X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Podano do stołu. Dużo ryżu? Piers kurczaka włożyć też?

Ja tez poprosze o talerz zupy. Z marchewka.

Dobra, w sobote robie pomidorowa !

I golabki :P

Dziobak, efcia, Iwone, Simba, *aga*, Sabina, iwcia77, Kisiel, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Zdjęcie zrobię później i wstawię.
    Nie wiemy co ona przeszła przez swoje pierwsze 4 m-c życia, ale obserwując jej obecne zachowanie nic dobrego. Przypuszczamy że urodziła się gdzieś na działkach, była bita i głodzona. Człowieka widziała raz dzienni, albo i rzadziej.
    Wydaje się nam, że jest troszkę opóźniona w rozwoju. Nadal jest bardzo płochliwa. Potrafi kilka dni nie jeść i schudnąć, by za kilka dni jeść co popadnie. Ma swoje humorki. Jednego dnia nie odstępuje mnie na krok, innego mnie ignoruje.
    To mój pierwszy pies, ale nie zamieniłabym go na żadnego innego.

Zal psiaka, ale trafil w dobre rece. W kazdym razie, jej zdjecia mnie zachwycalay. Jest przepiekna <3

efcia, ComeToMeBaby, Iwone, Berenika lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w domu tesciowa. Jak wroce wieczorem do domu, to chata bedzie blyszczec i bedzie pieknie pachniec dobrym jedzeniem
    Szkoda, ze wyjezdza juz w srode ;)

efcia, Dziobak, Iwone, moremi, iwcia77, Simba, Kisiel, Mega, ania.g, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Ja tez poprosze o talerz zupy. Z marchewka.

Dobra, w sobote robie pomidorowa !

I golabki :P
    Jest i marchewka. Por też?
    A po zupie kawa. I relaks.
    Śnieg u mnie sypie. A na zakupy się wybrać czas. I poodsniezac by się przydało...

moremi, BISCA, iwcia77, Kisiel lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać. W październiku zaraziła się od nas zapaleniem oskrzeli. Najpierw przechorowaliśmy wszyscy, później przyszedł czas na nią. Sporo kasy zostawiliśmy u weterynarza, no ale nikt jej tego nie żałował.
    Co niektórzy dziwnie się na nas patrzyli, że z psem jeździmy codziennie do weterynarza,ale mnie nie obchodziło co myślą.

BISCA, Dziobak, iwcia77, Berenika, Mega lubią tę wiadomość

• anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Nie wiemy co ona przeszła przez swoje pierwsze 4 m-c życia, ale obserwując jej obecne zachowanie nic dobrego. Przypuszczamy że urodziła się gdzieś na działkach, była bita i głodzona. Człowieka widziała raz dzienni, albo i rzadziej.
    Wydaje się nam, że jest troszkę opóźniona w rozwoju. Nadal jest bardzo płochliwa. Potrafi kilka dni nie jeść i schudnąć, by za kilka dni jeść co popadnie. Ma swoje humorki. Jednego dnia nie odstępuje mnie na krok, innego mnie ignoruje.
    Moj pies ma za sobą podobne przejścia, mimo wspaniałego rodowodu jaki posiada (co jest dla mnie totalnie niezrozumiałe)
    Trafił do nas jako 15-miesięczny młodziak... z grzybem, łupieżem, kamieniem na zębach, zapaleniem oczu, uszu... koszmar... poryczałam się na jego widok... przejechaliśmy po niego całą Polskę... warto było... to cudowny chłopak <3 i mimo iż to może niedobrze brzmi, mówię do niego "synu" ;)
    IWONE jak długo pies jest u Was? może po prostu potrzebuje jeszcze czasu na pełną adaptację? u nas początek był fatalny

Iwone lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    A ona nie była z jakiejś niby hodowli?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A ona nie była z jakiejś niby hodowli?

no własnie była. Wtedy jeszcze nie rozumiałam o co w tym wszystkim chodzi. Znalazłam ogłoszenie na OLX w Sosnowcu i pojechaliśmy po pieska. Dopiero jak napisałam o tym na forum, to mnie uświadomiłyście.
    Nigdy już nie kupię psa od pseudohodowcy. Z drugiej strony gdyby do kogoś innego trafiła, może już by była w schronisku.

Dziobak, Berenika lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jest i marchewka. Por też?
    A po zupie kawa. I relaks.
    Śnieg u mnie sypie. A na zakupy się wybrać czas. I poodsniezac by się przydało...

Jak ja Ci zazdrodzcze tego wolnego, tego sniegu, tego kominka i pomidorowej !

Dziobak, *aga*, Sabina lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Z drugiej strony gdyby do kogoś innego trafiła, może już by była w schronisku.

racZej nie
    szczeniaki wyrzuca się do lasu, na śmietnik

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    racZej nie
    szczeniaki wyrzuca się do lasu, na śmietnik

Nawet pod schronisko nie podwiozą bo monitoring jest, i jeden z drugim się boi.

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    Moj pies ma za sobą podobne przejścia, mimo wspaniałego rodowodu jaki posiada (co jest dla mnie totalnie niezrozumiałe)
    Trafił do nas jako 15-miesięczny młodziak... z grzybem, łupieżem, kamieniem na zębach, zapaleniem oczu, uszu... koszmar... poryczałam się na jego widok... przejechaliśmy po niego całą Polskę... warto było... to cudowny chłopak <3 i mimo iż to może niedobrze brzmi, mówię do niego "synu" ;)
    IWONE jak długo pies jest u Was? może po prostu potrzebuje jeszcze czasu na pełną adaptację? u nas początek był fatalny
    Lunka jest z nami od lutego 2015r. Przyszła do nas jako 4m-c szczeniak.
    Akceptuje tylko domowników. Moja teściowa która mieszka za płotem, jest zawsze przez nią obszczekana. Ucieka przed nią. Syn mojego m też tam mieszka i kiedy on zbliża się do naszej posesji, to pies szaleje. Z wyglądu jest trochę podobny do poprzedniego właściciela.

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba? Chcesz koty? Bo oddam je do schroniska. Sierściuchy jedne no!
    Załatwiły mi przewijak. Na moich oczach. Najpierw jeden sie odbił zostawiając doły po pazurach, a za chwilę drugi.

BISCA, iwcia77, Simba, malgos741, ania.g lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Simba? Chcesz koty? Bo oddam je do schroniska. Sierściuchy jedne no!
    Załatwiły mi przewijak. Na moich oczach. Najpierw jeden sie odbił zostawiając doły po pazurach, a za chwilę drugi.

a nie możesz ich zamrozić?

Jak zlikwidujesz przewijak, to je odmrozisz

ivf-ivf, BISCA, Dziobak, moremi, kapturnica, paszczakin, Sabina, iwcia77, Kisiel, malgos741, krycha.stara, Mega, satori lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit: usuwam foty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:36

ivf-ivf, Mimbla, BISCA, macduska, Reni, Iwone, efcia, ComeToMeBaby, Dziobak, *aga*, moremi, kapturnica, megan8, Sabina, Jastra, iwcia77, Simba, Berenika, Kisiel, malgos741, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    no własnie była. Wtedy jeszcze nie rozumiałam o co w tym wszystkim chodzi. Znalazłam ogłoszenie na OLX w Sosnowcu i pojechaliśmy po pieska. Dopiero jak napisałam o tym na forum, to mnie uświadomiłyście.
    Nigdy już nie kupię psa od pseudohodowcy. Z drugiej strony gdyby do kogoś innego trafiła, może już by była w schronisku.
    Mój "służył" jako materiał genetyczny :/ właściciele mieli jeszcze suki, też rodowodowe (oczywyście nie wystawiali wiec psy byly bez tytułu reproduktorka a suki bez tytułu suki hodowlanej) i interes sie kręcił :/ ludzie to ch*** :/

Nasz bull nazywany był "ty", nie wiedzial co to dom, pomieszkiwał w piwnicy lub na dworzu :/ a to "golas" przecież... bez podszerstka... delikatny pies, wbrew pozorom...

Dziobak, moremi, Sabina, Berenika, Kisiel, malgos741 lubią tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • anulka1978 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Lunka jest z nami od lutego 2015r. Przyszła do nas jako 4m-c szczeniak.
    Akceptuje tylko domowników. Moja teściowa która mieszka za płotem, jest zawsze przez nią obszczekana. Ucieka przed nią. Syn mojego m też tam mieszka i kiedy on zbliża się do naszej posesji, to pies szaleje. Z wyglądu jest trochę podobny do poprzedniego właściciela.
    To juz w zasadzie pełna adaptacja, prawie rok... cholera...

Iwone lubi tę wiadomość

f2w33e3k4fqom8sd.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebowałam psa obronnego z powodu patologii jaką mam za płotem, a tym czasem pies jeśli czuje zagrożenie chowa się za mnie, albo ucieka.
    Jest z nią troszkę problemów, ale jest już członkiem rodziny i zostanie z nami do końca.

Mąż zrobił jej piękną ocieplaną budę, ale ona nie chce do niej wchodzić. W kojcu też nie chce być. Więc nie mam wyjścia, muszę ją trzymać w domu, szczególnie teraz przez zimę. Zrobił się z niej poduszkowiec :D

Mimbla, efcia, Dziobak, Sabina, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka1978 wrote:
    To juz w zasadzie pełna adaptacja, prawie rok... cholera...
    nie liczę już na to że się co zmieni :( ale i tak jest kochana :)

efcia lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka masz piękne psy !! Cudowny bull... jak łysa owca :)
    Czytałaś "Krainę Chichów"?

Dziobak, anulka1978, Sabina, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
‹‹ 13003 13004 13005 13006 13007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ