X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laseczki mykam spać bo jutro wstać muszę 5:30 :) lecę z mamą do hurtowni...

Dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 22:29

malgos741 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) dobrej nocki

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• grosza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g <3 bardzo współczuję

samira, malgos741, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku!!! Miesiaczke dzisiaj urodzilam z wielkimi bolami jak za czasow licealnych. Trudno!

Co do dyskusji gdzie mieszkac to blizej mi Ewy. Teraz tez mieszkam daleko od centrum Wawy, mam domek z ogrodkiem ale to jednak miasto. Ale mamy plan wyniesienia sie na wies, tak zrobili moi rodzice i sa bardzo szczesliwi i nigdy by do miasta nie wrocili. Kino mam w domu, ekspres do kawy rowniez, na koncerty czy teatru chodzic nie lubie. Tlum mnie wkurwia, po sklepach nie lubie lazic.

samira, malgos741, Lucky, mysza1975, Mango, Bursztyn, Kate 75, bliska77, Iwone, inessa, EwaT, grosza, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    ja już nie mogę się doczekać kiedy ten cykl się skończy..tak mnie cycki palą, bolą

P.s. dajcie spokój Caffe może była zajęta raptem jeden dzień nie zajrzała

samira, Lucky, Kate 75, bliska77, inessa, grosza, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    zbieramy się do znajomych, w planie wspólne gotowanie, jedzenie i kawkowanie, dawno się nie widzieliśmy i chcemy się nacieszyć

Reni a może ten cykl wcale nie zamierza się kończyć, fajnie powoli się pnie temperatura, zawsze bolą tak Cię te piersi? A może musisz spać w bistonoszu? ;)

co do mieszkania, to podzielam zdanie Polarmisia i Ewy, w miastach już się namieszkałam :D teraz cenię sobie spokój i świeże powietrze, tudzież jaja od sąsiedniej, szczęśliwej kury

samira, Bursztyn, Kate 75, bliska77, Iwone, inessa, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ,miłej soboty życzę

disney-graphics-winnie-the-pooh-541460.gif

Lucky, Bursztyn, Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w pracy - pierwszy raz po świętach - człowiek tak szybko przyzwyczaja się do nieróbstwa zajmując się tylko domem, że myślałam, że dziś nie dojadę do pracy...

polarmiś, Lucky, inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raz na dwa tygodnie dostawe pysznych jajek od kur zyjacych na swobodzie wylacznie do celow jajkowo ozdobnych, przetwory owocowe i warzywne - mamusine i zmamusinego ogrodka- bez chemii. Mi sie take zycie marzy. Chcemy tak max do 5 lat zrealizowac plan przrowadzki na wies.

Lucky, Kate 75, bliska77, Iwone, inessa, malgos741, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja mam raz na dwa tygodnie dostawe pysznych jajek od kur zyjacych na swobodzie wylacznie do celow jajkowo ozdobnych, przetwory owocowe i warzywne - mamusine i zmamusinego ogrodka- bez chemii. Mi sie take zycie marzy. Chcemy tak max do 5 lat zrealizowac plan przrowadzki na wies.
    Ja podziwiam taką postawę. Nie jestem osobą nadmiernie towarzyską, ale na takiej wsi zabitej dechami czułabym się jednak nieteges w towarzystwie przetworów i kurek u sąsiadki....Co innego dom pod lasem na okres letni, a potem powrót do miasta...

Bursztyn, polarmiś, Lucky, Niuta, Kate 75, Iwone, inessa, malgos741, EwaT lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja podziwiam taką postawę. Nie jestem osobą nadmiernie towarzyską, ale na takiej wsi zabitej dechami czułabym się jednak nieteges w towarzystwie przetworów i kurek u sąsiadki....Co innego dom pod lasem na okres letni, a potem powrót do miasta...
    dom, ewentualnie apartament w centrum, na wsi drugi dom. Jestem dzieckiem betonu, kocham miasto :)

samira, Lucky, Iwone, inessa, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mlode Damy :)

Czekam na wiosne, moze wtedy ta moja ospalosc sie skonczy i dostane zastrzyk energii. Ile mozna kawy pic....

Lucky, Kate 75, inessa, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To wcaLe tak nie wyglada, u moich rodzicow dom sie nie zamyka od gosci!!! Chata pelna ludzi, biesiadnikow.
    Moi rodzice zawsze byli towarzyscy. Na wies przeprowadzili sie z centrum Wawy. Ale mam przyjaciol ktorzy sie nam dziwia, ze my ucieklismy z centrum na peryferia Wawy. A ja mam niedosyt i chce prawdziwej wsi.

Lucky, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Reni a może ten cykl wcale nie zamierza się kończyć, fajnie powoli się pnie temperatura, zawsze bolą tak Cię te piersi? A może musisz spać w bistonoszu? ;)
    No wlasnie Reni, tez tak pomyslalam....nie przyszla Ci taka ewntualnosc do glowy? (nie ma to nic wspolnego z nakrecaniem sie) :)

polarmiś, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dom, ewentualnie apartament w centrum, na wsi drugi dom. Jestem dzieckiem betonu, kocham miasto :)
    Ja rowniez jestem dzieckiem betonu, ale poniewaz zrobilam 9 lat temu krok ucieczki z miasta na jego peryferie, wiem ze za jakis czas bede gotowa zrobic drugi krok - wyprowadzka na wies.

Lucky, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja rowniez jestem dzieckiem betonu, ale poniewaz zrobilam 9 lat temu krok ucieczki z miasta na jego peryferie, wiem ze za jakis czas bede gotowa zrobic drugi krok - wyprowadzka na wies.
    ja tez probowalam zwiac na peryferie, nie powiodlo sie, wies odpowiada mi ale w malych dawkach, pozniej nieodparcie ciagnie mnie do asfaltu i Rynku w Krakowie. Ale kto wie, moze kiedys zmienie zdanie :)

polarmiś, Lucky, inessa, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo to różnie bywa....moja znajoma z pracy miała mieszkanie pod parkiem Bednarskiego w plombie pod Koroną - gwar, szum , tramwaje itp...mieli dużego psa i chodzili z nim do parku...Kupili dom w Wieliczce i mąż zachwycony - lata z tym psem po okolicznych lasach..a ona siedzi w tym pustym domu i dostaje kurwicy..:) Żałuje bardzo tego ruchu i męczy się tam okrutnie,,,

Bursztyn, Lucky, bliska77, samira, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku bo już się pogubiłam w tych rozjazdach Twojego męża - działacie w tym cyklu, czy go nie ma?

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bardzo to różnie bywa....moja znajoma z pracy miała mieszkanie pod parkiem Bednarskiego w plombie pod Koroną - gwar, szum , tramwaje itp...mieli dużego psa i chodzili z nim do parku...Kupili dom w Wieliczce i mąż zachwycony - lata z tym psem po okolicznych lasach..a ona siedzi w tym pustym domu i dostaje kurwicy..:) Żałuje bardzo tego ruchu i męczy się tam okrutnie,,,
    zobaczylam siebie- gdybysmy sie wyniesli z miasta :) tzn.ja w pustej chcacie z kurwica a maz albo w rozjazdach albo w lesie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2014, 11:41

Lucky, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2029 2030 2031 2032 2033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ