35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia - powiedz mi kobieto dobra...czy prawdziwa włoska carbonara jest tylko z parmezanem i żółtkiem - czy też ze śmietanką 30%? Bo się tu spieramy w domu - a internet podaje różne wersje. Chodzi mi o to - jak się powszechnie ją je we Włoszech...?
iwcia77, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mój mąż w restauracji się zapomniał i schodzac, spadł z podestu, na którym stał nasz stół.
Myślałam, że umrę ze smiechu.Bozia3, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, malgos741, Berenika, anna maria, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:iwcia - powiedz mi kobieto dobra...czy prawdziwa włoska carbonara jest tylko z parmezanem i żółtkiem - czy też ze śmietanką 30%? Bo się tu spieramy w domu - a internet podaje różne wersje. Chodzi mi o to - jak się powszechnie ją je we Włoszech...?
Bez śmietany.iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Bozia- bez rzadnej smietany jK NAPISALA IVF
zoltko, parmezan ( opcjonalnie) i taki tluszczyk tylko zapomnialam jak on sie zowie. smietana to wymysl chytrych szefow kuchni, zeby za duzo zoltek nie szlo
edit - guanciale od swinki ( policzki swinki) - wez se przetlumacz na googlu
i pieprz ! konieczieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:12
ivf-ivf, efcia, Aasiula, megan8, satori, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:A mój mąż w restauracji się zapomniał i schodzac, spadł z podestu, na którym stał nasz stół.
Myślałam, że umrę ze smiechu.iwcia77, macduska, Mimbla, efcia, Berenika, satori, Mega, BISCA lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Iwcia, i co z teściową?
lekarz powiedzial ze to powiekszenie to moze byc efekt radioterapii ( obrzek) tymczasem musi wynik skonsultowac z dr od radioterapi i porownac z poprzednim. wizyta 16 lutego. tesciowa zajaranaivf-ivf, macduska, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, Berenika, Iwone, caffe, megan8, moremi, satori, Mega, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNarobiłyście mi smaka na carbonarę. Ja kocham wszelkiej maści makarony.
Przez Was muszę wstać z łóżka i iść po jedzenie. Albo nie, zadzwonię do Pierworodnego, może coś przyniesie starej matce.ivf-ivf, iwcia77, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, satori, Mega, Jastra, Dziobak, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:dzieki ze pytasz
lekarz powiedzial ze to powiekszenie to moze byc efekt radioterapii ( obrzek) tymczasem musi wynik skonsultowac z dr od radioterapi i porownac z poprzednim. wizyta 16 lutego. tesciowa zajarana
Czyli jest nadzieja?
Mam koleżankę. Zyje już chyba dziewięć lat po operacji. A lekarz im powiedział, że raczej na pewno umrze. Tymczasem to lekarz umarł na serce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:12
Mimbla, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, malgos741, Berenika, Reni, Magdala, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:dzieki ze pytasz
lekarz powiedzial ze to powiekszenie to moze byc efekt radioterapii ( obrzek) tymczasem musi wynik skonsultowac z dr od radioterapi i porownac z poprzednim. wizyta 16 lutego. tesciowa zajaranaiwcia77 lubi tę wiadomość
-
Iwcia a ja zawsze carbonare robilam na smietance 30%, z zóltkami, z boczkiem i parmezanem, smakowała mi bardzo, ale chyba kiedyś sie skusze na ta orginalna
masz przepis ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:15
iwcia77, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość
-
efcia wrote:Iwcia a ja zawsze carbonare robilam na smietance 30%, z zóltkami, z boczkiem i parmezanem, smakowała mi bardzo, ale chyba kiedyś sie skusze na ta orginalna
masz przepis ?pod koniec jedzenia sie juz meczysz
jutro znajde przepis od szefa kuchni z ktorym pracowalam i wrzuce na przepisymalgos741, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
hahaha efcia... mam twój post o żarciu, odświeżam strone i wskakuje mi:
masz przepis?
no to idę coś przekąsić, skoro tak o jedzeniu znowu na forumie
aaaa. pora na estrofem. cóż za wyszukana dieta
anna maria, efcia, moremi, satori, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Czyli jest nadzieja?
Mam koleżankę. Zyje już chyba dziewięć lat po operacji. A lekarz im powiedział, że raczej na pewno umrze. Tymczasem to lekarz umarł na serce.macduska, ComeToMeBaby, Aasiula, Iwone, anna maria, efcia, Mimbla, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:hahaha efcia... mam twój post o żarciu, odświeżam strone i wskakuje mi:
masz przepis?
no to idę coś przekąsić, skoro tak o jedzeniu znowu na forumie
aaaa. pora na estrofem. cóż za wyszukana dietaiwcia77, macduska, anna maria, efcia, satori, Jastra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Teraz powaznie czy to mozliwe ze zaczyna sie u mnie menopalza ,mam wybuchy goraca ,po chwili mi zimno .Czy powinna zbadac hormony ? czy co ?
Możesz zbadać fsh, i estradiol.
Ale meno? Przecież niedawno w ciąży byłaś. Jakoś mi nie pasuje.anna maria, iwcia77, satori lubią tę wiadomość