35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyANiu kochana mocno tule do serca i pisz ile chcesz
ALis ja dziś zrobiłam sobie też barszcz ale taki z butelki bo na gotowanie to jakos nie mam sił ciągle bym spała.
Reni masz ładny progesteron i zaczynam też myśleć skad u CIebie te plamienia i tak soboe myśle,ze wcale nie z braku progesteronu ale moze masz problem z etradiolem ale własnie w drugiej fazie cyklu.
A grzybek to włąśnie odstawić słodycze mozna używać zamiast nich np do herbaty czy nawet kawy miód ale prawdziwyMyszonek, Lucky, Kate 75, Bursztyn, malgos741, bliska77, Alis, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Aniu bardzo mocno przytulam. I ja niestety wiem przez co przechodzisz
Życzę Ci spokoju ducha, czas na podejmowanie decyzji przyjdzie gdy minie ta zawierucha emocjonalna. Trzymaj sie ciepło
Aga zdrówka dla męża, uważaj na siebie!
Reni, niezły ten progesteron. Ciekawa jestem co powie gin. Podobnie jak Inessa, podejrzewałabym teraz estradiol i porobiła badania w drugiej fazie.
Dzięki za info o grzybkach, miewam niestety, więc będę uważała na dietę do tegoinessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:ANiu kochana mocno tule do serca i pisz ile chcesz
ALis ja dziś zrobiłam sobie też barszcz ale taki z butelki bo na gotowanie to jakos nie mam sił ciągle bym spała.
Reni masz ładny progesteron i zaczynam też myśleć skad u CIebie te plamienia i tak soboe myśle,ze wcale nie z braku progesteronu ale moze masz problem z etradiolem ale własnie w drugiej fazie cyklu.
A grzybek to włąśnie odstawić słodycze mozna używać zamiast nich np do herbaty czy nawet kawy miód ale prawdziwy
inessa, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A propos diety bezcukrowej i bezbialomacznej, przechodze na nia od poniedzialku
nie bedzie latwo, mam to zamiar zrobic najpierw przez miesiac, a potem zobacze jak sie bede czula. Pozwolilam sobie na wsuwanie ciastek i innego typu zakazanych smakowitosci, ale okazalo sie ze jak moge, daje sobie pozwolenie- to wcale mnie tak nie ciagnie i skonczylo sie na jednym tylko muffinie, wiec cienko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 19:18
inessa, malgos741, bliska77, Lucky, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Aniu.G przytulam
i przykro mi że tak zacząłaś nowy rok.
Ale narobiliście mi ochoty na barszcz, ja wczoraj na obiad miałam gulasz z kurczaka z talarkami i buraczkami
Reni dobry progesteron
A ja p[o robocie i już was nadrobiłam.Kate 75, inessa, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
inessa wrote:Bursztynku a jak ja byłam leczona w buzi miałam grzybki to dietetyk polecała mi miód,ze akurat to moge.
No i własnie co lekarz to inaczej.
Przy grzybach:
1. Nabial nie jest wskazany (ogolnie przy grzybicy)
2. Owoce tylko w malych ilosciach po posilku, generalnie nie sa wskazane, lepiej przejsc na warzywa
3. Drozdze sa pozywka dla grzybow.
4. Zboza maja gluten i sa pozywka dla grzybow. Im nizszy indeks glikemiczny tym lepiej (swietna jest kasza jaglana)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 19:24
samira, Kate 75, Pusurek, inessa, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniu - współczuję bardzo...
W UK kupowałam - chyba w Morrisonie (czy jak to się tam pisze)buraczki suszone. Są tam, gdzie warzywa, ale w postaci wiórek koloru bordowego w niewielkich woreczkach...barszcz z takich buraczków wychodzi super - lepszy nawet od świeżych - bo to jakby koncentrat....
Reni - progesteron ok - bardzo dobry...więc chociaż jedno masz z głowy...ale badać trzeba dalej - bo tak naprawdę u Was nie wiadomo o co chodzi....ja bym jeszcze sprawdziła morfologię Twojego męża, ale to ok. 140 zł...inessa, Lucky, Kate 75, bliska77, Myszonek, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ostatnio odstawilam w ogole slodycze, zjadam 1 kostke czekolady dziennie i wystarcza mi, az sie dziwie, bo ja uwielbiam slodycze, szczegolnie do kawki
A ze przestalam pic kawe, bo mi nie smakuje, to i czekoladek mi nie trzeba
Za to wpierniczylam dzis caly sloiczek marynowanych kurek i jeszcze mi malo...inessa, Lucky, Kate 75, bliska77, Bursztyn, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:tylko ze miod - jak by na niego nie patrzec jest niestety cukrem
Przy grzybach:
1. Nabial nie jest wskazany (ogolnie przy grzybicy)
2. Owoce tylko w malych ilosciach po posilku, generalnie nie sa wskazane, lepiej przejsc na warzywa
3. Drozdze sa pozywka dla grzybow.
4. Zboza maja gluten i sa pozywka dla grzybow. Im nizszy indeks glikemiczny tym lepiej (swietna jest kasza jaglana)
pierwsza zasada wykluczyć cukier,produkty mączne,skrobię ,spożywać raczej warzywa nie owoce,dużo wody pić niegazowanej i przegotowanej(nigdy surowej),i nie jeść miodu (a uwielbiam),kasza jaglana (niby można, jęczmienną ale ona zakwasza to tez nie za dobra),stosować probiotyki w kapsułkach,nabiał w postaci maślanki,jogurtu kefiru,mięso drobiowe,wołowe i parę innych....dużo białka ,i ograniczyć lub wykluczyć właśnie glutenWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 19:32
inessa, Lucky, bliska77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno i bety nie robiłam bo i tak wynik dopiero we wtorek ,może jak bym z samego rana poszła to by były wyniki na wieczór ale kasa nie wpłynęła i klops...jak @ nie przylezie do wtorku i tempka nie spadnie to zrobię ...
Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
cześć Dziewczyny, witam Was serdecznie.
mój M. był dzisiaj na badaniu nasienia, pierwszy raz, jestem w szoku że tak gładko z nim poszło
teraz biega po domu cały napuszony - bo lekarz powiedział że jest wszystko w normie (i co ciekawe - jak usłyszał że mamy za sobą trochę ponad pół roku starań to powiedział że to nic takiego, że to nie jest czas na wydawanie kasy na serię badań, tylko mamy seks uprawiać i koniec); ja w każdym razie idę do swojej gin. 8.01 i o badania będę prosiła - ale to co on powiedział poprawiło mi humor.
prześledziłam masę wątków na temat wyników badań - ale wszystkie są jakieś inne. pomożecie?nie jestem w stanie zinterpretować tych zapisków
mamy jakieś VCL 39,63; VSL 26, 00; VAP 29,14; MAD 56,33; ALH 6,25; BCF 6,01; LIN 63,68%, WOB 74,04%; STR 85,04%; total sperm 170,43; ph 7,80; total motility 77,39 , volumen 3,20; progressive motility 60,03; concentration 53,26
z góry dziękuje moje Wy AutorytetyLucky, inessa, mysza1975, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do cukru w miodzie to wiem,ze on jest ale (nie wytłumacze tego specjalistycznie bo sie nie znam ) wiem,ze to jest inny cukier i dlatego mozna go używać.
Co do glutenu to niestety jest on w wielu produktach wiem bo jestem ze wzgledu na chorobe na diecie bezglutenowej i np co do kaszy jaglanej istnieją bardzo duże spory czy jest tam gluten czy go nie ma lekarze zaczynaja sie skłaniać na całym swiecie ,ze najmniej glutenu jest w kaszy grycznej.
Bursztynku podziwiam CIe za podjecie sie tej diety łałsamira, mysza1975, Lucky, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
samira wrote:wszędzie piszą inaczej
pierwsza zasada wykluczyć cukier,produkty mączne,skrobię ,spożywać raczej warzywa nie owoce,dużo wody pić niegazowanej i przegotowanej(nigdy surowej),i nie jeść miodu (a uwielbiam),kasza jaglana (niby można, jęczmienną ale ona zakwasza to tez nie za dobra),stosować probiotyki w kapsułkach,nabiał w postaci maślanki,jogurtu kefiru,mięso drobiowe,wołowe i parę innych....dużo białka ,i ograniczyć lub wykluczyć właśnie gluten
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto za mnie tez trzymajcie kciuki bo będę na podobnej diecie jak Bursztynek a może ta dieta i na płodność lepiej wpłynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 20:03
inessa, Bursztyn, malgos741, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:no i bety nie robiłam bo i tak wynik dopiero we wtorek ,może jak bym z samego rana poszła to by były wyniki na wieczór ale kasa nie wpłynęła i klops...jak @ nie przylezie do wtorku i tempka nie spadnie to zrobię ...
samira, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinessa wrote:Samirko to za Ciebie również kciuki
Mozecie razem z Bursztynkiem sie wspieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 20:06
Bursztyn, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość