X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    eee, no jesc! :) pewnie ze jesc :) z Wloch wynioslam tradycje jedzenia slodyczy dzisiaj. Jesli Ty zjesz, to ja tez, ale od jutra koniec :)

Uffff...:) To do roboty!!!

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uffff...:) To do roboty!!!
    Aha, i zebys trafila na fasolke, nie tylko w ciescie :)

malgos741, Simba, inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, dziś poleżałam w łóżku do 12tej i mieliśmy gości.
    Witam nowe dziewczyny. :-)
    Reni piękne kolory :-)
    Aga powodzenia na badaniu, a jak tam tata się czuje ?
    Iwone moja koleżanka urodziła zdrowe bliźniaki i paliła ale rzadko. (in vitro):-)

Bursztyn, inessa, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. w listopadzie miałam praktyki w miejscowej podstawowce (jestem na anglistyce) po pierwszej lekcji mogłam powiedzieć które dziecko z jakiego gniazda pochodzi...i to sie potwierdzilo w pozniejszych rozmowach z tamtejszym nauczycielem, takie dzieci po prostu gorzej się uczą, mają problemy z koncentracją, tam gdzie alkohol często jest niedostatek co również po tych dzieciach widać....osobiście uważam że fundować dziecku dawki alkoholu już w wieku płodowym to ze strony matki wyjatkowe świństwo...przeciez moze odłożyć to chlanie czy palenie na pózniej tak? jedne mamy mogą a drugie nie mogą? nie wierze....

samira, inessa, bliska77, Myszonek, Niuta, Parka, malgos741 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie - FASOLKA!!!!

samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te starania czlowiek sie juz najglupszych zabobonow czepia. Akurat dzisiaj czarny kot przebiegl mi droge. Po pracy ide grac w lotto!

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozum tu jest potrzebny! a jak widać to niektórym go bardzo brakuje, po co kusić los , jak się jest w ciąży przecież można sobie odmówić przyjemności dla dobra fasolki no chyba że komuś nie zależy i zupełnie olewa ale ja i tak tego nie pojmuję
    ja chuchałam i dmuchałam a i tak przy porodzie nie obeszło się bez komplikacji
    co do fajek w ciąży to rozumiem ten nałóg i jak ciężko z niego zrezygnować sama kiedyś paliłam ale od ciąży zero i jest mi z tym bardzo dobrze

Simba wrote:
    Tez mi sie wydaje ze lepiej dmuchac na zimne...Ale mysle, ze we wszystkim potrzebny jest umiar
    Ja tutaj mam przyklad bardzo otylej dziewczyny, przed trzydziestka, ktora dlugo nie mogla zajsc w ciaze, w koncu inseminacja pomogla. Myslalam, ze te klopoty zmienia troche jej podejscie do siebie, ale sie mylilam. Pali, pije, je jak wariatka. Wkrotce rodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:37

Bursztyn, samira, inessa, bliska77, Parka, malgos741, Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. w listopadzie miałam praktyki w miejscowej podstawowce (jestem na anglistyce) po pierwszej lekcji mogłam powiedzieć które dziecko z jakiego gniazda pochodzi...i to sie potwierdzilo w pozniejszych rozmowach z tamtejszym nauczycielem, takie dzieci po prostu gorzej się uczą, mają problemy z koncentracją, tam gdzie alkohol często jest niedostatek co również po tych dzieciach widać....osobiście uważam że fundować dziecku dawki alkoholu już w wieku płodowym to ze strony matki wyjatkowe świństwo...przeciez moze odłożyć to chlanie czy palenie na pózniej tak? jedne mamy mogą a drugie nie mogą? nie wierze....

Alkohol zabija szare komorki. Ale tylko te najslabsze ;)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - pewnie że jeśc :)

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Alkohol zabija szare komorki. Ale tylko te najslabsze ;)
    istoty szarej nie zabija na szczescie :) tylko niszczy dendryty, a przez to polaczenia miedzy neuronami,niestety nieodwracalnie...na szczscie tworza sie nowe, w zaleznosci od aktywnosci naszego mozgu. Moj ostatnio malo jest aktywny, musze go jakos pobudzic do pracy zeby nie zglupiec do konca ;)

bliska77, samira, inessa, Niuta, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze raz dzieki za kciuki, Malgos, fizycznie z tata nie najgorzej, natomiast psychika powiedzialabym bardzo bardzo srednio, zamknal sie w sobie, majac na uwadze, ze na wszystko potrzeba czasu, miejmy nadzieje, ze tak bedzie i w tym wypadku, corka moja mowi dziadkowi ze czeka na spacer, moze to Go pobudzi do dzialania bo jest w niej zakochany po uszy :-)

Co do papierosow w ciazy, coz mozecie mowic mi co chcecie ja tego nie toleruje....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:53

samira, inessa, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    na tym wszystki cierpi tylko dziecko i niech mi nikt nie mówi że jest inaczej.. QUOTE]

dlatego uważam, że w ciąży nie powinno się pić niezależnie od wieku, problemów zdrowotnych itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:52

bliska77, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uważam żadnego alkoholu i papierosów w ciąży a dziecko łonie matki pije i pali razem z nią ...i nikt mnie do innej teorii nie przekona,widziałam nie raz jakie chude i sine a nawet szare i często niedotlenione rodzą się dzieci palących kobiet a już nie mówiąc o pijących trunki w ciąży .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:59

bliska77, Bursztyn, inessa, EwaT, Niuta, malgos741, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    A ja uważam żadnego alkoholu i papierosów w ciąży a dziecko łonie matki pije i pali razem z nią ...i nikt mnie do innej teorii nie przekona,widziałam nie raz jakie chude i sine a nawet szare i często niedotlenione rodzą się dzieci palących kobiet a już nie mówiąc o pijących trunki w ciąży .
    Dokladnie, znam mame palaca bardzo duzoi nie stroniaca od alkoholu w ciazy i wiem ze reguly nie ma ale edno dziecko ma problemy w kojarzeniu mysleniu itp a drugie umarlo w czasie porodu-powod niewydolnosc ddechowa, wiem ze rodzi sie cale mnostwo zdrowych dzeci palaczek i popijajacych, ale mimo wszystko....

Bursztyn, samira, Myszonek, inessa, EwaT, malgos741, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz oglądałam Porodówkę i podobały mi się dwa powiedzenia

Jedno Położnej która napisała je na tablicy w ich recepcji:
    : " KOBIETA JEST JAK HERBATA W TOREBKACH
    NIE WIADOMO JAKA JEST MOCNA
    DOPÓKI NIE ZNAJDZIE SIĘ WE WRZĄTKU"

Drugie co powiedziała Tata nowo narodzonego dziecka (Brazylijczyk,mama Meksykanka)
    : " KAŻDY GŁUPIEC MOŻE BYĆ OJCEM
    ALE TYLKO PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA POTRAFI BYĆ TATĄ "

bliska77, Myszonek, Bursztyn, inessa, gosia7122, Niuta, malgos741, DAGI, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dokladnie, znam mame palaca bardzo duzoi nie stroniaca od alkoholu w ciazy i wiem ze reguly nie ma ale edno dziecko ma problemy w kojarzeniu mysleniu itp a drugie umarlo w czasie porodu-powod niewydolnosc ddechowa, wiem ze rodzi sie cale mnostwo zdrowych dzeci palaczek i popijajacych, ale mimo wszystko....

Kiedyś G mi opowiedział jak widział laskę pod sklepem w zaawansowanej ciąży z papierosem w jednej i z piwem w drugiej ręce,normalnie miał ochotę podejść i jej wygarnąć co myśli o takim zachowaniu a jeszcze by w gębę zarobił nie daj Boże bo z nią dwóch facetów stało też z alkoholem ...

bliska77, Myszonek, EwaT, Bursztyn, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie o piciu czy paleniu w czasie ciazy. Ja osobiscie nie palilam i nie pilam i kawy tez ni bo mnie odrzucalo. Ale uwazam ze przed zajsciem unikanie kawy, od czasu do czasu drinka czy winka nie wplywaja na nasza plodnosc. Mamy ja zapisana w genach a sa jeszcze czynniki mechaniczne ktore stoja na przeszkodzie i hormonalne . Ale plodnosci nie zmienisz. Oczywiscie nie mowie o alkoholiziwaniu sie czy paleniu jak lokomotywa czy piciu 5 kaw dziennie. We wszystkim umiar. Ja umiaru nie mam w slodyczach i z tym walcze od lat.

Myszonek, samira, Bursztyn, bliska77, inessa, malgos741, Iwone, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja umiaru nie mam w slodyczach i z tym walcze od lat.

Polarku, skąd ja to znam??
    UPS chyba z autopsji ;)

polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Kiedyś G mi opowiedział jak widział laskę pod sklepem w zaawansowanej ciąży z papierosem w jednej i z piwem w drugiej ręce,normalnie miał ochotę podejść i jej wygarnąć co myśli o takim zachowaniu a jeszcze by w gębę zarobił nie daj Boże bo z nią dwóch facetów stało też z alkoholem ...
    Niestety....

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bursztynku za linka- pewnie ją kupię :)

Myszonek, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ