Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku bo już się pogubiłam w tych rozjazdach Twojego męża - działacie w tym cyklu, czy go nie ma?
    Boziu, w tym cyklu owulka przypada na 6 stycznia ale meza nie ma nadal, wrac teoret. 18 stycznia, tylko ze 19 mam miec @,nastepna owulke system wyznaczyl na 30 stycznia (mam krotkie cykle) i zazwyczaj te terminy sie zgadzaja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 11:46

Lucky, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, EwaT lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, w tym cyklu owulka przypada na 6 grudnia ale meza nie ma nadal, wrac teoret. 18 grudnia, tylko ze 19 mam miec @,nastepna owulke system wyznaczyl na 30 grudnia (mam krotkie cykle) i zazwyczaj te terminy sie zgadzaja...

no ale to mega długi cykl, bo najbliższy 30 grudnia jest za rok niemalże ;)

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no ale to mega długi cykl, bo najbliższy 30 grudnia jest za rok niemalże ;)
    hahahaha!!!! Lucky, dzieki :) juz poprawilam :) i to mi uprzytomnilo ze ja glowa nadal tkwie w zeszlym roku.... ;) trzeba jednak porzadki pod beretem robic ;)

Bozia3, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczną sobotę, gdyby nie kalendarz, a w nim styczeń pomyślałabym, że wiosna idzie, słonko i 8,5 stopnia, las wzywa i idę na kijki :)
    Co do preferencji wiejsko miejskich, najbliżej mi do Polarmisi. Mieszkam niby na wsi,ale do miasta mam blisko więc do urzędu,kina, supermarketu knajpy też, więc o zabiciu dechami nie mamowy. Dla mnie ta moja wieś jest już za mało wiejska, na starość marzy mi się taka wieś lub las z prawdziwego zdarzenia, duży własny teren i trochę własnego lasu, może się spełni, kto wie. Obecnie mam ogród z sadem krzewami owocowymi malinki porzeczki jabłka wiśnie i takie tam, dodatkowo czarny bez, głóg,pigwa, pokrzywa mięta i inne ziółka, niestety z warzywniaka uprawianego na całego zrezygnowałam bo pracując zawodowo nie dawałam rady tym bardziej, że pracy mam najwięcej w okresie wiosenno letnim i po powrocie o 20 do domu nie było już siły, ale na pewno do warzyw własnych wrócę, na razie 3 pomidorki dla zabawy, czasami papryka. Jaja mam też eko, sama te kurki czasami karmię i są oswojone cieszą się jak się je odwiedza.
    Miasto mam w pracy, a co wydarzeń kulturalnych to czy się mieszka w mieście czy na wsi to bez znaczenia, jak ktoś będzie chciał to będzie chodził do kin teatrów i na koncerty bo po prostu lubi. Wiejskie pozdrowionka i miłego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 12:22

nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, Lucky, nick nieaktualny, EwaT, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko jak bardzo się cieszę - Twój suwaczek pięknie mnie dzisiaj usposobił - gratuluję
    inessa wrote:
    Bursztynku a jak ja byłam leczona w buzi miałam grzybki to dietetyk polecała mi miód,ze akurat to moge.
    No i własnie co lekarz to inaczej.

Bozia3, nick nieaktualny, Mango, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to wszystko jednak zalezy od temperamentu i potrzeb zyciowch. Dla mnie to zaden problem gdy jestem sama, wrecz wskazane ! Jesli lubi sie jeszcze roslinki i zwierzatka ( tego jeszcze nie wiem ) to mieszkanie na wsi daje duzo radosci i komfort i niezaleznosc i zdrowie!

Bozia3, Kate 75, nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czyżby było coś na rzeczy ?? Piękny progesteron i te palące cy... , nie zapeszając, tak po kryjomu trzymam &&&&&&&&&& :)

Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, Reni lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Reni czyżby było coś na rzeczy ?? Piękny progesteron i te palące cy... , nie zapeszając, tak po kryjomu trzymam &&&&&&&&&& :)
    ja tez po kryjomu trzymam :) kokietka ta nasza Reni,co ? ;)

Bozia3, Kate 75, Mango, nick nieaktualny, Lucky, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Inessko jak bardzo się cieszę - Twój suwaczek pięknie mnie dzisiaj usposobił - gratuluję
    Angela, co u Ciebie? jak Mala? :)

nick nieaktualny, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Jesli chodzi o wybor co do miejsca zamieszkania, zdecydowanie blizej mi do Reni i Ewy, od urdzenia do 26 roku zycia mieszkalam w bkoku, zawsze marzyl mi sie dom i mam to szczescie, ze mieszkam na obrzezach miasta, pod warunkiem posuadania samochodu wszedzie blisko a jednak cisza i spokoj (poza niektorymi sasiadami :-) ), no i ziemia, niewiele bo niewiele ale ja uwielbiam grzebac w ziemi, odsresowuje mnie to cholernie, ptaszki, kwiatki i pielenie to znaczy dla mnie prawdziwy relaks. Podobnie jest z wakacjami, tam uciekmy gdzie malo ludzi i miejsce do lazenia, kutorty a zwlaszcza te zagraniczne gdzie wypoczynek to wylegiwanie sie przy basenie i 40 stopni w cieniu, omijamy z daleka :-)
    Milego popoludnia

Bursztyn, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Lucky, EwaT, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - wszystko pomału wraca do normy - przesypiamy coraz dłużej , zaczynamy gaworzyć i śmiać się - Lenka jest kochana! Weszła już w 3 miesiąc. Ja mam pełne ręce roboty jak to przy maluchu - córcia bardzo lubi towarzystwo i nawołuje mamę , a ja nie mam czasu na nic innego więc całe dnie spędzam z nią. Chociaż muszę przyznać , że wyjścia już się trafiają i wtedy zostaje z tatą i daje mu nieźle popalić tęskniąc za mamą hi..hi..
    Pozdrawiam i życzę maleństwa w Nowym Roku

Bursztyn, nick nieaktualny, Mango, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, malgos741, Kate 75, Lucky, EwaT, grosza, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Bursztynku - wszystko pomału wraca do normy - przesypiamy coraz dłużej , zaczynamy gaworzyć i śmiać się - Lenka jest kochana! Weszła już w 3 miesiąc. Ja mam pełne ręce roboty jak to przy maluchu - córcia bardzo lubi towarzystwo i nawołuje mamę , a ja nie mam czasu na nic innego więc całe dnie spędzam z nią. Chociaż muszę przyznać , że wyjścia już się trafiają i wtedy zostaje z tatą i daje mu nieźle popalić tęskniąc za mamą hi..hi..
    Pozdrawiam i życzę maleństwa w Nowym Roku

dziekuje :) cieszcie sie soba :)

angela, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkanie na wsi ma swoje plusy i minusy, tak samo jak i w mieście.
    Mieszkałam w mieście i nie narzekałam, bo wszędzie blisko (lekarz, urzędy itd.) człowiek był bardziej ucywilizowany.
    Teraz mieszkam w malutkiej miejscowości prawie jak na wsi i czasami żałuję, ale nie miałam innego wyjścia i musiałam zmienić miejsce zamieszkania.
    Może gdybym pracowała, to byłoby inaczej, bo wtedy szuka się głównie spokoju, ale ja nie pracuję i spokój czasami wychodzi mi bokami...
    W mojej miejscowości jest mało dzieci a jeśli już są, to są głównie na swoim placu przy domu.
    Kiedy wychodziłam z moim 5-letnim synkiem na plac zabaw bawił się bardzo często sam, bo nikogo tam nie było, dlatego kiedy skończył 3 lata zapisaliśmy go do przedszkola żeby miał kontakt z rówieśnikami. Gdy mieszkałam w mieście nie było tego problemu, bo wystarczyło wyjść z klatki i już się ktoś znalazł.
    Poza tym ludzie są inni. W mieście żyło mi się bardziej towarzysko, tu każdy żyje swoim światem.
    Jedyny plus jaki zauważam, to lato, bo mogę sobie postawić duży basen i bez problemu zrobić grila.

Właśnie jestem z dziećmi na weekend u brata w mieście. Przyjechaliśmy się "ucywilizować" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 13:23

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Lucky, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dom, ewentualnie apartament w centrum, na wsi drugi dom. Jestem dzieckiem betonu, kocham miasto :)
    Właśnie, to by mi najbardziej pasowało :)

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    jedyne co mi się na prawdę nie podobało to domniemana wizyta tutaj męża Caffe i zdania nie zmienię
    Mój mąż czasami ogląda mój wykres, ale na forum nie ma wstępu. Zdarza się, że coś mu zacytuję, ale to wszystko :)

Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ciesz sie kazda chwila, czas bardzo szybko leci, az buzka sama sie usmiecha gdy czyta sie Twoj wpis, wszystkiego dobrego :-)

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lucky, Mango, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, podoba mi sie bardzo twoj suwaczek :) weszlam nawet na ta strone i znalazlam tam bardzo ciekawa rzecz: zaawansowane okreslanie daty porodu, wpisuje sie rozne dane i system oblicza na tej podsawie precyzyjniejszy termin (metoda Mittendorf-Williams ) :)

nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Mój mąż czasami ogląda mój wykres, ale na forum nie ma wstępu. Zdarza się, że coś mu zacytuję, ale to wszystko :)
    U nas jest tak samo :)

nick nieaktualny, Iwone, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje :)
    Ja dopiero teraz bo przyznam sie niedawno wstałam po nocnych przeżyciach,wielkie mdłosci od 2 -5 nad ranem oraz bardzo duża duszność z która nie mogłam sobie poradzić a przez to nasiliła mi sie arytmia serca ufufu,jednak moja immunologia walczy i to przadnie ale mam nadzieje,zę Maluszek tym razem wygra z moim prganizmem.
    Angela dzieki i super wiadomosci :)
    Reni ciekawe te Twoje objawy ale wiecej juz nie mówie :D :P
    Co do mieszkania w miescie czy na wsi to ja mieszkałam i tu i tu i kazde miesjce wg mnie ma swoej plusy i minusy ale trzeba lubić czy wiec czy miasto aby tam zamieszkac My teraz mieszkamy w małym miescie w bloku ale na pograniczu tego miasta a wic blisko puszczy a dookoła jeziora :D
    Kochane nie bede tu długo bo nasilają sie mdłosci ble i nie mam apetytu :(
    Buziaki i spokojnego wekendu dla każdej :D :D :D

nick nieaktualny, Bozia3, Bursztyn, malgos741, Kate 75, nick nieaktualny, Mango, Niuta, nick nieaktualny, Viv78, EwaT, grosza, gosia7122, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko, mam nadzieje ze mdlosci troche odpuszcza i nie bedziesz zmuszona za czesto spotykac sie z graphics-toilets-789905.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 14:06

nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Lucky, Mango, Alis, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2030 2031 2032 2033 2034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ