X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dzieki Caffe, troche mnie uspokoilas z tym pierwszym przeziebieniem :-) , natomiast co do drugiego, coz to byl gdzies 9/11 tydzien i powiedzial mi ze na tym etapie poki nie dzieje sie nic w oskrzelach czy plucach ani nie ma wysokiej temperatury to tylko domowe sposoby, no i badz tu madra, ja mialam zarabsty katar trwajacy okolo dwoch tygodni i kaszel od niego tez taki konkretny... ale teraz jak na to patrze, to ewidentne; wiazalo sie to ze stresem moj tata trafil do szpitala 13 grudnia i wyszedl 31 a u mnie infekcja zaczeka sie 14 i skonczyla 31...., pewnie stres dodatkowo oslabil organizm, mam nadzieje, ze nie mialo to jakiegos negatywnego wplywu na dziecko ale niestety, niepokoj i to niemaly pozostal
    Mnie gin powiedział, żebym się nie zdziwiła jak pójdę do lekarza ogólnego, że mi powie, że w zasadzie w ciązy nic nie mogę brać. To nieprawda.
    A z przeziębieniami/grypami trzeba ostrożnie po prostu żeby powikłań nie było gdy się tego nie leczy. Trzeba uważać i racjonalnie oceniać sytuację. :)

bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a potem doszły mdłości? Bo mam nadzieję, że mnie to ominie - nie znam tego stanu...

nigdy nie miałam mdłości
    ale u mnie to chyba rodzinne

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica, kazda z nas swoje przeszla, jedna mniej, druga wiecej ale gdyby nie bylo problemow nie znalazbylysmy sie tutaj :-)
    Powiem szczerze, ze bardzo dziwne podejscie lekarza, przeciez pierwsza Twoja ciaza byla kupe lat temu i jak mozna tak do tego podchodzic, rzeciez wiele rzeczy w Twoim organizmie moglo sie zmienic, tak samo jak i parametry zolnierzykow mogly sie zmenic niestety na niekorzysc, przepraszam ale to jakas bzdura. Starania o corke zajely mi ponad 3,5 roku w tym trzy lata stracone u super specjalistow, teraz ponad dwa lata, po drodze roznie bywalo ale wiem, ze postawienie odpowiedniej diagnozy to podstawa. Ty badania hormonow a partner nasienia, moze sie okazac, ze wszystko jest ok a jesli nie o szkoda kazdego cyklu

inessa, caffe, malgos741, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje :)
    Nie jestem wstanie nawiazać do wszystkich wpisów ale:
    Witaj kapturnico :D :D :D
    Monia współczuje bóli ja już je teraz mam na parwie wszystkich odcinkach kregosłupa ból( tylko ja sie spodziewałam tego bo mam porządnie rozjechany kregosłup),ze nie moge w nocy spać a Ty na tym etapie to juz wogóle,już niedłuhgo bedzie dobrze <3 :)
    Chorym zdrówka życze <3 :)
    Bozia super,że wytrzymałaś :D :D :D i bedzie dobrze nawet nie staraj sie źle nastawiać :)
    a komentarz conajmniej dziwny jest zlekceważ go poprostu, ja nie rozumiem o co jej chodzi.
    Ja czuje sie średnio przez ten kregosłup no i mdłosci ( nie wymiotuje) meczą mnie cały czas ale popołudniuu masakrycznie i w nocy ble ble
    Starajacymn sie szybkiego zaciażenia :D :D :D
    Spokojnego wekendu Wam zycze :)

bliska77, caffe, samira, Niuta, malgos741, Lucky, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, zobaczymy, teraz to juz nic nie zmienie, pocieszam sie, ze grypa to nie byla i nie mam powiklan, serduszko dzieckapracuje ok, przeplywy sa ok, moze bardzie upewnie sie na polowkowym, ze z narzadami ok ale nic wiecej, poki co czekam na wyniki testow ale to juz inny kierunek :-)

caffe, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, mdlosci kiedys przejda a kregoslup moze niech maz pomasuje :-)

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, zobaczymy, teraz to juz nic nie zmienie, pocieszam sie, ze grypa to nie byla i nie mam powiklan, serduszko dzieckapracuje ok, przeplywy sa ok, moze bardzie upewnie sie na polowkowym, ze z narzadami ok ale nic wiecej, poki co czekam na wyniki testow ale to juz inny kierunek :-)
    Jedyne co mi powiedział, to żeby flegaminy w syropie nie brać bo ma alkohol w sobie, dotyczy to pewnie też innych specyfików z alkoholami.

Nie martw się Aga. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale teraz to już tylko czekanie pozostaje na wyniki. Ty trochę dłużej czekasz, ja tylko 2 dni czekałam, ale będzie dobrze, zobaczysz :)

bliska77, inessa, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe <3

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, mnie pomagało to, jak coś co jakiś czas przekąsiłam. Byle tylko żołądek miał zajęcie.
    Nie mogę u siebie mówić o mdłościach, ale przez jakiś czas w okol. godz. 20.00-21.00 źle mi było na żołądku, więc coś do niego wrzucałam.

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe <3
    Każda by chciała zeby było dobrze i wszystko się robi pod tym kątem, ale niestety pewnych rzeczy się nie przeskoczy, chociażby czasu oczekiwania :) Za 2 tygodnie mam badanie połówkowe i sie nie nakręcam, pewnie na kilka dni przed będzie mi to siedziało w głowie, teraz staram sie nie myślec.

Następnym etapem (teraz ja w nim jestem) będzie czas gdy zaczniesz odczuwać ruchy. W jednym dniu sa bardziej intensywne, w innym mniej. Ale w tym, co maluch mniej się rusza, to znowu człowiekowi przychodzą różne myśli do głowy :P A wydawało się, że jak się ruchy odczuwa to jest lepiej bo przynajmniej się wie na pewno, że z malcem wszystko ok.

No i tak w kółko ciągle coś jest w głowie, co człowieka nakręca :)

Mój maluch tęskni do czasu PRL-u, bo o godz. 15.00 już chce iść do domu z pracy :P

inessa, bliska77, Aisab, Viv78, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem cały czas prawie bo jak bym nic nie zjadął przez dłuższy czas to masakra wogóle. Kregosłup maż masuje ale jakoś słabo :P :P :P
    nie ja sie spodziewałam,zę tak bedzie bo jak chory i po operacji to tak mozę sie dziać z kregosłupem niestety.
    A co do czekania to tak jak Caffe pisze cały czas na coś sie czeka i dziewczyny które mają już dzieci wiedzą,zę po urodzeniu są nadal troski o maleństwa ( obojetnie w jakim wieku), już chyba taka rola rodziców.

caffe, bliska77, mysza1975, Iwone, samira, malgos741, Lucky, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dokladnie, tak jak niedawno pisalysmy, cala ciaza to jedno wielkie oczekiwanie i czas proby :-)

caffe, inessa, Iwone, Lucky, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    J
    A co do czekania to tak jak Caffe pisze cały czas na coś sie czeka i dziewczyny które mają już dzieci wiedzą,zę po urodzeniu są nadal troski o maleństwa ( obojetnie w jakim wieku), już chyba taka rola rodziców.

Tak, potem się czeka czy młody wróci cały do domu, o której godzinie i w jakim stanie :P

bliska77, inessa, Iwone, polarmiś, Viv78, Lucky, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, dokladnie, tak jak niedawno pisalysmy, cala ciaza to jedno wielkie oczekiwanie i czas proby :-)
    Jeśli ktoś twierdzi, ze to cudowny stan, to ja mam wątpliwości. Z założenia (czyli oczekiwanie na dziecko) to może jest on piękny, ale jak się ma świadomość wszystkich zagrożeń, to już tak kolorowo nie jest. Do tego jak dojdą wcześniejsze przykre doświadczenia, to jest to bardziej czas niepokoju niż radości.

Fajną ciążę to miałam gdy nie było netu i nic nie wiedziałam na ten temat. Poza tym, ze mam wyznaczony termin i było odliczanie :P

Aisab, inessa, bliska77, Iwone, polarmiś, malgos741, Lucky, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie , dzisiaj trochę w końcu się wyspałam , od rana musiałam trochę dom ogarnąć bo jakoś w tygodniu ostatnio nic mi się nie chce, mogłaby już wiosna przyjść wtedy jakos inaczej człowiek na świat patrzy , a tak ponuro za oknem i na sercu. Ciekawe czy u mnie śnieg spadnie bo tak jakos się zaniosło jakby zaraz miał spaść.

caffe, inessa, bliska77, Iwone, Lucky lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    Witam wszystkie , dzisiaj trochę w końcu się wyspałam , od rana musiałam trochę dom ogarnąć bo jakoś w tygodniu ostatnio nic mi się nie chce, mogłaby już wiosna przyjść wtedy jakos inaczej człowiek na świat patrzy , a tak ponuro za oknem i na sercu. Ciekawe czy u mnie śnieg spadnie bo tak jakos się zaniosło jakby zaraz miał spaść.
    Znając życie to w kwietniu jeszcze będzie zima :P

A tak na poważnie, to zapowiadają niebawem ochłodzenie i śnieg. Jak już ma spaść, to niech spadnie teraz, a nie w kwietniu.

Ale będzie komarów w tym roku i innego tego typu robactwa o.O

U mnie drzewa mają pąki. Gdyby jeszcze przez klika dni utrzymała się taka wysoka temp. to pewnie by mi bzy zakwitły. Najgorsze jest jednak to, ze jak przyjdzie duży mróz to przemarznie wszystko w cholerę.
    U mnie nawet trawy ozdobne nie uschły tylko sa nadal zielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 13:13

inessa, polarmiś, Dorka71, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Caffe, tak to jest, ze im czlowiek wie mniej i jest mniej swiadomy pewnych zagrozen, tym jest latwiej, po prostu czeka sie bez zadnych analiz i rozdzielania wlosa na czworo :-)

caffe, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Znając życie to w kwietniu jeszcze będzie zima :P

A tak na poważnie, to zapowiadają niebawem ochłodzenie i śnieg. Jak już ma spaść, to niech spadnie teraz, a nie w kwietniu.

Ale będzie komarów w tym roku i innego tego typu robactwa o.O

U mnie drzewa mają pąki. Gdyby jeszcze przez klika dni utrzymała się taka wysoka temp. to pewnie by mi bzy zakwitły. Najgorsze jest jednak to, ze jak przyjdzie duży mróz to przemarznie wszystko w cholerę.
    U mnie nawet trawy ozdobne nie uschły tylko sa nadal zielone.

Caffe u mnie tak samo ,ale w sumie mogłoby trochę sniegu spaść bo planujemy wyjazd na ferie , a bez śniegu w górach zima to kicha;(

caffe, bliska77, inessa, Lucky lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Oj Caffe, tak to jest, ze im czlowiek wie mniej i jest mniej swiadomy pewnych zagrozen, tym jest latwiej, po prostu czeka sie bez zadnych analiz i rozdzielania wlosa na czworo :-)
    Dokładnie :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisab wrote:
    Caffe u mnie tak samo ,ale w sumie mogłoby trochę sniegu spaść bo planujemy wyjazd na ferie , a bez śniegu w górach zima to kicha;(
    Tam podobno ma być śnieg od ferii. I tak większa szansa, ze tam spadnie, niż u nas w centralnej Polsce :)

‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ