X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

jeśli chodzi o kolory to uwielbiam ciepłe kojarzące się z plażą pustynią palmami wakacjami
    ptasie mleczko.. http://www.leroymerlin.pl/farby/farby-scienne-i-sufitowe/farby-scienne-kolorowe/farba-lateksowa-do-scian-i-sufitow-jednowarstwowa-luxens,p162535,l749.html na ścianie trochę bardziej żywa fresh ;-)

jeśli chodzi o fajki to jaki 18letni palacz mam prawo na ten temat się wypowiedzieć.. nieodpowiedzialność matki jeśli pali w ciąży a potem płacz i zgrzytanie zębami, ze dziecko chore. Jeśli urodzi się zdrowie to szczęście ale nie zawsze tak jest.
    Pamiętam jak koleżanka z byłej pracy wychodziła na fajka z ogromnym brzuszydłem do 9 msc i na przerwie złapały bóle..pojechała prosto na porodówkę.. urodziła chłopca..niestety miał problemy z oddychaniem i z krążeniem..leczenie operacja więc nikt mnie nie przekona, że palenie nie ma znaczenia.. tak samo jeśli chodzi o alkohol..
    nie i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 22:10

samira, Iwone, Myszonek, Lucky, inessa, EwaT, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tak uważam jak Reni :)

Miłego dnia wszystkim :)

Ja zmykam do pracy (nie chce mi się ale czas zarobić na chleb ;) )

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i życzę miłego dnia. :-)
    U mnie nowy cykl.
    Reni zgadzam się z tobą.

Lucky, samira, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    ja popołudniem idę zarabiać,
    papierosy zniszczyły zdrowie płodu, którym był kiedyś mój mąż, więc nienawidzę teściowej.
    Więc niech ktoś napisze, że widział palącą ciężarną i jej nic i dziecko zdrowe, a kto widział wyniki dziecka po latach?

Lucky, samira, inessa, Reni, EwaT, bliska77, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dojrzała wrote:
    Witam,
    ja popołudniem idę zarabiać,
    papierosy zniszczyły zdrowie płodu, którym był kiedyś mój mąż, więc nienawidzę teściowej.
    Więc niech ktoś napisze, że widział palącą ciężarną i jej nic i dziecko zdrowe, a kto widział wyniki dziecka po latach?
    to jest podobnie jak z rakiem płuc - fajki niszczą płuca, ale nie każdy palacz umiera na raka. Podobnie osoba niepaląca często tego raka płuc ma. Ja widziałam i znam czwórkę już prawie dorosłych ludzi - wszyscy zdrowi - matka paliła w każdej ciąży. CO nie znaczy, że ja to popieram....ale więcej znaczą jednak geny...
    Ja przed pierwszą ciążą rok wcześniej rzuciłam palenie, bo nie wyobrażałam sobie innej sytuacji- nie palę do dziś, a paliłam czasami po 2 paczki dziennie przez 12lat...ale wiem, że często jest inaczej i też to rozumiem

Lucky, samira, inessa, Kate 75, EwaT, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim
    oj jak trudno dziś się zwlec było z łóżka do pracy

Małgoś, przytulam i kciuczę na nowy cykl!

Aga jestem myślami z Tobą

my intensywnie działamy, niech to będzie NASZ CYKL :D
    ale oczywiście może być i WASZ

buźki na nowy tydzień

samira, inessa, malgos741, bliska77, mysza1975, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w wtorkowy pracujący dzień :)

Nie było mnie trochę a tu tyle postów. Pobieżnie przeczytałam i widzę, że są nowe dziewczyny. Witajcie Nict i Paszczakin :)

Aga trzymam kciuki za dzisiejsze badania, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze <3

Inessko trzymam kciuki za twoją dzisiejszą betę, niech będzie wysoka i da ci spokój i nadzieję na spokojną zdrową ciążę. Przykro, że te mdłości Cię tak męczą <3

Mysza odezwij się jak możesz, martwię się o Ciebie <3

Małgoś przytulam <3

Polarmisiu chyba odbierasz wyniki rezonasu kolana, napisz co i jak, mam nadzieję, ze to tylko stłuczenie :)

A co do oczywistości co wolno a czego nie wolno w stanie błogosławionym, zgadzam się z nimi i nie będę dyskutować z oczywistościami, natomiast innym pozostawiam to ich sumieniu i poczuciu odpowiedzialności :)
    O skrajnych zachowaniach nie piszę bo to odrębne przypadki.

Wszystkim miłego pierwszego pracującego dnia po długim weekendzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 10:24

inessa, Lucky, malgos741, Myszonek, samira, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Życze spokojnego tygodnia :)
    Aga pamietam dzisiaj <3
    Polarmiś mam nadzieje,ze wynik bedzie dobry <3
    Pamietam o każdej z Was buziaki <3 :)
    A beta dopiero około 15 najwcześniej.

Lucky, Kate 75, malgos741, Myszonek, samira, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki. Mam dzisiaj urlop o!

inessa, Lucky, Myszonek, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Trafila mi sie wczoraj fasolka w ciescie krolow, a raczej migdal, takze czekam teraz na swoja fasolke. Od dzisiaj powinnam zaczac mierzyc temp i tak sie zastanawiam czy tego nie olac w tym cyklu. Strasznie duzo jednak ten wykres nadziei robi, jak dotad niepotrzebnie.

inessa, Kate 75, Lucky, Myszonek, EwaT, samira, Niuta, bliska77, mysza1975, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Lejdis

Mam dosc zimna i ciemnosci, niniejszym od dzis czekam na wiosne.

Agus, kciuki na badaniu
    Inessa, trzymam za dobra bete
    Witam nowe dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 11:23

Kate 75, Lucky, Myszonek, EwaT, samira, bliska77, gosia7122, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ogólnym forum, któraś z dziewczyn zamieściła link do stronki z promocjami w klinikach niepłodności na m-c styczeń, można skorzystać, jak ktoś potrzebuje.

http://www.nasz-bocian.pl/styczen%202014%20promocje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2014, 10:41

Lucky, inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czesc Dziewczyny! Trafila mi sie wczoraj fasolka w ciescie krolow, a raczej migdal, takze czekam teraz na swoja fasolke. Od dzisiaj powinnam zaczac mierzyc temp i tak sie zastanawiam czy tego nie olac w tym cyklu. Strasznie duzo jednak ten wykres nadziei robi, jak dotad niepotrzebnie.
    gratuluje pierwszej fasolki :)
    temp.warto mierzyc bo poznajesz swoj organizm, a nadzieji nie robi wykres tylko nasze glowy, i cale szczescie ze ta nadzieje caly czas jest :)

Lucky, Simba, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    gratuluje pierwszej fasolki :)
    temp.warto mierzyc bo poznajesz swoj organizm, a nadzieji nie robi wykres tylko nasze glowy, i cale szczescie ze ta nadzieje caly czas jest :)

No dobra, dobra :-/

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No dobra, dobra :-/
    Simba, glowa do gory, za wczesnie na zniechecanie sie :)
    ktory cykl mierzysz temp.?

Simba, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - piękna wiosna u Ciebie :). Tak pomyślałam sobie, że w razie czego to przynajmniej na in vitro zaoszczędzisz jakby co- bo chyba w UK do 40 roku życia - raz refundują.... Znajomej znajoma urodziła śliczne bliźniaki - dwóch chłopców ostatnio właśnie za darmo..

Bursztyn, inessa, samira, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - piękna wiosna u Ciebie :). Tak pomyślałam sobie, że w razie czego to przynajmniej na in vitro zaoszczędzisz jakby co- bo chyba w UK do 40 roku życia - raz refundują.... Znajomej znajoma urodziła śliczne bliźniaki - dwóch chłopców ostatnio właśnie za darmo..
    no wlasnie nie wiem, czy zalapalabym sie, bo 40 bede miala tylko do czerwca ;) poza tym nie wiem czy chcialabym in vitro w razie czego.
    Acha, zapomnialam Wam powiedziec ze moj lekarz zaproponowal, ze jesli bede miala problemy z zajsciem w ciaze to wypisuje mi w kazdej chwili skierowanie do klinki plodnosci.

EwaT, Simba, inessa, samira, bliska77, grosza, Mango, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    znajoma urodziła śliczne bliźniaki - dwóch chłopców ostatnio właśnie za darmo..
    hahaha! fajnie zabrzmialo, prawie jak promocja ;)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, no i jeszcze sobie pomyslalam, ze ja to dziwna jednak jestem- rok siedze na tym forum a sprobowalam zajsc w ciaze tylko raz w dziwnym cyklu, w ktorym niewiadomo bylo o co chodzi...zwlekam, czekam, nie probuje....
    No nic, sprzatanie pod beretem trwa, mam nadzieje ze przyniesie dobre wyniki :)

inessa, Alis, samira, bliska77, malgos741, Kate 75, Reni, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Acha, no i jeszcze sobie pomyslalam, ze ja to dziwna jednak jestem- rok siedze na tym forum a sprobowalam zajsc w ciaze tylko raz w dziwnym cyklu, w ktorym niewiadomo bylo o co chodzi...zwlekam, czekam, nie probuje....
    No nic, sprzatanie pod beretem trwa, mam nadzieje ze przyniesie dobre wyniki :)
    też miałam takie ostatnio przemyślenia na Twój temat...szczególnie jak obrywał po głowie Twój mąż - a raczej jego praca...ale przecież pamiętam poprzednie miesiące - kiedy on był na miejscu, a Ty upierałaś się, że nie chcesz się starać - bo praca dyplomowa, obrona (hmm promotor itd...;) )Może teraz będzie Wasz czas :)

Bursztyn, inessa, samira, bliska77, Mango, malgos741, Kate 75 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2046 2047 2048 2049 2050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ