Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A powinno bo niektore dziewczyny nie maja zadnego dziecka i czasem zadnych szans na yo by miec chociaz to jedno

w ogóle to cieszę się ze mogę zostać babcią ale w tej sytuacji w której teraz jestem nie jest to pocieszeniem i bardzo jest mi przykro ze wiele z nas tutaj zmaga się ze staraniami o pierwsze dziecko

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Odebrałam część moich wyników z badania krwi, które robiłam w zeszłym tygodniu.

Dziwna sprawa:
    w listopadzie 2014, tuż przed kwalifikacją do programu rządowego in-v, moje AMH wynosiło 8,24.

Po ponad roku, po dwóch stymulacjach i w trakcie trzeciej (no, po wyciszeniu Gonapeptylem a tuż przed stymulką Puregonem), w lutym 2016 moje AMH wynosi 8,9.

Niby inny lab wykonywał (wcześniej robiłam w Diagnostyce), ale mimo wszystko nie rozumiem jak to możliwe :/. Spodziewałam się spadku a tu proszę..

Mimbla, gdzies mi sie juz o uszy obilo, ze stymulacje IVF moga lekko podwyzyc AMH. Nie wiem na jakiej zasadzie to dzila, ale chyba nic strasznego.
    Czy to badanie bylo obowiazkowe , czy robilas je " z ciekawosci"
    Ja jestem ciekawa jak wyglada moje.
    W listopadzie 2014 mialam 1.86. To bylo przed 2 IVF. Mam nadzieje, ze sie jeszcze nie "wypstrykalam" z jajek ;)

Aasiula, Mimbla, ComeToMeBaby, satori, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Mimbla, gdzies mi sie juz o uszy obilo, ze stymulacje IVF moga lekko podwyzyc AMH. Nie wiem na jakiej zasadzie to dzila, ale chyba nic strasznego.
    W listopadzie 2014 mialam 1.86. To bylo przed 2 IVF. Mam nadzieje, ze sie jeszcze nie "wypstrykalam" z jajek ;)

ja tez bede badac z przyszlym miesiacu. mialam 7.4 wczesniej- zobaczymy jak bedzie u mnie

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Wiesz, dostałam to na rozpisce z kliniki - żeby powtórzyć. Co prawda, jak sądzę gin by się nie przyczepił gdyby mi zabrakło akurat tego wyniku przed punkcją, ale ja z ciekawości dla siebie i tak je chciałam zrobić...Bałam się że będzie o połowę niższe na przykład.
    Za wysokie to AMH chyba nie jest, bo to idzie w parze z PCOS, które u mnie dawno temu wykluczono.

To ciekawe co znalazłaś o wpływie hormonów na jego poziom;-). Spytam gina przy okazji, czy ten wynik jest wiarygodny. Znając życie powie mi że koncentracja odczynnika w labie musiała być inna i mam tego nie rozkminiać, tylko się cieszyć że nie jest jeszcze najgorzej :/. Ostatnio wypełniając jakiś druczek poświęcił mi trochę więcej uwagi jako "35+" i wiem już że i tak nie wszystkie produkowane przeze mnie komórki będą dojrzałe (zdolne do zapłodnienia). Takie jest życie.

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Kobitki!
    Beta 1096 mIU/ml [5 tydz 217 - 7138]

Ale się cieszę :D :D :D
    Do później :)
    Gratuluję :)

satori lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wiesz, dostałam to na rozpisce z kliniki - żeby powtórzyć. Co prawda, jak sądzę gin by się nie przyczepił gdyby mi zabrakło akurat tego wyniku przed punkcją, ale ja z ciekawości dla siebie i tak je chciałam zrobić...Bałam się że będzie o połowę niższe na przykład.
    Za wysokie to AMH chyba nie jest, bo to idzie w parze z PCOS, które u mnie dawno temu wykluczono.

To ciekawe co znalazłaś o wpływie hormonów na jego poziom;-). Spytam gina przy okazji, czy ten wynik jest wiarygodny. Znając życie powie mi że koncentracja odczynnika w labie musiała być inna i mam tego nie rozkminiać, tylko się cieszyć że nie jest jeszcze najgorzej :/. Ostatnio wypełniając jakiś druczek poświęcił mi trochę więcej uwagi jako "35+" i wiem już że i tak nie wszystkie produkowane przeze mnie komórki będą dojrzałe (zdolne do zapłodnienia). Takie jest życie.

Mhm, mi embriolog tlumaczyl, ze po 35 rz, srednio okolo 50 % uzyskanych zarodkow jest "nieprawidlowych" . To znaczy, ze nie bedzie z nich ciazy.
    I wmowil mi, ze do tej pory pechowo "trafialam" na te "zle" 50 % i ze za kazdym transferem moze sie okazac, ze to ten "dobry".
    Troche to naiwne, ale przywrocil mi tym wiare w moje mrozaki, w krore wczesniej nie wierzylam :)

Reni, Bozia3, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, satori, efcia, Iwone, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori brawo! Bardzo się ciesze :) :) :)

BISCA, satori, Iwone lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zas ksiedza wywalili..

iwcia77, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia, i co ?

Reni lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz o wynikach Mileny. Są obiecujące :) Wynik scyntografii na razie oceniony tylko przez dr nefrolog , z ostateczną oceną trzeba czekać aż wypowiedzią się radiolodzy :) w każdym razie wygląda na go, ze Milena się wyleczyla :) 2 zdjęcia pokazały kontrast wyłącznie w obrębie pęcherza, co do jednego Pani dr nie była. pewna. Cieszę się bardzo :) jestem wykończona, głową mi pęka, ale wygląda na to ze to co najgorsze za nami :)

Dziękuję za dobre myśli dziewczyny <3

Reni, ivf-ivf, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mimbla, efcia, nick nieaktualny, ania.g, ComeToMeBaby, satori, nick nieaktualny, Aasiula, Iwone, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, SolarPolar, beates, anna maria, paszczakin, gosia7122, moremi, Mega, megan8, Natka_79, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori piękny wynik!

iwcia77, satori, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia :) :) :) !!!

nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to swietnie Sabcia!

nick nieaktualny, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

A teściowa już wróciła? Wie już?

iwcia77, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Zas ksiedza wywalili..
    pewnie kadry wyslaly go na misje ;D

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A teściowa już wróciła? Wie już?
    juz po wizycie ale Alojz dzwonil ze pojechali na zakupy..nic wiecej nie wiem :(

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    żarty żartami, ale widzę na planie OF, że walczymy tylko o ocaleńców, a co z resztą bab?

Ja właśnie zaczęłam kolejny staraniowy cykl.

iwcia77, ComeToMeBaby, satori, BISCA, Reni, Aasiula, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Trochę uspokojona aczkolwiek diagnoza póki co się nie zmienia.
    Resztę później bo nie mam czasu pisać.

Dziękuję za wsparcie. <3

efcia, nick nieaktualny, Bozia3, Mimbla, nick nieaktualny, Aasiula, ComeToMeBaby, satori, BISCA, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, SolarPolar, beates, gosia7122, moremi, Magdala, megan8, Simba lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ten poniedzialek dobry
    Sabinki cora zdrowa <3
    Satori ma pikna bete :D
    Wacia jeszcze do konca nie powiedziala co i jak, ale musi byc dobrze, poprostu musi <3

Bozia3, nick nieaktualny, satori, BISCA, Iwone, Aasiula, nick nieaktualny, Simba lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Widzę, że wieści dobre, więc się bardzo z wszystkimi cieszę.
    Iwcia, dużo sił życzę dla teściowej i dla Was.

U nas w całej gminie woda skażona pałeczkami coli. Nie nadaje się do spożycia, ale nie wiem czy gary mogę w niej umyć czy też w przegotowanej.
    Jak żyć, pytam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:39

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 13273 13274 13275 13276 13277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ