X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze testami nie trafiasza na tzw. wyrzut lh. Czy robilas testy przez caly cykl? Ja pierwsze testy robilam od piatego dnia cyklu do chyba 17 stego . W 13 i 14 mialam pozytywne . Czasami widze na wykresach ze dziewczyny maja dodatnie testy przez wiele dni - nie wiem czy dobrze interpretuja te testy bo to nie tak jak w ciazowych, czy maja zaburzona prace lh. W cyklu bezowulacyjnym test lh rowniez wyszedl pozytywny, skok temperatury byl wiec gdyby nie usg to cykl dawalby nadzieje.

Bursztyn, bliska77, Lucky, grosza, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz owulacje i jajka same pekaja to chyba nie ma sie czym martwic bo co Ci po pozytywnym tescie lh jak jajek w ogole nie ma a pik lh jest!

Bursztyn, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja niby tez, ale to pozegnanie bylo marne bo nie poszlam do sklepu zeby smieci kupic- strasznie padalo.....a dzis- zdrowe jadlo zaczynam :)
    Simba, damy rade :)

Jacha! :)

inessa lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptasie mleczko sypialnia, salon ciepły piasek, kuchnia mandarynka, przedpokój kremowy ale strutura piasku
    Ciężko było przemalować, bo poprzedni właściciele mieli pomalowane na ciemny fiolet
    Dzisiaj jedziemy malować stare bo musimy oddać białe
    kiedy to się skończy..w sobote malowalismy i nie poszło bo farbą jak woda
    polarmiś wrote:
    Reni meblujesz? Jakie kolory scian zrobilas?

polarmiś, Simba, bliska77, Mango, Lucky, inessa, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w ten ciepły słoneczny poranek :)

ciekawe czy Myszce sie humorek poprawi? oby!
    wczoraj segregowałam i prałam wszystkie śpioszki które dostałam po kimś w rodzinie, jakie słodkie! dwa worki dla dziewczynki odłożyłam na dno szafy, te dla chłopczyka wisza i sie suszą...jakie to fajne zajęcie, normalnie jakaś matka polka sie ze mnie robi których nigdy nie lubiłam lol

Reni, DAGI, Viv78, bliska77, Lucky, inessa, samira, Niuta, Bursztyn, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    no to mnie zmartwiłaś Polarmisiu, bo ja mam zwykle negatywne nawet gdy mam owulacje potwierdzone przez usg
    co zrobić z tym faktem? trzeba to leczyć?
    ja miałam właśnie taki problem i miałam podawany pregnyl...

Witam sie z rana...:)
    Kos miał sie dziś chwalić II kreseczkami :) hop, hop...

polarmiś, Lucky, inessa, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    witam w ten ciepły słoneczny poranek :)

ciekawe czy Myszce sie humorek poprawi? oby!
    wczoraj segregowałam i prałam wszystkie śpioszki które dostałam po kimś w rodzinie, jakie słodkie! dwa worki dla dziewczynki odłożyłam na dno szafy, te dla chłopczyka wisza i sie suszą...jakie to fajne zajęcie, normalnie jakaś matka polka sie ze mnie robi których nigdy nie lubiłam lol
    Ja bym i te dla dziewczynki spioszki poprala:-) kiedy masz termin porodu, suwaczka nie masz to drudno ocenic.

bliska77, EwaT, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Mysza trzymaj sie, wiem, ze to trudne, dlatego zrobisz jak uwazasz, natomiast wopiesz o tym, ze zawsze jestes tu mile widziana, trzymaj sie i pamietaj, ze jeszcze wszystko przed Toba.

Ja jutro ide na prenatalne i usg "genetyczne' ciekawe czy bedzie juz cos widac, denerwuje sie troszeczke ale to normalne, mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok.

Milego dnia dziewczynki

EwaT, Lucky, inessa, Mango, Bursztyn, gosia7122, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga. - nie moze byc inaczej!!!! Bede trzymac jutro kciuki za zdrowa dzidzie.

Mysza - bedzie dobrze. Jak sie czujesz, co powiedzial Twoj partner?

Lucky, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Wczoraj pozegnalam dobre jedzenie (spaghetti carbonara, czerwone wino, chipsy, oraz mikolaj z czekolady), dzisiaj powitalam zdrowe jedzenie...
    Ja dziś pożegnam niezdrowe jedzenie,a od jutra tylko zdrowe i dietka :)
    I pożegnałam z rana M. na 2 miesiące.
    Hejka:)

EwaT, Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja bym i te dla dziewczynki spioszki poprala:-) kiedy masz termin porodu, suwaczka nie masz to drudno ocenic.

26 czerwiec dopiero...ale mysle że mnie wczesniej wezmą

polarmiś, Lucky, inessa, bliska77, Bursztyn, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Polarmisiu, jajka mam i pękają, myślałam że to wina testów
    zwykle testuję od 10 dnia do 16, bo raczej wtedy mam owulacje, testuję dwa razy dziennie, ale ze względów oszczednościowcyh kupuję tylko testy na allegro, podejrzewałam że nie działają ;)

oj jak ja bym chciała prać dziecięce ciuszki :D
    cieszę się z Tobą Ewo

Aga, będzie super! Może lekarz podpowie wstępnie płeć? chcecie wiedzieć? Trzymam mocno kciuki

Myszo, nie uciekaj, bądź z nami. Niech i dla Ciebie zaświeci słońce po tych trudnych dniach

Reni jaki to jest kolor 'ptasie mleczko' ? kremowy? biały?

polarmiś, inessa, bliska77, Bursztyn, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie zastanawialam nad kolorem ptasie mleczko, jakie to?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    26 czerwiec dopiero...ale mysle że mnie wczesniej wezmą
    Fajny okres na porod. A jak znosisz ciaze?

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    dzięki Polarmisiu, jajka mam i pękają, myślałam że to wina testów
    zwykle testuję od 10 dnia do 16, bo raczej wtedy mam owulacje, testuję dwa razy dziennie, ale ze względów oszczednościowcyh kupuję tylko testy na allegro, podejrzewałam że nie działają ;)

oj jak ja bym chciała prać dziecięce ciuszki :D
    cieszę się z Tobą Ewo

Aga, będzie super! Może lekarz podpowie wstępnie płeć? chcecie wiedzieć? Trzymam mocno kciuki

Myszo, nie uciekaj, bądź z nami. Niech i dla Ciebie zaświeci słońce po tych trudnych dniach

Reni jaki to jest kolor 'ptasie mleczko' ? kremowy? biały?
    To kup na probe w aptece . Ja przez wiele miesiecy uzywalam najtanszych testow, chinskich.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    U nas piekne słoneczko po deszczowej nocy i poranku :)
    Włąśnie tez zastanawiam sie jaki to kolor ptasie mleczko bo ono czesto jest w czekoladzie wiec mozę być czekoladowy :P
    ALe piekne kolory w mieszkaniu Reni :)
    U mnie mdłosci,mdłosci ( ale bez wymiotów) i 0 apetytu a dziś zrobiłam test i piekne dwie kreski no i zaczełam nowy tydzień ciazy zależy jak to sie liczy tu jest czwarty a ovu zaznacza piąty :P :)
    Kochane spokojnego dnia Wam życze :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 10:54

bliska77, polarmiś, Mango, samira, EwaT, Myszonek, Bursztyn, malgos741, gosia7122, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Dobrze, że już te wolne dni się kończą, bo chyba bym skończyła jako alkoholiczko-obżartuch. Mieliśmy prawie codziennie jakieś wyjście do znajomych lub imprezę u nas. Może nawet lepiej, gdyby nic nie wyszło w tym cyklu - bo nie mogłabym jak Ewa napisać, że cykl udany - to cykl trzeźwy. Z drugiej strony pocieszam się tym, że we wczesnej fazie jakby co - nie ma to dużego znaczenia podobno...

Ewa - ja na razie ściągnęłam sobie tą jej podstawową książkę - "jesteś tym, co jesz". Chcę po kolei poczytać wszystko i może uda mi się pożyć jej propozycjami - chociaż jakiś czas- żeby odtruć organizm i schudnąć.

Polarmisiu i Lucky - to nie tak, że wszystkie testy działają tak samo. Kupowałam w różnych miejscach i było z tym różnie. Kupione w aptece 25 zł - za 5 szt. pokazywały owulkę. Te tanie z allegro - pierwsza partia poakazywała, 2 i 3 - jak zmieniłam sprzedawcę - to była wtopa - one nie wychodziły, teraz od dłuższego czasu kupuje tanio z allegro z tej strony http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=20927758 i są w porządku - ładnie wychodzi druga krecha grubsza od testowej. Ja testuje zwykle około godz.18.00 i staram się nie pić wcześniej ok. 2 godzin

bliska77, inessa, Lucky, Mango, Niuta, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo :-) , plec chce znac, pewnie ze tak ale na tym etapie jeszcze raczej za wczesnie :-) zobaczymy, na pewno zdam relacje :-)
    Inessa, niestety mdlosci nie sa orzyjemne ale swiadcza o wysokim poziomie hcg :-) , musisz przetrzymac, znam to az za dobrze teraz tez codziennie rano mi niedobrze ale o tym juz pisalam :-)

inessa, Lucky, EwaT, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa cudownie, że masz mdłości i nie masz plamień - oby tak dalej :)

inessa, Lucky, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje roznie, nawet z z porannego sikanca - zawsze wychodzily w dniach przedowulacyjnych, a przez okres 6 miesiecy mialam monitoringii ktore potwierdzaly owulke. Ostatnie dwa cykle mnie zaskoczyly bo wykresy byl dwufazowe, w jednym cyklu zrobilam testy lh i wyszly pozytywne a owulacji nie bylo. Dziwne to wszystko. W ostatniim cyklu testy wyszly pozytywne, piekny skok a ciazy nie ma. Uzylam nawet tego zelu wspomagajacego, ale rowniez naduzywalam alkoholu tzn nie duzo ale czesto!

Boziu u Ciebie calkiem dobrze ten wykresik sie zapowiada.

Inesska - oby tak dalej!!!!

inessa, Lucky, Mango, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ