35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:E, nie
Daleko to jest Australia
inessa lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:No i dostałam odpowiedz z kliniki, która brzmi: Nie ma granicy wiekowej, jeżeli tylko masz jajeczkowanie:)
Mam nadzieje, ze ciągle je mam, wiec do robotyUmawiam się do kliniki jeszcze przed świętami, jeśli będą terminy
Pusurek, bliska77, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Pusurek wrote:Napisze, z tego co wiem teraz, to klinika ta ma bardzo dużą skuteczność, jeżeli chodzi o IVF. No i to, ze powyżej pewnej kwoty, państwo oddaje pieniądze wyłożone na IVF, bo koszty są, wiadomo, dość wysokie.
U nas też jest dofinansowanie do IVF, trzeba spełnić warunki. Ja na razie chciałabym się z mężem przebadać i zobaczyć co działa albo i nie działa u nas obojga. A potem podjąć następne kroki. Jeszce raz powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 22:46
Pusurek, malgos741, Mango, Myszonek, inessa, EwaT lubią tę wiadomość
-
Padam na pysk, dużo dziś było emocji ( starsza córka)w końcu zgodziłam się na kolejnego psa ( tym razem ze schroniska)mąż mnie udusi;)idę spać.
Dobrej nocyPusurek, Kate 75, polarmiś, anna maria, bliska77, Olena, Parka, Myszonek, inessa, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyKate 75 wrote:U nas też jest dofinansowanie do IVF, trzeba spełnić warunki. Ja na razie chciałabym się z mężem przebadać i zobaczyć co działa albo i nie działa u nas obojga. A potem podjąć następne kroki. Jeszce raz powodzenia!
Ale w Polsce warunkiem jest wiek ( ja się już nie łapię ) oraz udokumentowane wcześniejsze leczenie, przynajmniej 12 miesięcy, czego tez nie spełniamy.
Mam nadzieję, ze szybko zaczniemy i uda się od razumalgos741, Kate 75, bliska77, Mango, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Było by bosko, jestem za
Ale nikt by wtedy nie zarabiał na testach owu i ciążowych, mikroskopach (doczytałam o Afrodycie b. ciekawe)oraz żelach, dochód państwa by się uszczuplił, a tak mamy mały wkład w podtrzymywanie gospodarki
Przemysł medyczno-farmaceutyczny jakoś by sobie bez nas dał radę. A my bez tych stresów związanych z mierzeniem temperatury, robieniem testów, zachodziłybyśmy w ciążę, rodziły piękne zdrowe dzieci i wspomagały przemysł ubrankowo-pieluchowo-zabawkowy.Kate 75, malgos741, bliska77, Parka, Mango, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
mysza1975 wrote:Przemysł medyczno-farmaceutyczny jakoś by sobie bez nas dał radę. A my bez tych stresów związanych z mierzeniem temperatury, robieniem testów, zachodziłybyśmy w ciążę, rodziły piękne zdrowe dzieci i wspomagały przemysł ubrankowo-pieluchowo-zabawkowy.
To prawda ale jest szansa, że teraz wspieramy jedną gałąź gospodarki a potem będziemy wspierać tę drugą czego wszystkim nam życzę
A za kropką na czole nadal jestem
Dobranoc miłych snów dla wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 23:35
Parka, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymysza1975 wrote:polarmiś wrote:Chcialam wczoraj popisac bo mialam przemyslenia podobne do Bozi ale dzien mi szybko zlecial i wena odeszla. Poniewaz pare dni temu zrobilo sie na forum sportowo stwiedzilama, ze i ja musze cos w tym temacie zrobic, zaciagnelam meza do decathlona i kupilismy po wielu probach taki sprzecik do cwiczen. Nie jest to orbitreck, nie jest to biezna. W nazewnictwie fitness jestem cienka ale chodzi sie na tym, biega, rozne katy i obciazenia. Mierzy to spalane kalorie ( moze pomysle zanim siegne po ciastko ile wysilku kosztuje jego spalenie) i cisnienie krwi, kilomtetry, takie tam bajery. Jesli nie zostane mama to zostane + 40 fit!!!!! W srode maja przywiezc ten "mebelek". Stawiam go w salonie przed tv i kominkiem i nie bedzie wymowek.
Oj, z tymi ćwiczeniami to nie tak łatwo. Ja już kilka lat chodzę regularnie ćwiczyć do klubu (sama jakoś nie mogę się zmobilizować), to fakt czuję się lepiej i ogólna kondycja mi się poprawiła, ale fit to nigdy nie będę. Po prostu kocham słodkie!anna maria, bliska77, Olena, Pusurek, Parka, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki ,tak sobie mysle :Megan i Iwka juz koncza przygode bycia ciezarowkam ,a ja z nim zaczynalm.Teraz znowu zaczynam z innymi dziewczynam z czego sie bardzo ciesze i gleboko wierze ze dotrwam z nimi do konca.Milego dnia zycze
polarmiś, mysza1975, malgos741, Parka, Reni, samira, Myszonek, grosza, angela, inessa, gosia7122, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Czesc i ja sie witam, u mnie dzisiaj klapa totalnie mi niefajnie obudzialam sie z bolem brzucha i sie poryczlam bo to na pewno na @. Wiec klapa tempka w dol no i plamienie...jest mi bleeeeee... boje sie ze jednak cos z plemniorami nie tak wiec bede mojego po swietach na pewno cisnela na badania i koniec kropka.
AnnaMaria nie ma co patrzec do tylu najwazniejsze co jest tu i teraz, duzo sloneczka slebardzo sie ciesze Twoja kropka!
Lece teraz do IKEA popatrzec na swiateczne akcesoria bo widzialam cos fajnego w internecie.
Milego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 07:21
anna maria, polarmiś, bliska77, malgos741, Parka, Iwone, Reni, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanna maria wrote:Dzieki Panda tak cos mnie z rana wzielo.....a Ty walcz i zrobcie te badania plemnikow my tez od tego zaczelismy ,udanych zakupow.
anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitajcie,
Pusurek, fajnie, że przed Wami drzwi stoją otworem
Ania g. to bardzo szlachetne, że zdecydowałyście się pomóc zwierzakowi, psiaki to chyba najwierniejsze stworzenia pod słońcem
Panda, popieram Miśka, często problem leży po stronie mężczyzn
Miśku, trzymam kciuki za wytrwałość w gubieniu kgPusurek, anna maria, samira, Myszonek, polarmiś, Panda, inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach
bliska77, Pusurek, anna maria, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach
anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość