X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A powinno bo niektore dziewczyny nie maja zadnego dziecka i czasem zadnych szans na yo by miec chociaz to jedno

w ogóle to cieszę się ze mogę zostać babcią ale w tej sytuacji w której teraz jestem nie jest to pocieszeniem i bardzo jest mi przykro ze wiele z nas tutaj zmaga się ze staraniami o pierwsze dziecko

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Odebrałam część moich wyników z badania krwi, które robiłam w zeszłym tygodniu.

Dziwna sprawa:
    w listopadzie 2014, tuż przed kwalifikacją do programu rządowego in-v, moje AMH wynosiło 8,24.

Po ponad roku, po dwóch stymulacjach i w trakcie trzeciej (no, po wyciszeniu Gonapeptylem a tuż przed stymulką Puregonem), w lutym 2016 moje AMH wynosi 8,9.

Niby inny lab wykonywał (wcześniej robiłam w Diagnostyce), ale mimo wszystko nie rozumiem jak to możliwe :/. Spodziewałam się spadku a tu proszę..

Mimbla, gdzies mi sie juz o uszy obilo, ze stymulacje IVF moga lekko podwyzyc AMH. Nie wiem na jakiej zasadzie to dzila, ale chyba nic strasznego.
    Czy to badanie bylo obowiazkowe , czy robilas je " z ciekawosci"
    Ja jestem ciekawa jak wyglada moje.
    W listopadzie 2014 mialam 1.86. To bylo przed 2 IVF. Mam nadzieje, ze sie jeszcze nie "wypstrykalam" z jajek ;)

Aasiula, Mimbla, ComeToMeBaby, satori, efcia, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Mimbla, gdzies mi sie juz o uszy obilo, ze stymulacje IVF moga lekko podwyzyc AMH. Nie wiem na jakiej zasadzie to dzila, ale chyba nic strasznego.
    W listopadzie 2014 mialam 1.86. To bylo przed 2 IVF. Mam nadzieje, ze sie jeszcze nie "wypstrykalam" z jajek ;)

ja tez bede badac z przyszlym miesiacu. mialam 7.4 wczesniej- zobaczymy jak bedzie u mnie

BISCA, efcia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:

Wiesz, dostałam to na rozpisce z kliniki - żeby powtórzyć. Co prawda, jak sądzę gin by się nie przyczepił gdyby mi zabrakło akurat tego wyniku przed punkcją, ale ja z ciekawości dla siebie i tak je chciałam zrobić...Bałam się że będzie o połowę niższe na przykład.
    Za wysokie to AMH chyba nie jest, bo to idzie w parze z PCOS, które u mnie dawno temu wykluczono.

To ciekawe co znalazłaś o wpływie hormonów na jego poziom;-). Spytam gina przy okazji, czy ten wynik jest wiarygodny. Znając życie powie mi że koncentracja odczynnika w labie musiała być inna i mam tego nie rozkminiać, tylko się cieszyć że nie jest jeszcze najgorzej :/. Ostatnio wypełniając jakiś druczek poświęcił mi trochę więcej uwagi jako "35+" i wiem już że i tak nie wszystkie produkowane przeze mnie komórki będą dojrzałe (zdolne do zapłodnienia). Takie jest życie.

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Kobitki!
    Beta 1096 mIU/ml [5 tydz 217 - 7138]

Ale się cieszę :D :D :D
    Do później :)
    Gratuluję :)

satori lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Wiesz, dostałam to na rozpisce z kliniki - żeby powtórzyć. Co prawda, jak sądzę gin by się nie przyczepił gdyby mi zabrakło akurat tego wyniku przed punkcją, ale ja z ciekawości dla siebie i tak je chciałam zrobić...Bałam się że będzie o połowę niższe na przykład.
    Za wysokie to AMH chyba nie jest, bo to idzie w parze z PCOS, które u mnie dawno temu wykluczono.

To ciekawe co znalazłaś o wpływie hormonów na jego poziom;-). Spytam gina przy okazji, czy ten wynik jest wiarygodny. Znając życie powie mi że koncentracja odczynnika w labie musiała być inna i mam tego nie rozkminiać, tylko się cieszyć że nie jest jeszcze najgorzej :/. Ostatnio wypełniając jakiś druczek poświęcił mi trochę więcej uwagi jako "35+" i wiem już że i tak nie wszystkie produkowane przeze mnie komórki będą dojrzałe (zdolne do zapłodnienia). Takie jest życie.

Mhm, mi embriolog tlumaczyl, ze po 35 rz, srednio okolo 50 % uzyskanych zarodkow jest "nieprawidlowych" . To znaczy, ze nie bedzie z nich ciazy.
    I wmowil mi, ze do tej pory pechowo "trafialam" na te "zle" 50 % i ze za kazdym transferem moze sie okazac, ze to ten "dobry".
    Troche to naiwne, ale przywrocil mi tym wiare w moje mrozaki, w krore wczesniej nie wierzylam :)

Reni, Bozia3, iwcia77, Mimbla, ComeToMeBaby, satori, efcia, Iwone, Berenika, moremi lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori brawo! Bardzo się ciesze :) :) :)

BISCA, satori, Iwone lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zas ksiedza wywalili..

iwcia77, satori lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia, i co ?

Reni lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz o wynikach Mileny. Są obiecujące :) Wynik scyntografii na razie oceniony tylko przez dr nefrolog , z ostateczną oceną trzeba czekać aż wypowiedzią się radiolodzy :) w każdym razie wygląda na go, ze Milena się wyleczyla :) 2 zdjęcia pokazały kontrast wyłącznie w obrębie pęcherza, co do jednego Pani dr nie była. pewna. Cieszę się bardzo :) jestem wykończona, głową mi pęka, ale wygląda na to ze to co najgorsze za nami :)

Dziękuję za dobre myśli dziewczyny <3

Reni, ivf-ivf, BISCA, Bozia3, iwcia77, Mimbla, efcia, dorbie, ania.g, ComeToMeBaby, satori, macduska, Aasiula, Iwone, caffe, Jastra, Berenika, SolarPolar, beates, anna maria, paszczakin, gosia7122, moremi, Mega, megan8, Natka_79, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori piękny wynik!

iwcia77, satori, Iwone lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia :) :) :) !!!

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to swietnie Sabcia!

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

A teściowa już wróciła? Wie już?

iwcia77, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Zas ksiedza wywalili..
    pewnie kadry wyslaly go na misje ;D

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A teściowa już wróciła? Wie już?
    juz po wizycie ale Alojz dzwonil ze pojechali na zakupy..nic wiecej nie wiem :(

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    żarty żartami, ale widzę na planie OF, że walczymy tylko o ocaleńców, a co z resztą bab?

Ja właśnie zaczęłam kolejny staraniowy cykl.

iwcia77, ComeToMeBaby, satori, BISCA, Reni, Aasiula, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Trochę uspokojona aczkolwiek diagnoza póki co się nie zmienia.
    Resztę później bo nie mam czasu pisać.

Dziękuję za wsparcie. <3

efcia, Sabina, Bozia3, Mimbla, dorbie, Aasiula, ComeToMeBaby, satori, BISCA, Iwone, Jastra, Berenika, SolarPolar, beates, gosia7122, moremi, Magdala, megan8, Simba lubią tę wiadomość

• efcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak ten poniedzialek dobry
    Sabinki cora zdrowa <3
    Satori ma pikna bete :D
    Wacia jeszcze do konca nie powiedziala co i jak, ale musi byc dobrze, poprostu musi <3

Bozia3, Sabina, satori, BISCA, Iwone, Aasiula, Berenika, Simba lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Widzę, że wieści dobre, więc się bardzo z wszystkimi cieszę.
    Iwcia, dużo sił życzę dla teściowej i dla Was.

U nas w całej gminie woda skażona pałeczkami coli. Nie nadaje się do spożycia, ale nie wiem czy gary mogę w niej umyć czy też w przegotowanej.
    Jak żyć, pytam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:39

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 13273 13274 13275 13276 13277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ