Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Hej dziewczyny, co tu taka cisza? Nikt sie nie stara, nikt nie jest w ciazy?
    Ja walcze o kp, ale jest kurna ciezko. Maly dostal w 3 dobie zoltaczki i zrobil sie mega ospaly. Musial byc karmiony nutla bo nie chcial ssac, choc przez 3 dni swietnie mu szlo, w 4 juz gorzej a w 5 juz sie nie budzil na karmienie i nie chcial ssac. Obecnie odciagam mu mleko i staram przestawic na kp. Ciezko z tym kp, a chcialabym bardzo. Juz mam wizyty u dwoch cdl za soba, ale on upodobal sibie silikon, tylko przez nakladki cos tam ciagnie, ale generalnie czeka az mleko samo poplynie ;)

coo z tą żółtaczką? jesteście w domu już?
    ja to się cieszę, że zostaliśmy w szpitalu i tam z tym walczyliśmy
    nie wyobrażam sobie dowiedzieć się w domu, że ma jednak żółtaczkę i nie daj boże jechać do szpitala na naświetlanie, tam gdzie chore dzieci
    ja przez słabe KP prawie zagłodziłam dziecko i żółtaczka się rozszalała
    :-( przeszliśmy na mm

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Madzia02 Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2019, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Dziewczyny, urodzilam 14 kwietnia o 6 rano przez cc, malego skrzata o wadze 2715 i podobno 54 cm, choc mi wyglada na jakies 52 cm. Dostal 10/10. Urodzilam w 38 tc z terminu usg i 37 z om. Popelnilam kilka przestepstw w wyniku ktorych przyszlo mi wczesniej rodzic. 1.umylam okna na swieta, 2. Latalam przez caly dzien po miescie, piechota i autobusem, gdzie nikt nie ustapil mi miejsca i 3. poklocilam z mezem o tesciowa. Nie robcie tak jak ja ;)

Kochana serdecznie Ci gratuluję, właśnie dla takiej wiadomości tu zajrzałam. Dużo zdrówka dla Was :*

Misiabella, Reni lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, mamy żółtaczkę fizjologiczną, poziom jeszcze za niski do naswietlen podobno. Ale jest zolty ciagle i to mu nie schodzi. Na Madalinskiego naswietlaja powyzej 15 stu, a my mielismy 20 kwwietnia z miernika prawie 14scie, z krwi lokciowej na wizycie kontrolnej w przyszpitalnej poradni nenatologicznej bylo juz 8, mam nadzieje ze nie wzroslo w tym czasie na nowo. 17stego kwietnia z krwi lokciowej mial 11nObecnie maly sie troche bardziej aktywizuje. Przybral dosyc mocno mimo ze byl karmiony na spiocha.

beates lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz tu nikt nie prasuje i nie robi gołąbków ? 😜

Mega lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabela,a jak starszak zareagował na Malucha?

• beates Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel, Ty nadal w Niderlandach?

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak musimy sie w koncu spotkac 😜
    Mocno do przodu
    Mam juz rok swoje mieszkanie i do pl mnie nie ciagnie
    Czasami tylko na 4,5 dni
    Apropo gołąbków wlasnie je popelniam i prasuje 😂

beates, Mega lubią tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym z checia poprasowala ;) Jest zajebiaszczo ciężko. Nie wiem czy uda sie malego przestawic na piers. W nocy prawie nic nie spalam i glowa mnie masakrycznie bolala. Beats, przez moje pobuytu w szpitalach, starszak troche sie ode mnie odzwyczaił. Jego glownym opiekunem stal sie tata. O mnie w ogole nie jest zazdrosny, ale o tate bylby. Tata zajmuje sie starszakiem i udaje ze nie interesuje sie zbytnio mlodziakiem. A moze nie udaje he he ;) No ale tak sie umowilismy. Dzis starszak wyrecytowal : ja, tata, mama i maly, nie wiem czy chodzilo mu o podkreslenie ze jest nas teraz czworo, czy nas pogrupowal w pary.starszak okazal sie byc twardzielem. Mam wyrzuty sumienia wzgledem niego...

relg3e5e8ajpipsb.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel wrote:
    Tak musimy sie w koncu spotkac 😜
    Mocno do przodu
    Mam juz rok swoje mieszkanie i do pl mnie nie ciagnie
    Czasami tylko na 4,5 dni
    Apropo gołąbków wlasnie je popelniam i prasuje 😂

Rozumiem. Łatwiej się tutaj żyje.
    Choć mnie coraz bardziej ciągnie do Polski. Trochę przykro, że dzieci dziadków, rodziny nie znają.
    Chyba na starość staję się coraz bardziej sentymentalna 🙃
    W jakim mieście jesteś?
    O ile dobrze pamiętam, to było chyba jakieś 40 km ode mnie.

• beates Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, wiem o czym mówisz. Mała długo była w szpitalu. Najpierw karmiona sondą, później butelką. Długo próbowałam ja przystawiać, ale nie wiedziała co z tą piersią zrobić 😋

Ja nadal odciagam mleko laktatorem, ale mleka mam coraz mniej.
    Podziwiam dziewczyny, które odciągają rok , czy nawet 2 . Naprawdę wymaga to dużo czasu, cierpliwością i wytrwałości.

Misiabella lubi tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2019, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej chwili mieszkam na wsi
    Groot Ammers 😁

• beates Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel wrote:
    W tej chwili mieszkam na wsi
    Groot Ammers 😁

Dokładnie 41 km 😄

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dokładnie 41 km 😄

Czyli juz nie mamy wyjścia

beates lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 19 maja 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kisiel wrote:
    Czyli juz nie mamy wyjścia
    Jak będziesz mieć trochę wolnego to daj znać 🙂

• madlena82 Nowa

Wysłany: 2 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam 37 lat, właśnie zaczęliśmy starania o drugie dziecko :)

beates, Misiabella lubią tę wiadomość

Madlena82
  • ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlena82 wrote:
    Hej, mam 37 lat, właśnie zaczęliśmy starania o drugie dziecko :)
    Hej🙂Ja mam 36 lat i też zaczęliśmy starania o drugiego bobasa!

beates, Misiabella lubią tę wiadomość

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t
  • ewaaemi Nowa

Wysłany: 21 czerwca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem na ovu nowa i jeszcze nie wszystko wiem i ogarniam tutaj ...
    Staramy się o 2 dziecko mamy już córkę 7 latka prawie :) 1,5 msc temu poroniłam w 6tc 😭😔

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella jak tam?

Odnalazlaś się? Jak maluch?

Misiabella lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żyję, ale co to za życie ;) Szkoda że z tym macierzyństwem jest tak, ze jak juz czlowiek ogarnie lub mysli, że ogarnął jedną rzecz, dochodzą kolejne i poprzeczka zamiast obniżać ciągle jest na tym samym poziomie lub ulega nawet podwyższeniu. Nadal odciągam mleko, ale przychojrakowalam i z 20 min odciagania zeszlam prawie do 10ciu, bedac dumna, ze w tak krotkim czasie pozyskuje 180 ml. I sie obudzilam z tego snu jak ilosc spadla mi do 100tu ;) Mały troche je z piersi, a raz zdazylo sie ze tyle zjadl, ze juz nie chcial dokarmiania z butelki. Teraz czekaja nas szczepienia w tym tygodniu i pobieranie krwi. Mały ciągle jest żółty. Ma tez podwyzszone ggtp, taki wskaźnik wątrobowy, ale byłam u lekarki tutułujacej sie mianem profesora, ktora jest gastroenterologiem, hematologiem i pediatra w 1 i ona twierdzi, ze nie jest to żółtaczka patologiczna, choc wymagajaca obserwacji. Maly coraz bardziej dokazuje i nie wiem co to bedzie, jak w lipcu starszak bedzie siedzial w domu, bo przedszkole nieczynne i trzeba bedzie mu nagotowac i nakarmic, bo zbuntowal sie i nie chce sam jesc. No i bedzie problem by ich wyprowadzic na dwor, bo jak maly spi to ja gotuje, karmie starszego. Chcialam kogos wynajac na 4 godziny do pomocy, ale nie wezme nikogo tak sobie z internetu, bo balabym sie puscic syna na dwor z osoba ktora nie jest mi polecona i nie wiem kim jest i na razie rozpuscilam wici wsrod znajomych i rodziny czy kogos nie znaja, ale na razie cisza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 03:32

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz klade sie spać po odciąganiu mleka, robie to z ostrożnością dzikiego kota, bo maly sie wierci w dostawce i kreci, oby nasze spojrzenia sie nie skrzyzowaly ;) bo bym przepadla i moje 1,5 godziny od karmienia do karmienia rowniez ;) daj spac dzieciu...

Mega lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 13907 13908 13909 13910 13911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ