X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    A propos pruderyjna... ;)
    wczoraj wyczytałam, że w trakcie stymulacji lekarz często zakazuje współżycia parom, w obawie przed wcześniejszym pęknięciem jajeczek. słyszałyście o tym? bo poszukuję informacji.

byłam psychicznie przygotowana na niebzykanie się od paru dni przed punkcją do punkcji i potem od transferu do testowania, a tu jeszcze na początku też? ja pierdziu toż to armageddon. Najpierw infekcja, potem będzie @, potem jednocześnie i monity i odbudowa flory.... Jak tak dalej pójdzie to będzie można... dopiero po porodzie? Nie zniesę tego :P :P :P

nam kazał do 10 dc bzykać się, a potem przerwa
    nie ma prawa pęknąć, bo bierzesz zastrzyki na to, żeby nie pękało

ComeToMeBaby, iwcia77, efcia, BISCA, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Naprawdę wysoka cena za zostanie matką, może to przemyśl ;-) :-)
    no dobra, no dobra.. nie znamy się ;)
    przecież piszę, że przygotowuję się psychicznie.

ivf-ivf lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka jak podgląd?
    już czy jeszcze przed?

efcia lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nam kazał do 10 dc bzykać się, a potem przerwa
    nie ma prawa pęknąć, bo bierzesz zastrzyki na to, żeby nie pękało
    no i to jest konkret. fenkju.

efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam weny do pracy dziś, chyba jakiś wirus mnie zaczyna toczyć. Nie otwieram internetów i tv bo rzygam już polityką, może powinnam to przespać ;-)

Reni, kapturnica, macduska, iwcia77, efcia, Simba, satori lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no dobra, no dobra.. nie znamy się ;)
    przecież piszę, że przygotowuję się psychicznie.

Tak se zażartowałam... czepiam się, wiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 12:48

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też już męczy to czytanie co to pis zrobił, a czego nie zrobił
    Boję się otworzyć lodówkę, bo boję się, że Maliniak wyskoczy. Boję się zajrzeć pod łóżko, bo boję się, że siedzi tam bezzębny Jarosław

Alis, kapturnica, Sabina, iwcia77, efcia, BISCA, ania.g, *aga*, paszczakin, moremi, satori, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Gretka jak podgląd?
    już czy jeszcze przed?
    ja dopiero sie zbieram do Katowic (16.15)
    bylam u notariusza( wariactwo- ponoc zmiana przepisow) i US- zdecydowanie pl urzedy mnie przerastaja....

ComeToMeBaby, Sabina, iwcia77, efcia, BISCA, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

gretka
  • Alis Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Nie mam weny do pracy dziś, chyba jakiś wirus mnie zaczyna toczyć. Nie otwieram internetów i tv bo rzygam już polityką, może powinnam to przespać ;-)

O, to dokładnie tak samo jak ja. Tylko zamiast spać, siedzę na forum. A jakbym się przespała, przynajmniej byłabym wyspana.

iwcia77, BISCA, Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystając z nadprogramowego okienka pokażę Wam jak wracaliśmy od lekarza w piątek.

Musieliśmy odebrać nowa, narożną kanapę. Mąż się umowił z kolegą, który ma większy samochód. Miał ją zabrać.

Taaa.... Na miejscu okazało się, że nijak się obydwie części nie zmieszczą. Przeżyliśmy chwilę grozy bo sklep już zamknęli, nie mogliśmy tego upchnąć... Deszcz padał. Groziła nam noc na parkingu razem z kanapą. Ech....

W rezultacie mniejsza część jakimś cudem weszła do auta kolegi a większą wsadzilismy na dach.

Umierałam że strachu, że nam się dach zapadnie pod ciężarem. Oczywiście na jednym ze skrzyżowań spotkaliśmy radiowóz. Nie mam pojęcia czy można przewozić takie wielkie pakunki. Nie czepiał się na szczęście.

Te 100 km do domu zajęło nam chyba że trzy godziny. Dowlekaliśmy się kompletnie wyczerpani. Kanapa jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:32

kapturnica, ivf-ivf, pierwiastka, Sabina, Reni, efcia, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, peppapig, ania.g, anna maria, *aga*, megan8, malgos741, Bozia3, moremi, gosia7122, satori, Dziobak, Mega, gretka, Mimbla lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Korzystając z nadprogramowego okienka pokażę Wam jak wracaliśmy od lekarza w piątek.

Musieliśmy odebrać nowa, narożną kanapę. Mąż się umowił z kolegą, który ma większy samochód. Miał ją zabrać.

Taaa.... Na miejscu okazało się, że nijak się obydwie części nie zmieszczą. Przeżyliśmy chwilę grozy bo sklep już zamknęli, nie mogliśmy tego upchnąć... Deszcz padał. Groziła nam noc na parkingu razem z kanapą. Ech....

W rezultacie mniejsza część jakimś cudem weszła do auta kolegi a większą wsadzilismy na dach.

Umieraąam że strachu, źle nam się dach zapadnie pod ciężarem. Oczywiście na jednym ze skrzyżowań spotkaliśmy radiowóz. Nie mam pojęcia czy można przewozić takie wielkie pazurki. Nie czepiał się na szczęście.

Te 100 km do domu zajęło nam chyba że trzy godziny. Doczekaliśmy się kompletnie wyczerpania. Kanapa jest!

Super, my też coś nowego szukamy, z funkcją spania w razie gości, najlepiej w kolorze szarym ;-) ikea odpada bo mój m twierdzi, że to badziewie... na stronie agata meble coś fajnego wczoraj znalazłam.

Sabina, macduska, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• pierwiastka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretka, ciasto pomarańczowo-kawowe już jest

efcia, moremi, gretka lubią tę wiadomość

jeżeli plan A nie wypali, alfabet ma jeszcze 25 liter ;)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia ,rany Boskie Ty to nigdy nie mozesz miec z górki XD

efcia, ComeToMeBaby, peppapig, malgos741, moremi, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Super, my też coś nowego szukamy, z funkcją spania w razie gości, najlepiej w kolorze szarym ;-) ikea odpada bo mój m twierdzi, że to badziewie... na stronie agata meble coś fajnego wczoraj znalazłam.

A myslisz, że gdzie ja swoją kupiłam? :-)
    I też jest szara.

Tam większość kanap możesz zamówić w wybranym kolorze tapicerki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:08

ivf-ivf, kapturnica, Sabina, efcia, BISCA, iwcia77, Bozia3, moremi, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wacia ,rany Boskie Ty to nigdy nie mozesz miec z górki XD

O tym, że od tygodnia nie mam w kuchni kranu to już nawet nie wspomnę. :-)

efcia, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, kapturnica, Bozia3, moremi, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiatac szacowne grono :)
    Wacia jesteś mój Hero XD to co Wy z Waciakiem wyprawiacie nadaje się na scenariusz filmu grozy ;) Hitchcock to przy Was pikus; )

To i ja zdam relacje z wizyty. Byliśmy dziś rano u nefrologa z córcia :) na szczęście wszystko jest dobrze :) dr chciała nas jeszcze przed Wigilią, żeby zrobić Młodej badania Ale w mojej pracy N mam szans na urlop. Dlatego scyntygrafie Młoda bedzie mieć po Nowy Roku :) mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze :)

macduska, ivf-ivf, Alis, efcia, BISCA, ComeToMeBaby, iwcia77, ania.g, *aga*, paszczakin, kapturnica, malgos741, Bozia3, Simba, moremi, gosia7122, satori, beates, Mega, Mimbla lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A myslisz, że gdzie ja swoją kupiłam? :-)
    I też jest szara.

Tam większość kanap możesz zamówić w wybranym kolorze tapicerki.

Ciekawe czy ten sam model mi się podoba ;-)

macduska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Ciekawe czy ten sam model mi się podoba ;-)

Ja mam taką. Tylko w kolorze szarym.
    http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/meble-tapicerowane/narozniki/rozkladane-1/naroznik-mondo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 13:19

ivf-ivf, efcia, ComeToMeBaby, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Powiatac szacowne grono :)
    Wacia jesteś mój Hero XD to co Wy z Waciakiem wyprawiacie nadaje się na scenariusz filmu grozy ;) Hitchcock to przy Was pikus; )

To i ja zdam relacje z wizyty. Byliśmy dziś rano u nefrologa z córcia :) na szczęście wszystko jest dobrze :) dr chciała nas jeszcze przed Wigilią, żeby zrobić Młodej badania Ale w mojej pracy N mam szans na urlop. Dlatego scyntygrafie Młoda bedzie mieć po Nowy Roku :) mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze :)

Dobre wiadomości. :-)
    Badanie też na pewno wyjdzie dobrze.

efcia, peppapig, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fajna :-)

ComeToMeBaby, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12553 12554 12555 12556 12557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ