X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś wierze,że jutro bedzie dobrze pisałam już o tym wczoraj a płeć wiesz różnie to bywa wiem,ze u niektórych już widać ale ja nie byłabym tak na 100% przekonana na tak wczesnym etapie. Już widziałam rózne sytuacje gdzie lekarz widział prawie do końca np chłopca a rodziła sie dziewczynka. A miałam rodziców w przedszkolu gdzie do końca mysleli,ze bedzie córeczka ( ich drugie dziecko) a urodziły sie dwie córeczki druga sie schowała za pierwsza i na USG nie było widać ( a kilka lat temu zresztą teraz na NFZ nie robi sie również czesto USG chyba ze 3 -4razy)
    Bedzie dobrze :)

Mango, bliska77, Lucky, Myszonek, DAGI, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inessa cudownie, że masz mdłości i nie masz plamień - oby tak dalej :)

Ja ten cykl miałam z alkoholem tzn i to codziennie tzn już od niedzieli przed Sylwestrem nie bo jakoś mnie mdliło i nie ale wczesniej i winko i dostałam Scheridana na świeta wiec codziennie coś z rodzinka i znajomymi :)
    Dzieki tak wogóle i mam nadzieje,ze tak dalej bedzie bo stracha mam nadal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 11:12

Mango, samira, bliska77, EwaT, Lucky, Myszonek, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedyś szukałam informacji na temat tego,czego nie wolno jeść w ciązy i gdzieś wyczytałam, że nie należy pić herbatek owocowych. Praktycznie we wszystkich owocowych herbatach podstawą jest hibiscus i ponoć hibiscus może działać poronnie. Nie wiem, na ile to prawda, ale może przy staraniach warto zwrócić uwagę.

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast będąc w ciąży pamiętam, że nie farbowałam włosów - chodziłam z mega odrostami, bo lekarka mówiła mi, że nie powinno się w ciąży tego robić..

inessa, bliska77, Lucky, grosza, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja natomiast będąc w ciąży pamiętam, że nie farbowałam włosów - chodziłam z mega odrostami, bo lekarka mówiła mi, że nie powinno się w ciąży tego robić..
    I slusznie bo to chemia.

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, załamałaś mnie!!! Jestem farbowaną blondynką i nie wyobrażam sobie 9 - miesięcznych odrostów!

inessa, bliska77, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny Inessko siwak pokazujeCi skończone tygodnie a ovu rozpoczęte. Aga trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze na badaniach ja w tym tygodniu będę robić glukoze i to mnie przeraża bo będę siedzieć w przychodni ponad 2 godziny i bbędą mnie kuc 3 razy i wypicie tej glukozy nic przyjemnego niektóre dziewczyny mdlaly albo wymiotowały po niej a niestety obawiam sie cókrzycy ciązowej po mamie i sam cukier w pierwszym badaniu miałam na górnej granicy. Dobra nie smęcę już miłego dnia Wam żżyczę

inessa, polarmiś, bliska77, Lucky, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia, załamałaś mnie!!! Jestem farbowaną blondynką i nie wyobrażam sobie 9 - miesięcznych odrostów!
    Teraz sa mniej inwazyjne farby ale to wciaz bomba chemiczna.

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ponoc teraz są szampony farbujace bez amoniaku i nieszkodliwe dla kobiet wciaży.

Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie teraz pogrzebałam w internecie i przeczytałam, że groźny jest amoniak i ewentualnie zetknięcie farby ze skórą. Ważne, żeby nie wdychać amoniaku i można poprosić fryzjera, żeby nie farbował przy samej skórze.

inessa, bliska77, Lucky, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witajcie Dziewczyny Inessko siwak pokazujeCi skończone tygodnie a ovu rozpoczęte. Aga trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze na badaniach ja w tym tygodniu będę robić glukoze i to mnie przeraża bo będę siedzieć w przychodni ponad 2 godziny i bbędą mnie kuc 3 razy i wypicie tej glukozy nic przyjemnego niektóre dziewczyny mdlaly albo wymiotowały po niej a niestety obawiam sie cókrzycy ciązowej po mamie i sam cukier w pierwszym badaniu miałam na górnej granicy. Dobra nie smęcę już miłego dnia Wam żżyczę

Kochana weź ze sobą cytryne i dodaj sobie do tej glukozy o wiele łatwiej ja wypić i mniej mdli jak jest z nią :)'
    dzieki za wiadomosc o suwaczku

bliska77, Iwone, Lucky, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:

Nie martw sie, bedzie dobrze, badanie nie jest takie straszne, mialam je juz kilka razy, da sue przezyc,ma o cukrze tzreba pamietac zwlaszczamw ciazy, wez sobie jakas dobra ksiazke i czas zleci, dzieki za kciuki :-)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do farbowania,niestety nie wypowiem sie, bo moja jedyna przygoda z farba do wlosow to fatbowanie pojedynczych warkoczykow w wieku kilkunastu lat gdy mialam cala glowe w warkoczykach, to wszystko

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My już wróciliśmy "ucywilizowani" ;)
    Reni wrote:
    Ptasie mleczko sypialnia, salon ciepły piasek, kuchnia mandarynka, przedpokój kremowy ale strutura piasku
    Ciężko było przemalować, bo poprzedni właściciele mieli pomalowane na ciemny fiolet
    Dzisiaj jedziemy malować stare bo musimy oddać białe
    kiedy to się skończy..w sobote malowalismy i nie poszło bo farbą jak woda
    Reni ja zawsze gruntuję ściany i bez problemu maluję kolorem jaki chcę i nie ma problemu z kryciem ciemniejszych ścian.

Lucky, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    chcialabym dolaczyc do Waszego watku, bo choc do 35+ jeszcze troche, to czasami czuje, ze jakos nie pasuje do mlodszych staraczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:50

Simba, Lucky, bliska77, inessa, Niuta, Mango, samira, DAGI, Iwone, Alis, malgos741, Reni lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Hej dziewczyny,
    chcialabym dolaczyc do Waszego watku, bo choc do 35+ jeszcze troche, to czasami czuje, ze jakos nie pasuje do mlodszych staraczek.
    O dziecko zaczelismy sie starac gdy mialam 33 lata, spontanicznie, jak to nic nie dalo to przeszlam na tryb ginekolog/endokrynolog/leczenie i tak na niby wyprostowanej sytuacji od 13 miesiecy dalej nic.
    Za nami pierwsza inseminacja w listopadzie, teraz byly swiateczne wakacje od staran i od nowego cylku bedzie inseminacja numer dwa.

Dawaj Paszczak do nas :) Nikt tu nikomu w dowod nie zaglada ;)

Lucky, bliska77, paszczakin, inessa, Myszonek, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Fajny okres na porod. A jak znosisz ciaze?

wyjatkowo dobrze o dziwo jak na mó wiek, stawy bolą tylko troche
    może i na drugie sie skusze haha

Lucky, bliska77, inessa, polarmiś, samira, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi farbami jasne że nie nalezy przesadzać ale pzresada w drugą strone również jest śmieszna...ja farbuje, moja bratowa farbowała- dzieci zdrowe, koleżanki farbowały, dzieciaki zdrowe, więc bez przesadyzmu, przeciez nie mozna całą ciąże chodzić z kilometrowymi odrostami, w takim razie paznokci też nie powinno sie smarować, kremów na twarz nie używać, a dezodoranty w sztyfcie tez nie?? przeciez więcej chemii jest w jedzeniu sklepowym niż w tej farbie raz na dwa miesiące! idzmy po rozum do głowy!

inessa, bliska77, Bursztyn, Myszonek, samira, Iwone, Alis, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIADOMOŚĆ DLA PARKI:

klinika Parens, dr Tomasz Magoń

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paszczakin :D :D :D tak jak Simba mówi nikt nikomu nie zaglada w dowód a po drugie my wszystkie tutaj mamy skończone 18 lat :) :) :) wiecej sie nie liczy :)

Mango, Myszonek, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2042 2043 2044 2045 2046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ