35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Ja po wizycie u lekarza, owulka była płyn w zatoce Douglasa sie pojawił
Masakra chyba się z geografii muszę podciągnąć
Góry też kocham...choć mniej niż mój mąż....on chyba wszystko co można było przejść w Tatrach już zobaczył. Choć teraz ma znacznie mniej na to czasu niż kiedyś....
Parę lat temu jeździł częściej...aż pewnego dnia młody nam się rozchorował...ja nie mogłam wsiąść wolnego w pracy...koledzy pojechali bez niego....jeden z nich już nie wrócił przysypany lawiną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:03
BISCA, pierwiastka, moremi, Aasiula, efcia, Sabina, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby, satori, Bozia3 lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
nick nieaktualny
-
moremi wrote:Idź na chwilę zrób sobie owsiankę, a tu fotki Adasia wstawiają. Dobra.
proszę, to Junior w basenie na sekundę.
Slicznosci. Bedzie maly plywak! ja Adacha na wiosne tez na basen zabiore, moze i Twixy uda nam sie wyciagnac.Aasiula, BISCA, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:Melduje sie sie po wizycie z embriologiem. Nie dowiedzialam sie nic ciekawego. Jestem jednak zachwycona. Wizyte udalo mi sie zalatwic w ciagu tygodnia na zlecenie ginki z kliniki. Embriolog byl jednym z dwoch z owej kliniki. Odpowiedzial na wszystkie moje pytania z usmiechem, entuzjazmem i anielska cierpliwoscia. Wizyta nie byla platna.
Wiec tak, zrobil ponownie wywiad o naszej sytuacji (historia chorob w rodzinie, siostry, bracia, wujkowie, ciocie itd). Czy palimy, ile wazymy, mierzymy itd. Nastepnie "przelecial" cala moja historie od pierwszej ciazy pozamacicznej, szczegolowo przyjrzal sie rezultatom moich 2 IVF, przeanalizowal wszystkie wyniki.
Wg niego, z punktu widzenia embriologa ale tez ogolnego, nie ma powodu, ze by sie nie udalo. Jestem mloda (to on tak powiedzial) , jajka sa, zarodki sa i to bardzo dobrej jakosci. Przebadalismy wszystko co mozliwe. Teraz STOP, mam byc w ciazy.
No coz, tak jak napisalam, nie dowiedzialam sie nic ciekawego, ale mam troche wiecej wiary w moje mrozaki
To kiedy zaczynacie ?*aga*, BISCA lubią tę wiadomość
-
Ale macie słodziaki dziewczyny
Jak będziecie miały ochotę na chwilę od nich odpocząć to ja się nimi zaopiekuję....najlepszy zapach to zapach, to zapach przytulonego niemowlakaBISCA, Sabina, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór -
Aasiula wrote:Uwielbiam
To kiedy zaczynacie ?
No Bisca juz w teorii od kilku dni w ciazy, nie?
Cykl zaczety, zarodek jest, reszta to tylko formalnosc!Aasiula, BISCA, *aga*, moremi, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Slicznosci. Bedzie maly plywak! ja Adacha na wiosne tez na basen zabiore, moze i Twixy uda nam sie wyciagnac.
Aasiula, BISCA, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:U nas są dwa kapitany i trzeci malutki
na morzu jeszcze lepiej, bo większe i stabilniejsze jachty. Wierć mu dziurę w brzuchu, bo to fantastyczna przygoda.
Nie muszę wiercić, wystarczy odpowiednia kasa na fajny jacht i pływałby cały rok
Kiedyś pływał sam, to miał za darmo jako kapitan, ale teraz wolałabym, żeby, kiedy jesteśmy razem, miał dla mnie też czas. W końcu to odpowiedzialna fuchaiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Uwielbiam
To kiedy zaczynacie ?
No, juz tak jakby zaczelismy. Jutro pierwsze USG i jak OK to w srode zaczynam klucie. Transfer gdzies okolo 25-26/01pierwiastka, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba, efcia, sandra80 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Właśnie rozkminiam Chorwacje. Bardzo proszę o namiary na ten prywatny apartament. Moja dobra koleżanka wyszła za mąż za chorwata i prowadzą biuro turystyczne. Mam od niej super oferty, ale to na wyspie. Ja bym wolała ląd, bo mnie samo plażowanie nie kręci, a z wyspy prom kosztuje bardzo dużo....
Bozia wieczorem ci podeśle namiary i zdjeciaiwcia77 lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:polecam wannę i baby swimmer :)możesz już teraz zrobić mu basen
Ciociu Morciu, nie zaposiadamy taaakiej wannyMoje dziecie mierzy cos ponad 80 cm (ciuchy 86 sa ok), od kilku dni stoi na nogach z przeogromna radoscia, wiec w wodzie stac bedzie tym bardziej
Taplac sie w wannie uwielbia, ale plywac tam juz sie nie da..
Jakies to moje bejbi nie bardzo juz bejbi jest. Chlopczyk sie z niego ostatnio zrobil.
Trzeba noweAasiula, BISCA, pierwiastka, moremi, efcia, Sabina, macduska, satori, iwcia77, Dziobak, Simba, SolarPolar, gretka, Mega lubią tę wiadomość
-
BISCA wrote:No, juz tak jakby zaczelismy. Jutro pierwsze USG i jak OK to w srode zaczynam klucie. Transfer gdzies okolo 25-26/01
Aasiula, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
I jeszcze jedno. Dla zainteresowanych IVF
Lekarz wytlumaczyl mi, ze od 2013 klinika stosuje metode "witryfikacji" przy mrozeniu zarodkow. Dzieki tej metodzie procentarz ciaz wzrosl z 15 % na 34 %
Mowi, ze on jeszcze jest pod wrazeniem tych wynikow i ze wiekszosc klinik we Francji stosuje ta metode, jednak jest jeszcze kilka, ktore mroza "pos taremu".
Mysle, ze warto na to zwrocic uwage przy wyborze kliniki.Sabina, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość