X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Ja po wizycie u lekarza, owulka była płyn w zatoce Douglasa sie pojawił :-)
    Masakra chyba się z geografii muszę podciągnąć :-D

Góry też kocham...choć mniej niż mój mąż....on chyba wszystko co można było przejść w Tatrach już zobaczył. Choć teraz ma znacznie mniej na to czasu niż kiedyś....
    Parę lat temu jeździł częściej...aż pewnego dnia młody nam się rozchorował...ja nie mogłam wsiąść wolnego w pracy...koledzy pojechali bez niego....jeden z nich już nie wrócił przysypany lawiną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:03

BISCA, pierwiastka, moremi, Aasiula, efcia, Sabina, iwcia77, macduska, ComeToMeBaby, satori, Bozia3 lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morka, ale cudny widok <3 <3 <3
    Normalnie od razu lepszy humor w poniedziałek :)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Idź na chwilę zrób sobie owsiankę, a tu fotki Adasia wstawiają. Dobra.
    proszę, to Junior w basenie na sekundę.

Slicznosci. Bedzie maly plywak! ja Adacha na wiosne tez na basen zabiore, moze i Twixy uda nam sie wyciagnac.

Aasiula, BISCA, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to teraz kciuki :)

*aga* lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Melduje sie sie po wizycie z embriologiem. Nie dowiedzialam sie nic ciekawego. Jestem jednak zachwycona. Wizyte udalo mi sie zalatwic w ciagu tygodnia na zlecenie ginki z kliniki. Embriolog byl jednym z dwoch z owej kliniki. Odpowiedzial na wszystkie moje pytania z usmiechem, entuzjazmem i anielska cierpliwoscia. Wizyta nie byla platna.
    Wiec tak, zrobil ponownie wywiad o naszej sytuacji (historia chorob w rodzinie, siostry, bracia, wujkowie, ciocie itd). Czy palimy, ile wazymy, mierzymy itd. Nastepnie "przelecial" cala moja historie od pierwszej ciazy pozamacicznej, szczegolowo przyjrzal sie rezultatom moich 2 IVF, przeanalizowal wszystkie wyniki.
    Wg niego, z punktu widzenia embriologa ale tez ogolnego, nie ma powodu, ze by sie nie udalo. Jestem mloda ( :) to on tak powiedzial) , jajka sa, zarodki sa i to bardzo dobrej jakosci. Przebadalismy wszystko co mozliwe. Teraz STOP, mam byc w ciazy.
    No coz, tak jak napisalam, nie dowiedzialam sie nic ciekawego, ale mam troche wiecej wiary w moje mrozaki :)
    Uwielbiam <3 <3
    To kiedy zaczynacie ?

*aga*, BISCA lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek, fajne to cos :)
    Podoba sie mlodemu ?

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie słodziaki dziewczyny :-)
    Jak będziecie miały ochotę na chwilę od nich odpocząć to ja się nimi zaopiekuję....najlepszy zapach to zapach, to zapach przytulonego niemowlaka ;-)

BISCA, Sabina, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Uwielbiam <3 <3
    To kiedy zaczynacie ?

No Bisca juz w teorii od kilku dni w ciazy, nie?
    Cykl zaczety, zarodek jest, reszta to tylko formalnosc!

Aasiula, BISCA, *aga*, moremi, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Slicznosci. Bedzie maly plywak! ja Adacha na wiosne tez na basen zabiore, moze i Twixy uda nam sie wyciagnac.
    polecam wannę i baby swimmer :)możesz już teraz zrobić mu basen ;)

Aasiula, BISCA, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    U nas są dwa kapitany i trzeci malutki ;-) na morzu jeszcze lepiej, bo większe i stabilniejsze jachty. Wierć mu dziurę w brzuchu, bo to fantastyczna przygoda.

Nie muszę wiercić, wystarczy odpowiednia kasa na fajny jacht i pływałby cały rok :)
    Kiedyś pływał sam, to miał za darmo jako kapitan, ale teraz wolałabym, żeby, kiedy jesteśmy razem, miał dla mnie też czas. W końcu to odpowiedzialna fucha

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Uwielbiam <3 <3
    To kiedy zaczynacie ?

No, juz tak jakby zaczelismy. Jutro pierwsze USG i jak OK to w srode zaczynam klucie. Transfer gdzies okolo 25-26/01 :)

pierwiastka, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba, efcia, sandra80 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • efcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Właśnie rozkminiam Chorwacje. Bardzo proszę o namiary na ten prywatny apartament. Moja dobra koleżanka wyszła za mąż za chorwata i prowadzą biuro turystyczne. Mam od niej super oferty, ale to na wyspie. Ja bym wolała ląd, bo mnie samo plażowanie nie kręci, a z wyspy prom kosztuje bardzo dużo....

Bozia wieczorem ci podeśle namiary i zdjecia

iwcia77 lubi tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No Bisca juz w teorii od kilku dni w ciazy, nie?
    Cykl zaczety, zarodek jest, reszta to tylko formalnosc!

Tak jest ! <3 :)

paszczakin, *aga*, Aasiula, pierwiastka, moremi, Sabina, satori, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    polecam wannę i baby swimmer :)możesz już teraz zrobić mu basen ;)

Ciociu Morciu, nie zaposiadamy taaakiej wanny ;) Moje dziecie mierzy cos ponad 80 cm (ciuchy 86 sa ok), od kilku dni stoi na nogach z przeogromna radoscia, wiec w wodzie stac bedzie tym bardziej ;) Taplac sie w wannie uwielbia, ale plywac tam juz sie nie da..

Jakies to moje bejbi nie bardzo juz bejbi jest. Chlopczyk sie z niego ostatnio zrobil.

Trzeba nowe ;)

Aasiula, BISCA, pierwiastka, moremi, efcia, Sabina, macduska, satori, iwcia77, Dziobak, Simba, SolarPolar, gretka, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No, juz tak jakby zaczelismy. Jutro pierwsze USG i jak OK to w srode zaczynam klucie. Transfer gdzies okolo 25-26/01 :)
    Super :)

Aasiula, BISCA, Sabina, satori lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    No o transfer pytalam :)
    No to wiesz zaciskam wszystko <3
    UDA SIE :)

BISCA, pierwiastka, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek a gdzie mały ma rączki? O.o

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz oddalam się zmienić pieluchę i nakarmić młodego. Niech nikt mi tutaj zdjęć nie wrzuca.

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno. Dla zainteresowanych IVF
    Lekarz wytlumaczyl mi, ze od 2013 klinika stosuje metode "witryfikacji" przy mrozeniu zarodkow. Dzieki tej metodzie procentarz ciaz wzrosl z 15 % na 34 % O.o
    Mowi, ze on jeszcze jest pod wrazeniem tych wynikow i ze wiekszosc klinik we Francji stosuje ta metode, jednak jest jeszcze kilka, ktore mroza "pos taremu".
    Mysle, ze warto na to zwrocic uwage przy wyborze kliniki.

Sabina, ComeToMeBaby, satori, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Kapta ?
    Na drugiej lini sie wypisala a tutaj tez jej nie bylo dzisiaj .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 11:33

kapturnica, efcia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 12902 12903 12904 12905 12906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ