X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie w ogole nie znam, ale jak dzisiaj pojdziesz to moze podpytasz? hm? ja tez sie spytam mojej w czwartek, ale moze Twoja jest madrzejsza;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 11:53

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    znowu pada... :/

Jesli mam byc szczera, to tez cos powiem: po raz pierwszy odkad prowadze wykresy czyli od stycznia, system nie zaznaczyl mi owulacji... Dziwnie sie z tym czuje, niefajnie. Tak, wiem ze w roku moga byc 1 lub 2 cykle bezowulacyjne ale mimo tego jakos tak mi dziwnie. Tym bardziej, ze kiedy robilam testy owulacyjne te 2-u hormonowe wykazywaly zgodnie z -moim zdaniem- prawda ze jestemw fazie 2 wysoko plodnych dni, a po tym na 3 dzien nastepuje pik. Niestety na 3 dzien nie zrobilam testu bo mi zabraklo, a byl to 14 dc, i wydawalo mi sie ze wtedy mam owulacje, mimo ze popoludniu pojawil sie juz kremowy sluz, no ale tak sie podobno zdarza. Nastapil tez skok ale potem juz temp.spadla. Wydaje mi sie ze jakas marna owulacja mogla byc w tym 14 dniu, sama juz nie wiem. Moze wyznaczyc ja recznie, tak dla podniesienia nastroju? ;)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, i nie nakracem sie na ciaze, bo wiem ze w tym cyklu i tak nic z tego, tylko zastanawia mnie jednak teoretyczny brak owulacji na wykresie i byc moze w ogole. Szkoda, ze tego jednego testu mi zabraklo. Zawsze po 2 dniach wysoko plodnych, na 3-ci dzien pokazywal pik.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Andzia nie doczytałam - Ty napisałaś, że po owulacji , a tego już nie wiem

Dziękuję Angela ,idę w czwartek do ginki to się dopytam.

Jak się czujesz?

bliska77, angela lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Alis Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burszytnku, ja bym się tak nie sugerowała ovu. Jesli miałaś śluz i testy pokazywały ovu, przyjęłabym, że była.
    Ja miałam jeden cykl bezowulacyjny w czerwcu, ale wtedy temeratura skakała mi jak zęby rekina i wszystko wskazywało na to, że owu nie było.

Bursztyn, Andzia33, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tak, ale przeciez mowi sie ze test owulacyjny tylko wskazuje ze owulacja moze sie odbyc, a nie garantuje ze sie odbyla, bo test pokazuje tylko stezenie hormonu LH, a nie wiadomo czy peknie pecherzyk.
    ...ale jesli Bursztynku poprawi Ci to nastroj to zaznacz sobie owulacje recznie;-) ja tez nie raz dla poprawienia humoru zmieniam tempki;-)! zeby ladnie wygladalo:-)
    Alis wrote:
    Burszytnku, ja bym się tak nie sugerowała ovu. Jesli miałaś śluz i testy pokazywały ovu, przyjęłabym, że była.
    Ja miałam jeden cykl bezowulacyjny w czerwcu, ale wtedy temeratura skakała mi jak zęby rekina i wszystko wskazywało na to, że owu nie było.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry w bardzo słonaczny wtorek.

Caffe spróbuj troszkę zwolnic i więcej odpoczywac.Musi byc dobrze!

Olena jak się czujesz?

Reni walcz,ja uparłabym się przy cenie pierwszej ,a jak sie pomyliła to niech dopłaca.

Lucky czekam na twoje bliżniaki!

Viola czworaczki też super!

Ineska co u Ciebie?
    Pozdrawiam wszystkie!

bliska77, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Niby tak, ale przeciez mowi sie ze test owulacyjny tylko wskazuje ze owulacja moze sie odbyc, a nie garantuje ze sie odbyla, bo test pokazuje tylko stezenie hormonu LH, a nie wiadomo czy peknie pecherzyk.
    ...ale jesli Bursztynku poprawi Ci to nastroj to zaznacz sobie owulacje recznie;-) ja tez nie raz dla poprawienia humoru zmieniam tempki;-)! zeby ladnie wygladalo:-)
    hahahaha, a myslalam, ze jestem jedyna z takim kombinowaniem :)
    Dziwie sie, bo u mnie skok jednak byl tylko potem wszytsko z hukiem padlo....

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

Wy oszustki wstrętne! A potem oglądam wasze wykresy i się dołuję, że mój taki brzydki :D

A jeśli dziś dzień szczerości to Wam powiem, że zazdroszczę wszystkim staraczkom, które już mają jedno dziecko i starają się o kolejne. Para z jednym dzieckiem to już rodzina. A para bez dziecka to tylko para.

Bursztyn, Andzia33, Mango, malgos741, sjoanka lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w domu, bo plamienia się nasiliły i w pewnym momencie była w tym wszystkim krew. Zapytałam gina czy to może być od usg, to powiedział, że wątpi. Kazał mi leżeć plackiem, mogę jedynie wychodzić do łazienki i mam brać podwójną dawkę no-spy. Wróciłam więc do domu i leżę :(

Jak będzie gorzej to mam przyjechać do niego.

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, malgos741, promyk lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, a ja ci powiem, ze para ktora nie ma dzieci i jest ze soba wiele lat to wg mnie ludzie ktorzy sie naprawde i szczerze kochaja...bo niestety wiele malzenstw ktore maja dzieci jest ze soba tylko dla tych dzieci, o!:-)
    A co do mojego wykresu to nie oszukuje tak ze wystawiam go po podrasowaniu, tylko tak dla siebie sobie kombinuje;-)
    Alis wrote:
    Wy oszustki wstrętne! A potem oglądam wasze wykresy i się dołuję, że mój taki brzydki :D

A jeśli dziś dzień szczerości to Wam powiem, że zazdroszczę wszystkim staraczkom, które już mają jedno dziecko i starają się o kolejne. Para z jednym dzieckiem to już rodzina. A para bez dziecka to tylko para.

Alis, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Tempki jeszcze nigdy nie "podrasowalam", ale dzis mnie kusilo :)
    Aco do par, to para bez dziecko to wcale nie "tylko" para, ale taka sama para jak kazda inna, zupelnie nie umniejsza jej to w zadnym wypadku.

Andzia33, Alis, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, lez i staraj sie nie denerwowac. Caly czas jestem z Toba myslami i przesylam morze pozytywnej energii <3

Andzia33, bliska77, caffe, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ile masz lat?

Dobrze ze jestes w domu, rozsądna dziewczynka. Dobrze bys pogadala z Matyldą bo ona miala tak na początku ciaży i to trwalo kilka tygodni .

Andzia33, caffe, szczęśliwa 2, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe jestem z Tobą myślami cały czas.Musi byc dobrze!

caffe, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, leż i nie denerwuj się, wiem, ze łatwo się mówi ale postaraj sie cholera, wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą, bądź dobrej myśli

caffe, Andzia33, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nik Matylda36.

caffe, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35 skończone i staramy się od trochę ponad pół roku o pierwsze.

Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Dobrze ze jestes w domu, rozsądna dziewczynka. Dobrze bys pogadala z Matyldą bo ona miala tak na początku ciaży i to trwalo kilka tygodni .

Gdzieś czytałam jej wypowiedzi. Nie wiem czy ona gdzies teraz pisze. Może się odezwie.

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to coś dało to bym cały zapas no-spy z apteki połknęla, a ja co? Mogę tylko leżeć. Straszna jest taka bezsilność i czekanie na... wielką niewiadomą.

Andzia33, bliska77, szczęśliwa 2, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ