X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Wiecie, gdzie można znaleźć surowe buraki albo czy z tych gotowanych się da zrobić barszcz?

Jak nie było u "ciapatego", w Tesco - to kupowałam w Sainsbury'm :)

Alis, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    ja bym jeszcze odstawiła lub chociaż ograniczyła pszenicę i wszelkie wyroby z nią związane :) szybciej pozbywa się wtedy grzybów :)
    tak, o tym tez czytalam

Myszonek, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój progesteron 44,62 nmol/l fl 5,3-86
    Progesteron (jedn.tradyc.) 14,01 ng/ml fl 1,7-27

polarmiś, Kate 75, inessa, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wróciłam wczoraj wieczorem po 16 godzinach pobytu w szpitalu. Mam mętlik w głowie, zaraz szału dostanę. Złość, żal, poczucie pustki i ta cholerna bezsilność. To było trzecie poronienie. Nadal mam obolałe piersi jak bym była w ciąży. W trakcie czekania na zabieg do pokoju doszła jakaś baba która się mądrzyła i dziwiła że rozpaczam po stracie skoro mam już dwójkę dzieci. Zespół lekarzy też świetny, po prostu byłam tylko kolejnym rutynowym przypadkiem. Dostałam opierdol że nie mam przy sobie grupy krwi " jak to pani w piątej ciąży i nie ma grupy krwi?" A no nie miałam przy sobie bo nie myślałam logicznie wychodząc z domu przed 3 rano.Trafił się tylko jeden normalny starszej daty lekarz który okazał współczucie i starał się wytłumaczyć. A na wypisie mam napisane że mam stawić się na pilną wizytę konsultacyjną ale moja gin twierdzi że dopiero jak będę miała wyniki histopatologii a to dopiero za cholerne trzy tygodnie. Nie wiem czy mam teraz robić jakieś badania bo nikt mnie o tym nie poinformował. Dostałam cholerny antybiotyk i nawet nie mogę się upić z żalu. Mam też jakiś lek flumycon w dawce jednej kapsułki do połknięcia ale nie wiem kiedy mam go przyjąć bo tego też mi nikt nie powiedział. Jeszcze przed zabiegiem dowiedziałam się że mogę się starać za trzy miesiące. Nie wiem czy mam na to dość siły, wszystko mi się miesza. Nie chcę po raz czwarty tego przeżywać. Do bani początek roku. Przepraszam za chaotyczny wyrzut emocji ale nie mogę sobie z tym poradzić. Może nie powinnam o tym pisać na tym forum.

samira, Alis, bliska77, inessa, Myszonek, Lucky, Bursztyn, malgos741, Iwone, Kate 75, Parka, EwaT, Viv78, anna maria, polarmiś, grosza, Niuta, gosia7122, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mój progesteron 44,62 nmol/l fl 5,3-86
    Progesteron (jedn.tradyc.) 14,01 ng/ml fl 1,7-27
    to chyba bardzo dobry :)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem czekam na analizę Naszych progesteronówek

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli dobry to skąd te plamienia?

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g tak mi przykro.

Przytulam

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    ania.g tak mi przykro.

Przytulam

I ja przytulam.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dobrze ze napisalas i pisz ile chcesz i potrzebujesz. Bardzo mi przykro, po takim poczatku roku moze byc tylko lepiej. Daj sobie czas, wiem ze to banalnie brzmi ale w takiej sytuacji nic innego nie da sie zrobic. Potem zdecydujesz co chcesz dalej robic. Przytulam Cie mocno <3

inessa, Lucky, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    No właśnie nie wiem czekam na analizę Naszych progesteronówek
    no i lekarza :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g <3

• Alis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu.g , przykro mi.

Dziewczyny, dzięki za burakowe porady :) U mnie w najbliższym Tesco niestety nie prowadzą, w Sainsburym nie widziałam, ale jeszcze raz popatrzę. Spróbuję sie przelecieć po jakichś dalej położonych supermarketach, skoro piszecie, że są, jest nadzieja.

inessa, Myszonek, Lucky lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tak mi przykro..nie wiem co powiedzieć
    <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu g.strasznie mi przykro, zadne slowa nie pomoga, jesli Tobie lzej pisz tu ile wlezie, przytulam <3
    Maz ma angine ropna w ostrej fazie i mamy unikac kontaktu przez okolo tydzien

inessa, Lucky, grosza, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do lekarza na razie nie idę..
    Bursztyn wrote:
    no i lekarza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu.g ja ze względu na śmierć brata też znam lekarzy w szpitalu niestety ze złej strony ,współczuje ci bardzo

dziewczyny właśnie tak myślałam ze odstawić cukier i jak najmniej potraw z białej mąki :)

bliska77, Myszonek, inessa, Lucky, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Aniu.g , przykro mi.

Dziewczyny, dzięki za burakowe porady :) U mnie w najbliższym Tesco niestety nie prowadzą, w Sainsburym nie widziałam, ale jeszcze raz popatrzę. Spróbuję sie przelecieć po jakichś dalej położonych supermarketach, skoro piszecie, że są, jest nadzieja.

Mogę Ci wysłać paczkę żywnościową ;)

inessa, Alis, Lucky, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo bardzo mi przykro, przytulam <3
    Zrozumiałe, że masz mętlik głowie, i burzę emocji. Współczuję tego jak potraktowali Cie w szpitalu, okropna znieczulica, co za różnica która to ciąża, zawsze ból i żal jest ten sam :( . Na decyzje co dalej przyjdzie czas, czas też leczy rany, banalne ale prawdziwe, jeszcze raz przytulam i wspieram <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 18:46

inessa, Lucky, malgos741, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nocno wspolczuje i wiem co przezywasz .

bliska77, samira, Myszonek, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 2025 2026 2027 2028 2029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ