35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyto tak
robiłam parę dni temu badania niestety znów od ginki z osiedla z braku laku,FSH tragiczne ponad 60 ,estradiol <5,robione w Diagnostyce ,@ nadal brak ostatnia była 10 maja stwierdziła ze to początki menopy, endo badała jest 40 mm (ale nie na @ bo za małe) i jakiś zapadnięty już pęcherzyk w jajniku .
Kiedyś wam pisałam ze robiłam też badania w diagnostyce i FSH było wysokie ale nie tak jak te teraz to było luty lub marzec 2015,byłam z tym w gyn centrum w maju (wtedy @ przyszła po czterech miesiącach przerwy w kwietniu i potem w maju ,była normalna) )i miałam tam robione w 3dc fsh,lh i wszystko było w normie ,po paru dniach powtórzone i też nie było źle.Wtedy nawet dr. zadzwoniła do diagnostyki skąd ten wynik u nich wysoki to odpowiedzieli ze może pomyłka nastąpiła.
Był wtedy pęcherzyk, dostałam ovitrelle ale nie pękł,padła wtedy propozycja if ,program 2+1 ...
a teraz to chyba if al ez komórka dawczyni bądź zarodka,no chyba zeby podrasowali lekami i jakąś @ a potem po stymulce komórkę wystrugali ...,chociaż jestem nastawiona na ta gorszą opcję
to tyle co do starań
żałuje tylko ze ,przez ta dr. co jeszcze ostatnio byłam (na osiedlu na NFZ),zmarnowałam tyle lat .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:49
efcia lubi tę wiadomość
-
a wkurzałaś się na dziewczyny, że tak Cię gonią do badań
i mówiły, żeby zmienić ginkę
no cóż stało się, czasu nie cofniemy
i co dalej zamierzasz?
chcesz skorzystać z IVF?kapturnica, iwcia77, efcia, Iwone, moremi, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:Berenika, dobrze zrozumiałam, że od maja 2015 do teraz nie działałaś nic?
czemu teraz byłaś u ginki na osiedlu a nie wróciłaś do GC czy do jakiejkolwiek kliniki? powrót do kliniki uzależniasz od czego? -
Berenika wrote:od braku kasy na przystąpienie do if
czyli teraz jesteś w takim jakimś zawieszeniu? czas nie jest twoim sprzymierzeńcem, to wiesz? wyznaczyłaś sobie jakiś moment do kiedy będziesz się starać a od kiedy odpuszczasz, czy nie zakładasz tego? -
ComeToMeBaby wrote:Berenika, dobrze zrozumiałam, że od maja 2015 do teraz nie działałaś nic?
czemu teraz byłaś u ginki na osiedlu a nie wróciłaś do GC czy do jakiejkolwiek kliniki? powrót do kliniki uzależniasz od czego?
Kometa, co Ty taka żyleta? -
nick nieaktualnyReni wrote:a wkurzałaś się na dziewczyny, że tak Cię gonią do badań
i mówiły, żeby zmienić ginkę
no cóż stało się, czasu nie cofniemy
i co dalej zamierzasz?
chcesz skorzystać z IVF?
wiem ,to wszystko były dobre rady ,mogłam chociaż poszukać jakiegoś konkretnego na NFZ.
chciałabym do if przystąpić ,może się uda
niestety kredytu wziąć nie mogę bo mamy inny ,do tego ponownie musiałam z pracy odejść,bo byłam w tym samym miejscu ,znów na zastępstwo,jakiś czas temu o tym pisałam ,obiecane było wiele i jak zwykle zostaną ci co maja zaplecze rodzinne tam .
jak nie urok boży to sraczka ,w mordę jeżaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:od zeszłego roku nie udało się nic uzbierać? to lipa, faktycznie.
czyli teraz jesteś w takim jakimś zawieszeniu? czas nie jest twoim sprzymierzeńcem, to wiesz? wyznaczyłaś sobie jakiś moment do kiedy będziesz się starać a od kiedy odpuszczasz, czy nie zakładasz tego?
na razie nic nie zakładam,tak masz rację jestem w zawieszeniu i nie każdy ma z czego odłożyć,ale to nie znaczy ze mam porzucić starania w tym kierunku . -
Berenika wrote:na razie nic nie zakładam,tak masz rację jestem w zawieszeniu i nie każdy ma z czego odłożyć,ale to nie znaczy ze mam porzucić starania w tym kierunku .
to, czy powinnaś porzucić starania zależy chyba od możliwości- twoich (finansowych i biologicznych przede wszystkim) oraz lekarzy (dostępności medycyny). trzeba mierzyć siły na zamiary.
nie zazdroszczę, smutne to wszystko.Berenika lubi tę wiadomość
-
Berenika wrote:na razie nic nie zakładam,tak masz rację jestem w zawieszeniu i nie każdy ma z czego odłożyć,ale to nie znaczy ze mam porzucić starania w tym kierunku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:10
Berenika, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Odebrałam część moich wyników z badania krwi, które robiłam w zeszłym tygodniu.
Dziwna sprawa:
w listopadzie 2014, tuż przed kwalifikacją do programu rządowego in-v, moje AMH wynosiło 8,24.
Po ponad roku, po dwóch stymulacjach i w trakcie trzeciej (no, po wyciszeniu Gonapeptylem a tuż przed stymulką Puregonem), w lutym 2016 moje AMH wynosi 8,9.
Niby inny lab wykonywał (wcześniej robiłam w Diagnostyce), ale mimo wszystko nie rozumiem jak to możliwe. Spodziewałam się spadku a tu proszę..
iwcia77, Reni, BISCA, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, beates, satori, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Berenika...no w morde jaza ..jak nie urok to sraczka i przemarsz wojsk...szkoda ze menopa Cie wysledzila...troszke za szybko
a ja juz sie poce...wizyta w trakcie...Reni, Berenika, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, satori, malgos741 lubią tę wiadomość