X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    4 cm torbiel i pęcherzyk 23 mm to różnica spora. Nie martw się, pęcherzyk jest więc za chwilę owulacja.
    dokładnie
    Samirka, na nic nie patrz, tylko sie bzykajcie ile wlezie ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    4 cm torbiel i pęcherzyk 23 mm to różnica spora. Nie martw się, pęcherzyk jest więc za chwilę owulacja.
    tak ale miśku test owu pozytywny był w zeszłą środę o 17:00 a ja już cholera jasna zaczęłam od soboty brać luteinę dopoch. jak coś to mi owulke zablokuje ,jakby tak jak mówisz miała dopiero być ,wyć się chce :(

i endo mniejsze bo 7mm a wtedy było 11mm !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 14:52

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to jest pan much zwany Zenkiem
    Zenek jest uroczy i wyglada na to ze ma wysrane na wszystko- ze tak nieelegancko sie wyraze :) zblizam sie powoli i ja do tego stanu, a kiedy juz go osiagne to bedzie chyba Zen (ek) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 14:48

nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, Simba, Myszonek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej, żeby wszedł cały hanghead.gif
    agafbh wrote:
    dokładnie
    Samirka, na nic nie patrz, tylko sie bzykajcie ile wlezie ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Niuta lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    najlepiej, żeby wszedł cały hanghead.gif
    oj tak, no chociaż to też zależy jaki......

Bursztyn, nick nieaktualny, Myszonek, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to
    dlatego jesteśmy z Zenkiem ze sobą bardzo związani ;-)
    Bursztyn wrote:
    Zenek jest uroczy i wyglada na to ze ma wysrane na wszystko- ze tak nieelegancko sie wyraze :) zblizam sie powoli i ja do tego stanu, a kiedy juz go osiagne to bedzie chyba Zen (ek) :D

nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    tak ale miśku test owu pozytywny był w zeszłą środę o 17:00 a ja już cholera jasna zaczęłam od soboty brać luteinę dopoch. jak coś to mi owulke zablokuje ,jakby tak jak mówisz miała dopiero być ,wyć się chce :(
    No tak luteina może zablokować owulację, jeśli bierzesz dupka i to jedną tabletkę dziennie, to ona Ci nie zablokuje owulacji.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera Samira a lutkę kazał Ci lekarz brać?

czy jest szansa, że jak się przestanie to jeszcze może być owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 14:51

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to
    I nie zmieniaj tego, żyrafa też była ekstra ale Zenek wymiata. Burszty go świetnie wyczuła :-)

Reni, Bursztyn, nick nieaktualny, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak czytam, że prawie każda z Was co miesiąc faszeruje się tymi lutkami, dupkami
    można tak? czy to nie zaszkodzi tak na dłuższą metę? tym bardziej jak owu nie było?

nick nieaktualny, Myszonek lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to
    wcale sie nie dziwie ;)

Reni, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś bez sensu z tą luteiną tak wcześnie i to przy monitorowanym cyklu, zazwyczaj podawany jest już PO POTWIERDZONEJ owulacji

Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie o to mi chodziło..
    agafbh wrote:
    jakoś bez sensu z tą luteiną tak wcześnie i to przy monitorowanym cyklu, zazwyczaj podawany jest już PO POTWIERDZONEJ owulacji

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    odpowiedzialas na pytanie ktore wlasnie mialam zadac :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, to moze narazie wstrzymaj sie z luteina?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mi kazała kutwa jedna od 16dc brać ,jestem wściekła ze nie poczekałam do dzisiaj ,jakbym była w lesie to bym darła ryja na cały głos żeby się wyciszyć ,czuje się jakbym miała wybuchnąć ...

nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, gosia7122, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    bo mi kazała kutwa jedna od 16dc brać ,jestem wściekła ze nie poczekałam do dzisiaj ,jakbym była w lesie to bym darła ryja na cały głos żeby się wyciszyć ,czuje się jakbym miała wybuchnąć ...
    cholera co za chore podejście, od 16go dnia a jak owulka ma być np 19-20dc? co wtedy, jej jakie schematyczne podejście

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to endo wcześniej 11 teraz 7 i czy to już nie jest za małe a pęcherzyk za duży ?? czy można przerwać lutkę ??

Myszonek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Samirko, rozumiem Cie. Ja rozdaralbym ryja jesli tylko mialoby mi to pomoc-nawet w domu, nie tlum tego. Mam nadzieje, ze jednak nie zahamowalo to owulki, a na nastepny raz bedziesz juz wiedziala co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 15:03

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, Ty pisalas chyba ze mozesz zadzwonic do Twojego gin- fajny gosc- tak wynikalo z tego co o nim mowilas- wiec zadzwon i zapytaj go moze co o tym sadzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 15:06

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ