X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus a nie masz szans zrobić tych badań na nfz?
    wiem, że dziewczyny często chodzą równolegle do dwóch lekarzy, prywatnie i na nfz, żeby nie płacić za badania.

Fajnie że masz ujemny bilans wagowy! Niefajnie że się słabo czujesz :(
    Ale podziwiam suwaczek i widzę że zaczynasz drugi trymestr! Gratulacje!

Slash, ja przeczytałam co napisałaś. Empatia potrzebna. Staram się nie wkręcać w spory, bo bardzo dużo energii mnie to kosztuje :( a zwykle do niczego nie prowadzi.
    Nie jest to czasem łatwe, ale staram się każdą zrozumieć.
    Różne jesteśmy i fajnie,bo ciekawie jest.

bliska77, Kate 75, grosza, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, niestety upznam tylko jednego w miare ginekologo przyjmujacego na nfz ma odlegle terminy i tylko w godzinach przedpoludniowych, pocieszam sie, ze kolejny taki wydatek na badania bedzie dopiero za jakies dwa miesiace, przezyje :-)
    Drugi trymestr zaczynam chyba 8stycznia 7 czylinwe wtorek ide na prenatale ... caly czas przekonuje sama siebie ze jest; bedzie wszystko ok :-)

Kate 75, grosza, inessa, Mango, Lucky, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - będzie ok wszystko :) Jak ten czas leci....

Kate 75, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    podziwiam.. ja nie miałabym odwagi sama sobie rozjaśnić włosów..
    często stają się matowe i łamią się
    jeszcze powiedz, że sama sobie nakładałaś? shocked.gif
    tak sama ,G mi tylko maznął z tyłu głowy ;)

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aga - będzie ok wszystko :) Jak ten czas leci....
    Bozia <3

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiąc o lekarzach na nfz dzisiaj przeżyłam 2 szoki pierwszy że o godz 7,45 zarejestrowałam się z młodym do ogólnego zwykle o godz 7,15 nie było już miejsc - a to dlatego że przyjęli 2 nowe lekarki co się zdarzyło po raz pierwszy od 7 lat
    dostałam skierowanie z nim do laryngologa na zamknięcie naczynek w nosie które powodują krwawienia - a drugi szok że tylko 2 tygodnie czekania do laryngologa a nie 2 m-ce :)

Kate 75, bliska77, Pusurek, inessa, Mango, Alis, Lucky, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie udało mi się wyrwać po wyniki badań więc polecę po pracy

to jaki ten progesteron ma być? żeby była owu
    ja się zastrzelę jak moje jaja to zbuki

samira, inessa, bliska77, mysza1975, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurcze nie udało mi się wyrwać po wyniki badań więc polecę po pracy

to jaki ten progesteron ma być? żeby była owu
    ja się zastrzelę jak moje jaja to zbuki
    Reni opinie są różne. Owulka już jest możliwa przy wyniku 3-5 ng/ml, ale moja lekarka jest zdania, że dobra, wartościowa owulacja - to wynik po owulce powyżej 15 ng/ml. Ja mam często ponad 20 i co z tego :). Zobacz też w jakich jednostkach dostaniesz wynik, bo może trzeba będzie przeliczyć...

polarmiś, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra .. grzeję już stópki.. niebawem wyruszam ;-)

polarmiś, inessa, Lucky, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Lucky, niestety upznam tylko jednego w miare ginekologo przyjmujacego na nfz ma odlegle terminy i tylko w godzinach przedpoludniowych, pocieszam sie, ze kolejny taki wydatek na badania bedzie dopiero za jakies dwa miesiace, przezyje :-)
    Drugi trymestr zaczynam chyba 8stycznia 7 czylinwe wtorek ide na prenatale ... caly czas przekonuje sama siebie ze jest; bedzie wszystko ok :-)
    musi być ok :)innej opcji nie ma.
    Hejka.

inessa, polarmiś, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie,
    Ale mnie ominelo hoho....
    Odnosnie slubow, powiem tylko tyle, ze my mamy jedynie cywilny i to ze wzgledow formalno-prawnych, kiedys o tym pisalam :-)
    Inessa, oby beta rosla, mysl pozytywnie, bedzie dobrze :-)
    Lucky, estem pewna, ze niebawem Twoja kolej :-)
    Misku, dbaj o nozke :-)
    Samirka Ty wiesz &&&&&&&
    Biore sie za sprzatanie, mam dzis urlop i aplaowalysmy z corka babski dzien ale chalupe posprzatac troche trzeba
    Milego dnia babeczki
    wiem wiem <3

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i byłam u laryngo ,wymaz z gardła stwierdzono liczne grzybki ,nieźle a ja się dziwię czemu mam często krostki bolesne w gardle i ustach i boje się ze się to rozniosło niżej ;) mam pędzlować nystatyną jamę ustna gardło,a u gina tego nowego mam zrobić badanie na posiew (tak mówił jak byłam na konsultacjach) i się wyjaśni ,może powinnam jakąś dietkę przeciwgrzybiczą poprowadzić ,na dole mnie piecze troszkę ale to chyba od luteiny ,ona trochę podrażnia a i ta laryngo chce mieć kontakt z tym lekarzem (ma prywatny gabinet obok niego)czy mogę coś jeszcze stosować w tej sprawie bo jeśli się staram to mogę jedynie ta nestatyne stosować i tez sprawa taka czy właśnie ta grzybica mogła się rozsiać

A czekałam na wizytę 2,5h nokaut po prostu bo przejmowała najpierw z medycyny pracy badania ale powiedziała ze na przyszły raz nie będzie tak bo ona chce leczyć ludzi a nie głupie badania wypisywać ,fajna z niej kobitka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 16:15

inessa, gosia7122, bliska77, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Mam nadzieje Bursztynku, ze jednak az tak zle nie jest. Przegladalam sobie informacje na stronie NHS i tam jest napisane, ze kazda kobieta w ciazy moze zrobic badania pranetalne. Za chwile mam wizyte u mojego GP i poprosze o skierowanie i sie dowiem, jak to wyglada w praktyce.
    prenatalne robia standardowo, chodzilo mi o to ze sa tylko 2 usg i zadnej wizyty u gin.

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłali mnie na badanie krwi, do położnej i do szpitala na USG... Zobaczymy jak system działa.
    Dziewczyny, mam ochotę na barszcz czerwony z ziemniakami, a tutaj wszędzie są tylko takie gotowane buraki w woreczkach. Wiecie, gdzie można znaleźć surowe buraki albo czy z tych gotowanych się da zrobić barszcz?

Myszonek, inessa, Lucky, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Wysłali mnie na badanie krwi, do położnej i do szpitala na USG... Zobaczymy jak system działa.
    Dziewczyny, mam ochotę na barszcz czerwony z ziemniakami, a tutaj wszędzie są tylko takie gotowane buraki w woreczkach. Wiecie, gdzie można znaleźć surowe buraki albo czy z tych gotowanych się da zrobić barszcz?
    surowe buraki kupisz w Morrisons lub w Tesco, czesto robie barszcz i tam sie wlasnie zaopatruje.

Myszonek, Alis, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie z nowosci, to maz wlasnie pojechal doszpitala na naciecie i wyczyszczenie ropnia, od wczoraj zrobil mu sie w buzce taki stan, ze lekarka powiedziala ze antybiotyk dopiero po nacieciu i wyczyszczeniu, kurna 2014 mial byc spokojniejszy....

inessa, Lucky, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    boje się ze się to rozniosło niżej ;)
    ,może powinnam jakąś dietkę przeciwgrzybiczą poprowadzić ,na dole mnie piecze troszkę ale to chyba od luteiny ,ona trochę podrażnia
    Odstaw cukier, jesli dasz rade, czekoladki i takie swinstwa, od razu zauwazysz poprawe i na gorze, i na dole ;)
    Cukier to pozywka dla grzybow, powinno sie zawsze stosowac diete any cukier od razu kiedy np. zaczynamy antobiotykoterapie.
    Sama wiem, jak to jest, wiec trzymam kciuki.
    Powodzenia!

Bursztyn, Kate 75, samira, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Odstaw cukier, jesli dasz rade, czekoladki i takie swinstwa, od razu zauwazysz poprawe i na gorze, i na dole ;)
    Cukier to pozywka dla grzybow, powinno sie zawsze stosowac diete any cukier od razu kiedy np. zaczynamy antobiotykoterapie.
    Powodzenia!

ja bym jeszcze odstawiła lub chociaż ograniczyła pszenicę i wszelkie wyroby z nią związane :) szybciej pozbywa się wtedy grzybów :)

Bursztyn, Pusurek, samira, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    A u mnie z nowosci, to maz wlasnie pojechal doszpitala na naciecie i wyczyszczenie ropnia, od wczoraj zrobil mu sie w buzce taki stan, ze lekarka powiedziala ze antybiotyk dopiero po nacieciu i wyczyszczeniu, kurna 2014 mial byc spokojniejszy....
    pomysl, ze teraz sie to przytrafilo a potem caly rok bedzie juz spokoj i same dobre nowosci :)

Myszonek, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Powodzenia!
    dokladnie! zadnego cukru przy tego typu schorzeniach.

Pusurek, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2024 2025 2026 2027 2028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ