X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze duzo nas w tym cyklu z podobnym terminem @ Jak kobiety pod jednym dachem, normalnie. Zalamka wspolna, wkurw przed PMSem wspolny, euforia przy owulacji tez...Ja juz postanowilam: jak w koncu zajde w ciaze i bede miec dziewczynke, to dam jej na imie Owulka (w sumie brzmi jak Oliwka) a jak chlopiec to Owulek (brzmi jak Julek, co nie?)

Kate 75, inessa, bliska77, Myszonek, Iwone, Parka, malgos741, mysza1975, Mango, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja kupiłam pajączka -prosto trzymacza ,teraz nie mogę się przyzwyczaić do wyprostowanej postawy mnoszę go od wczoraj ,prostuje tak ze mie wszystko boli hahaha

Szkoda, ze nie wymyślili podobnego pajączka lub innego robaczka do zakładania w inne miejsce który by pikał na owulkę a potem na ciążę lub na brak ciąży, byłby spokój zero wykresów i testów ;)

inessa, Myszonek, samira, ania.g, malgos741, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ok, zalapalam o co chodzi :) to rzeczywiscie wkurzajace
    dziewczyny sie śmieją, że jak wrócę to będzie moją kierowniczką ;-)

Myszonek, Iwone, Kate 75, inessa, caffe, Bursztyn, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahahhaha dobre przydałby sie taki :D
    a to dla Was już troche świątecznie :
    http://www.youtube.com/watch?v=OTQaoTnAUwY

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hehehe, to jak Cię zdenerwuje, to wstań i powiedz, że wychodzisz z biura bo z nerwów musisz sobie golnąć :P ciekawe co powie hehehe
    dobre ;-) byłaby przerażona że została ze wszystkim sama.....

Myszonek, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Ja w dniu wybuchu w Czarnobylu - też pewnie biegałam gdzieś po lesie, albo grałam w gumę z dziewczynami. A pamiętam jak w dniu pochodu 1 majowego piliśmy ten płyn jugola czy lugola.
    Myślę że wszystko ma na nas wpływ począwszy od Czarnobyla kończąc na dzisiejszych czasach przepełnionych chemią i stresem.

Oderwałam się w pracy od pracy i czytam Was :)
    A ja mam w pracy znajomą, w zasadzie już jest w innym dziale więc mało ją widzę, która też mi udziela mądrych porad apropo zajścia w ciąże. A inna standardowo wciąż mi się pyta ćzy już bocian przyleciał - ehh brak słów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:03

samira, Parka, inessa, bliska77, Myszonek, caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja chyba ten cykl nie będę brała CLO chcę iść do tego lekarza ale nie wiem jak kasy starczy bo Święta ,opłaty itp...miałam przyjść po @ do niego

a powiedzcie mi laski czy prywatny lekarz wypisuje recepty na leki i badania krwi i skierowania na NFZ ?????!!!

wiem ze HISTEROSKOPIĘ z Laparo będę miała na NFZ bo mi mówił ...

Podbijam pytanie dotyczące skierowań na NFZ od prywatnego lekarza.

samira, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Szkoda, ze nie wymyślili podobnego pajączka lub innego robaczka do zakładania w inne miejsce który by pikał na owulkę a potem na ciążę lub na brak ciąży, byłby spokój zero wykresów i testów ;)
    o takkk to by było zajebiste :D

inessa, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Podbijam pytanie dotyczące skierowań na NFZ od prywatnego lekarza.
    no właśnie nikt mi jeszcze nie odpowiedział a zaczynam chodzić do gin prywatnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:12

Parka, inessa, bliska77, Myszonek, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    no właśnie nikt mi jeszcze nie odpowiedział a zaczynam chodzić do gin prywatnie :)
    Jak chodziłam do babki, która miała swój gabinet i podpisaną umowę z nfz. Przyjmowała na nfz oraz prywatnie, to dawała skierowania na nfz,ale tylko te które są refundowane, a teraz chodzę do takiej co przyjmuje tylko prywatnie w prywatnej klinice i niestety trzeba płacić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:20

samira, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dlatego będę go prosić o stosunkowo nie drogie lub refundowane

Parka, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu wybuch w Czarnobylu cały dzień na dworzu

Parka, Kate 75, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Dzień dobry,

Samira, przepiękny awatar ...

Ja też trochę w marazm popadam, nic mi się nie chce, nawet temperatury mierzyć rano. Ciężko mi się zmotywować do czegokolwiek. Widzę, ze pewne nastroje udzielają się na forum - jak marazm to prawie u każdej. Chyba, ze ktoś się wyłamuje ;) ?

Może rada taka - przeczytać posty sprzed 2 dni - tyle się działo i było tyle do śmiechu!!! :) :)
    A u mnie zaczyna się schiza po owulacyjna. Nie cierpię tych dwóch tygodni do @ i gdybania...

Parka, Kate 75, inessa, Myszonek, gosia7122, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Parka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Widze ze duzo nas w tym cyklu z podobnym terminem @ Jak kobiety pod jednym dachem, normalnie. Zalamka wspolna, wkurw przed PMSem wspolny, euforia przy owulacji tez...Ja juz postanowilam: jak w koncu zajde w ciaze i bede miec dziewczynke, to dam jej na imie Owulka (w sumie brzmi jak Oliwka) a jak chlopiec to Owulek (brzmi jak Julek, co nie?)

Dobre :) :) :)

inessa, Myszonek, bliska77, ania.g lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej kobietki,

U nas cos sie ruszylo. Szyjka sie skraca i jest juz miekka. Dziecko sie obniza i wedlug gin do przyszlego piatku powinnam urodzic :)

Dostalam zalecenie mierzenia cisnienia 2 razy dziennie i jezeli bedzie wyzsze niz 135/85 to mam sie zglosic do szpitala. Dziwne to bo nigdy nie mialam problemu z wysokim cisnieniem, raczej zawsze mam niskie.

Od wczoraj skurcze macicy sa silniejsze choc nadal bardzo nieregularne.No i krocze bardziej boli.

Takze czekamy na rozowj wydarzen :)

Parka, Simba, Olena, samira, Kate 75, inessa, anna maria, caffe, bliska77, malgos741, malgos741, Reni, Bursztyn, gosia7122, gosia7122, mysza1975, promyk, Mango, Niuta, Iwone, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A u mnie zaczyna się schiza po owulacyjna. Nie cierpię tych dwóch tygodni do @ i gdybania...

A ja mam długie cykle, więc u mnie owulacja będzie późno, stąd ten marazm teraz bo mogę nawet tygodniami czekać na owulację ... A jak już temperatura skoczy to wiem ze już TYLKO 2 tygodnie czekania w niepewności (to zawsze krócej niż przed owulką)

Kate 75, inessa, bliska77, ania.g lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Fakt to najgorszy okres w cyklu po prostu przerąbane, w sumie jak jest @ to najspokojnieszy okres, wyciszenia bym nawet powiedziała, potem polowanie na owulke i na męża fakt ma swoje plusy bo niby serduszkowanie w duzej ilości, no i potem ten koszmar, który właśnie zakończyłam w labo, reasumując Aniu.g wspieram, współczuję ale trzymam kciuki bo to cholerne oczekiwanie może się zakończyć superowo mega radoscią :)

inessa, Parka, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    A ja mam długie cykle, więc u mnie owulacja będzie późno, stąd ten marazm teraz bo mogę nawet tygodniami czekać na owulację ... A jak już temperatura skoczy to wiem ze już TYLKO 2 tygodnie czekania w niepewności (to zawsze krócej niż przed owulką)

I tu doceniam swoje krótkie cykle, nigdy tak na to nie patrzałam ale teraz to mnie cieszy :)

Olena, inessa, Parka, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś z M. składamy orbitreka. Wczoraj przyszedł. I jazda, do świąt zamierzam schudnąć. Plan jest taki, 6 x w tygodniu po 0,5 godziny biegania na nim.

samira, Kate 75, inessa, Pusurek, Parka, bliska77, malgos741, Reni, mysza1975, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    A ja dziś z M. składamy orbitreka. Wczoraj przyszedł. I jazda, do świąt zamierzam schudnąć. Plan jest taki, 6 x w tygodniu po 0,5 godziny biegania na nim.
    to powodzenia :)

ja kupiłam 6miesięcy temu i stoi a jest taki ładny ,duży i ciężki ma różne stopnie pracy ,programy co z tego jak nie używam ale tak tak zamierzam zacząć ćwiczyć ;)

Olena, Kate 75, inessa, Pusurek, Parka, bliska77, malgos741, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ