X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, po raz kolejny przekonałam się ze mogę na Was liczyć, jesteście niezastąpione, naprawdę

Iwone, samira, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie nie ja tu mówię ogólnie ze takie sa reakcje ginów często ;)

przecież napisałam co mi powiedział że jest na TAK ,ta moja stara ginka co dziś byłam tez na TAK :0
    I jej szczęście że jest na tak :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, po raz kolejny przekonałam się ze mogę na Was liczyć, jesteście niezastąpione, naprawdę
    Po to tu jesteśmy żeby się wspierać i liczyć na wsparcie :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Dokładnie tak jak mówisz Samiro, mi powiedzieli, że w ciągu dwóch lat powinnam być w ciąży, więc nie mam się nie martwic pauzą po operacji i 38 lat ich nie przerażało.
    ja zawsze chciałam mieć więcej niż jedno dziecko ,niestety wcześniej nie wyszło i teraz jak zaciążę to będzie między dziećmi różnica 19lat prawie :O
    mój g nie ma biologicznych pociech więc tym bardziej pragnie mieć bobo :)

i myślę ze jak w zajdę w ta ciążę to będę cały czas myślała czy wszystko ok. ,jestem bardziej przewrażliwiona,wtedy miałam jedno usg w połowie ciąży i płec była niespodzianka bo lekarz mi nie chciał powiedzieć a pytałam ,teraz będzie inaczej ...

bliska77, Kate 75, inessa, malajka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    aga ty mieszkasz w Łodzi tak ?? mam tam sporo rodzinki w tym chrzestna mojego syna a w Piotrkowie Tryb. mieszkała najbliższa rodzina teraz tylko mój chrzestny -brat mamy ale tam jest pochowana Babcia która zmarła niedawno ...jeśli będę w okolicy to nie zawaham się odwiedzić ,mam nadzieje ze przyjmiesz mnie pod swój dach co bym nie wracała po nocy hehe ...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 22:05

inessa, malgos741, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczynki żeby tak nam wszystkim się udało......
    ja spadam, bo poprzedniej nocy zasnęłam przed 1 a o 3,40 już nie spałam, także mam nadzieję na choć troszkę dłuższy sen dzisiaj
    dobranoc i jeszcze raz dziękuję za wsparcie

samira, Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wysypiaj się, bo dzidzia tego potrzebuje!

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo aga chyba już w kimono poszła bo nie ma odp. na mego posta :P

DOBRANOC DZIEWECZKI :)

inessa, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja zawsze chciałam mieć więcej niż jedno dziecko ,niestety wcześniej nie wyszło i teraz jak zaciążę to będzie między dziećmi różnica 19lat prawie :O
    mój g nie ma biologicznych pociech więc tym bardziej pragnie mieć bobo :)

i myślę ze jak w zajdę w ta ciążę to będę cały czas myślała czy wszystko ok. ,jestem bardziej przewrażliwiona,wtedy miałam jedno usg w połowie ciąży i płec była niespodzianka bo lekarz mi nie chciał powiedzieć a pytałam ,teraz będzie inaczej ...

Każda z nas będzie się martwić i drżeć, jak zaciążymy, oczywiście wiek do dodatkowy bagaż, ale i ciąże w młodym wieku bywają trudne. Ja na razie staram się nie martwić o zagrożeniach, bo zwariuje skupiam się na jednym celu, czyli być w .........

inessa, Iwone, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Każda z nas będzie się martwić i drżeć, jak zaciążymy, oczywiście wiek do dodatkowy bagaż, ale i ciąże w młodym wieku bywają trudne. Ja na razie staram się nie martwić o zagrożeniach, bo zwariuje skupiam się na jednym celu, czyli być w .........
    w młodym wieku miałam zupełnie inne podejście.....nie było presji czasu....to bardzo ważne - bo spokojnie można było czekać - a teraz ....kosmos

inessa, Iwone, Kate 75, malajka, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ale to endo wcześniej 11 teraz 7 i czy to już nie jest za małe a pęcherzyk za duży ?? czy można przerwać lutkę ??
    Samirka ja bym przerwała branie.

samira, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    w młodym wieku miałam zupełnie inne podejście.....nie było presji czasu....to bardzo ważne - bo spokojnie można było czekać - a teraz ....kosmos
    mi sie podoba ta historia ktora opisywala Iwone-a opowiedziana przez jej gina, ze babka zaciazyla w wieku 47 lat bo wlasnie spotkala faceta swojego zycia i chciala miec z nim pierwsze dziecko...i udalo sie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 22:41

Iwone, Reni, bliska77, Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mi sie podoba ta historia ktora opisywala Iwone-a opowiedziana przez jej gina, ze babka zaciazyla w wieku 47 lat bo wlasnie spotkala faceta swojego zycia i chciala miec z nim pierwsze dziecko...i udalo sie :)
    Bursztynku no nie wiem czy powinno Ci się to aż tak bardzo spodobać...;) Będziesz czekać do 47 lat, żeby chcieć mieć pierwsze dziecko.....;) ?

Alis, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Rozmawiałam z nim na temat ciąży w naszym wieku, bo chciałam wiedzieć jak się zapatruje w moim przypadku a on mi na to, że nie ma znaczenia ile kobieta ma lat, bo to w dużej mierze zależy od tego jakiej jakości jest jajeczko i plemniczek. Jeśli są zdrowe, to nawet u kobiet starszych rozwija się zdrowa,prawidłowa ciąża.

Opowiedział mi o pacjentce w wieku 47 lat która się uparła, że chce być w ciąży, bo dopiero poznała swojego drugiego partnera i chciała mieć z nim pierwsze dziecko.
    Udało im się i urodziła zdrowe dziecko.[/QUOTE]

Iwone, dzięki, normalnie poprawiłaś mi nastrój na ten wieczór :) :)

Iwone, malajka, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczęta!
    Idę spać i śnić o samych udanych ciążach 35 +, taka afirmacja przez sen ;)
    Wam też życzę pozytywnych snów o: mega owulacji, zajebis... serduszkowaniu i super ciąży.

Iwone, inessa, Panda, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Iwone, dzięki, normalnie poprawiłaś mi nastrój na ten wieczór :) :)
    Mi lekarz poprawił dzisiejszy humorek i postanowiłam się nim z Wami podzielić :)

Bursztyn, malgos741, inessa, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku no nie wiem czy powinno Ci się to aż tak bardzo spodobać...;) Będziesz czekać do 47 lat, żeby chcieć mieć pierwsze dziecko.....;) ?
    ja tam mam nadzieje, ze nie :) ale w zyciu roznie bywa...

inessa, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone poprawiłaś mi humor.;-)
    Samira a może jajco nie pękło bo czasami się tak zdarza.
    Bozia a jak tam się czujesz? nic nie boli?
    Aga będzie dobrze. :-)
    A ja również po monitoringu ale zanim dotarłam do ostatniej strony to trochę czasu minęło.
    Otóż u mnie były dwa jajca, no i jedno lewe te większe pękło i jest ciałko żółte za to drugi co było nie pękło i se jest w prawym, endo super. Luteina od dziś i zobaczymy co dalej przestałam się przejmować .

inessa, Iwone, malajka, grosza, bliska77, samira, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz zwatpilam w lekarzy, zmarnowali mi ponad rok.
    Czuje presje czasu ale nie bede sie z tego powodu poddawac, granicy nie wyznaczam! :3

Dobranoc :)

bliska77, Parka, Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    i bardzo dobrze :)

oj jak ja ja lubie 5 dziecko z 3 facetem :) super...

anna maria, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1745 1746 1747 1748 1749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ