X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia - powiedz mi kobieto dobra...czy prawdziwa włoska carbonara jest tylko z parmezanem i żółtkiem - czy też ze śmietanką 30%? Bo się tu spieramy w domu - a internet podaje różne wersje. Chodzi mi o to - jak się powszechnie ją je we Włoszech...?

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż w restauracji się zapomniał i schodzac, spadł z podestu, na którym stał nasz stół. :-)
    Myślałam, że umrę ze smiechu.

Bozia3, ComeToMeBaby, efcia, Aasiula, malgos741, Berenika, anna maria, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, i co z teściową?

iwcia77, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• ivf-ivf Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    iwcia - powiedz mi kobieto dobra...czy prawdziwa włoska carbonara jest tylko z parmezanem i żółtkiem - czy też ze śmietanką 30%? Bo się tu spieramy w domu - a internet podaje różne wersje. Chodzi mi o to - jak się powszechnie ją je we Włoszech...?

Bez śmietany.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia- bez rzadnej smietany jK NAPISALA IVF :) zoltko, parmezan ( opcjonalnie) i taki tluszczyk tylko zapomnialam jak on sie zowie. smietana to wymysl chytrych szefow kuchni, zeby za duzo zoltek nie szlo :)

edit - guanciale od swinki ( policzki swinki) - wez se przetlumacz na googlu :)

i pieprz ! konieczie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:12

ivf-ivf, efcia, Aasiula, megan8, satori, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A mój mąż w restauracji się zapomniał i schodzac, spadł z podestu, na którym stał nasz stół. :-)
    Myślałam, że umrę ze smiechu.
    czy ty już zaczęłaś spisywać te wasze "przygody"? bo taki materiał na bestseller marnować to nie przystoi.

iwcia77, macduska, Mimbla, efcia, Berenika, satori, Mega, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Iwcia, i co z teściową?
    dzieki ze pytasz :)

lekarz powiedzial ze to powiekszenie to moze byc efekt radioterapii ( obrzek) tymczasem musi wynik skonsultowac z dr od radioterapi i porownac z poprzednim. wizyta 16 lutego. tesciowa zajarana :)

ivf-ivf, macduska, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, Berenika, Iwone, caffe, megan8, moremi, satori, Mega, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na carbonarę. Ja kocham wszelkiej maści makarony.
    Przez Was muszę wstać z łóżka i iść po jedzenie. Albo nie, zadzwonię do Pierworodnego, może coś przyniesie starej matce.

ivf-ivf, iwcia77, Mimbla, efcia, ComeToMeBaby, Aasiula, malgos741, satori, Mega, Jastra, Dziobak, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

lekarz powiedzial ze to powiekszenie to moze byc efekt radioterapii ( obrzek) tymczasem musi wynik skonsultowac z dr od radioterapi i porownac z poprzednim. wizyta 16 lutego. tesciowa zajarana :)

Czyli jest nadzieja?

Mam koleżankę. Zyje już chyba dziewięć lat po operacji. A lekarz im powiedział, że raczej na pewno umrze. Tymczasem to lekarz umarł na serce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:12

Mimbla, ComeToMeBaby, iwcia77, Aasiula, malgos741, Berenika, Reni, Magdala, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, Sabina lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

no ja myślałam, że on już ten wynik skonsultował i że będzie już coś wiadomo. o rety... no ale dobrze- niech konsultuje, jest nadzieja. <3

iwcia77 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • efcia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia a ja zawsze carbonare robilam na smietance 30%, z zóltkami, z boczkiem i parmezanem, smakowała mi bardzo, ale chyba kiedyś sie skusze na ta orginalna

masz przepis ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:15

iwcia77, Aasiula, macduska lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efcia wrote:
    Iwcia a ja zawsze carbonare robilam na smietance 30%, z zóltkami, z boczkiem i parmezanem, smakowała mi bardzo, ale chyba kiedyś sie skusze na ta orginalna

masz przepis ?
    na smietanie jest bardzo ciezka :) pod koniec jedzenia sie juz meczysz :)

jutro znajde przepis od szefa kuchni z ktorym pracowalam i wrzuce na przepisy :)

malgos741, efcia, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha efcia... mam twój post o żarciu, odświeżam strone i wskakuje mi:
    masz przepis?

hahaa2.gif

no to idę coś przekąsić, skoro tak o jedzeniu znowu na forumie
    aaaa. pora na estrofem. cóż za wyszukana dieta :P

anna maria, efcia, moremi, satori, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Czyli jest nadzieja?

Mam koleżankę. Zyje już chyba dziewięć lat po operacji. A lekarz im powiedział, że raczej na pewno umrze. Tymczasem to lekarz umarł na serce.
    oby moja tesciowa okazala sie szczesciara jak twoja kolezanka :)

macduska, ComeToMeBaby, Aasiula, Iwone, anna maria, efcia, Mimbla, caffe, moremi, satori, Mega, Jastra, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahaha efcia... mam twój post o żarciu, odświeżam strone i wskakuje mi:
    masz przepis?

hahaa2.gif

no to idę coś przekąsić, skoro tak o jedzeniu znowu na forumie
    aaaa. pora na estrofem. cóż za wyszukana dieta :P
    I znow o jedzeniu tylko żro i żro Hyhyhyhy :)

iwcia77, macduska, anna maria, efcia, satori, Jastra lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....a ku woli scislosci to powinien byc inny ser starty :) pecorino romano :) ( ser owczy )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 22:30

Aasiula, anna maria, efcia, Mimbla, caffe, moremi, satori, Dziobak, BISCA, Bozia3 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebujace wsparcia jestem z wami ,zeby sie wszystko dla wszystkich dobrze skonczylo .

macduska, Aasiula, efcia, iwcia77, satori, Mega, BISCA, Sabina, Bozia3, Berenika lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ....a ku woli scislosci to powinien byc inny ser starty :) pecorino romano :) ( ser owczy )

Iwcia, to już jakiś wyższy lewel kulinarny.

Aasiula, efcia, iwcia77, Dziobak lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz powaznie czy to mozliwe ze zaczyna sie u mnie menopalza ,mam wybuchy goraca ,po chwili mi zimno .Czy powinna zbadac hormony ? czy co ?

efcia lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Teraz powaznie czy to mozliwe ze zaczyna sie u mnie menopalza ,mam wybuchy goraca ,po chwili mi zimno .Czy powinna zbadac hormony ? czy co ?

Możesz zbadać fsh, i estradiol.

Ale meno? Przecież niedawno w ciąży byłaś. Jakoś mi nie pasuje.

anna maria, iwcia77, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13276 13277 13278 13279 13280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ