WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:34

Reni, inessa lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    E, nie :) Daleko to jest Australia ;)
    dobra dobra ode mnie daleko ;-)

inessa lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    w Oslo ??

Nie, po drugiej stronie ;)

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:35

Pusurek, inessa lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No i dostałam odpowiedz z kliniki, która brzmi: Nie ma granicy wiekowej, jeżeli tylko masz jajeczkowanie:)
    Mam nadzieje, ze ciągle je mam, wiec do roboty :) Umawiam się do kliniki jeszcze przed świętami, jeśli będą terminy :)
    Bardzo się cieszę, czekałam na taką wiadomość :)

Pusurek, bliska77, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Napisze, z tego co wiem teraz, to klinika ta ma bardzo dużą skuteczność, jeżeli chodzi o IVF. No i to, ze powyżej pewnej kwoty, państwo oddaje pieniądze wyłożone na IVF, bo koszty są, wiadomo, dość wysokie.

U nas też jest dofinansowanie do IVF, trzeba spełnić warunki. Ja na razie chciałabym się z mężem przebadać i zobaczyć co działa albo i nie działa u nas obojga. A potem podjąć następne kroki. Jeszce raz powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 22:46

Pusurek, malgos741, Mango, Myszonek, inessa, EwaT lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk, dużo dziś było emocji ( starsza córka)w końcu zgodziłam się na kolejnego psa ( tym razem ze schroniska)mąż mnie udusi;)idę spać.
    Dobrej nocy :)

Pusurek, Kate 75, polarmiś, anna maria, bliska77, Olena, Parka, Myszonek, inessa, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    U nas też jest dofinansowanie do IVF, trzeba spełnić warunki. Ja na razie chciałabym się z mężem przebadać i zobaczyć co działa albo i nie działa u nas obojga. A potem podjąć następne kroki. Jeszce raz powodzenia! :)

Ale w Polsce warunkiem jest wiek ( ja się już nie łapię ) oraz udokumentowane wcześniejsze leczenie, przynajmniej 12 miesięcy, czego tez nie spełniamy.
    Mam nadzieję, ze szybko zaczniemy i uda się od razu :)

malgos741, Kate 75, bliska77, Mango, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda wiek, leczenie i AMH.
    Uda się tego życzę z całego serca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 23:00

Pusurek, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Było by bosko, jestem za :)
    Ale nikt by wtedy nie zarabiał na testach owu i ciążowych, mikroskopach (doczytałam o Afrodycie b. ciekawe)oraz żelach, dochód państwa by się uszczuplił, a tak mamy mały wkład w podtrzymywanie gospodarki ;)

Przemysł medyczno-farmaceutyczny jakoś by sobie bez nas dał radę. A my bez tych stresów związanych z mierzeniem temperatury, robieniem testów, zachodziłybyśmy w ciążę, rodziły piękne zdrowe dzieci i wspomagały przemysł ubrankowo-pieluchowo-zabawkowy.

Kate 75, malgos741, bliska77, Parka, Mango, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Przemysł medyczno-farmaceutyczny jakoś by sobie bez nas dał radę. A my bez tych stresów związanych z mierzeniem temperatury, robieniem testów, zachodziłybyśmy w ciążę, rodziły piękne zdrowe dzieci i wspomagały przemysł ubrankowo-pieluchowo-zabawkowy.

To prawda ale jest szansa, że teraz wspieramy jedną gałąź gospodarki a potem będziemy wspierać tę drugą czego wszystkim nam życzę :)
    A za kropką na czole nadal jestem ;)

Dobranoc miłych snów dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 23:35

Parka, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    polarmiś wrote:
    Chcialam wczoraj popisac bo mialam przemyslenia podobne do Bozi ale dzien mi szybko zlecial i wena odeszla. Poniewaz pare dni temu zrobilo sie na forum sportowo stwiedzilama, ze i ja musze cos w tym temacie zrobic, zaciagnelam meza do decathlona i kupilismy po wielu probach taki sprzecik do cwiczen. Nie jest to orbitreck, nie jest to biezna. W nazewnictwie fitness jestem cienka ale chodzi sie na tym, biega, rozne katy i obciazenia. Mierzy to spalane kalorie ( moze pomysle zanim siegne po ciastko ile wysilku kosztuje jego spalenie) i cisnienie krwi, kilomtetry, takie tam bajery. Jesli nie zostane mama to zostane + 40 fit!!!!! W srode maja przywiezc ten "mebelek". Stawiam go w salonie przed tv i kominkiem i nie bedzie wymowek.

Oj, z tymi ćwiczeniami to nie tak łatwo. Ja już kilka lat chodzę regularnie ćwiczyć do klubu (sama jakoś nie mogę się zmobilizować), to fakt czuję się lepiej i ogólna kondycja mi się poprawiła, ale fit to nigdy nie będę. Po prostu kocham słodkie!
    Ja kiedys bylam bardzo wysportowana , cwiczylam codziennie. Musze wrocic do jednej drugiej tego co bylo.

anna maria, bliska77, Olena, Pusurek, Parka, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ,tak sobie mysle :Megan i Iwka juz koncza przygode bycia ciezarowkam ,a ja z nim zaczynalm.Teraz znowu zaczynam z innymi dziewczynam z czego sie bardzo ciesze i gleboko wierze ze dotrwam z nimi do konca.Milego dnia zycze

polarmiś, mysza1975, malgos741, Parka, Reni, samira, Myszonek, grosza, angela, inessa, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i ja sie witam, u mnie dzisiaj klapa totalnie mi niefajnie obudzialam sie z bolem brzucha i sie poryczlam bo to na pewno na @. Wiec klapa tempka w dol no i plamienie...jest mi bleeeeee... boje sie ze jednak cos z plemniorami nie tak wiec bede mojego po swietach na pewno cisnela na badania i koniec kropka.

AnnaMaria nie ma co patrzec do tylu najwazniejsze co jest tu i teraz, duzo sloneczka sle :) bardzo sie ciesze Twoja kropka!

Lece teraz do IKEA popatrzec na swiateczne akcesoria bo widzialam cos fajnego w internecie.

Milego dnia wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 07:21

anna maria, polarmiś, bliska77, malgos741, Parka, Iwone, Reni, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Panda tak cos mnie z rana wzielo.....a Ty walcz i zrobcie te badania plemnikow my tez od tego zaczelismy ,udanych zakupow.

Panda, bliska77, malgos741, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzieki Panda tak cos mnie z rana wzielo.....a Ty walcz i zrobcie te badania plemnikow my tez od tego zaczelismy ,udanych zakupow.
    Anna maria, nie znam Twojej historii staran. Powiedz jak dlugo sie staraliscie( o poprzedniej ciazy wiem, juz wtedy bylam aktywna na forum) i jakiim badaniom sie poddaliscie?

anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda - pogon ukochanego, niech sie przebada. Tule i ocieram lezki.

anna maria, Myszonek, Panda, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Pusurek, fajnie, że przed Wami drzwi stoją otworem :-)
    Ania g. to bardzo szlachetne, że zdecydowałyście się pomóc zwierzakowi, psiaki to chyba najwierniejsze stworzenia pod słońcem
    Panda, popieram Miśka, często problem leży po stronie mężczyzn
    Miśku, trzymam kciuki za wytrwałość w gubieniu kg ;-)

Pusurek, anna maria, samira, Myszonek, polarmiś, Panda, inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach :)

bliska77, Pusurek, anna maria, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach :)
    dokładnie, tym bardziej, że tkanka mięśniowa zawsze będzie ważyć więcej od tłuszczowej ;-)

anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ