35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytakie coś znalazłam o lutce i mam mieszane uczucia co do tego ze hamuje owulację
wyrwane najważniejsze zdania
Dzialanie luteina
"Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego jajnika. W warunkach fizjologicznych progesteron jest wytwarzany w zluteinizowanych komórkach ziarnistych ciałka żółtego jajnika,
Najważniejsze efekty oddziaływania progesteronu na narząd rodny to:umożliwienie owulacji przez aktywację proteolizy ściany pęcherzyka Graafa;
sekrecyjna przemiana endometrium umożliwiająca implantację zapłodnionego jaja;
i to : Wskazania
Zaburzenia miesiączkowania spowodowane niedoborem endogennego progesteronu. Wtórny brak miesiączki. Zespół napięcia przedmiesiączkowego. Czynnościowe krwawienia z dróg rodnych.Niewydolność ciałka żółtego. Cykle bezowulacyjne.
Wspomagająco w leczeniu bezpłodności, np. w zapłodnieniu in vitro i innych technikach wspomaganego rozrodu. Poronienia nawykowe i zagrażające z powodu niedoboru endogennego progesteronu. Zapobieganie rozrostom endometrium u kobiet przyjmujących estrogeny (np. w hormonalnej terapii zastępczej).
i z tego co pisze to luteina jest tak samo syntetyczna jak dphaston !!!
bo jest produkowany syntetycznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 19:32
inessa, Iwone, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny,
Dzisiaj u ginkow fotele gorace! Samira pecherzyki masz okazale moze dzisaj pekna, pomoz im troche -spacer, brzuszki, nozyce-u mnie sie sprawdza
Ja tez dzis bylam na monitoringu, pecherzyk jest 1.7, nie wiem czy jest ich wiecej, po clo mialam ze 4 ale co z tego jak jak nic sie nie wyklulo... Podczas monitoringu pobieraja krew (czasami codziennie) i pozniej dzwonia do wieczora czy cos tam sie ruszylo i czy mamy dzialac, na ogol nie czekam na ich pozwolenie i dzialam co 2, 3 dni.
Powiedzial ze owu juz blisko i mam wrocic jutro. I wlasnie tego nie cierpie bo znow beda pushing na hcg, mowie ze owu mam sama od siebie i wole zaczekac a oni swoje wyklady. Sama nie wiem czy dobrze robie ale mialam kilka razy ten zastrzyk i tylko zle sie po nim czulam.
Napiszcie czy bierzecie ten zastrzyk.
W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!!ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
Mimo wszystko nie biore tego do siebie, jak juz kiedys pisalam oni tylko sa szczesliwi jak pacjent decyduje sie na IVF.
Milego dzionka albo wieczorku
Iwone, samira, inessa, bliska77, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:wow! czyli jednak nie ma rzeczy niemozliwych
Iwone, mam nadzieje, ze ten dziwny cykl skonczy Ci sie szybko i zaczniesz kolejny- szczesliwy
Na pewno już nie będzie cykli obserwacyjnych tylko po @ bierzemy się ostro "do roboty"
W grudniu mój m pójdzie na L4 i będzie częściej pod ręką, więc nie będzie problemusamira, Myszonek, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Właśnie wróciłam od lekarza. Zobaczę może już na stałe u niego zostanę.
A wiec zrobił mi USG dopochwowe i ciąży nie widział, innych zmian typu mięśniaki też nie było. Pobrał mi wymaz i przepisał luteinę.
Prawdopodobnie miałam cykl bezowulacyjny.
Czyli pozytywnie, oprócz tego cyklu, lutka @ wywoła, a potem już tylko
Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Dzięki Bursztynku, ja też mam taką nadzieję
Na pewno już nie będzie cykli obserwacyjnych tylko po @ bierzemy się ostro "do roboty"
W grudniu mój m pójdzie na L4 i będzie częściej pod ręką, więc nie będzie problemuIwone, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalajka wrote:Witam Dziewczyny,
Dzisiaj u ginkow fotele gorace! Samira pecherzyki masz okazale moze dzisaj pekna, pomoz im troche -spacer, brzuszki, nozyce-u mnie sie sprawdza
Ja tez dzis bylam na monitoringu, pecherzyk jest 1.7, nie wiem czy jest ich wiecej, po clo mialam ze 4 ale co z tego jak jak nic sie nie wyklulo... Podczas monitoringu pobieraja krew (czasami codziennie) i pozniej dzwonia do wieczora czy cos tam sie ruszylo i czy mamy dzialac, na ogol nie czekam na ich pozwolenie i dzialam co 2, 3 dni.
Powiedzial ze owu juz blisko i mam wrocic jutro. I wlasnie tego nie cierpie bo znow beda pushing na hcg, mowie ze owu mam sama od siebie i wole zaczekac a oni swoje wyklady. Sama nie wiem czy dobrze robie ale mialam kilka razy ten zastrzyk i tylko zle sie po nim czulam.
Napiszcie czy bierzecie ten zastrzyk.
W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!!ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
Mimo wszystko nie biore tego do siebie, jak juz kiedys pisalam oni tylko sa szczesliwi jak pacjent decyduje sie na IVF.
Milego dzionka albo wieczorku
malajka przeczytaj moje posty dokładnie ,raczej chyba nie ma na co liczyć każdy widzi co innego i jeszcze lutke głupia wzięłam od soboty zamiast czekać ehhhinessa lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Właśnie wróciłam od lekarza. Zobaczę może już na stałe u niego zostanę.
A wiec zrobił mi USG dopochwowe i ciąży nie widział, innych zmian typu mięśniaki też nie było. Pobrał mi wymaz i przepisał luteinę.
Prawdopodobnie miałam cykl bezowulacyjny.
inessa, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za dobre słowo, mam wynik i sama nie wiem co myśleć, beta niby ok 20640 mlU/ml wskazująca na 6-7 tydzień ale jeśli liczyć przyrost razy dwa każdego dnia to powinien byc ok 56230.....
inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:malajka przeczytaj moje posty dokładnie ,raczej chyba nie ma na co liczyć każdy widzi co innego i jeszcze lutke głupia wzięłam od soboty zamiast czekać ehhh
Co do lutki to nie mam pojecia u mnie tego nie daja. Moge tylko wspomagac sie naturalnie tzn. pelne mleko (najlepiej kozie) przed owulka a potem sirulina albo cynamon- na mnie to dziala. A jak wiem ze owu bedzie tuz tuz to troche wysilku.
Podczas monitoringu codziennie rano widze innego lekarza i kazdy ma inne metody- tak naprawde nie wiadomo ktorego sluchac
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:ale to Aguś może na samym początku rośnie razy dwa,a potem już wolniej chyba przyrasta?
inessa lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:dzięki dziewczyny za dobre słowo, mam wynik i sama nie wiem co myśleć, beta niby ok 20640 mlU/ml wskazująca na 6-7 tydzień ale jeśli liczyć przyrost razy dwa każdego dnia to powinien byc ok 56230.....
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:z tego co wiem przestaje przyrastać między 8 a 11 tygodniem, trudno nic i tak nie zdziałam, muszę wytrzymać do soboty i zobaczymy co będzie dalej, u mni to połowa 7 tygodnia, w sobotę zacznie sie 8
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 20:08
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:no to moze wlasnie u Ciebie z tego powodu z lekka przyhamowywuje- ze sie tak wyraze. Chyba ze sprawdzisz jeszcze raz za dwa dni?
inessa lubi tę wiadomość