Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2012, 07:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AniaBania :)
    Olka77 - trzymam kciuki. Powodzenia

    olka77, Dana lubią tę wiadomość

  • AniaBania Ekspertka
    Postów: 228 204

    Wysłany: 11 października 2012, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie! Dzisiaj juz prawie pobieglam robic badania krwi prywatnie , ale okazuje sie, ze koszty (poza Polska) sa tak wielkie, nie wiem zreszta dlaczego, ze sobie darowalam.. To jet moj, mniej wiecej, 10-11 dzien po owulacji..jak myslicie kiedy zrobic test z moczu? Zaznacze, ze kupilam ten super czuly 10 cos tam.. , a okres mam dostac w przyszla srode.

    0ylvqca.png
  • AniaBania Ekspertka
    Postów: 228 204

    Wysłany: 11 października 2012, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak obiektywnie patrzac..to chyba powinnam zrobic sobie zimny kompress na glowe i wziac cos na wstrzymanie :) tak mi zawsze radzila moja Mama jak bylam niecierpliwa :)

    0ylvqca.png
  • olka77 Ekspertka
    Postów: 124 50

    Wysłany: 11 października 2012, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki blondyneczko ;-) Aniu,skoro okres ma być w środę, to zrobiłabym test tez w środę... wiem wiem...to dłuuuuuuugie dni przed Tobą, ale mnie już życie wyhamowało, zrobiłabym w dniu spodziewanej albo ewentualnie no 2 dni przed ;-)

    Daleka droga do raju!
  • olka77 Ekspertka
    Postów: 124 50

    Wysłany: 11 października 2012, 10:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak myśle , liczę i wiesz, zrobiłabym w poniedziałek, pewny będzie na 300% ;-)

    Daleka droga do raju!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2012, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    też tak myślę, ten o czułości 10 wyjdzie, tylko z porannego moczu :)

  • AniaBania Ekspertka
    Postów: 228 204

    Wysłany: 11 października 2012, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki wielkie! To wezme na "wstrzymanie" :)

    0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 października 2012, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka77 jak Twoje wyniki badań ??

  • gosia7122 Autorytet
    Postów: 1145 4581

    Wysłany: 12 października 2012, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 18 dc,tem idzie w górę ale to chyba dlatego że jestem przeziębiona.

    201408184765.png
  • AniaBania Ekspertka
    Postów: 228 204

    Wysłany: 12 października 2012, 17:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie 35 dc, i czuje sie troche jak kura-nioska... brzuch obolaly, i nie wiem czy na @ czy cos w nim rosnie :) W srode mam termin @, ale piersi mnie mnie nie bola, choc z reguly przez ostatnie dwa tygodnie cyklu mam bolace balony.. obgryzam paznokcie z niecierpliwosci...

    A jak tam Wasze plany na weekend?

    0ylvqca.png
  • olka77 Ekspertka
    Postów: 124 50

    Wysłany: 13 października 2012, 15:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondyneczko miło że pytasz, moje wyniki zleconych badan są już u lekarki , powie mi jak się sprawy maja jak przyjdę, estradiol robiłam extra i miałam 49,87 w 4 dniu cyklu więc wydaje mi się ze w normie. wszystkiego innego dowiem się w pon jak pójdę do lekarki.
    AniaBania... trzymam kciuki mocno mocno!

    Daleka droga do raju!
  • gosia7122 Autorytet
    Postów: 1145 4581

    Wysłany: 14 października 2012, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [img][/img]

    201408184765.png
  • gosia7122 Autorytet
    Postów: 1145 4581

    Wysłany: 14 października 2012, 09:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce mi wstawić wykresu

    201408184765.png
  • she Autorytet
    Postów: 1380 2002

    Wysłany: 14 października 2012, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj u mnie 15 dc, 7 dfl; wczoraj temperatura trochę spadła i miałam lekkie plamienie, taki bardzo ciemno brązowy śluz, taki jakby trochę kremowy - przepraszam z góry za szczegóły ;-) cykle mam raczej krótkie i aby zatestować, a przede wszystkim mieć podstawy muszę jeszcze czekać co najmniej półtora tygodnia. Robiłam progesteron w 12 dc i wynik 17,1 a norma po owulacji wg mojego laboratorium to max 15,9 - ale to chyba nie najgorzej u mnie, jak myślicie? We wtorek mam wizytę u mojego ginekologa-endokrynologa więc się dowiem.
    Dzisiaj kupiliśmy z moim M selen dla niego, salfazinu nie chciał bo powiedział, że cynk źle działa na jego żołądek... Jego mama była pielęgniarką i on jest mega wyedukowany jeżeli chodzi o leki ;-)
    fba5a232cd794bfe00c8f4898d40944a.png

    201306215365.png
  • olka77 Ekspertka
    Postów: 124 50

    Wysłany: 16 października 2012, 06:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, mam wyniki :-) i zajebiście jest, przepraszam za wyrażenie ale po prostu taka jestem happy że są ładne, a te miesiączki to taki widocznie mój urok.
    Glukoza wyszła na górnej granicy tolerancji ale jeszcze się wstrzeliłam w tabelkę norm ja mam 94 (norma 60-99) THS wypadł tez ok - 1,08 gdzie (norma to o,27-4,20) FSH 6,05 w piątym dniu cyklu, (norma 3,5-12,5) prolaktyna 8,53 ( norma 4,79-23,3) Estradiol 49,87 (norma 12,5-166) więc mam niejako potwierdzenie że nie ja mam tu problem... płodna na bank! mojego M muszę na badania wysłać.

    klamka, blondynka lubią tę wiadomość

    Daleka droga do raju!
  • AniaBania Ekspertka
    Postów: 228 204

    Wysłany: 16 października 2012, 06:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ciagle (nie)czekam na @.. teoretycznie ma przyjsc jutro. Dzisiaj nad ranem (o 3 :) ) zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny. Brzuch boli mnie ostro, zwlaszcza w okolicach lewego jajnika. Piersi nadal nie, chociaz sa bardzo wrazliwe. Nie wiem co myslec... ale w czwartek pojde chyba do lekarza. Wizyte mam dopiero na 8 listopada, ale moze uda mi sie wkrecic poza kolejka, bo troche niepokoji mnie ten bol..

    0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2012, 06:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka to bardzo dobra wiadomość :), ciesze się razem z Tobą.
    Ja sobie daję czas do końca roku i też chyba porobię badania........

    AniaBania przykro mi, ale chyba to jednak @ jak test (10) nie wyszedł :(
    Poczekaj jeszcze do terminu @, jak nie dostaniesz to wtedy jeszcze raz zrób.
    Trzymam kciuki

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2012, 07:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 12 dc, czekam na owulacje. Jutro góra pojutrze powinna być :). Wczoraj rozpoczęłam starania. Do @ 16 dni. Długie 16 dni ..........:)

    klamka lubi tę wiadomość

  • olka77 Ekspertka
    Postów: 124 50

    Wysłany: 16 października 2012, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecę jeszcze dziś po testy owulacyjne, według ovu wskoczyłam w dni płodne, dziwne trochę bo zazwyczaj owulka 13 a nawet 17 dnia się pojawia, no ale to tylko dane, chce zobaczyć plik LH, w prawdzie juz robiłam w poprzednich cyklach testy ovu i były przytulanki ale ciagle nic z tego nie wychodzi. Moja doktoreczka powiedziała mi tylko że jeśli badania nasienia wypadną na tyle dobrze, że umożliwiają zapłodnienie to sprawdzi mi jeszcze drożność jajników. AniaBania - smutna informacja, taka miesiączkowa niestety.przy tak długich cyklach może warto tak czy owak przejść się do Gina i sprawdzić co się dzieje, ja strasznie się bałam wyników a są super i kamień spadł mi z serca, na razie na nogę, ale cóż, ja nasienia nie oddam żeby mieć jasność sytuacji :-) muszę zaciągnąć M do kliniki.wszystko jedno co z tego wyjdzie-najważniejsze to nie poddawać się!

    Daleka droga do raju!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2012, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a testuje od 10 dc i nic na razie. W poprzednim cyklu wyszły mi ładnie testy. Pokazał kiedy miałam owulację i czułam ją. Znowu dwa cykle temu testy zawiodły. Szkoda, że u mnie nie widać śluzu, miałabym pewność. :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ