35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
agafbh wrote:Bursztynku sęk w tym, że czwartek i piątek mam "wyjęty z życiorysu", wychodzę z domu ok 6,45 i wracam ok 19.30 a o tej godzinie wszystkie laboratoria już są zamknięte
jesli nie, no to nie ma inego wyjscia tylko czekac do soboty.
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:nawet w przerwie na obiad w pracy?
jesli nie, no to nie ma inego wyjscia tylko czekac do soboty.
Bursztyn, gosia7122, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:wiesz, ja pracuję poza miastem, nie mamy przerw, do najbliższego laboratorium mam ok 9km i nikt mnie nie wypuści w ciągu dnia, takze trudno, pewnie będę sie trochę niepokoić ale chyba z mojej strony nic nie wskóram
bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
malajka wrote:Witam Dziewczyny,
Dzisiaj u ginkow fotele gorace! Samira pecherzyki masz okazale moze dzisaj pekna, pomoz im troche -spacer, brzuszki, nozyce-u mnie sie sprawdza
Ja tez dzis bylam na monitoringu, pecherzyk jest 1.7, nie wiem czy jest ich wiecej, po clo mialam ze 4 ale co z tego jak jak nic sie nie wyklulo... Podczas monitoringu pobieraja krew (czasami codziennie) i pozniej dzwonia do wieczora czy cos tam sie ruszylo i czy mamy dzialac, na ogol nie czekam na ich pozwolenie i dzialam co 2, 3 dni.
Powiedzial ze owu juz blisko i mam wrocic jutro. I wlasnie tego nie cierpie bo znow beda pushing na hcg, mowie ze owu mam sama od siebie i wole zaczekac a oni swoje wyklady. Sama nie wiem czy dobrze robie ale mialam kilka razy ten zastrzyk i tylko zle sie po nim czulam.
Napiszcie czy bierzecie ten zastrzyk.
W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!!ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
Mimo wszystko nie biore tego do siebie, jak juz kiedys pisalam oni tylko sa szczesliwi jak pacjent decyduje sie na IVF.
Milego dzionka albo wieczorku
a to wredne babsko, pewnie cierpi na zespół "niedopchnięcia" lub jeśli wiek już na to odpowiedni to ma ten drugi zespół "ogólnej pierdołowatości" Masz rację olej babsko i ciesz się z dobrych wyników!bliska77, samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Agus, no to czekamy razem z Toba do soboty
z córcią w 36dniu beta wynosiła 1512 a w 45 dostałam wynik że powyżej 10000 i tyle, teraz w 37 dniu 1757, w 39 3595 a dziś czyli w 47 20640 no i nie wiem, dobra laski, nie zamęczam Was, co ma być to będzie, głową muru nie przebijęinessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:no nie ma innego wyjścia
z córcią w 36dniu beta wynosiła 1512 a w 45 dostałam wynik że powyżej 10000 i tyle, teraz w 37 dniu 1757, w 39 3595 a dziś czyli w 47 20640 no i nie wiem, dobra laski, nie zamęczam Was, co ma być to będzie, głową muru nie przebijębliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:wiesz, ja pracuję poza miastem, nie mamy przerw, do najbliższego laboratorium mam ok 9km i nikt mnie nie wypuści w ciągu dnia, takze trudno, pewnie będę sie trochę niepokoić ale chyba z mojej strony nic nie wskóram
bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:z tego co wiem przestaje przyrastać między 8 a 11 tygodniem, trudno nic i tak nie zdziałam, muszę wytrzymać do soboty i zobaczymy co będzie dalej, u mni to połowa 7 tygodnia, w sobotę zacznie sie 8
bliska77, inessa, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnygosia7122 wrote:aga spokojnie nerwami nic nie zdziałasz i tak na nic nie masz już teraz wpływu.Ja od jutra zaczynam clo na 2 grudnia wizyta u gin będzie to 10 dc chyba trochę za wcześnie na podgląd ale trudno z terminami na koniec roku.
gosia7122, samira, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malajka wrote:
W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!!ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
Ja jak chodziłam do gina w mniejszej miejscowości to byłam stara i czekająca na menopauzę oraz emeryturę, natomiast w dużym mieście i u gina przy ośrodku klinicznym kobietą zdolną do rozrodu i nikt się nie dziwił, że chcę mieć dziecko, dla nich jest to na porządku dziennym starsze przyszłe mamusie.
inessa, bliska77, malajka, Andzia33, Bogdalena lubią tę wiadomość
-
Aga wiem, że to banał, ale spróbuj się wyluzować, nie myśleć.Beta ma szerokie granice a przyrost w 8 tygodniu nie musi być taki jak na początku zresztą to już wiesz, myśl optymistycznie to pomaga. Wiem łatwiej napisać niż to zrobić. Sobota już blisko!!
inessa, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAguś a mi lekarz kiedyś powiedziała,ze mam zrobić z trzy cztery bety zaraz na początku a pózniej już nie bo znia jest róznie z jej przyrostem i czasami moze mylić pacjentke najważniejsza jest Twoja sobotnia wizyta i usłyszenie serduszka a wierzę,ze bedzie dobrze
Bursztyn, samira, Kate 75, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypierdol***** ci lekarze zamiast kobiety podbudować ze np. nie będzie lekko ale postaramy się o dzidzie to dołują wiekiem
ten nowy u którego byłam na tej konsultacji powiedział "ooo 38 lat to jeszcze bardzo dobry wiek na ciążę " (wiadomo mówił tez ze teraz trzeba się pospieszyć ale wszystko w dobrym kontekście) i tak powinno byćKate 75, inessa, bliska77, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak mówisz Samiro, mi powiedzieli, że w ciągu dwóch lat powinnam być w ciąży, więc nie mam się nie martwic pauzą po operacji i 38 lat ich nie przerażało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:19
inessa, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Aga najważniejsze że beta rośnie, a to oznacza że wszystko jest ok.
Po tym wszystkim co przeszłaś, nic dziwnego że masz obawy o dzidzię, ale to jest normalne, nawet u młodszych dziewczyn.
Postaraj się bardziej wyluzować. Nie plamisz,nie krwawisz, nie masz jakiś innych niepokojących objawów, to tylko sie cieszyć, a nie szukać czegoś czego nie ma.
Wszystko będzie ok i urodzisz zdrową i piękną dzidzię, czego Ci życzę z całego sercabliska77, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:pierdol***** ci lekarze zamiast kobiety podbudować ze np. nie będzie lekko ale postaramy się o dzidzie to dołują wiekiem
ten nowy u którego byłam na tej konsultacji powiedział "ooo 38 lat to jeszcze bardzo dobry wiek na ciążę " (wiadomo mówił tez ze teraz trzeba się pospieszyć ale wszystko w dobrym kontekście) i tak powinno być
Jest wielu lekarzy nie tylko ginekologów którzy uważają że ciąża po 40 nie jest niczym niezwykłymsamira, inessa, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Samirko jeśli lekarz mówi Ci że jest już za późno na ciążę ze względu na wiek, to go zmień.
Jest wielu lekarzy nie tylko ginekologów którzy uważają że ciąża po 40 nie jest niczym niezwykłym
przecież napisałam co mi powiedział że jest na TAK ,ta moja stara ginka co dziś byłam tez na TAKWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:51
Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość