X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee, no jesc! :) pewnie ze jesc :) z Wloch wynioslam tradycje jedzenia slodyczy dzisiaj. Jesli Ty zjesz, to ja tez, ale od jutra koniec :)

Uffff...:) To do roboty!!!

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uffff...:) To do roboty!!!
    Aha, i zebys trafila na fasolke, nie tylko w ciescie :)

malgos741, Simba, inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, dziś poleżałam w łóżku do 12tej i mieliśmy gości.
    Witam nowe dziewczyny. :-)
    Reni piękne kolory :-)
    Aga powodzenia na badaniu, a jak tam tata się czuje ?
    Iwone moja koleżanka urodziła zdrowe bliźniaki i paliła ale rzadko. (in vitro):-)

Bursztyn, inessa, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. w listopadzie miałam praktyki w miejscowej podstawowce (jestem na anglistyce) po pierwszej lekcji mogłam powiedzieć które dziecko z jakiego gniazda pochodzi...i to sie potwierdzilo w pozniejszych rozmowach z tamtejszym nauczycielem, takie dzieci po prostu gorzej się uczą, mają problemy z koncentracją, tam gdzie alkohol często jest niedostatek co również po tych dzieciach widać....osobiście uważam że fundować dziecku dawki alkoholu już w wieku płodowym to ze strony matki wyjatkowe świństwo...przeciez moze odłożyć to chlanie czy palenie na pózniej tak? jedne mamy mogą a drugie nie mogą? nie wierze....

samira, inessa, bliska77, Myszonek, Niuta, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - FASOLKA!!!!

samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te starania czlowiek sie juz najglupszych zabobonow czepia. Akurat dzisiaj czarny kot przebiegl mi droge. Po pracy ide grac w lotto!

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozum tu jest potrzebny! a jak widać to niektórym go bardzo brakuje, po co kusić los , jak się jest w ciąży przecież można sobie odmówić przyjemności dla dobra fasolki no chyba że komuś nie zależy i zupełnie olewa ale ja i tak tego nie pojmuję
    ja chuchałam i dmuchałam a i tak przy porodzie nie obeszło się bez komplikacji
    co do fajek w ciąży to rozumiem ten nałóg i jak ciężko z niego zrezygnować sama kiedyś paliłam ale od ciąży zero i jest mi z tym bardzo dobrze

Simba wrote:
    Tez mi sie wydaje ze lepiej dmuchac na zimne...Ale mysle, ze we wszystkim potrzebny jest umiar
    Ja tutaj mam przyklad bardzo otylej dziewczyny, przed trzydziestka, ktora dlugo nie mogla zajsc w ciaze, w koncu inseminacja pomogla. Myslalam, ze te klopoty zmienia troche jej podejscie do siebie, ale sie mylilam. Pali, pije, je jak wariatka. Wkrotce rodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:37

Bursztyn, samira, inessa, bliska77, Parka, malgos741, Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. w listopadzie miałam praktyki w miejscowej podstawowce (jestem na anglistyce) po pierwszej lekcji mogłam powiedzieć które dziecko z jakiego gniazda pochodzi...i to sie potwierdzilo w pozniejszych rozmowach z tamtejszym nauczycielem, takie dzieci po prostu gorzej się uczą, mają problemy z koncentracją, tam gdzie alkohol często jest niedostatek co również po tych dzieciach widać....osobiście uważam że fundować dziecku dawki alkoholu już w wieku płodowym to ze strony matki wyjatkowe świństwo...przeciez moze odłożyć to chlanie czy palenie na pózniej tak? jedne mamy mogą a drugie nie mogą? nie wierze....

Alkohol zabija szare komorki. Ale tylko te najslabsze ;)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - pewnie że jeśc :)

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Alkohol zabija szare komorki. Ale tylko te najslabsze ;)
    istoty szarej nie zabija na szczescie :) tylko niszczy dendryty, a przez to polaczenia miedzy neuronami,niestety nieodwracalnie...na szczscie tworza sie nowe, w zaleznosci od aktywnosci naszego mozgu. Moj ostatnio malo jest aktywny, musze go jakos pobudzic do pracy zeby nie zglupiec do konca ;)

bliska77, samira, inessa, Niuta, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz dzieki za kciuki, Malgos, fizycznie z tata nie najgorzej, natomiast psychika powiedzialabym bardzo bardzo srednio, zamknal sie w sobie, majac na uwadze, ze na wszystko potrzeba czasu, miejmy nadzieje, ze tak bedzie i w tym wypadku, corka moja mowi dziadkowi ze czeka na spacer, moze to Go pobudzi do dzialania bo jest w niej zakochany po uszy :-)

Co do papierosow w ciazy, coz mozecie mowic mi co chcecie ja tego nie toleruje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:53

samira, inessa, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. QUOTE]

dlatego uważam, że w ciąży nie powinno się pić niezależnie od wieku, problemów zdrowotnych itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:52

bliska77, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam żadnego alkoholu i papierosów w ciąży a dziecko łonie matki pije i pali razem z nią ...i nikt mnie do innej teorii nie przekona,widziałam nie raz jakie chude i sine a nawet szare i często niedotlenione rodzą się dzieci palących kobiet a już nie mówiąc o pijących trunki w ciąży .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:59

bliska77, Bursztyn, inessa, EwaT, Niuta, malgos741, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    A ja uważam żadnego alkoholu i papierosów w ciąży a dziecko łonie matki pije i pali razem z nią ...i nikt mnie do innej teorii nie przekona,widziałam nie raz jakie chude i sine a nawet szare i często niedotlenione rodzą się dzieci palących kobiet a już nie mówiąc o pijących trunki w ciąży .
    Dokladnie, znam mame palaca bardzo duzoi nie stroniaca od alkoholu w ciazy i wiem ze reguly nie ma ale edno dziecko ma problemy w kojarzeniu mysleniu itp a drugie umarlo w czasie porodu-powod niewydolnosc ddechowa, wiem ze rodzi sie cale mnostwo zdrowych dzeci palaczek i popijajacych, ale mimo wszystko....

Bursztyn, samira, Myszonek, inessa, EwaT, malgos741, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz oglądałam Porodówkę i podobały mi się dwa powiedzenia

Jedno Położnej która napisała je na tablicy w ich recepcji:
    : " KOBIETA JEST JAK HERBATA W TOREBKACH
    NIE WIADOMO JAKA JEST MOCNA
    DOPÓKI NIE ZNAJDZIE SIĘ WE WRZĄTKU"

Drugie co powiedziała Tata nowo narodzonego dziecka (Brazylijczyk,mama Meksykanka)
    : " KAŻDY GŁUPIEC MOŻE BYĆ OJCEM
    ALE TYLKO PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA POTRAFI BYĆ TATĄ "

bliska77, Myszonek, Bursztyn, inessa, gosia7122, Niuta, malgos741, DAGI, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dokladnie, znam mame palaca bardzo duzoi nie stroniaca od alkoholu w ciazy i wiem ze reguly nie ma ale edno dziecko ma problemy w kojarzeniu mysleniu itp a drugie umarlo w czasie porodu-powod niewydolnosc ddechowa, wiem ze rodzi sie cale mnostwo zdrowych dzeci palaczek i popijajacych, ale mimo wszystko....

Kiedyś G mi opowiedział jak widział laskę pod sklepem w zaawansowanej ciąży z papierosem w jednej i z piwem w drugiej ręce,normalnie miał ochotę podejść i jej wygarnąć co myśli o takim zachowaniu a jeszcze by w gębę zarobił nie daj Boże bo z nią dwóch facetów stało też z alkoholem ...

bliska77, Myszonek, EwaT, Bursztyn, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie o piciu czy paleniu w czasie ciazy. Ja osobiscie nie palilam i nie pilam i kawy tez ni bo mnie odrzucalo. Ale uwazam ze przed zajsciem unikanie kawy, od czasu do czasu drinka czy winka nie wplywaja na nasza plodnosc. Mamy ja zapisana w genach a sa jeszcze czynniki mechaniczne ktore stoja na przeszkodzie i hormonalne . Ale plodnosci nie zmienisz. Oczywiscie nie mowie o alkoholiziwaniu sie czy paleniu jak lokomotywa czy piciu 5 kaw dziennie. We wszystkim umiar. Ja umiaru nie mam w slodyczach i z tym walcze od lat.

Myszonek, samira, Bursztyn, bliska77, inessa, malgos741, Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja umiaru nie mam w slodyczach i z tym walcze od lat.

Polarku, skąd ja to znam??
    UPS chyba z autopsji ;)

polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Kiedyś G mi opowiedział jak widział laskę pod sklepem w zaawansowanej ciąży z papierosem w jednej i z piwem w drugiej ręce,normalnie miał ochotę podejść i jej wygarnąć co myśli o takim zachowaniu a jeszcze by w gębę zarobił nie daj Boże bo z nią dwóch facetów stało też z alkoholem ...
    Niestety....

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bursztynku za linka- pewnie ją kupię :)

Myszonek, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ