X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po imprezie (wszystko smakowało gościom), a ja na dodatek musiałam iść dziś do pracy...
    To laparo, to jednak trochę mnie rozwaliło....lekarka powiedziała, że @ może przyjść za kilka dni lub za np. 2-3 tygodnie... Wczoraj szykuje imprezę, a tu coś mi za mokro...lecę do łazienki - i jest...w 18dc @...wprawdzie nie bardzo, ale jednak.....natomiast dziś rano już nic nie ma...więc pewnie jednak nie @ - a jakieś jednorazowe coś...pozostałość po zabiegu może....a już się ucieszyłam, że zacznę nowy cykl szybciej...:)

Bursztynku - avatar superowy - pasuje do Ciebie :). Mąż się nie oprze...no ewentualnie się oprze...ale o stół w kuchni....zamiast promotora...;)

Miłego dnia Dziewczyny :)

pepapig, Mango, Bursztyn, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Peppo a jak ze śluzem w stosunku do wielkości jaja? Bo u mnie lipa:(

oj ja pierwsza dzisiaj miłej soboty ;)
    byłam u gina i powiedziała że jeśli sie staramy to dzisiaj jest ten dzień i z dwa najabliższe jajo może pęknąć w najbliższym czasie(oby bo jedno mam takie niepękniete wrr) i oczywiście piękny śluz ciagnący a wogóle nic w tym cyklu nie sprawdzałam nie mierzyłam ... więc dzisiaj w nocy działaliśmy może co będzie? jutro poprawka bo dzisiaj chyba nie zdążymy dzieci w domu i dużo gości...

Mango, inessa, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia witaj ;) miłego dnia
    wszystkim miłego dnia andrzejkowego :)
    ja mam dobry humor wiecie czemu ;) (kobieta która jęczy w nocy nie warczy w dzień...)
    ale mi mało i musze poprawiać koniecznie
    aa i jeśli jest jakiś sposób by dowiedzieć się czy to jajo pękło czyli owulka była dajcie cynk bez monitoringu pliss pliss plisss

polarmiś, Mango, Bursztyn, inessa, Parka, malgos741, samira, Myszonek lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepa ja byłam przed Tobą dziś...;)Jak działać to działać....poprawcie może jutro rano, żeby nie było za późno ;)

pepapig, Mango, Bursztyn, inessa, malgos741, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepa - żadna metoda wykrywania owulki nie jest 100 procentowa, oprócz tej zakończonej ciążą. Podstawowe metody - to monitoring, gdzie widać ciałko żółte i płyn w zatoce, na wykresie skok tempki i badanie progesteronu w -67 dpo. Mnie ginka powiedziała, że dobra owulacja jest powyżej 15 ng/ml - taki wynik według niej świadczy o wartościowej owulacji. Ale wiem, że dziewczyny mają dużo niższe wyniki - i też owulka jest.
    cytat z netu:
    "Wzrost poziomu progesteronu powyżej 3ng/ml świadczy o przejsciu w fazę lutealna, ale nie zawsze świadczy o tym że formą przejścia była owulacja ( czyli wyrzut komórki jajowej z pęcherzka Graffa). Dosc często zdarza sie ,że nie dochodzi do wyrzutu komórki jajowej a cały pecherzyk Graffa ulega luteinizacji i też wytwarza progesteron. Zazwyczaj poziomy hormonów w takich cyklach sa duzo niższe. Czasem bywa tak,że jakość pecherzyka Graffa jest tak słaba ,że dojdzie do fazy lutealanej ale poziomy hormonów będą niskie. Wariantów nieprawidłowej owulacji jest kilka, ale ich wspólną cechą jest niemożność zajścia w ciąże."

Kate 75, Bursztyn, inessa, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppa - dlatego jeśli nie chcesz się monitorować, a dostajesz pypcia z niecierpliwości - to zbadaj sobie progesteron (u mnie to koszt ok. 20 zł) w 7 dpo i będziesz wiedzieć co i jak...:)

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia właśnie ja miałam marny ten progesteron i ostatnio od 3 dnia od owulki łykałam rano i wieczorem teraz tez mam i chyba to badanie nie wyjdzie miarodajne... aa zapomniałam zapytać... więć zostaje mi czekać i pożerać progesteron az do dnia@ i test... i znowu to oczekiwanie... :)
    ale warto czekac może się doczekamy ;)
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 10:12

Mango, inessa, malgos741, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepa a co zażywasz? Bo jeśli dupka - to on nie zmienia poziomu progesteronu. Jeśli luteinę - to chyba wynik może być niemiarodajny...
    A jaki miałaś progesteron w poprzednich cyklach?

polarmiś, inessa, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Bozia właśnie ja miałam marny ten progesteron i ostatnio od 3nia od owulki łykałam rano i wieczorem teraz tez mam i chyba to badanie nie wyjdzie miarodajne... aa zapomniałam zapytać... więć zostaje mi czekać i pożerać progesteron az do dnia@ i test... i znowu to oczekiwanie... :)
    To lykaj duphaston, on w badaniach krwi nie wychodzi, tylko Twoj wlasny.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewuszki, Pepa, Bursztyn kipia seksem, mysle ze Reni tez swojego meza sciagnela z delegacji i szalala na nowym lozku. Dzis Andrzejki a od rana tak seksownie sie tu zrobilo.

Kate 75, Bursztyn, inessa, pepapig, malgos741, bliska77, Myszonek, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    226758kkpkcg8aux.gif

Bozia3, Bursztyn, inessa, Skuterek, ania.g, Parka, Panda, malgos741, sjoanka, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu nie tylko Bursztynek ma seksowny avatar....Twój weekend też daje radę...;)

polarmiś, inessa, malgos741, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie dziś od rana biegi narciarskie z Justyną Kowalczyk, a za oknem słońce i sikorka skubiąca kulkę z ziarnami na drzewie. Koty szaleją w kuchni, a ja w pozycji klasycznej ( kawa pod kocykiem ) ciesze się początkiem weekendu!

Bursztyn, inessa, pepapig, malgos741, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu nie tylko Bursztynek ma seksowny avatar....Twój weekend też daje radę...;)
    zamierzam dzisiaj wlasnie tak go spedzic, choc w ubraniu. Mlodego odstawilam do dziadkow, starego w delegacje a ja jestem wreszcie sama!!! Pralka klekocze ( zakupiona w 91 roku i nie chce sie zepsuc), druga kawke zaraz zapodam, usiade przed tv, a na 17 jade na impreze. Zyc nie umierac.

Bursztyn, inessa, Parka, Panda, malgos741, samira, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja już po imprezie (wszystko smakowało gościom), a ja na dodatek musiałam iść dziś do pracy...
    To laparo, to jednak trochę mnie rozwaliło....lekarka powiedziała, że @ może przyjść za kilka dni lub za np. 2-3 tygodnie... Wczoraj szykuje imprezę, a tu coś mi za mokro...lecę do łazienki - i jest...w 18dc @...wprawdzie nie bardzo, ale jednak.....natomiast dziś rano już nic nie ma...więc pewnie jednak nie @ - a jakieś jednorazowe coś...pozostałość po zabiegu może....a już się ucieszyłam, że zacznę nowy cykl szybciej...:)

Bursztynku - avatar superowy - pasuje do Ciebie :). Mąż się nie oprze...no ewentualnie się oprze...ale o stół w kuchni....zamiast promotora... ;) Miłego dnia Dziewczyny :)
    Boziu, dziekuje :) zbieram tylko kase na takie duze cycki ;)
    A kiedy masz nastepna wizyte u gin?
    Misku, Twoj weekend wymiata :)
    Pepa, widze ze dzialania pelna para ruszyly :)
    Dolaczam do pijacych kawe :)

polarmiś, inessa, pepapig, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super - ja też po pracy odpocznę ze dwie godzinki i na Andrzejki do mojego brata..:) Trzeba korzystać ile wlezie..:)

polarmiś, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam co Reni wymysli:-)

inessa, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, dziekuje :) zbieram tylko kase na takie duze cycki ;)
    A kiedy masz nastepna wizyte u gin?
    Misku, Twoj weekend wymiata :)
    Pepa, widze ze dzialania pelna para ruszyly :)
    Dolaczam do pijacych kawe :)
    Cycki małe nie są złe...a szczególnie po 40 ..;) A im dalej to te mniejsze zyskują - wielkie balony obwisają i więdną..są piękne tylko chwilę w okresie młodości....także Bursztynku ciesz się tym, co masz...a i tak trochę CI urosną w ciąży...:)

Bursztyn, inessa, Kate 75, pepapig, malgos741, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No i super - ja też po pracy odpocznę ze dwie godzinki i na Andrzejki do mojego brata..:) Trzeba korzystać ile wlezie..:)
    fajnie, zazdraszczam troche, bo tutaj nie obchodza w taki sposob.

inessa, pepapig, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolejną wizytę nie wiem kiedy pójdę....ginka się upierała, żeby startować od razu po @ do inseminacji - ale my chyba odczekalibyśmy jeszcze jeden cykl dla spokoju jakiegoś...Jednak gdybym się zdecydowała, to mam dzwonić do niej od razu jak dostanę @ - żeby ustalić plan działania - to pewnie będzie jakaś silna stymulacja. A. ma powtórzyć badania...

inessa, Kate 75, pepapig, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ