X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach :)

Tak wlasnie mowi Chodakowska i za to ja kocham! A wadze mowimy: do widzenia! ;)

anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misku my bez lekarza staralsmy sie rok i jakos nic nie wychodzilo,wkoncu poszlam do ginki ,zbadala mnie ,zrobila wywiad i powiedziala pani ma juz syna wiec mysle ze Problem tkwi u meza niech zrobi badanie nasienia.Zrobilismy to badanie i okazalo sie ze jest ok,przenioslam sie do faceta ginek.On mi powiedzial krotko(to bylo w lutym )do Maja bedzie pani w ciazy,(zaszlam w kwietnuiu)ale on tez mnie uswiadomil kiedy serduszkowac i w jakiej pozycj(u nas to zadzialalo),teraz tez pierwszy miesiac starania sie po stracie i udalo sie.
    polarmiś wrote:
    Anna maria, nie znam Twojej historii staran. Powiedz jak dlugo sie staraliscie( o poprzedniej ciazy wiem, juz wtedy bylam aktywna na forum) i jakiim badaniom sie poddaliscie?

Mango, bliska77, Myszonek, polarmiś, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ciepłą kawką, u nas mroźno i biało, aż się z domu wyjść nie chce.
    Miłego dnia Wam życzę :-)

anna maria, Myszonek, polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest + 8 stopni ladna zielona trawka na lace;-),mi to nie przeszkadza bo nie lubie zimy
    malgos741 wrote:
    Witam się ciepłą kawką, u nas mroźno i biało, aż się z domu wyjść nie chce.
    Miłego dnia Wam życzę :-)

malgos741, Myszonek, inessa, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Anńo Mario, to w jakiej pozycji serca? Bo kiedy, to już pisalas

Udanego dnia dla wszystkich!

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musze od tylu ,bo mam tylozgiecie.
    Parka wrote:
    Dzień dobry!

Anńo Mario, to w jakiej pozycji serca? Bo kiedy, to już pisalas

Udanego dnia dla wszystkich!

201407014965.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczyny!
    U mnie też lekki mrozik i gorąca kawka.
    Miłego dzionka dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 09:48

malgos741, saffija, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się wtorkowo :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ostatnio słyszałam, że miarą odchudzania nie jest spadek wagi, ale zmniejszenie się obwodu w pasie, biodrach i udach. Także efekty powinny być mierzone nie wagą, a centymetrem w powyżej wymienionych miejscach :)
    To prawda!!!! Tego się będziemy trzymać. Jutro sprzęcik już w domu.

Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Miśku, trzymam kciuki za wytrwałość w gubieniu kg ;-)

Dziękuję Aga, mocno trzymaj bo w temacie gubienia kilogramów mam największego lenia więc kciuki i wparcie b.się przydadzą.

Pozdrawiam Twój ciążowy brzuszek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Misku my bez lekarza staralsmy sie rok i jakos nic nie wychodzilo,wkoncu poszlam do ginki ,zbadala mnie ,zrobila wywiad i powiedziala pani ma juz syna wiec mysle ze Problem tkwi u meza niech zrobi badanie nasienia.Zrobilismy to badanie i okazalo sie ze jest ok,przenioslam sie do faceta ginek.On mi powiedzial krotko(to bylo w lutym )do Maja bedzie pani w ciazy,(zaszlam w kwietnuiu)ale on tez mnie uswiadomil kiedy serduszkowac i w jakiej pozycj(u nas to zadzialalo),teraz tez pierwszy miesiac starania sie po stracie i udalo sie.
    To podziel się info kiedy i w jakiej itp. :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewuszki :)
    Chyba zaczęłam nowy cykl..bo to się raczej nazywa sączeniem ze mnie....inna @ niż zawsze - ale to pewnie po laparo...:)

Niestety ja już nie mogę patrzeć ani na kg ani na obwody....:) Od dziś do sylwka zaczynam co drugi dzień vaku i chodakowska - odstawiam słodycze i staram się dzielić jedzenie na pół....

W tym cyklu tylko wiesiołek i zabawa :)

polarmiś, Panda, Myszonek, Pusurek, inessa, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria - już widziałam w poście Twoją odpowiedź w jakiej pozycji. Ja to sama nie wiem bo u jednych gin mam tyłozgięcie u innych tyłozgięcia nie ma. No nic muszę więc w różnych pozycjach, pod warunkiem że będzie jajo a to już nie jest takie oczywiste.

samira, Myszonek, Mango, inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Chyba zaczęłam nowy cykl..bo to się raczej nazywa sączeniem ze mnie....inna @ niż zawsze - ale to pewnie po laparo...:)

Niestety ja już nie mogę patrzeć ani na kg ani na obwody....:) Od dziś do sylwka zaczynam co drugi dzień vaku i chodakowska - odstawiam słodycze i staram się dzielić jedzenie na pół....

U mnie też dziwny cykl - miałam tylko dwa dni krwawienia średniego i leciusieńkie plamienie wczoraj i dzisiaj - nigdy tak jeszcze nie miałam!!!! Boje się że to ta na "M".

No to w temacie gubienia kilogramów nie jestem sama. Będziemy się wspierać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam zamiar osiągnąć to:

330306wyivwlr69k.jpg

Simba, Mango, ania.g, inessa, Kate 75, mysza1975, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• saffija Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was Kobietki. Mam już magiczne 35 lat, jednego synia w wieku 9,5 lat i malutką kropeczkę w drodze. Przez wiele lat myślałam tylko o tym, żeby się edukować, piąć w górę w pracy, zbudować dom itp. itd. Jakie było moje zdziwienie gdy po wyjęciu wkładki okazało się, że kolejne dzieciątko każe na siebie poczekać. Ale udało się dzięki sile, wsparciu i pozytywnemu myśleniu mojego cudownego męża. I teraz mam okazję przekonać się, że każda ciąża jest inna, a co tu duzo mówić... organizm też się zmienił.

polarmiś, Panda, Myszonek, Olena, Mango, ania.g, inessa, bliska77, Parka, megan8, Sudela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pepowina.pl/od-zaplodnienia-do-narodzin/

A tu fajna strona dla naszych mam.

• Panda Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    P
    Panda - pogon ukochanego, niech sie przebada. Tule i ocieram lezki.

Dzieki bardzo Misku juz mamy ustalone ze po swietach idzie sobie zrobic dobrze w labolatorium w celach mojego psychicznego spokoju ;)

polarmiś, Myszonek, inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dotrwasz - czego życzę z całego serca i jednocześnie gratuluję!!
    U mnie już córeczka weszła w 7 tydzień - jest wymagająca i absorbująca - dlatego czasami nie wiem jak się nazywam - mój świat przewrócił się do góry nogami - wszystko kręci się wokół niej. Kobietki życzę Wam tego samego szczęścia , może tylko troszkę mniej wymagającego. Pozdrawiam
    anna maria wrote:
    Witam dziewczynki ,tak sobie mysle :Megan i Iwka juz koncza przygode bycia ciezarowkam ,a ja z nim zaczynalm.Teraz znowu zaczynam z innymi dziewczynam z czego sie bardzo ciesze i gleboko wierze ze dotrwam z nimi do konca.Milego dnia zycze

samira, Olena, Myszonek, Mango, polarmiś, Panda, inessa, gosia7122, EwaT, malgos741, anna maria, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Brawo, klub cwiczacych 35+ z Chodakowska rosnie! Zrobmy sobie zgrabne tyleczki i szczuple talie, zeby w ciazy moc sobie bezkarnie skubnac czegos zakazanego, ale nie plakac po ciazy, ze sie przytylo 25 kg ;)

Myszonek, inessa, malgos741, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1842 1843 1844 1845 1846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ