X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak

robiłam parę dni temu badania niestety znów od ginki z osiedla z braku laku,FSH tragiczne ponad 60 ,estradiol <5,robione w Diagnostyce ,@ nadal brak ostatnia była 10 maja stwierdziła ze to początki menopy, endo badała jest 40 mm (ale nie na @ bo za małe) i jakiś zapadnięty już pęcherzyk w jajniku .

Kiedyś wam pisałam ze robiłam też badania w diagnostyce i FSH było wysokie ale nie tak jak te teraz to było luty lub marzec 2015,byłam z tym w gyn centrum w maju (wtedy @ przyszła po czterech miesiącach przerwy w kwietniu i potem w maju ,była normalna) )i miałam tam robione w 3dc fsh,lh i wszystko było w normie ,po paru dniach powtórzone i też nie było źle.Wtedy nawet dr. zadzwoniła do diagnostyki skąd ten wynik u nich wysoki to odpowiedzieli ze może pomyłka nastąpiła.
    Był wtedy pęcherzyk, dostałam ovitrelle ale nie pękł,padła wtedy propozycja if ,program 2+1 ...

a teraz to chyba if al ez komórka dawczyni bądź zarodka,no chyba zeby podrasowali lekami i jakąś @ a potem po stymulce komórkę wystrugali ...,chociaż jestem nastawiona na ta gorszą opcję

to tyle co do starań :(

żałuje tylko ze ,przez ta dr. co jeszcze ostatnio byłam (na osiedlu na NFZ),zmarnowałam tyle lat .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 15:49

efcia lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wkurzałaś się na dziewczyny, że tak Cię gonią do badań
    i mówiły, żeby zmienić ginkę
    no cóż stało się, czasu nie cofniemy

i co dalej zamierzasz?
    chcesz skorzystać z IVF?

kapturnica, iwcia77, efcia, Iwone, moremi, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika, dobrze zrozumiałam, że od maja 2015 do teraz nie działałaś nic?
    czemu teraz byłaś u ginki na osiedlu a nie wróciłaś do GC czy do jakiejkolwiek kliniki? powrót do kliniki uzależniasz od czego?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie od kasy :-(

Berenika, ivf-ivf lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    czemu teraz byłaś u ginki na osiedlu a nie wróciłaś do GC czy do jakiejkolwiek kliniki? powrót do kliniki uzależniasz od czego?
    od braku kasy na przystąpienie do if

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    od zeszłego roku nie udało się nic uzbierać? to lipa, faktycznie.
    czyli teraz jesteś w takim jakimś zawieszeniu? czas nie jest twoim sprzymierzeńcem, to wiesz? wyznaczyłaś sobie jakiś moment do kiedy będziesz się starać a od kiedy odpuszczasz, czy nie zakładasz tego?

c5e015d88e.png
  • ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:

Kometa, co Ty taka żyleta? :-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:

a w zeszłym roku mówiłaś, że musisz zakwalfikować się do rządówki, bo ostatni dzwonek
    byłaś?

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a wkurzałaś się na dziewczyny, że tak Cię gonią do badań
    i mówiły, żeby zmienić ginkę
    no cóż stało się, czasu nie cofniemy

i co dalej zamierzasz?
    chcesz skorzystać z IVF?

wiem ,to wszystko były dobre rady ,mogłam chociaż poszukać jakiegoś konkretnego na NFZ.

chciałabym do if przystąpić ,może się uda

niestety kredytu wziąć nie mogę bo mamy inny ,do tego ponownie musiałam z pracy odejść,bo byłam w tym samym miejscu ,znów na zastępstwo,jakiś czas temu o tym pisałam ,obiecane było wiele i jak zwykle zostaną ci co maja zaplecze rodzinne tam .

jak nie urok boży to sraczka ,w mordę jeża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:03

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivf-ivf wrote:
    Kometa, co Ty taka żyleta? :-)
    co?
    normalnie się pytam

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a w zeszłym roku mówiłaś, że musisz zakwalfikować się do rządówki, bo ostatni dzwonek
    byłaś?
    Reni byliśmy w 2014r i wyszło bardzo mocno niskie AMH .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    od zeszłego roku nie udało się nic uzbierać? to lipa, faktycznie.
    czyli teraz jesteś w takim jakimś zawieszeniu? czas nie jest twoim sprzymierzeńcem, to wiesz? wyznaczyłaś sobie jakiś moment do kiedy będziesz się starać a od kiedy odpuszczasz, czy nie zakładasz tego?

na razie nic nie zakładam,tak masz rację jestem w zawieszeniu i nie każdy ma z czego odłożyć,ale to nie znaczy ze mam porzucić starania w tym kierunku .

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    na razie nic nie zakładam,tak masz rację jestem w zawieszeniu i nie każdy ma z czego odłożyć,ale to nie znaczy ze mam porzucić starania w tym kierunku .
    tzn, wyraziłam smutek, że nie udało się odłożyć. nie mówię, że każdy ma z czego- ja aktualnie na przykład jestem pod kreską. tyle że to przejściowe, do marca powiedzmy.
    to, czy powinnaś porzucić starania zależy chyba od możliwości- twoich (finansowych i biologicznych przede wszystkim) oraz lekarzy (dostępności medycyny). trzeba mierzyć siły na zamiary.
    nie zazdroszczę, smutne to wszystko.

Berenika lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika wrote:
    Ale jakie starania?Przeciez bez kasy i to dosc sporej mozesz zapomniec o jakiejkolwiek ciazy.Inna by byla broszka gdybys nie miala szczatkowej plodnosci.Sory ale taka jest okrutna prawda.Na naturalna ciaze nie masz co liczyc,przegapilas juz ten moment.A skoro kasy nie masz,pracy i widokow na spadek to jestes w czarnej dupie....Przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 16:10

Berenika, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam część moich wyników z badania krwi, które robiłam w zeszłym tygodniu.

Dziwna sprawa:
    w listopadzie 2014, tuż przed kwalifikacją do programu rządowego in-v, moje AMH wynosiło 8,24.

Po ponad roku, po dwóch stymulacjach i w trakcie trzeciej (no, po wyciszeniu Gonapeptylem a tuż przed stymulką Puregonem), w lutym 2016 moje AMH wynosi 8,9.

Niby inny lab wykonywał (wcześniej robiłam w Diagnostyce), ale mimo wszystko nie rozumiem jak to możliwe :/. Spodziewałam się spadku a tu proszę..

iwcia77, Reni, BISCA, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, beates, satori, malgos741 lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berenika...no w morde jaza ..jak nie urok to sraczka i przemarsz wojsk...szkoda ze menopa Cie wysledzila...troszke za szybko :(

a ja juz sie poce...wizyta w trakcie...:(

Reni, Berenika, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, satori, malgos741 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia <3

iwcia77, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedze jak na jezu...:-O

malgos741 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam dziecku dac podwieczorek i nie moge sie skupic :(

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia przykro mi.Wspolczuje

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13271 13272 13273 13274 13275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ