X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MjuMini wrote:
    Hej, jestem nowa jak widać i mam wrażenie że jestem z innej planety :)
    Czytam Wasze posty i połowy nie rozumiem. Mam 35 lat staramy się o pierwsze dziecko od bardzo dawna. Niestety muszę się wspomóc metodą in Vitro. Od czterech dni robię sobie zastrzyki z Gonapeptylu. Szukałam czegoś o odczuciach po tym i trafiłam tu..... I nie wiem czemu chce mi się strasznie płakać.... Nie wiem czy z radości że są osoby które przechodzą to samo, czy hormony mi wariują, czy po prostu czuje sia strasznie samotna w tym co się dzieję. Nie wiedziałam gdzie pisać na 35+, czy 35+ i pierwsze dziecko czy może na In Vitro
    Bry.
    Siadaj, placz, smiej sie i czekaj cierpliwie ;) Ja mam juz prawie 3letnie blizniaki z IVF - poczete tutaj, na forum i porzadnie odchowane przez tutejsze ciotki. Dopoki mialam jeszcze czas na siedzenie przy kompie ;)

MisiaABC, Reni, Znowu.ta.kryska, gosia7122, MjuMini lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie lecę 4 raz z ivf długim protokołem. Chcesz płakać to płacz.
    Mnie wzrusza nawet żółty ser, a potrafi rozłościć futryna, ktora właśnie napadła moje ramię. Takie tam huśtawki

Znowu.ta.kryska, Simba, MjuMini, Andzia80 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bry.
    Siadaj, placz, smiej sie i czekaj cierpliwie ;) Ja mam juz prawie 3letnie blizniaki z IVF - poczete tutaj, na forum i porzadnie odchowane przez tutejsze ciotki. Dopoki mialam jeszcze czas na siedzenie przy kompie ;)
    Mało tego byłyśmy prawie przy porodzie.

Znowu.ta.kryska, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Madzia02 Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania81 wrote:
    Witajcie! W lipcu skończyłam 36 lat i to mój drugi cykl starań o pierwsze dziecko (pierwszy cykl na OF). Mam 2 mięśniaki i problemy z tarczycą. Nie wiem jak będzie...

Witaj Mania, fajnie że dołączyłaś:) Powodzenia w staraniach.

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaABC wrote:
    Hej, Dziewczyny, a Moremi już urodziła?
    Urodziła i jest znowu w ciąży.
    Wrrrróć. Żarcik taki

gosia7122, MisiaABC, beates, Simba, Luna76 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi gratulacje .
    Reni trzymam kciuki.

moremi lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Urodziła i jest znowu w ciąży.
    Wrrrróć. Żarcik taki

Gratulacje! :-D Sił dużo życzę :-D dla malucha zdrówka :-D

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni,jak po dzisiejszej wizycie?Kciuki!

• beates Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Moremi :) !

moremi lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Nieopatrznie dodałam gotową emotke i niestety skasował się dalszy tekst.
    Nikodem urodził się siłami natury (aż żałuję, że pierwszy poród przez cc) 28 listopada. Podobnie jak to było z Ignacym trzeba było zastosować cewnik Folleya, a ostatecznie skończyło się na przebiciu pęcherza płodowego i dopiero ruszyły skurcze. Cały poród trwał pięć godzin, ale parte 50 minut.
    Synek miał 4150g i 58 cm. Gdybym wiedziała, to pewnie bym się przestraszyła. Lekarze nie daliby mi podejść do porodu sn, ale spodziewaliśmy się jednak dziecka trochę mniejszego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 01:13

gosia7122, MisiaABC, Madzia02 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi ale duzy chlopak,podziwiam kobiety co takie duze dzieci rodza.
    Ja z moimi maluchami po 2 kilo to moge tylko gratulowac sn porodow.Trzymaj sie cieplo i duzo sily ,zdrowia dla malucha.

201408184765.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam ogromna nadzieje ze bede mogla do was dolaczyc.czekam na testowanie to testuje of 3 dni choc wien ze to nie ma sensu ale ja z tych niecierpliwych niestety. Decyzje of kolejnym dziecku podejmowalismy
    przez ost 2 lata pozniej stwierdzilismy ze nasza 2 dzieci nam juz wystarczy ze duza roznica wieku etc. Jednak pol roku pozniej maz stwierdzil ze jednak chce :) w ubieglum cyklu sie nie udalo po wyciagnieciu wkladki testy owu pokazaly 2 kreseczki 16 go listopada ( tydzien possible usunieciu wkladki ) 30 go listopada dostalam @ I wedlug testow owulacje mialam 11 grudnia (sluz tez by mogl na to wskazywac :)) tulilismy sie I czekam na efekty oczywiscie bards niecierpliwie. Obiecalam sobie ze jutro nie zatestuje a dopiero w czwartek. Z objawow. .....nie wiem czy to objawy czy sobie juz wkrecam ale bolalo mine podbrzusze mam take ciagle uczucie ciezkosci w dole I szczypia mine sutki ale nie jest to jakies mega nie do wytrzymania. ....od 2 dni popolewa mine glowa a I'd wczoraj gardlo ale mam corke chora w do u temperature mam ok. Jedynie co to kawa rano mi nie smakowala tj jakas gorzka mi byla w drodze do pracy kupilam inna I tez wyrzucilam. ...sama nie wiem czy juz sobie nie wkrecam. ......a dodam tylko ze jeden kalkulator obliczyl mi teraz @na 25 go a drugi na 28 go :/

• Madzia02 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Witam mam ogromna nadzieje ze bede mogla do was dolaczyc.czekam na testowanie to testuje of 3 dni choc wien ze to nie ma sensu ale ja z tych niecierpliwych niestety. Decyzje of kolejnym dziecku podejmowalismy
    przez ost 2 lata pozniej stwierdzilismy ze nasza 2 dzieci nam juz wystarczy ze duza roznica wieku etc. Jednak pol roku pozniej maz stwierdzil ze jednak chce :) w ubieglum cyklu sie nie udalo po wyciagnieciu wkladki testy owu pokazaly 2 kreseczki 16 go listopada ( tydzien possible usunieciu wkladki ) 30 go listopada dostalam @ I wedlug testow owulacje mialam 11 grudnia (sluz tez by mogl na to wskazywac :)) tulilismy sie I czekam na efekty oczywiscie bards niecierpliwie. Obiecalam sobie ze jutro nie zatestuje a dopiero w czwartek. Z objawow. .....nie wiem czy to objawy czy sobie juz wkrecam ale bolalo mine podbrzusze mam take ciagle uczucie ciezkosci w dole I szczypia mine sutki ale nie jest to jakies mega nie do wytrzymania. ....od 2 dni popolewa mine glowa a I'd wczoraj gardlo ale mam corke chora w do u temperature mam ok. Jedynie co to kawa rano mi nie smakowala tj jakas gorzka mi byla w drodze do pracy kupilam inna I tez wyrzucilam. ...sama nie wiem czy juz sobie nie wkrecam. ......a dodam tylko ze jeden kalkulator obliczyl mi teraz @na 25 go a drugi na 28 go :/

Witaj:) oby u Ciebie to były objawy ciąży, bo u mnie co miesiąc objawy są ale ciąży brak:( ostatnio doszlo jakby ciągnięcie szczypanie w jajnikach i pachwinach, ale oczywiście okres przyszedł punktualnie. Przydało by się wybrać do ginekologa sprawdzić czy się jakiś torbiel nie zrobił albo coś. Obecnie mam 12 dc i według kalendarza 1 dzień płodny chociaż nie zaobserwowałam śluzu płodnego. Zobaczymy może w końcu się uda. A tymczasem przygotowania do świąt pełną parą i na tym się skupiam:)

• Kadża Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te staram się skupić na świętach choć myśl o dzidziusia nie daje mi spokoju i wiem ze to głupie ale czytam wertuje a może to mam a może nie....... dziś delikatnie ale naprawdę leciuchno zbrązowiały wkładkę na brozowo to już fisiuje ze to może implantacja... ale człowiek głupi a tak naprawdę właśnie pije mleko z miodem i czosnkiem nasmarowane wikiem bo chyba to po prostu grypa mnie łapie :( bo głowa boli gardło ...... ehhh ale nadzieja zawsze jest

• Madzia02 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to faktycznie implantacja. Nie wiem bo w pierwszej ciąży tak nie miałam.Pamiętam tylko tyle że cały czas mówiłam że na pewno dostanę okres bo brzuch pobolewał i piersi. Rozumiem Cię doskonale.Ja juz mam 11 cykl starań. Oj chciało by się dostać taką cudowną wiadomość w nowym roku. Pozdrawiam i życzę pozytywnego testu! Jak zrobisz to napisz jaki wynik, ale ja bym na Twoim miejscu poczekała z tym testem do weekendu. Osobiście już nie robię testów chyba że mi się miesiączka spóźni.Dostałam uczulania na jedną kreskę ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    tulilismy sie I czekam na efekty oczywiscie bards niecierpliwie.

Kadża z tulenia to raczej nic nie będzie chytryke.gif

podobno zalecają do tego seks

wszystkie objawy, które opisałaś mam zawsze przed @, więc nie nakręcaj się tylko wygrzej się porządnie, żeby Cię na święta nie rozłożyło.

A powiedz skąd piszesz? Z zagranicy? możesz betę pyknąć tak dla spokoju?

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mieszkam w Pl i bety nie zrobie. Jutro chce testować choć juz blizej jestem myśli ze w tym miesiącu się nie udało a po prostu chora jestem i dlatego te objawy a resztę może sobie uroilam

• Kadża Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam edytować postu -Reni ja to tak chciałam ładnie ująć to tulilismy ;)

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, wiem żartuję tak dla rozluźnienia atmosfery :-)

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Kadża Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lipa 10 dni po owulacji tescior nie pokazał mi żadnej kreski dodatkowej....przykro mi ale jestem tak chora ze chyba nie mam nawet jak się smucić .

‹‹ 13847 13848 13849 13850 13851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ