...jak mi wstyd było. Dobrze, że nikt nas nie znał.
    W tym tygodniu przyjdzie @ i w końcu będzie można działać z CLo. Już czekam co się będzie działo i jakaś większa nadzieja. Narazie mogę tylko dbać o endometrium. Wino, migdały, suszone śliwki, olej lniany, wiesiołek, magnez, dużo owoców i warzyw, acard. Czekam na zielone kropki u WAS i u siebie. <3

grosza, Iwone, Lucky, caffe, bliska77, Bursztyn, samira, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam, ja nie moge sie doczekac by zalozyc swoje nowe kalosze, dzisiaj postanowilam cos w ogrodku zrobic wiec je zaloze, kolosze sa jakby byly zrobione z koronki - taki do lozka ! Czego to nie wymysla.

grosza, Lucky, caffe, bliska77, Bursztyn, samira, inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o suppper wypróbuje bo wszyscy u mnie lubią kuraki :)

caffe wrote:
    Moim zdaniem jak w ten sposób upiekę to kurczak jest bardziej wilgotny i aromatyczny, przynajmniej z mojego wysuszającego piekarnika.

Zaparzam kubek herbaty z dwóch saszetek (ma być bardzo mocna) i zamiast wody na dno blaszki, wlewam tę herbatę. Kurczaka przyprawiam po swojemu, czyli jak kto lubi :)

Lucky, caffe, bliska77, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli !!

U mnie pochmurno M śpi jeszcze a Młody marudzi już od rana ...

Ja dzisiaj postanowiłam poszukać w necie lodówki side by side tak żeby mieć jakiś pogląd rozeznać się w temacie bo mnie już stara lodówa prolaktynę podnosi :P

Iwone, Lucky, caffe, bliska77, polarmiś, Bursztyn, inessa, Mango lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki!
    witam niedzielnie
    poranek był szarobury,ale teraz się wypogodziło i chyb jednak pospacerujemy dziś

Cafe, dziewczyna z 7-ma jajkami dostała @ :( w sumie może i dobrze, bo gdyby tak wszystkie załapały...

Grosza fajna sygnaturka :) idzie zima, po co Wam lodówka :D ?

Promyku czy ten paluch wydobrzał na dobre???

szkoda że jutro już poniedzialek :(

caffe, bliska77, Bursztyn, inessa, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Miłej niedzieli !!

U mnie pochmurno M śpi jeszcze a Młody marudzi już od rana ...

Ja dzisiaj postanowiłam poszukać w necie lodówki side by side tak żeby mieć jakiś pogląd rozeznać się w temacie bo mnie już stara lodówa prolaktynę podnosi :P
    My też się przymierzamy do takiej lodówki, ale podobają mi się te najdroższe i one nie tanieją :P
    Ale ogólnie fajna sprawa :)

bliska77, Lucky, Bursztyn, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    hej dziewczynki!
    witam niedzielnie
    poranek był szarobury,ale teraz się wypogodziło i chyb jednak pospacerujemy dziś

Cafe, dziewczyna z 7-ma jajkami dostała @ :( w sumie może i dobrze, bo gdyby tak wszystkie załapały...

Grosza fajna sygnaturka :) idzie zima, po co Wam lodówka :D ?

Promyku czy ten paluch wydobrzał na dobre???

szkoda że jutro już poniedzialek :(
    Przy 7 jajkach też bym nie ryzykowała, przypuszczam, ze lekarz nie poda wtedy pregnylu.
    Jest jeszcze kwestia drożności, bo jajka można hodować itd, ale do zapłodnienia moze nie dochodzić.
    Ja nadal nic nie czuję, zobaczymy jutro co się tam dzieje.

Powiedzcie mi co oznaczają określenia zawarte w "monitoringu owulacji" w okienku "testy" - to w tabeli gdzie wpisujemy tempki, leki itd.

bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli zrobilas test owulacyjny, to zaznaczac w okienku pozytywny lub negatywny wtedy na twoim wykresie pojawi sie plusik lub minusi i rowniez program wtedy uwzglednia ten parametr do wyznaczenia dnia owulacji.

caffe, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Jesli zrobilas test owulacyjny, to zaznaczac w okienku pozytywny lub negatywny wtedy na twoim wykresie pojawi sie plusik lub minusi i rowniez program wtedy uwzglednia ten parametr do wyznaczenia dnia owulacji.
    Ale mnie nie chodziło o testy owulacyjne, tylko to się nazywa "monitor owulacji" z określeniami do wyboru: szczyt, wysoki i niski.

Lucky, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego to nie wiem, a sprawdzic nie moge bo od miesiaca nie wykupilam abonamentu wiec wiele funkcji nie dziala, wylaczyli.

caffe, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A tego to nie wiem, a sprawdzic nie moge bo od miesiaca nie wykupilam abonamentu wiec wiele funkcji nie dziala, wylaczyli.
    Ja właśnie też nie mogę odszukać wyjaśnień do tego co to jest.

Pomyślałam, ze to chodzi o monitoring gina, ale nie wiem jak to odnieść do określeń: szczyt, wysoki, niski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 10:28

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ