X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza, sądzę że do mycia garnków wystarczy zimna... na pewno nie należy tylko pić surowej wody. Escherichia to za przeproszeniem, taka gówniana bakteria ale żeruje sobie wszędzie, w ziemi, mamy ją też w jelitach na codzień... Ona dopiero w nadmiarze wywołuje zatrucia.

A tu masz ładną pluszową bakterię E.Coli: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/95d482b3586a.jpg

"- Nie wolno mi ani trochę myśleć o wężach - stwierdził Homek i w tej samej chwili pomyślał o nich tak gwałtownie i żywo, że wszystkie powyłaziły ze swych dziur i oblizywały sobie wąsy"

Tove Jansson – Opowiadania z Doliny Muminków

Sabina, ComeToMeBaby, BISCA, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Sabcia, super, że wyniki Mileny dobre.
    Satori, gratuluję bety!

Kapta, ale Maks fajnie bawi się tym gryzakiem :-)

Ja mam doła, bo nieuchronnie zbliża się marzec i wracam do codziennej pracy :-(.
    Teraz dla obycia się chodzę 2x w tyg na 4 godz. Wkurzajace jest to, że wolno ściąga mi się mleko, pół godziny jak nic. A nie mogę sobie pozwolic podczas 6-7 godz na dwie przerwy po pół godziny. Jakoś pamiętam, że przy małym Hubercie trwalo to 15 min i sciagalam po 160ml ale w 5 mcu i recznym Aventem

satori, Sabina, Aasiula, kapturnica, efcia, megan8 lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa. Beta satori mi sie podoba.
    Daj pol. ;-)

Mam zapiernicz dzis.
    Iwcia trzymajcie sie. Moze chemia cos zadziala. Czy ona mieszka sama? Przy braniu chemii trzeba dobrze jesc.

satori, iwcia77, Sabina, Aasiula, BISCA, efcia, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbi, no. Ty babka ze stali. Dasz rade. ☺

Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu dzięki dziewczyny, to są jednak niesamowite emocje. Przy Młodej ja żadnej bety nie robiłam. Ot obsikany patyk i tyle. A teraz jestem tak przeczołgana jak po egzaminie. Uff
    A tu jeszcze druga tura ...

Mimbla, ComeToMeBaby, macduska, BISCA, Iwone, dorbie, kapturnica, beates, SolarPolar, Sabina, efcia, gosia7122, moremi, malgos741, Mega, Luna76 lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Satori, jak milo !
    Gratulacje :)
    Czy czujesz sie bardziej ciazowo ? ;)
    No ba, teraz to już prawie na legalu jestem :)

BISCA, Sabina, moremi, efcia lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka tak bardzo się cieszę :D
    Wacia <3
    Iwcia mocno wspieram <3

iwcia77, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Taaa. Beta satori mi sie podoba.
    Daj pol. ;-)
    Magdala a który Ty masz dzień cyklu? A śluz jaki?
    Przeca to trzeba zgrać jakoś w czasie a nie tam takie na wariata, to poważne manewry są ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1ac0ddcf063.jpg

Sabina, Magdala lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia- super!
    Wacia- no też będzie super.
    Satori- piękna beta :)

Dorbie- ty jesteś żelazna dama i dasz radę. może jest inny sposób na szybsze ściąganie albo jakoś to taktycznie rozegrasz inaczej? może bardziej doświadczone koleżanki coś podpowiedzą? będzie dobrze. co innego emocje- rozumiem, że serce się rwie do pozostania przy małym <3

Iwcia, jestem blisko myślami. Jeśli pojechali na zakupy to chyba jakoś to przyjęła? Chyba, ze nie dotarło za bardzo. Cóż- poczekamy na relację Alojza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 18:21

satori, Aasiula, dorbie, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Magdala a który Ty masz dzień cyklu? A śluz jaki?
    Przeca to trzeba zgrać jakoś w czasie a nie tam takie na wariata, to poważne manewry są ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1ac0ddcf063.jpg

Jakbys jutro mi tak z 10 jednostek podrzucila to moze i by sie zgralo. ☺

ComeToMeBaby, satori lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajebiste wiadomosci tak to lubie !!!
    Sabcia , Satori, Wacia bedzie dobrze !!!

dorbie, Mimbla, Sabina, efcia, malgos741, satori lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, moim skromnym zdaniem mikrobiologa to nie, nie, nie myjemy garnków woda z gownianymi bakteriami. Przecież będziesz w nich gotować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 20:37

ComeToMeBaby, Sabina, moremi, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myslalam, ale czekalam na zdanie fachowca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do domu. Pierworodny dzwonił. Ze coś mu do oka wpadło i wypaść nie chce. Zdaje się, że mnie czeka wizyta na okulistycznej IP.

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jadę do domu. Pierworodny dzwonił. Ze coś mu do oka wpadło i wypaść nie chce. Zdaje się, że mnie czeka wizyta na okulistycznej IP.
    Nieeee no Wacia ...

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Odebrałam część moich wyników z badania krwi, które robiłam w zeszłym tygodniu.

Dziwna sprawa:
    w listopadzie 2014, tuż przed kwalifikacją do programu rządowego in-v, moje AMH wynosiło 8,24.

Po ponad roku, po dwóch stymulacjach i w trakcie trzeciej (no, po wyciszeniu Gonapeptylem a tuż przed stymulką Puregonem), w lutym 2016 moje AMH wynosi 8,9.

Niby inny lab wykonywał (wcześniej robiłam w Diagnostyce), ale mimo wszystko nie rozumiem jak to możliwe :/. Spodziewałam się spadku a tu proszę..
    Odczynniki do AMH to się zmieniały w 2013 roku, więc teraz nie powinno to mieć wpływu na badanie. Normy chyba są takie same, ale porównaj, może tu jest haczyk? Nie powinien być. Czytam jednak, interesując się dziś ponownie witaminą D (byłam na konsultacji z lekarzem POZ- z której nic nie wynikło), że z tego co pamiętam wit. D ma również wpływ na wynik badania AMH. Gdzieś też czytałam takie historie na forach. No i mnie też lekarz pytał o to czy suplementuję. W każdym razie to nie jest tak, że wit. D spowoduje że AMH rośnie tylko niedobór wit D ma odzwierciedlenie w zaniżonych wynikach AMH, są one zaniżone- nierzeczywiste. Ale ty zdaje się, nie suplementowałaś wit. D, prawda? Niedawno dopiero się nią zainteresowałaś.

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeny, współczuję. Znienawidzisz lekarzy

Sabina lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:25

ComeToMeBaby, BISCA, Sabina, efcia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Myszą, moim skromnym zdaniem mikrobiologa to nie, nie, nie myjemy garnków woda z gownianymi bakteriami. Przecież będziesz w nich gotować!
    hehehehehe
    to ciekawe czy dostaną wozy z wodą pitną pod blok podstawione. no chyba powinni (wodociągi czy kto ich tam w wodę zaopatruje) podstawić, nie?

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    priest.gif
    ma ktoś jakiego sznurka, wstążkę do przewiązania czy co? no przecież nam ta Wacia padnie zaraz na zawał. Wacia, może to nie takie poważne jak brzmi poważnie. Jestem dobrej myśli!

Iwone, Mimbla, macduska, efcia, Aasiula, satori lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
‹‹ 13274 13275 13276 13277 13278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ