X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    cholera co za chore podejście, od 16go dnia a jak owulka ma być np 19-20dc? co wtedy, jej jakie schematyczne podejście

aga posłuchałam jej a dopiero co patrzyłam na maje wcześniejsze wykresy i tam owu była miedzy 18 a 21dc :(

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stwierdzam ze jestem głupia ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Samirka, nie jesteś głupia, po prostu zaufałaś lekarzowi, i tak powinno być a lekarz powinien mieć bardzo indywidualne podejście do każdej pacjentki

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to wypowiedz z innego forum znalazłam cyt:dziś rozmawiałam z ginekologiem ... i mi powiedział: luteina NIE hamuje
    owulacji!!!!! wcześniej czytałam na forach, że hamuję !!!!

i kolejna wypowiedz tej samej laski :taaaa
    ja ufam mojemu lekarzowi, a nie lekarzowi z netu...
    poza tym ... progesteron nie może zahamowaĆ OWULACJI, MOJA LEKARKA MNIE
    WYŚMIAŁA I KAZAŁA NIE CZYTAĆ INFORMACJI Z INTERNETU ;-]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 15:18

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie jestes glupia, tylko robilas to co lekarz mowil. Ponawiam pytaniez mojego postu powyzej

bliska77, samira, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahhh dobra ,mykam z mamcia do Auchana ,będę później...

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a to wypowiedz z innego forum znalazłam cyt:dziś rozmawiałam z ginekologiem ... i mi powiedział: luteina NIE hamuje
    owulacji!!!!! wcześniej czytałam na forach, że hamuję !!!!

i kolejna wypowiedz tej samej laski :taaaa
    ja ufam mojemu lekarzowi, a nie lekarzowi z netu...
    poza tym ... progesteron nie może zahamowaĆ OWULACJI, MOJA LEKARKA MNIE
    WYŚMIAŁA I KAZAŁA NIE CZYTAĆ INFORMACJI Z INTERNETU ;-]

To ciekawe, zapytam jutro moją gin o to. Cokolwiek pokazują te sprzęty usg to nie są tak w 100% dokładne więc nie zaprzestawaj bzykoserc:)

inessa lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no chyba tak ;-) ale tak powaznie mówiąc to cierpliwie czekam do soboty, dziś moze zrobie jeszcze betę, bo naprawdę jakoś nie mogę w to uwierzyć, jeszcze teraz cycki nieznacznie mi zmiękły prawie tak jak przed okresem, po prostu mam lekkie obawy, ze cos jest nie tak, w sobotę będzie początek 8go tygodnia, jesli będzie wszystko ok, to serduszko powinno bić jak dzwon
    Aga, rozumiem co czujesz. Kiedy udało nam się w końcu z młodszą to latałam co chwila do lekarza sprawdzić czy wszystko jest ok,sama się dziwię że nie zbzikowałam od tego i mąż ze mną wytrzymał.Jestem pełna dobrych myśli że z Twoim maleństwem jest wszystko dobrze.

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Co o tym sądzicie? Od 2 lat staramy się o dzidzię.Przed wczoraj miałam jednodniowy spadek tempki -wczoraj podskoczyła.Rano zakuło mnie kilka razy z prawej strony podbrzusze i dostałam małego jasnoróżowego plamienia,zmieniłam wkładkę i cały dzień było już czyściutko.Dziś od rana bardzo bolało mnie całe podbrzusze wraz z jajnikami i na południe znów pojawiło sie różowe plamienie.Dodam że @ ma być 1.grudnia

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Myszonek, takiego pana z poradnictwa spuscilabym po brzytwie, po prostu. Zapytaj go czy wszystko dobrze z prostata ;)

dobre,
    aby zakończyć temat teściów z mojej strony, to tata jest super natomiast teściowa lubi wszystko kontrolować (co zresztą zauważają jej synowie). Ogólnie nie jest najgorzej i poza kilkoma wybrykami to nie mam na co narzekać ;) nawet bym nie śmiała :) chyba, że o czymś nie wiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 15:47

inessa, Bursztyn, Simba, Kate 75, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleńka03 wrote:
    Cześć dziewczyny.Co o tym sądzicie? Od 2 lat staramy się o dzidzię.Przed wczoraj miałam jednodniowy spadek tempki -wczoraj podskoczyła.Rano zakuło mnie kilka razy z prawej strony podbrzusze i dostałam małego jasnoróżowego plamienia,zmieniłam wkładkę i cały dzień było już czyściutko.Dziś od rana bardzo bolało mnie całe podbrzusze wraz z jajnikami i na południe znów pojawiło sie różowe plamienie.Dodam że @ ma być 1.grudnia
    Ekspertem nie jestem ale to wygląda jak implantacja zarodka

inessa, maleńka03 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleńka poczekaj do @ i nie nakręcaj się

Myszonek, inessa, Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo może potrwać takie plamienie? Trochę się denerwuje bo szyjka tez zrobiła sie miękka - taka jakby spuchnięta , nigdy taka nie była . Jak myślicie? Jeśli to rzeczywiście zagnieżdżenie to kiedy moge zrobić test?

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli zagnieżdżenie to w dniu @ a najlepiej 18dpo ale pewnie tyle nie wytrzymasz ;-)

inessa, maleńka03, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według owu masz 8 dpo więc poczekaj może do soboty?

inessa, maleńka03, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź . Kochane jesteście. Postaram się dotrwać do soboty chociaż będzie ciężko. <3

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie :-)

inessa, maleńka03, Myszonek, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1460687oh8hbjtcl0.gif czas do domu do zoba wieczorkiem

polarmiś, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleńka03 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź . Kochane jesteście. Postaram się dotrwać do soboty chociaż będzie ciężko. <3

8 dpo tak na prawdę to nie jesteś pewna kiedy była owulacja, bo może to już 9 lub 10 dzień po, takie plamienia często występują przy implantacji, "mała" wtedy bardzo rozpulchniona, często towarzyszy temu kremowy, obfity śluz. Ale to również może być plamienie przed okresem, są tu dziewczyny które je maja kilka dni przed.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    1460687oh8hbjtcl0.gif czas do domu do zoba wieczorkiem
    łóżko kupione?

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ