X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku sęk w tym, że czwartek i piątek mam "wyjęty z życiorysu", wychodzę z domu ok 6,45 i wracam ok 19.30 a o tej godzinie wszystkie laboratoria już są zamknięte :-)
    nawet w przerwie na obiad w pracy? :) jesli nie, no to nie ma inego wyjscia tylko czekac do soboty.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nawet w przerwie na obiad w pracy? :) jesli nie, no to nie ma inego wyjscia tylko czekac do soboty.
    wiesz, ja pracuję poza miastem, nie mamy przerw, do najbliższego laboratorium mam ok 9km i nikt mnie nie wypuści w ciągu dnia, takze trudno, pewnie będę sie trochę niepokoić ale chyba z mojej strony nic nie wskóram

Bursztyn, gosia7122, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiesz, ja pracuję poza miastem, nie mamy przerw, do najbliższego laboratorium mam ok 9km i nikt mnie nie wypuści w ciągu dnia, takze trudno, pewnie będę sie trochę niepokoić ale chyba z mojej strony nic nie wskóram
    Agus, no to czekamy razem z Toba do soboty

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:
    Witam Dziewczyny,

Dzisiaj u ginkow fotele gorace! Samira pecherzyki masz okazale moze dzisaj pekna, pomoz im troche -spacer, brzuszki, nozyce-u mnie sie sprawdza :)
    Ja tez dzis bylam na monitoringu, pecherzyk jest 1.7, nie wiem czy jest ich wiecej, po clo mialam ze 4 ale co z tego jak jak nic sie nie wyklulo... Podczas monitoringu pobieraja krew (czasami codziennie) i pozniej dzwonia do wieczora czy cos tam sie ruszylo i czy mamy dzialac, na ogol nie czekam na ich pozwolenie i dzialam co 2, 3 dni.

Powiedzial ze owu juz blisko i mam wrocic jutro. I wlasnie tego nie cierpie bo znow beda pushing na hcg, mowie ze owu mam sama od siebie i wole zaczekac a oni swoje wyklady. Sama nie wiem czy dobrze robie ale mialam kilka razy ten zastrzyk i tylko zle sie po nim czulam.
    Napiszcie czy bierzecie ten zastrzyk.

W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!! :) :) ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
    Mimo wszystko nie biore tego do siebie, jak juz kiedys pisalam oni tylko sa szczesliwi jak pacjent decyduje sie na IVF.

Milego dzionka albo wieczorku :)

a to wredne babsko, pewnie cierpi na zespół "niedopchnięcia" lub jeśli wiek już na to odpowiedni to ma ten drugi zespół "ogólnej pierdołowatości" Masz rację olej babsko i ciesz się z dobrych wyników!

bliska77, samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Agus, no to czekamy razem z Toba do soboty
    no nie ma innego wyjścia ;-)
    z córcią w 36dniu beta wynosiła 1512 a w 45 dostałam wynik że powyżej 10000 i tyle, teraz w 37 dniu 1757, w 39 3595 a dziś czyli w 47 20640 no i nie wiem, dobra laski, nie zamęczam Was, co ma być to będzie, głową muru nie przebiję

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    no nie ma innego wyjścia ;-)
    z córcią w 36dniu beta wynosiła 1512 a w 45 dostałam wynik że powyżej 10000 i tyle, teraz w 37 dniu 1757, w 39 3595 a dziś czyli w 47 20640 no i nie wiem, dobra laski, nie zamęczam Was, co ma być to będzie, głową muru nie przebiję
    ale normy maja jednak duza rozpietosc a kazda ciaza jest inna

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    aga spokojnie nerwami nic nie zdziałasz i tak na nic nie masz już teraz wpływu.Ja od jutra zaczynam clo na 2 grudnia wizyta u gin będzie to 10 dc chyba trochę za wcześnie na podgląd ale trudno z terminami na koniec roku.

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    z tego co wiem przestaje przyrastać między 8 a 11 tygodniem, trudno nic i tak nie zdziałam, muszę wytrzymać do soboty i zobaczymy co będzie dalej, u mni to połowa 7 tygodnia, w sobotę zacznie sie 8
    Aga ja spotkałam się już kilka razy z opinią że beta bardzo różnie przyrasta. Cały czas obstaję przy tym że u Ciebie jest wszystko dobrze.

bliska77, inessa, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    aga spokojnie nerwami nic nie zdziałasz i tak na nic nie masz już teraz wpływu.Ja od jutra zaczynam clo na 2 grudnia wizyta u gin będzie to 10 dc chyba trochę za wcześnie na podgląd ale trudno z terminami na koniec roku.
    trzymam kciuki za owocny cykl z clo ;-)

gosia7122, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki kochane dziewczynki za wsparcie ;-)

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:

W zeszlym cyklu troche sie podbudowalam bo lekarz na monitoringu powiedzial do mnie ze jeszcze mloda jestem!! :) :) ale radosc nie trwala dlugo...poszlam do swojej lekarki po odbior wynikow i ona tak czyta i czyta i mowi ze wszystko bardzo ladnie, amh 3.4, hormony w porzadku, u M bez zastrzezen ... i jak tylko zobaczyla moj usmiech stwierdzila " no tak na papierze to wszystko ladnie wyglada ale wieku sie nie oszuka" o zesz ku**a WTF @@%%66^^ i wszystko jasne:(((
    Głupia baba i tyle.
    Ja jak chodziłam do gina w mniejszej miejscowości to byłam stara i czekająca na menopauzę oraz emeryturę, natomiast w dużym mieście i u gina przy ośrodku klinicznym kobietą zdolną do rozrodu i nikt się nie dziwił, że chcę mieć dziecko, dla nich jest to na porządku dziennym starsze przyszłe mamusie.

inessa, bliska77, malajka, Andzia33, Bogdalena lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiem, że to banał, ale spróbuj się wyluzować, nie myśleć.Beta ma szerokie granice a przyrost w 8 tygodniu nie musi być taki jak na początku zresztą to już wiesz, myśl optymistycznie to pomaga. Wiem łatwiej napisać niż to zrobić. Sobota już blisko!!

inessa, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga beta różnie przyrasta a u Ciebie moim skromnym zdaniem jest wszystko OK

inessa, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus wszystko bedzie dobrze ,nie martw się na zapas <3

Bursztyn, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś a mi lekarz kiedyś powiedziała,ze mam zrobić z trzy cztery bety zaraz na początku a pózniej już nie bo znia jest róznie z jej przyrostem i czasami moze mylić pacjentke najważniejsza jest Twoja sobotnia wizyta i usłyszenie serduszka a wierzę,ze bedzie dobrze :)

Bursztyn, samira, Kate 75, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierdol***** ci lekarze zamiast kobiety podbudować ze np. nie będzie lekko ale postaramy się o dzidzie to dołują wiekiem

ten nowy u którego byłam na tej konsultacji powiedział "ooo 38 lat to jeszcze bardzo dobry wiek na ciążę " (wiadomo mówił tez ze teraz trzeba się pospieszyć ale wszystko w dobrym kontekście) i tak powinno być :D

Kate 75, inessa, bliska77, malgos741, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mówisz Samiro, mi powiedzieli, że w ciągu dwóch lat powinnam być w ciąży, więc nie mam się nie martwic pauzą po operacji i 38 lat ich nie przerażało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:19

inessa, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga najważniejsze że beta rośnie, a to oznacza że wszystko jest ok.
    Po tym wszystkim co przeszłaś, nic dziwnego że masz obawy o dzidzię, ale to jest normalne, nawet u młodszych dziewczyn.
    Postaraj się bardziej wyluzować. Nie plamisz,nie krwawisz, nie masz jakiś innych niepokojących objawów, to tylko sie cieszyć, a nie szukać czegoś czego nie ma.

Wszystko będzie ok i urodzisz zdrową i piękną dzidzię, czego Ci życzę z całego serca <3 ;)

bliska77, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    pierdol***** ci lekarze zamiast kobiety podbudować ze np. nie będzie lekko ale postaramy się o dzidzie to dołują wiekiem

ten nowy u którego byłam na tej konsultacji powiedział "ooo 38 lat to jeszcze bardzo dobry wiek na ciążę " (wiadomo mówił tez ze teraz trzeba się pospieszyć ale wszystko w dobrym kontekście) i tak powinno być :D
    Samirko jeśli lekarz mówi Ci że jest już za późno na ciążę ze względu na wiek, to go zmień.
    Jest wielu lekarzy nie tylko ginekologów którzy uważają że ciąża po 40 nie jest niczym niezwykłym :)

samira, inessa, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Samirko jeśli lekarz mówi Ci że jest już za późno na ciążę ze względu na wiek, to go zmień.
    Jest wielu lekarzy nie tylko ginekologów którzy uważają że ciąża po 40 nie jest niczym niezwykłym :)
    nie nie ja tu mówię ogólnie ze takie sa reakcje ginów często ;)

przecież napisałam co mi powiedział że jest na TAK ,ta moja stara ginka co dziś byłam tez na TAK ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2013, 21:51

Iwone, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ