Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest 10 dpo , faze lutealną mam zawsze 14 dni, @ ma być 1.12

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednodniowy spadek był 8 dpo a od dwóch dni wyższa juz jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    1460687oh8hbjtcl0.gif czas do domu do zoba wieczorkiem

Ja myślę, że dzisiaj raczej będzie to:

72808hrauishp4k.gif

Bursztyn, Myszonek, nick nieaktualny, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maleńka03 wrote:
    Dziś jest 10 dpo , faze lutealną mam zawsze 14 dni, @ ma być 1.12

Napisałam swój komentarz pod wykresem.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz moja kolej ze sprawozdaniem...
    Spędziłam pół dnia w szpitalu - bo mieli mi wyciągać dziś szwy - po kilku godzinach czekania okazało się, że wreszcie mnie przyjęli - ale szwy są rozpuszczalne, więc zupełnie niepotrzebnie przychodziłam....skierowała mnie na dziś niekompetentna piguła po zabiegu...szkoda słów

Potem byłam u mojej ginki. Bzykoserca w cyklu z laparo nie zaszkodzą, ale w moim przypadku najprawdopodobniej nie pomogą :). W 14 dc mam wszystko pochrzanione w środku - po laparo, narkozie i stresie podobno to norma. A więc mam płyn w zatoce, ale to po zabiegu. Mam endo 1,95 cm - czad...takiego jeszcze nie miałam - i mam pęcherzyk w prawym mały 1,05 cm i pozostałe drobne. Na oko ginki ten jeden jest za mały na ten dzień cyklu - więc raczej cykl bezowualcyjny. Mówiła mi, że często jest tak, że laparoskopem się dotyka niechcący pęcherzyków podczas zabiegu - a one wtedy już nie chcą rosnąć lub pękają dotknięte - takie france wrażliwe - mają charakter...;) Cudem by była późna mocno owulacja z tym pęcherzykiem z prawego - ale dla pewności wszelkiej zakazała mi w tym cyklu brać już dupka - żeby tej ewentualnej nieprawdopodobnej owulacji jednak nie zahamować... (w odniesieniu do ginki Samiry - widzę, że zupełnie inna polityka). No i mam spokojnie czekać na @ - co w cyklu z laparo może być juz za tydzień - bezowulacyjnie przyśpieszone i z powodu bardzo dużego endo) lub mocno opóźniona z powodu późnej owulki- ale to w granicach cudu......
    A. ma powtórzyć badania i ona proponuje myśleć od kolejnego o inseminacji.....muszę się z tym przespać :)

nick nieaktualny, ania.g, nick nieaktualny, Simba, Kate 75, nick nieaktualny, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - wiem, ze u Ciebie będzie wszystko dobrze - ale rozumiem też nerwy...ja pewnie poleciałabym na betę lub do innego gina dla spokoju...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAMIRA- ja zawsze miałam zleconą luteiną od 16dc a cykle miała co 32-35 dni, czyli owulka po 16 dc na bank. I przez luteinę zdecydowanie kolejny cykl był krótszy, ale u mnie luteina zakłóciła owulkę- miałam ja brać od 12dc, bo miałam mieć laparoskopie w 18dc i lekarz chciał,żeby to było w cyklu nieowulacyjnym- po nakłuwali mi wtedy jajniki.
    Więc u mnie luteina na pewno i podnosi temperaturę i zakłóca owulkę.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Jestem juz w domu we Wloszech ale masa roboty czeka wiec nie mam za duzo czasu na komputer.

Bylam u ginekologa-endokrynologa ktory pracuje w szpitalu w Poradni leczenia nieplodnosci w Kielcach.
    Mam kontrolować cholesterol. Jeść nie jodowaną sól. Iść na diete i schudnąć. Kontrolować tarczyce.
    Wyleczyć nadżerke bo może utrudniać zajście w ciąże.
    Dał mi Fluomizin - antybiotyk bo stwierdził jakieś zapalenie.
    No i dał mi witaminki dla męża choć stwierdził że wyniki są dobre.
    Moglibyśmy podejść do inseminacji - tak powiedział.
    W sumie to spodziewałam się chyba za dużo - myślałam że da lek albo zleci badania lub zabieg i powie - po tym pani zajdzie w ciąże.
    Zadowolona jestem jednak mimo wszystko bo zbadał mnie dokładnie, dużo sobie zapisał, oglądał wszystkie badania jakie mu dałam nawet po włosku.

A i bolała mnie głowa no i ginekolog zbadał mi ciśnienie - 150 na cośtam - wysokie!

A po tej wizycie zrobilam nowe badanie na cholesterol bo stare miałam sprzed 2 lat.
    I nie dość że się wystałam długo w kolejce to jeszcze babka mi się w wierzch doni wkłuwała. Bo jak zwykle nie mogla znalezc zyly. Szkoda ze nie bylo tej pielegniarki dla ktorej tydzien wczesniej nie bylo problemu i krew pobrala normalnie.
    Okazało się że cholesterol dobry lekko się poprawił - zły jest jeszcze wyżej ale za to trójglicerydy są prawie w normie a były 3 razy za wysokie!

Sprawdzilam sobie tez poziom AMH - 1,4! Szkoda ze wynik mam dopiero teraz a nie jak bylam u ginekologa.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, malajka, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No to teraz moja kolej ze sprawozdaniem...
    Spędziłam pół dnia w szpitalu - bo mieli mi wyciągać dziś szwy - po kilku godzinach czekania okazało się, że wreszcie mnie przyjęli - ale szwy są rozpuszczalne, więc zupełnie niepotrzebnie przychodziłam....skierowała mnie na dziś niekompetentna piguła po zabiegu...szkoda słów

Potem byłam u mojej ginki. Bzykoserca w cyklu z laparo nie zaszkodzą, ale w moim przypadku najprawdopodobniej nie pomogą :). W 14 dc mam wszystko pochrzanione w środku - po laparo, narkozie i stresie podobno to norma. A więc mam płyn w zatoce, ale to po zabiegu. Mam endo 1,95 cm - czad...takiego jeszcze nie miałam - i mam pęcherzyk w prawym mały 1,05 cm i pozostałe drobne. Na oko ginki ten jeden jest za mały na ten dzień cyklu - więc raczej cykl bezowualcyjny. Mówiła mi, że często jest tak, że laparoskopem się dotyka niechcący pęcherzyków podczas zabiegu - a one wtedy już nie chcą rosnąć lub pękają dotknięte - takie france wrażliwe - mają charakter...;) Cudem by była późna mocno owulacja z tym pęcherzykiem z prawego - ale dla pewności wszelkiej zakazała mi w tym cyklu brać już dupka - żeby tej ewentualnej nieprawdopodobnej owulacji jednak nie zahamować... (w odniesieniu do ginki Samiry - widzę, że zupełnie inna polityka). No i mam spokojnie czekać na @ - co w cyklu z laparo może być juz za tydzień - bezowulacyjnie przyśpieszone i z powodu bardzo dużego endo) lub mocno opóźniona z powodu późnej owulki- ale to w granicach cudu......
    A. ma powtórzyć badania i ona proponuje myśleć od kolejnego o inseminacji.....muszę się z tym przespać :)

oj tam, wszystko może się zdarzyć cuda też:)

nick nieaktualny, Myszonek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, rzeczywiscie wkurzajaca strata czasu. Ten cykl niewiadomo jaki bedzie, ale moze sprobujesz w grudniowym naturalnie, a jesli nic z tego nie wyjdzie to od nowego roku-nowe metody :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, rzeczywiscie wkurzajaca strata czasu. Ten cykl niewiadomo jaki bedzie, ale moze sprobujesz w grudniowym naturalnie, a jesli nic z tego nie wyjdzie to od nowego roku-nowe metody :)

Jak to się mówi w szkole ;) metody aktywizujące ;)

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjoanka - amh b. Dobre, masz zapas jajeczek na kolejne kilka lat. Jak wypadlo badanie :fsh i estradiol i lh?
    Jak zbic trojglicerydy bo tez mam ich za duzo choc tluszczow zwierzecych nie lubie i nie jem. - oprocz tych w serach zoltych.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Jak to się mówi w szkole ;) metody aktywizujące ;)
    dobra dobra Myszonku, cos Ci napisalam pod Twoim wykresem ;) nieladnie nieladnie :P ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - a Ty nie możesz na tą DOminikanę polecieć do koguta? ;)

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dobra dobra Myszonku, cos Ci napisalam pod Twoim wykresem ;) nieladnie nieladnie :P ;)

Już się poprawiłam i odpisałam - pod moim wykresem :P

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku - a Ty nie możesz na tą DOminikanę polecieć do koguta? ;)
    no nie bardzo, musze tu byc bo robie kurs psychoterapii, a poza tym on bedzie na jakims brudnym tankowcu, trzeba miec pozwolenia i inne, wiec niemozliwe do wykonania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 18:26

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to przecież nie będę się chwalić, że kupiłam zestaw testów w aptece internetowej (w ogromnej zniżce) i pewnie dlatego były takie tanie, bo wszystkie pokazują - ;)

nick nieaktualny, Mango, Simba lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Już się poprawiłam i odpisałam - pod moim wykresem :P
    ale mi chodzilo o to, ze TUTAJ na forum nam nie powiedzialas ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    A poza tym to przecież nie będę się chwalić, że kupiłam zestaw testów w aptece internetowej (w ogromnej zniżce) i pewnie dlatego były takie tanie, bo wszystkie pokazują - ;)
    wrecz przeciwnie, wlasnie trzeba sie chwalic i mowic co pokazuja, te zepsute tez ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

http://www.pudelek.pl/artykul/61269/40letnia_heidi_klum_jest_w_ciazy/
    5 dziecko w wieku 40 lat nieźle

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ