X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Calkiem nieglupia sprawa - po co kupowac dwa skoro mozna jedno??
    zastanawia mnie tylko spanie na co dzień w otoczeniu takich nylonowych ścianek dookoła - ale może cuduje...

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny polski szpital godny polecenia to chyba Lesna Gora ;) Tylko tam przyjmuja sami aktorzy. Za granica to wiadomo - Dr Chata ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 12:23

samira, caffe, Bursztyn, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o turystycznych łóżeczkach, jako podstawowe i jedyne łóżeczko dla dziecka w domu. Coraz więcej moich znajomych zastosowało to rozwiązanie - nie jest to szczyt elegancji, ale niesamowita wygoda. One są lekkie, łatwo takim łóżeczkiem jeździć po całym mieszkaniu, potem zastępuje kojec, no i na wszystkie wyjazdy gdzieś dalej pakuje się do małej torby...Najpierw byłam sceptyczna, że jednak drewniane solidne,a to jakaś popierdułka, ale teraz coraz bardziej podoba mi się ten pomysł, tym bardziej, że robią je coraz bardziej fikuśne i ładne...co o tym sądzicie?
    np.takie http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-baby-ono-293-przewijak-palak-i3887430012.html
    to fajne ale na wyjazd a takie łóżeczko jest mało przewiewne mimo ze od góry otwarte i na pewno drewniane wytrzymalsze, chociaż nie przeczę ze są ładne i często maja w zestawie przewijak :)

caffe lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    zastanawia mnie tylko spanie na co dzień w otoczeniu takich nylonowych ścianek dookoła - ale może cuduje...

No moze...Ale scian tez wapnem sie juz nie maluje ;)

Bozia3 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o turystycznych łóżeczkach, jako podstawowe i jedyne łóżeczko dla dziecka w domu. Coraz więcej moich znajomych zastosowało to rozwiązanie - nie jest to szczyt elegancji, ale niesamowita wygoda. One są lekkie, łatwo takim łóżeczkiem jeździć po całym mieszkaniu, potem zastępuje kojec, no i na wszystkie wyjazdy gdzieś dalej pakuje się do małej torby...Najpierw byłam sceptyczna, że jednak drewniane solidne,a to jakaś popierdułka, ale teraz coraz bardziej podoba mi się ten pomysł, tym bardziej, że robią je coraz bardziej fikuśne i ładne...co o tym sądzicie?
    np.takie http://allegro.pl/lozeczko-turystyczne-baby-ono-293-przewijak-palak-i3887430012.html
    Ja będę raczej miała dwa, tzn. tradycyjne na pewno :) Jakoś nie wyobrażam sobie podnoszenia lub robienia czegoś przy dziecku, które leże tak nisko nad podłogą, a tak własnie jest w tych turystycznych.

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    my dla córki mieliśmy dwa łóżeczka, to "podstawowe" i turystyczne i powiem Ci, ze jak już wyrosła z tego normalnego to dopóki nie kupiliśmy większego, "mieszkała" w turystycznym i całkiem dobrze jej tam było, teraz sprawa będzie wyglądała nieco inaczej, bo chyba turystyczne będzie musiało być rozstawione na dole bo to normalne w naszej sypialni będzie a turystyczne będzie pełniło raczej rolę kojca

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam

caffe współczuje pobytu z synem na Izbie

ja już mam taka awersję do szpitali od śmierci mojego brata,wiem ze to na co zmarł to podstępna i niebezpieczna choroba (nie wiedział ze to ma) ale jakbym wiedziała ze zrobili wszystko co w ich mocy a np. zmarł podczas operacji to rozumiem ale nawet nie zrobili potrzebnych badań w tym kierunku a jak nie wiem co jest to się konsultuję bo podobne objawy mogą dotyczyć nie tylko jednej dziedziny czy choroby. i nie ma dla mnie tłumaczenia ze lekarz ma zły dzień ,to niech nie przychodzi do pracy,to taki zawód ze trzeba być skupionym,konkretnym i przewidywalnym.I nie działa na mnie tłumaczenie "ze oni nie mieli takiego przypadku" bo tak tez się tłumaczyli,to podobnie jak w przypadku tych bliźniaczek...do tej pory mam łzy w oczach jak o tym myślę

a na nasza służbę zdrowia szkoda słów ,może są wyjątki ale najpierw trzeba je znaleźć

Właśnie o to dokładnie mi chodzi, że tak się wczoraj zachowywali w tej izbie. I pacjent, ten mniej empatyczny lub wycieńczony chorobą, to trafia tam jak do umieralni, a nie do izby przyjęć po pomoc. O wszystko trzeba się kłócić i upominac.

samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja będę raczej miała dwa, tzn. tradycyjne na pewno :) Jakoś nie wyobrażam sobie podnoszenia lub robienia czegoś przy dziecku, które leże tak nisko nad podłogą, a tak własnie jest w tych turystycznych.
    no właśnie tego jeszcze nie wzięłam pod uwagę ze tam nie można stopniować dna ..

coś w co warto zainwestować to jest kojec ale to jak już dziecko siedzi ,super sprawa,ja miałam dla syna taki z firmy chyba VOX był spory i nie miała takich wypukleń siatki do srodka ,i był tym przestronniejszy :)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    one mają już teraz regulowane i stopniowane wysokości - podobnie jak drewniane. Mnie to kręci najbardziej ze względu na jego lekkość w przemieszczaniu się. Pamiętam, że latałam do pokoju młodego co chwilę sprawdzać czy wszystko, albo targałam go na rękach, zeby był blisko a potem miałam kojec, żeby mieć go blisko i pod kontrolą, kiedy zajmowałam się gotowaniem czy czymś tam, który zajmował pół dużego pokoju oprócz łóżeczka w małym. Takim łóżkiem mogłabym jeździć po całej chałupie i byłby to jeden grat spełniający kilka funkcji...łóżeczka, kojca i "pobytu dziennego" malucha pod kontrolą...:) No nic pomyślę jeszcze - bo moja mama jak zobaczy takie rozwiązanie to zejdzie na zawał - co Wy teraz współczesne matki robicie tym biednym dzieciom...;) "To ja Ciebie codziennie kąpałam w korze dębu, który ojciec szukał w pobliskim lesie - żebyś miała piękne ciało - a Ty dziecko do nylonowego wora chowasz" :) - coś w tym stylu będę musiała wysłuchać...;)

samira, Simba, Bursztyn, caffe, Reni, gosia7122, mysza1975, paszczakin, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Właśnie o to dokładnie mi chodzi, że tak się wczoraj zachowywali w tej izbie. I pacjent, ten mniej empatyczny lub wycieńczony chorobą, to trafia tam jak do umieralni, a nie do izby przyjęć po pomoc. O wszystko trzeba się kłócić i upominac.
    o to babę co pisałaś z recepcji to bym se wypożyczyła ,oj teraz to bym w słowach nie przebierała,za pyskata jestem :P

mam nadzieję ze syn będzie się czuł coraz lepiej i już nie będzie musiał tam wracać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 12:34

caffe lubi tę wiadomość

• jupi25 Nowa

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    na allegro i w aptekagemini jest po 53 zł ale znalazłam w bliskaapteka.pl po prawie 45zł

http://bliskaapteka.pl/dla-kobiet/2128-inofolic-20-saszetek.html tam kupiłam

Parka lubi tę wiadomość

jupi25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    one mają już teraz regulowane i stopniowane wysokości - podobnie jak drewniane. Mnie to kręci najbardziej ze względu na jego lekkość w przemieszczaniu się. Pamiętam, że latałam do pokoju młodego co chwilę sprawdzać czy wszystko, albo targałam go na rękach, zeby był blisko a potem miałam kojec, żeby mieć go blisko i pod kontrolą, kiedy zajmowałam się gotowaniem czy czymś tam, który zajmował pół dużego pokoju oprócz łóżeczka w małym. Takim łóżkiem mogłabym jeździć po całej chałupie i byłby to jeden grat spełniający kilka funkcji...łóżeczka, kojca i "pobytu dziennego" malucha pod kontrolą...:) No nic pomyślę jeszcze - bo moja mama jak zobaczy takie rozwiązanie to zejdzie na zawał - co Wy teraz współczesne matki robicie tym biednym dzieciom...;) "To ja Ciebie codziennie kąpałam w korze dębu, który ojciec szukał w pobliskim lesie - żebyś miała piękne ciało - a Ty dziecko do nylonowego wora chowasz" :) - coś w tym stylu będę musiała wysłuchać...;)

ja syna w korze dębu nie kapałam ale smarowałam dobra oliwa z oliwek po kąpieli ,fakt łusto było ale ciałko miał ładne i gładkie,i to była porada położnej ze szkoły rodzenia :)

caffe lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny
    No wiec bal zostal wczoraj rozpoczety ;)
    Robilam dzis test owul. ale negatywny, mam nadzieje ze maz moj wroci w czwartek i bedzie kontynuacja :)

Caffe, bardzo wspolczuje wczorajszej rzezni,mamnadzieje ze nic nie zalapalas (moze zjedz jakis czosnek profilaktycznie?) i ze mlody zostanie prawidlowo zdiagnozowany, trzymam kciuki.

Aga, czyli jestes zaopiekowana na full w pracy ;)

samira, Simba, Kate 75, bliska77, caffe, Myszonek, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, masz rację, trzeba chyba przejść przez wszystkie etapy, chociaż Bursztynkowi życzę żeby udało sie na tym pierwszym - czyli kombinowaniu na płci :-)
    oby oby :) ale wiadomo ze latwo nie jest w tym temacie....

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn daj spokój nie będziesz sobie pluła w brodę, bo niby dlaczego?
    Czy musisz tak jak wszystkie?
    Nie było Ci to do niczego potrzebne. Teraz dojrzałaś ;-) chyba.. ;-) teraz już chcesz więc zaczynasz się starać i tyle. Luzuj rajty nie ma co się spinać :-)
    Bozia3 wrote:
    tylko, że ona chce Natanka, a nie Natankę - dlatego tak kombinuje :)
    Bozia3 wrote:
    Bursztynek tak naprawdę dopiero zaczyna starania :) Do wszystkiego dojrzeje, ale musi przejść wszystkie szczeble. Ja też na początku kalkulowałam i obliczałam - a potem wiesz Aga jak to jest...nawet do momentu odpuszczenia tematu....:)

Pewnie Bursztynku luzuj "rajty" (super określenie) dojrzewaj i celuj w Natanka :)

Dobrze gadacie dziewczyny po co my się tak spinamy i efektów chcemy od razu, Natanek czy na Natanka nie ucieknie, trza wyluzować cała młodość przed nami... ;)

Bozia3, Bursztyn, Reni, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczyny
    Robilam dzis test owul. ale negatywny, mam nadzieje ze maz moj wroci w czwartek i bedzie kontynuacja :)
    i dobrze - przynajmniej za 3 dni będą świeżutkie żołnierzyki, a nie stare dziady...;)

Simba, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jeszcze - bo moja mama jak zobaczy takie rozwiązanie to zejdzie na zawał - co Wy teraz współczesne matki robicie tym biednym dzieciom...;) "To ja Ciebie codziennie kąpałam w korze dębu, który ojciec szukał w pobliskim lesie - żebyś miała piękne ciało - a Ty dziecko do nylonowego wora chowasz" :) - coś w tym stylu będę musiała wysłuchać...;)
    ha! no to teraz wiem dlaczego masz taka ladna cere! ;)

Simba, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ha! no to teraz wiem dlaczego masz taka ladna cere! ;)

O tym samym pomyslalam. Moja matka to chyba mnie kapala w czekoladzie i czipsach i teraz wlasnie sa tego efekty..

Kate 75, Bozia3, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczyny

No to, Niech żyje bal ! ;)

Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i dobrze - przynajmniej za 3 dni będą świeżutkie żołnierzyki, a nie stare dziady...;)
    to tez prawda :) wyobrazilam sobie odrazu te stare dziady jak opuszczaja schronienie ze spuszczonymi glowami w podartych szmatach, utykajace na jedna noge ;)

Simba, Reni, mysza1975, Mango, Andzia33, kapturnica lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ