X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Oj Caffe, tak to jest, ze im czlowiek wie mniej i jest mniej swiadomy pewnych zagrozen, tym jest latwiej, po prostu czeka sie bez zadnych analiz i rozdzielania wlosa na czworo :-)

tez tak myśle ale często wiedza się przydaje bo można szybciej zareagować

caffe, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tam podobno ma być śnieg od ferii. I tak większa szansa, ze tam spadnie, niż u nas w centralnej Polsce :)

oby , bo lubie zime ale tylko w górach , bo tak na co dzień to duża ilość śniegu jest strasznie mecząca

caffe, inessa, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    W obecnych czasach tak, ale kilkanaście lat temu rzeczywistość była inna :)

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    oby , bo lubie zime ale tylko w górach , bo tak na co dzień to duża ilość śniegu jest strasznie mecząca
    Ja też nie lubię dużych śniegów ze względu na stan dróg zarówno osiedlowych, jak i tych publicznych :) U nas jest tragedia na osiedlu zawsze. Jeździ się koleinami i to tylko w jedną stronę. Gdy przyjdzie się mijać, to któryś z pojazdów sie "kopie".

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W obecnych czasach tak, ale kilkanaście lat temu rzeczywistość była inna :)

oj tak , jak byłam w ciązy to miałam tylko raz zrobione USG i to na takim przedpotopowym sprzęcie , że nie wiem czy w ogóle z tego coś widzieli , bo ja na ekranie nic anic nie mogłam zobaczyć. A te położne przy porodzie to dopiero france były. Pretensje miały , ze im się w nocy przeszkadza

caffe, inessa, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    oj tak , jak byłam w ciązy to miałam tylko raz zrobione USG i to na takim przedpotopowym sprzęcie , że nie wiem czy w ogóle z tego coś widzieli , bo ja na ekranie nic anic nie mogłam zobaczyć. A te położne przy porodzie to dopiero france były. Pretensje miały , ze im się w nocy przeszkadza
    To prawda :) USG to był rarytas :P a niektóre położne rzeczywiście pozostawiał wiele do życzenia :) chociaż wydaje mi się, że pewnie niewiele sie w tej kwestii zmieniło :) może tylko tyle, ze ludzie więcej wymagają i one po prostu czują respekt i wyhamowują swoje uwagi :)

inessa, bliska77, samira, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też nie lubię dużych śniegów ze względu na stan dróg zarówno osiedlowych, jak i tych publicznych :) U nas jest tragedia na osiedlu zawsze. Jeździ się koleinami i to tylko w jedną stronę. Gdy przyjdzie się mijać, to któryś z pojazdów sie "kopie".

ja do pracy przez las musze przejechać , niby droga ok ale jak spadnie śnieg to się dopiero dzieje , mieszkam na granicy dwóch gmin i żadna się nie kwapi do odśnieżania

caffe, inessa, bliska77, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    ja do pracy przez las musze przejechać , niby droga ok ale jak spadnie śnieg to się dopiero dzieje , mieszkam na granicy dwóch gmin i żadna się nie kwapi do odśnieżania
    A ja mieszkam w mieście, też w lesie i mamy to samo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    To prawda :-)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zobaczcie też na wpis pod moim wykresem niejakiej calines - ludzie są dziwni, nie dość, że nie zna nas...to jeszcze jakieś banialuki wypisuje nie wiadomo w sumie po co....
    W ovu jest opcja udostępniania wykresu przyjaciółkom, wystarczy to zaznaczyć i nikt z poza listy nie skomentuje i nie wejdzie na wykres.

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Witam nowe i mam nadzieję że zostaniecie z nami na dłużej :) :) :)

bliska77, inessa, Lucky, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drogi nikt nie odsnieza bo miasto oszczedza, zatem zima jest fajnie, zeby dojechac do domu, gdy spadnie wielki snieg, kazdy z lopata smiga i tak od wjazdu na nasza ulice az do swojej bramy :-)

inessa, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko co u CIebie kochana???

Iwonko jak zabki??

Iwone, grosza, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście wykres ciążowy EmilkiWSK - fakt to młoda osoba ale test pozytywny wyszedł jej w 93 dniu cyklu!!!!

bliska77, caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samirko co u CIebie kochana???

Iwonko jak zabki??
    ehhh
    Płakać mi się chce na samą myśl co mnie czeka. Wizyty mam co tydzień i za każdym razem mam mieć usunięty ząb. Po pierwszym mam założone szwy :( Okazuje się że był to ostatni moment żeby coś z tym zrobić. Mogłam skończyć z sepsą :(
    Pod wszystkimi zębami leczonymi kanałowo pojawiła mi się ropa i wszystkie są do usunięcia. Głównie górne (dwie 8,dwie 7, jedna 6 i co najgorsze 2 i to z tą 2 mam najwięcej problemu.
    Jak dobrze że nie jestem w ciąży. Jakoś tak jakbym miała przeczucie i niby chciałam a nie robiłam za wiele żeby zajść.
    Jak tylko się z tym uporam, to wrócę do staranek, jednak z forum nie odchodzę, no chyba że mnie wyrzucicie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 15:24

samira, caffe, inessa, Dorka71, grosza, Lucky, Bursztyn, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ehhh
    Płakać mi się chce na samą myśl co mnie czeka. Wizyty mam co tydzień i za każdym razem mam mieć usunięty ząb. Po pierwszym mam założone szwy :( Okazuje się że był to ostatni moment żeby coś z tym zrobić. Mogłam skończyć z sepsą :(
    Pod wszystkimi zębami leczonymi kanałowo pojawiła mi się ropa i wszystkie są do usunięcia. Głównie górne (dwie 8,dwie 7, jedna 6 i co najgorsze 2 i to z tą 2 mam najwięcej problemu.
    Jak dobrze że nie jestem w ciąży. Jakoś tak jakbym miała przeczucie i niby chciałam a nie robiłam za wiele żeby zajść.
    Jak tylko się z tym uporam, to wrócę do staranek, jednak z forum nie odchodzę, no chyba że mnie wyrzucicie ;)
    Iwone, przykre jest to co przechodzisz, ale mam nadzieję, że jak się pozbędziesz tego cholerstwa, to już tylko będzie lepiej.
    jedynie pocieszające jest to, ze ktoś znalazł źródło problemu, bo tak jak piszesz, mogło się skończyć źle.

Wspieram mocno <3

Iwone, inessa, Aisab, Lucky lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny widziałyście wykres ciążowy EmilkiWSK - fakt to młoda osoba ale test pozytywny wyszedł jej w 93 dniu cyklu!!!!
    Lepiej późno, niż wcale :P

Czyli wszystko jest możliwe :)

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam koleżanki, humorki dopisują i to najważniejsze.:-)
    Ja po pracy, dziś na szczęście nie pada.
    Samirki coś ostatnio nie widać :-(
    Witam nową koleżankę. :-)
    Aga będzie dobrze.
    Iwone trzeba to przetrwać, przytulam. <3

inessa, Iwone, caffe, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonko dużo sił życze <3 <3 <3 :)
    Jak tu cicho dzisiaj :)
    ciekawe jak Bozia i przekazana wiadomosc :D

Iwone, caffe, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wierzę że zwyciężysz walkę z katarzyskiem :)

caffe wrote:
    Jakoś żyję, dziękuję :)

Od przedwczoraj walczę z katarem, tzn. walczę zeby nie zaatakował i chyba mi się uda wygrać tę walkę :)

A jak Ty się czujesz? :)

inessa, caffe, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ